Ako pomôcť kamarátovi?

28. aug 2021

Ahojte. Kamarát si našiel priateľku. Sú spolu asi 4 roky. Týždeň do zadu boli zásnuby. Viac menej ho dokopala. Sám povedal že “lebo ona chcela”. Ide o to že je to veľmi toxická osoba. Nabral pre ňu pôžičky, len tak lebo chcela ísť na dovolenku, na výlet … on sám vie že to nie je dobre. Sám vraví že čaká kým si to celé ona neuvedomí. Odlučuje ho od kamarátov a rodiny. Ona nepracuje, on pracuje za minimálnu. Ona je stále veľmi negatívna a pretváruje sa. Keď je kamos sám s nami je úplne iný ako keď je s ňou. Nechcem mu zle. Ale chcem mu pomôcť. Ako mu dohovoriť ? Da sa mu vôbec pomôcť alebo to nechať tak a prísť o kamosa ktorého s manželom poznáme viac ako 20 rokov?

ivanka12311
28. aug 2021

Netreba sa starať do druhých, čo si vybral to má... Vám by sa to tiež myslím že nepáčilo..Veď nemá 15rokov aby bol odkázaný na to koho si ma vybrať a čo má robiť 🤦😌je to jeho život! sami sme si strojcom svojho šťastia

ladyblcha
28. aug 2021

Kazdy ma pravo na vlastne chyby.

autor
28. aug 2021

@ivanka12311 jasne ja s tebou aj súhlasím. Ale on sám tvrdí a je na ňom vidno že je nešťastný. A mna to stve 😒. Lebo on je fakt dobrý človek. Len si ho “klofla” práve žena čo je taká tá “sekera”

ivanka12311
28. aug 2021

Anonym: to on si musí s ňou vyriešiť urobiť poriadky najlepšie je sa nestará do nich

777januska777
28. aug 2021

Sú veci, ktoré musí vyriešiť on sám a ty mu nijako nemôžeš pomôcť. Poznám muža presne takého co si našiel tiež strigu a spamätal sa až keď ho podvadzala. Ale dovtedy to nevidel a ani nechcel vidieť. Z nejakého dôvodu si ju vybral a nevie sa jej vzdať, po čase dospeje a sam zisti svoju chybu. Už len treba veriť, že tam nebudú deti, ktoré by si to odniesli najviac.

autor
28. aug 2021

@777januska777 aj nevera už bola. Otehotniet nemôže už rok. Našťastie. Ja už uvažujem či on nemá “porobene”. Ja na tieto veci neverím ale pri ňom aký je zaslepený tak ozaj nad tým uvažujem.

panelacikova
28. aug 2021

Presne tak. Nestaraj sa do jeho života. Ak je toto celé čo píšeš pravda, raz sa on sám spamätá. Možno za cenu toho, že už bude riešiť rozvod, ale je to jeho život, jeho vec. Ak je toto celé trošku viac prifarbené, tak zrejme si chcela kamaráta ty a si z toho celá zúfalá. Mne by ani nenapadlo riešiť životy druhých s cudzími ľuďmi na internete.

metoyou4
28. aug 2021

Normálne mu povedz na rovinu,co si o nej myslíte...naozaj toxická osoba🙈

sandri
28. aug 2021

Nepomoze nic - osobna skusenost. Tiez sme takto s muzom prisli o kamarata, lebo si nasiel strigu. Ona nas neznasa, odmieta sa s nami stretavat a on sa jej prisposobil a svojoch kamaratov uplne odstrihol. Stretava sa len s jej partiou. Ked si s nou zacal, nepomohlo ani dohovaranie, ani uprimny rozhovor, ani ked sme si kusli do jazyka pri jej frflani na vsetko, ked sme sa stretli. Ked sa s nou ozenil, postupne sme ich prestali volat von, lebo jej sa nonstop nieco nepacilo a nas to uz nebavilo pocuvat. Oni nas tiez nikam nevolali, lebo ona si to nezelala. A tak sa kamaratstvo skoncilo, nevideli sme sa uz niekolko rokov.

autor
28. aug 2021

@panelacikova tu nejde o to že chcem nejako pre seba. Nikdy sme spolu nestrávili nejako veľa času. Ja mám rodinu. Ale už aj keď príde raz za tYzden na 40 minút, ona mu 5x vola že sa má vrátiť. Vies ako, zúfale situácie si vyžadujú zúfale riešenia.
@metoyou4 To už bolo, sám mi dal za pravdu. Ale proste skonštatoval že aj napriek tomu aká je ako s ním zaobchádza tak sa nevie odpútať.

panelacikova
28. aug 2021

autorka: nechaj to tak. nemá to význam, ten človek musí pochopiť sám...

autor
28. aug 2021

@sandri to všetko čo pises už bolo. Aj sme si kašli do jazyka, aj sme boli ticho. Ale včera nám povedal že ona sa “necíti dobre v našej spoločnosti”. Tak som povedala že toto je bodka.

