Ako pomôcť manželovi?

20. sep 2023

Skúsim tak v skratke opísať. Manžel pracoval rok v sociálnych službách. Po tom, čo nastúpila nová vedúca sa začali problémy. Manžel to už nezvládal, keď opísal čo sa v práci deje svojej doktorke, tá ho vyzvala nech okamžite zmení prácu, že to nie je normálne čo sa tam deje. Vedúca mu poslala hodnotenie zamestnanca a bolo veľmi nepekné. Ja by som to nazvala šikanou z jej strany, bohužiaľ sa to dokázať nedá nijak. To hodnotenie je absolútne neobjektívne, vôbec nie je pravdivé. Sú to jej osobné názory, ktoré nemajú s realitou nič spoločné. Manžel dostal od doktorky lieky na upokojenie, posledné dni zažívame obrovský stres.
Trochu sa obávame, či manžel nebude mať kvôli jej hodnoteniu problémy nájsť inú prácu.
Neviem ako mu mám pomôcť..snažím sa ho povzbudiť, už som mu posielala nejaké ponuky práce. Cíti obrovskú krivdu, hnev, smútok...na všetky tieto pocity má nárok. Neviem či by pomohlo, sťažovať sa vedeniu na konanie vedúcej, bohužiaľ kolegovia zo strachu aby nedopadli ako manžel budú držať ako sa hovorí hubu a krok.

anita6666
20. sep 2023

V sociálnych službách ešte niekto aj robí? Za tú almužnu držať hubu a krok? Niečo tu nesedi

autor
20. sep 2023

A pracujem tam aj ja. Najradšej by som odišla, ale bohužiaľ nemôžeme byť bez práce obaja, fakt neviem čo robiť. Z kolegov mi je na zvracanie, chodím tam už nerada, to čo urobili manželovi...ja som z toho hotová.

hladamematku
20. sep 2023

urcite nech sa stazuje nech vyuzije vsetky mozne dostupne prostriedky na svoju obhajobu, takychto svin je plne slovensko a treba im kopat pod kolena

autor
20. sep 2023

@hladamematku Ale ako to dokáže? Ešte ho oni budú žalovať za ohováranie. A kolegovia lezú vedúcej do zadku alebo budú držať hubu a krok. Som zúfalá, nechápem, že prečo mu toto urobili. Oni neriešili keď ho klient napadol, bolo im to jedno. Keď na to manžel upozornil, bolo zle. A to hodnotenie ktoré dostal ..no jedna lož za druhou.

thereisabear
20. sep 2023

A to hodnotenie musí ukazovať, keď si bude hľadať prácu?

autor
20. sep 2023

@thereisabear Určite nemusí, ale môže potenciálny zamestnávateľ volať a pýtať sa predchádzajúceho zamestnávateľa.

autor
20. sep 2023

@thereisabear Od prvej vedúcej dostal veľmi pekné hodnotenie, od tejto úplne otrasné.

h2
20. sep 2023

Nech si hľadá prácu mimo sociálnych služieb. Tam na nejaký posudok z bývalej práce nikto zvedavý nebude.

maranco
20. sep 2023

Pracovný posudok nieje povinný, vydáva sa iba ak oň zamestnanec požiada.
V potvrdení o zamestnaní sa dáva len koľko robil, čo robil, koľko dovolenky ostalo.

Iné informácie je zamestnávateľ oprávnený o zamestnancovi podávať iba s jeho súhlasom, ak osobitný predpis neustanovuje inak.

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

tosomja
20. sep 2023

Nechala by som to tak. Nech ide na sedenia k psychiatrovi, nech sa vyrozpráva, ukľudní. Život ide ďalej. Neviem, ako dlho tam robí, robil, ale v inom zamestnaní neverím, že budú žiadať hodnotenie. A keď áno, povedala by som, že na pracovisku vládla šikana, ohováranie, pre dobro môjho zdravia som odišla. Neverím, že by sa v tom niekto pitval do hĺbky. Bez práce nemôže byť, alebo vlastne, asi nechce celý život už len preplakať či?
Nech sa drží, podporuj ho naďalej.

magnus020
20. sep 2023

mobbing a bossing na pracovisku, skuste popozerat, drzim palce muzovi aby sa z toho rychlo dostal.
Na kazdu svinu sa voda vari a urcite sa to veducej vsetk spocita len treba sa tomu postavit

koniarova
20. sep 2023

Zahodiť kravu nadriadenú za hlavu. Trochu si oddýchnuť a pozbierať sa. Robíte z toho príliš veľkú vedu obaja. Schopný chlap si prácu rychlo nájde. Nenariekať. Svet sa nerúti.

hladamematku
20. sep 2023

ja nie som pravnicka, len som poradila co robim ja vo svojom zivote, zapamataj si kazdy krat, ked sa nebranis sa ti to uklada vnutri tela a casom sa ti to vyhodi ako slabaa choroba ci vazna choroba, nie je sranda nechat sa ponizovat ani vyuzivat, nie je to prirodzene ani normalne a nesmieme si to nechat. Cesta nie je lahka pre nikoho, ale vysledok je sladky.

