Ako pomôcť mamine s úzkosťou a depresiou ?

tajuskollarova
10. dec 2019

Ahoj, prosim vas o radu, popripade skusenosti. Mamina mala odjakživa problemy s ladvinami. Po niekolkych rokoch prisli na to, ze su vapnikove. Jej stitna zlaza produkovala nadmerne vapnik, tak jej tento rok vyoperovali pristitne teliesko. Ked isla na kontrolu zistili, ze ma tri kamene. Bola z toho nestastna pretoze si myslela, ze uz bude mat klud. Mava zapaly, horucky, vzdy je to s nou velmi zle. Potom, jej zistili, ze ma plesen na plucach. To ju zas polozilo, nestihlo sa doliecit jedno a uz jej zistili druhu chorobu. Na to jej zistili cukrovku. A tym sa to zacalo. Mala hodnotu 22 zrazili jej to a potom, ked prisla domov, tak zacala mat depresie. Place, hocikedy to na nu pride v priebehu dna niekolko krat. Berie tabletky na cukor a uz aj antidepresiva Lexaurin. Kto z vas ma s tymi depresiami a uzkostami skusenosti? Bud osobne, abo u vasich blízkych? Co vam, im pomohlo?

amelia000
10. dec 2019

@tajuskollarova nemam blizkych s depresiou, ale tak asi to bude mat z toho ze je velmi nestastna z tych chorob? Nepomoze jej tvoja podpora napr.?

gabriellita87
10. dec 2019

@tajuskollarova serotonin je volne dostupny v lekarni

duracellko
10. dec 2019

@gabriellita87 ktory liek s obsahom serotoninu je volne dostupny - bez receptu?
tajuskakollarova, niektore antidepresiva moze predpisat vseobecny lekar, informuj sa tam.

gabriellita87
10. dec 2019

@duracellko presnejsi nazov je L-Tryptofan

duracellko
10. dec 2019

@gabriellita87 ano, ma vraj vplyv na zvysenie serotoninu, ale nie je to inhibitor spatneho vychytavania neurotransmiterov t.j. antidepresivum na predpis

lucia851
10. dec 2019

Ja bojujem z depresiami uz dlho a lexaurin nie su antidepresiva ale benzace navykove.Nech jej psychiatricka predpise normalne antidepresiva a nie lexaurin

froschka
10. dec 2019

@tajuskollarova maminka má s=ice niekoľko diagnóz ale nech si uvedomí že sú na tom ľudia oveľa horšie a dokážu sa postaviť osudu a žiť šťastný život. Nick Vujicic je toho obrovským príkladom. zadaj si to meno do youtube alebo do kníhkupectva. Tento muž sa narodil ber rúk a bez nôh a neplače doma sám opustený ale má rodinu, deti a cestuje po svete a pomáha ľuďom ktorý nevedia poraziť problémy ako depresia, anorexia a iné... tak hlavu hore prosím a kúp jej túto knižku

comika
10. dec 2019

@tajuskollarova ja som bojovala s uzkostou. Netreba to popierat ani take hovorit, to prejde, bude to dobre a pod. To nepomaha. Treba uznat ten strach, treba najst ten strach, teda coho sa presne boji a treba rozpravat o tom. Strach musi dostat presny obraz, treba ho akoze zhmotnit, stale dookola rozpravat o tom ,co sa stane ak sa stane, kedy sa stane, a pod. Treba dat tomu nejaky sled, priebeh, logiku a potom to pomaly ustupi

janaff
10. dec 2019
tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@amelia000 ja som momentalne mimo, ale sestry sa striedaju pri nej a ocino. Ja by som mala tam ist na sviatky, dufam teda, ze budem môcť. Kamoska mi hovorila, ze jedine co jej moze pomoct sme prave my. Ziadne lieky ci doktor..

tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@comika ono je toho viac co ju trapy. Ale ďakujem za odpoveď

tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@froschka nieje to len o tych chorobach. Je to jedno z druhym, ale zacalo sa to s nimi.

tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@janaff ďakujem

tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@lucia851 ako dlho? Nepomahaju ti tabletky? Ako sa ti to prejavuje? Kolko krat denne ich mas? Ďakujem za odpoveď

janaff
10. dec 2019

@tajuskollarova je tam podrobny popis, presne ako si popisala jej problemy, tak spolu suvisia. skusila by som.

3009
10. dec 2019

@tajuskollarova ak má depresiu tak smer psychiater, žiadne lexauríny. Treba antidepresíva. A rozprávať, že depresia prejde, tak určite sama od seba neprejde. Bolí ťa zub? Tak ak nepôjdeš zubárovi len tak sám od seba ťa bolieť neprestane, Takto je to aj so psychikou, sama od seba sa nevylieči.

tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@janaff ano je citala som to. Ja moc neverim doplnkovým tabletkam. Nie raz som ich brala a nic z toho. Aj moj manzel.. Ale mozno skusime

tajuskollarova
autor
10. dec 2019

@3009 ma ist tusim buduci tyzden neskoro ju obj. Velmi som nechcela, aby brala návykové, silne antidepresiva. Sama som zvedava co jej predpisu. Ked dnes lekar len predpise plno liekov a da papa..

3009
10. dec 2019

@tajuskollarova antidepresíva určite nie sú návykové. Návykový je Lexaurín a jemu podobné benzodiazepíny . Určite je potrebné aby okrem psychiatra navštívila aj psychológa.

martadiznacova
14. dec 2019

@tajuskollarova lieky som neskúšala, ale dlhodobá psychoterapia veeelmi pomohla. Problém treba natrvalo vyriešiť a nie potlačiť liekmi.

lucia851
18. dec 2019

@tajuskollarova Ja bojujem s tym iz 6 rokov,lieky mi treba menit,ale nie casto,mne sa to prejavuje zlou naladoi,placom ,smutkom,strachom,potenim .Ja beriem antidepresivum rano a potom na noc na spanie mam antidepresivum a antipsychotikum

ivankalusnakova
19. okt 2021

@tajuskollarova ahoj, môžem súkromnú správu?