kate211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. aug 2021

@kate211 no žena má 22 rokov a invalidný dôchodok. Nikdy nikde nepracovala ani nebude. Ona je spokojná s 200€ čo dostane od štátnu🤦‍♀️

kate211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. aug 2021

@kate211 však toho sa bojím. Že on ju nenechá ani keby meviem čo bolo

michaela789
28. aug 2021

A čo chceš robiť? Priviazať ho o zábradlie, aby sa neženil? Nestaraj sa doňho, nie je to absolútne tvoja vec hoci máš dobré úmysly. Si len jeho kamarátka, môžeš tu preňho byť keď raz príde s plačom že si niečo uvedomil. Nič viac.

fleur1111
28. aug 2021

Kto chce kam, pomôžme mu tam. Podľa toho čo píšeš, on sám si uvedomuje, že to nie je celkom ok. Je dospelý, svojprávny a má zodpovednosť za svoje činy. Jedine, čo môžete vy ako jeho kmarati spraviť je povedať mu svoj.názor, byt k nemu úprimný. Dôležité je netlačit na neho. Možno si časom uvedomí, že bola hlúposť zapliesť sa s takou ženou a možno nie a bude aj tak spokojný. Pre vás je dôležité si uvedomiť, že nie každý človek ma byt súčasťou nášho života do smrti. Niekedy sa cesty medzi priateľmi jednoducho rozídu.

autor
28. aug 2021

@michaela789 ja ani neviem 😕. Možno nejaké argumenty, príbehy zo života. Aj keď viem že veľa nezmôžeme.
@fleur1111 Je to sused. Býva oproti cez cestu. Prisťahovali sa keď mal asi 8 rokov. Od vtedy sa poznáme. Nechcem ho k nám nijako viazať ani ho “brat má svoju stranu”. Len má to mrzy. Lebo je to fakt dobrý človek. Paradox je že jeho rodina ju nemá rada, vyhodili ju z domu spoločného. A on nie a nie sa spamätať.

abbey1
28. aug 2021

Predpokladám, že sused je dospelý, svojpravny. Ak áno, môžeš mu maximálne povedať svoj názor a tam to končí. Jeho život, jeho cesta.

sslobodnamama777
28. aug 2021

trpiet budu ich deti. Najlepsie poriadny dohovor. Ale PORIADNY. Aj po papuli by som mu dala, nech sa mu oci otvoria. Takto sa nerobia rodiny, ked len jeden chce a núti. Nech sa zamysli ze deti budu trpiet. Lebo spolu nevydrzia. Najhorsie co moze byt, ze ona chcela..ona chcela svadbu, ona chcela psa, ona chcela dieta. A asi nepomoze dohovor, tak jeho nestratite, lebo to skonci rozvodom, ..ak nezacne pit.

autor
28. aug 2021

@sslobodnamama777 už začal. Žiaľ. On má problémy s alkoholom ešte za mlada. Ona ro prvý rok vzťahu ťahala hore. Prestal piť. No keď ho už mala tam kde chcela ukázala pravú stranu a začal znova. A jej to vyhovuje. Ona pije a ona si robí čo chce.

taga
28. aug 2021

Povedzte mu, ze mate o neho starost.. ze nevyzera stastne.. ze by ste mu chceli pomoct.. aby bol opat zdravy, stastny, vesely, pohodovy.. ze veci vidite s odstupom a zda sa vam, ze jej vplyv na jeho zivot nie je pozitivny. Ale padnut na uplne dno musi asi on sam a je otazne, co potom 🤷‍♀️

autor
28. aug 2021

@taga no takto som to neskusala. Ďakujem za radu. Až ho najbližšie uvidím, skúsim 🙂

kassandra25
28. aug 2021

Naco to ty riesis. Je to jeho zivot. Kazdy robi, ako uzna za vhodne. Ma tvoj kamos 5 rokov?

elenka74
28. aug 2021

Ja mám jedného známeho o ktorom sme vraveli, že musí byť porobený. Oženil sa, makal aj v dvoch robotách, ona si užívala v náručí iného, manžela opustila, potom sa k nemu opäť vrátila, potom si znovu niekoho našla a odišla a znovu sa vrátila. On ako debil jej vždy všetko odpustil, trvalo mu asi 20 rokov, kým sa prebral z porobenia, rozviedol sa a konečne je šťastný.

autor
28. aug 2021

@kassandra25 riesim to lebo sa chcem vyrozprávať a preto lebo mi na ňom záleží a keby bol nejaký spôsob ako mu otvoriť oči tak by som to rada skúsila 🙂.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elenka74
28. aug 2021

Nepomôžeš mu, tomuto môjmu známemu ešte pred svadbou mnohí vraveli, aby si ju nebral, aj jeho rodičia boli proti, ale on bol zaľúbený a nikoho nevnímal.

panda21
28. aug 2021

Chápem ťa, keď ti na niekom záleží, tak to boli ho vidieť nešťastného. Ale tu nepomôže asi nič, iba pekne povedať že máte o neho starosť, že nevyzerá dobre etc.. A iba byť pri ňom, keď na to všetko príde a bude mať chuť ju poslať kade ľahšie. Podporiť ho a stať pri ňom.