autor
20. sep 2023

@hladamematku Bude sa to určite rozoberať na porade a ja sa bojím, že tam budú manžela ohovárať. Keď sa ho zastanem, poletím. Tak neviem či si povedať svoje alebo byť ticho a udržať si prácu.

maranco
20. sep 2023

Nahraj si to a poraď sa na inšpektoráte práce čo sa dá robiť s bossingom.

onedaynick
20. sep 2023

ja by som sa vlastneho muza zastala.

eliska13
20. sep 2023

On žije len pre prácu?Musel vedieť, keď sa vzoprie, že to nebude bez následkov.Je normálne cítiť krivdu, zlosť, ale život ide ďalej.Psychopati vládnu týmto svetom a dobrí ľudia to nezvládajú.Kontaktovat inšpektorát.Ja som proti hodnoteniam je logické, keď niekto odchádza v zlom, že nebude mať dobré hodnotenie.Nech si oddýchne a hľadá novú prácu.Ty si nahraj poradu a nezapájaj sa

eliska13
20. sep 2023

@onedaynick nemôže na to čakajú, aby aj jej spravili zle

veselo_neveselo
20. sep 2023

Nema sefka svojho sefa? Treba sa ist porozpravat tam, a poziadat o prelozenie do ineho timu.
Alebo si hladat novu pracu, a na pohovore, ked sa spyfaju, tak neklamat, ale diplomaticky povrdat ze odchadza lebo si nerozumie so sefom a vycerpal moznosti ako to riesit. Ved nie je prvy, ani posledny, co ma so sefom nezhody - nie kazdy clovek je dobrym sefom.
A hlavne nerobit z toho dramu, necakat od kolegov ze obetuju kvoli manzelovi vlastne vztahy so sefkou a vlastnu pracu.
A ty ked so sefkou nesuhlasis, tak tiez zacni hladat novu pracu, ale inde ako manzel.

janewithane
20. sep 2023

Prave v socialnych sluzbach sa podla mna teraz celkom da najst práca, urcite nie je odkazany ani na jej referencie a posudok. Ak zaujme na pohovore to ani nebudu potrebovat...

onedaynick
20. sep 2023

@eliska13 to je jedno, je to moj muz, a stojim si za nim.

0kristina0
20. sep 2023

Na jednej strane sa hnevas na kolegov, ze drzia hubu a krok a ty robis to iste. Ja na tvojom mieste by som si tu hubu otvorila, nikdy nic v zivote nedosiahneme ak budeme drzat hubu a suchat nohami.

banana10
20. sep 2023

Ak ide o zariadenie SS, treba to riesit so zriadovatelom (vuc, mesto). Tiez pracujem v SS a je mi luto, ze na veducich poziciach pracuju ludia bez akejkolvek ludskosti a empatie. V soc. slubach dokaze pracovat len ten, kto ma pre tu pracu srdce. Je to praca tazka s roznou vekovou kategoriou, postihnutim. Jednou z moznosti je aj problem riesit cez supervizora.

domkakvet
20. sep 2023

Este som sa nestretla s tym, ze by niekde pytali posudok, viem, ze to funguje, ale realne to nevyzaduje takmer nikto a zrutit sa kvoly jednej praci ako keby druha uz nebola mi pride divne.

autor
20. sep 2023

@0kristina0 Pretože neviem čo robiť , nemôžeme byť bez práce obaja.

ada12345
20. sep 2023

Ked do tej prace chodis nerada, zacni si hladat nieco nove. V soc. sluzbach je dost vela prac. ponuk. Manzela sa zastan ak bude treba, inak im ukazes ako sa ich bojia a budu si voci tebe este viac dovolovat. Zrejme to tak malo byt, aby ste aa obaja posunuli niekam dalej.

eliska13
20. sep 2023

@onedaynick a žiť budú z lásky?

onedaynick
20. sep 2023

@eliska13 nie, zamestnanju sa inde.

0kristina0
21. sep 2023

Praca bola a aj bude a nikde nie je napisane, ze vas oboch vyhodia, mozno budes prekvapena a zacne sa to riesit

hope87
21. sep 2023

Ja by som ani len nepremyslala nad tym, ci si mam svojho muza zastat alebo nie. To je pre mna tak prirodzene, ako dychat! Najviac z duse nenavidim neprávosti, klamstvo, neuprimnost. Ja som zastancom toho, ze si treba vediet zastat sam seba ale aj ludi okolo, ak vidime, ze sa im krivdi a ublizuje. Ja by som toto len tak nenechala. A neboj sa, pracu si najdes, ak by ta vyhodili...ale co ty vies...mozno nevyhodia. Ale aj tak by ste mali zmenit pracu. Ja si vobec neviem predstavit pracovat v kolektive a pod vedenim, ktore je takto prehnite 😠