Ahojte v skratke by som chcela pocut nazor a mozno skusenost niekoho kto presiel tym co ja.
Pred 4mes mi necakane na banalitu zomrela starsia sestra. Problem je v tom ze moja mama sa s tym zle vyrovnava co chapem ale neviem ako pomoct. Je liecena alkoholicka, hned po smrti sestry si vypila a prestala sama bola som u nej aj s dcerkou. Teraz ked konecne dosli vysledky z pitvy ju to zobralo velmi... volavame si kazdy den lebo byvam hodinu autom a navyse mam zajtra termin porodu tak sa mi tam neda ist a manzel ma nepusti no sa o mna bojí.Do tel mi hovori ze nepije ze je unavena a smutna z toho ale ja mam pocitbze ked pride z prace ma bud vypite alebo lieky v sebe.... chcem jej verit ale iz ju poznam. Teraz povedzte co robit s novorodencom tam nechcem ist... Ďakujem
@janaaa119 tento pocit velmi dobre poznam. Citis za mamu zodpovednost, je ti jej luto, chces jej byt nablizku a byt jej oporou. Ale naozaj by si sa teraz mala zamerat hlavne na seba. Myslim, ze je super, ze s nou aspon kaDy den volas. Nema nejaku sestru? Alebo tvoj muz ze by ju prisiel pozriet a priniesol jej nejake jedlo napriklad, ako zamienka? Ze by ju skontroloval
@queen_mary sestru ma ale tiez byva daleko. Manzel by aj siel ale ako zakon schvalnosti ide na tyzden na sluzobku a odtial sa mu neda. A navyse mame aj auto pokazene.. Cele je to zle a navyse byva doma s babkou ktora ma parkinsona a ta nemi schopna ani uz zdvihnut mobil.... musim len asi pockat ako sa to cele vyvinie....
@baryana to som jej navrhla, ze ked sa babo narodi ci nepride ale ako pisem vyssie byva s babkou ktora nemoze ostat sama cely den aj noc... a nema bohuzial kto s nou ostat momentalne. Navyse zatial mama chodi do prace inked ked s nou volam je smutna taka apaticka ale ako tak funguje a ze maju teraz daku dolezitu pracu....
@janaaa119 a babku nemozete dat do domu seniorov? Ak ma pokrocily stav parkinsona, urcite by jej tam bolo lepsie
@queen_mary nie bohuzial musi sama suhlasit a ako stary clovek tam dobrovolne nechche ist,to sme uz zistovali a nieje natom tak zle aby bola zbavena svojpravnosti
@queen_mary lepšie??? to myslíš vážne?
@merlinja ano myslim, ale musis si vybrat kvalitne centrum 🙂
najlepšie by bolo zobrať obe k vám domov. Len to by si mala roboty a starosti ešte aj s nimi...Ale taký týždeň by ste možno zvládli..
hlavne jej telefonuj a rozprávajte sa .Pýtaj si od nej rady ohľadom detí,varenia atď. ,aby mala mama pocit že ju stále potrebuješ.Aj keď je to pravda,lebo ju ľúbiš a keď bude môcť tak nech príde.Posielaj jej fotky detí aby si jej robila radosť.Hlavne jej dávaj najavo lásku a poveď jej že sa o ňu bojíš že čo by si bez nej robila.Nech sa drží,že má stále pre koho žiť a nie si zničiť život.Viem že nám sa to píše ľahko ale hlavne komunikujte vždy keď budeš mať čas.
O babku sa nemá kto postarať aspon pár dní? tvojej mame by velmi pomohlo,keby teraz bola pri teba a babetku....
tá mamina sestra nech sa postará o babku,ty jej zavolaj a vysvetli situáciu,že ty teraz mamu potrebuješ pri sebe aj mama to potrebuje vypadnúť z domu,kde jej všetko pripomína tvoju sestru....o babku by sa mali starať všetky jej deti predsa,nech si to tá druhá dcéra babkina zariadi
@deti95060810
@jajova
@janinah
Ďakujem Vam uvidime ako bude, ako to vsetko dopadne
Ono sa budes musiet nejak s mamkou porozpravat o tom, ze ju potrebujes teraz pre seba, kedze mas takto tesne uz pred porodom. Je to smutne, no stalo sa a abude sa s tym musiet nejako vyrovnat a budes ju potrebovat. Mozno ju to tak nakopne
co tak nahovorit daku susedu, nech tam kakedy zajde si pozicat trochu muky a vyzistit ci je vsetko ok. vidis osud ti nachystal tuto skusku tebe aj mame. vsetko hra proti tomu aby si pri nej stala. zda sa, ze sa s tym musi sama popasovat. to je jej boj a nakoniec ty mas este dolezitejsi. porodit dietatko. vydych nadych.kazda bojujte na svojom fronte. drzim palce
Z vlastnej skúsenosti...mamka sa s tým musí popasovať sama, keď sa jej narodí vnúčatko možno príde na iné myšlienky. Vzala by som ju k sebe, pomáhala by ti, no a čo sa týka babky čo má parkinsona, skúsila by som na nejaký čas poriešiť opatrovatelku.
Prajem veľa šťastia
@janaaa119 ty sa musíš zamerať na tvoj pôrod a nové dieťatko. Mama sa musí s tým popasovať sama. Nemôžeš predsa pri dospelom človeku stáť 24 hod. každý deň a ju strážiť. Ak sa vráti k alkoholu, tak bude musieť ísť na liečenie, ale musí chcieť ona sama. Aj keď je to tvoja mama, ale je zatiaľ svojprávna, tak sa musí k tomu aj tak postaviť. Ak to nepôjde, tak smer psychiatria a liečenie. Vždy sú to len abstinujúci alkoholici, žiaľ.