Ako pomôcť mojej kamarátke?

janetta20
25. aug 2021

Ahojte. Neviem kde ani začať. Mam kamarátku, poznáme sa odmalička. Vyrastala v dome, kde otec bol alkoholik, ale mama nejak zvládala všetky tri deti. Vyštudovali, osamostatnili sa.,nasli si prácu, partnerov. A teraz k veci. Kamarátka mala dlhodobý vzťah, nevyšiel jej, partner ju podvádzal, ale nasla si nového, s ktorým otehotnela a ten sa rozhodol, že ju po 3 mesiacoch opustí. Zvládla to sama, porodila, partner sa zapísal ako otec dieťaťa a platil alimenty. Starí rodičia z partnerovej strany sa starali o vnuka a pomáhali kamarátke, avšak to prešlo do takej miery, že sa rozhodli, že jej výchova nie je dostatočne dobrá a malý pôjde k nim. Samozrejme kamarátke sa to nepáčilo, začal boj o dieťa. Bohužiaľ tu je najväčšia chyba a to fakt, že svoje bolesti začala zapijat. Dieťa zverili partnerovi... Alkohol, depresie, plač, výčitky zo strany rodičov ju priviedli k strate práce, prišla o byt, peniaze, zdravie... Momentalne je na ulici, býva u bezdomovca a rozmýšľa ako zomrieť. Chcem jej nejako pomôcť. Bola na liečení, podpísala reverz.

likes
25. aug 2021

@janetta20 podľa mňa jej iba nemocnica pomôže, ty jej môžes pomôcť iba tým, že sa budeš s ňou rozprávať a povzbudzovať ju, nejako sa jej psychika aspoň troška napraví

sslobodnamama777
25. aug 2021

@janetta20 ak nechce nik ini za nu neprestane piť.

ki_ki2
25. aug 2021

Nojo alkohol zabijak ľudstva , pokiaľ nechce sama prestať piť čož asi nie keď prišla z liečenia a spadla do toho znova , tak neprestane . Prepáč , ale podľa mňa deti k matke alkoholicke nepatria a nemajú budúcnosť s ňou a ešte keď je bezdomovec ... Má veľkú motiváciu svoje deti tak nech sa spamätá a prestane chlastat , chlast ju ešte viac dogabe .

miadi
25. aug 2021

Uff tak ona musela pit uz predtym urcite by jej len tak na popud starych rodicov z otcovej strany sud nezobral dieta. Proste nehadzala by som to cele na druhych. Ked tak ten vplyv otca alkaca ze hladala unik v alkohole hoci mala dieta. Je uplne na dne teraz no dopracovala sa tam sama .. a len sama sa moze odrazit . Musi chciet sa liecit chciet žit. Takto sa zabija. Mozes jej maximalne povedat nech to skusi koli svojmu dietatu ist sa dat liecit.

cubo2
25. aug 2021

No nepoteším ťa, ak ona sama nebude chcieť abstinovať, nikto ju nedonúti prestať piť. Alkoholici budú piť až do svojej smrti...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
25. aug 2021

@janetta20 prepáč, ale celé to smrdí tým, že kamarátka bola alkoholička omnoho skôr, než starí rodičia začali bojovať o vnúča. prvá indícia - otec dieťaťa ju po 3 mesiacoch opustil. ak to dáme dokopy s druhou indíciou - starí rodičia sa ROZHODLI, že dieťa pôjde k nim.... no... nerozhodli sa len tak pre nič za nič. starí rodičia nemajú právo získať dieťa len tak, z ničoho nič. tam už musel ten alkohol u nej úradovať predtým. predpokladám, že šla v otcových šľapajách. bohvie, či nepila ešte aj počas tehotenstva, alebo minimálne po pôrode. otcovi dieťaťa sa to nepáčilo, opustil ju. starým rodičom záležalo na vnúčati, najprv pomáhali - dúfajúc, že "nevesta" sa spamätá, ale zrejme k tomu nedošlo a tak začali "boj" o dieťa, aby mu zachránili detstvo... inak mi to nevychádza, prepáč. opačne to proste nejde. lebo keby z ničoho nič starí rodičia začali o dieťa bojovať a matka je OK, čo sa týka alkoholu a iných návykových látok, a teda, že ich neužíva, tak nemali by šancu dieťa získať do opatery. z tvojho príspevku jednoznačne vyplýva to, že matka dieťaťa je už v štádiu poriadneho alkoholizmu - laicky povedané.