ako pomoct choremu
stale cakame na vysledky
nevladzem zit fungovat
zaspalvam od unavy
potom sa trhnem kedy to skonci , ten najhorsi sen
a potom sa rozplacem lebo to nie je sen
co mam robit
@pribinak nei cakame este na vsyledky a podla toho chemo ci operacia :(
Načo toľko pesimizmu dopredu? Komu to pomôže? Zbytočne stresovať vopred, čo ak výsledky budú (v rámci možností) ,,dobré,, a Ty sa ničíš už teraz 🙄 Nepíšeš bližšie, no často stačí aj chemo či operácia a človek sa vylieči...trochu pozitívneho myslenia treba.
@danyelia depresie mam uz davnejsie a toto mi nepridava ale mas pravdu sna zim sa mysliet z eto bude dobre
ak máš takéto stavy tak smer lekár...obvodný alebo rovno psychiater...
Pomozes mu tak, ze sa nebudes rucat este pred tym, ako vobec je zname, aka liecba bude nasledovat. Bud dotycnemu oporou.
No v prvom rade by som ťa chcela poprosiť ,aby si k nemu nepristupovala, ako ku chorému ,vkuse ho nesledovala a dopriala jemu aj sebe chvíľu pokoja aby ste si vedeli usporiadať svoje myšlienky ešte nepoznáš výsledky a už ideš do depky kľud počkaj na verdikt s diagnozou rakovina sa dá aj žiť záleží na štádiu a druhu rakoviny či sú metastázy a kde zasahujú v dnešnej dobe aj chemoterapia je už oveľa šetrnejšia ako to bolo v mynulosti ak sa budeš chcieť na hocičo opýtať v kľude mi napíš
Osobne som absolvovala operáciu aj chemo. Každý, kto mi volal alebo za mnou prišiel a nariekal, aké je to hrozné, nespravodlivé, plakal - každého takéhoto človeka som odstavila. Toto je to posledné, čo chorý potrebuje. Chorý vie, že je chorý. Ak je chorý smrteľne, tak aj to vie. Psychika je obrovsky dôležitá pre pozitívny vývoj. Takže ak človek pred chorým nevie byť pozitívny, správne motivačný (správne, čiže nie "musíš bojovať"), tak nech radšej pred neho ani nechodí. Ak mu teda chceš pomôcť, začni robiť niečo so svojimi stavmi.
@alexis617 dakujem
Nemáš začo pekný deň ti prajem a hlavu hore
@alexis617 :( placem ked som sama, nech ma dieta nevidi
@melanta on nikdy nedaval pocity najavo a ja som bezmocna lebo neviem ako mu mozem pomoct. velmi to prezivam, stale si odohravam ako sa to mna tykalo uplne som mimo
@alexis617 je to ta najhorsia moznost ktora existuje, pankreas preto som uplne mimo
mam ludi co maju remisiu, liecba zabrala ale tu co citam mi je zle
ti ludia s remisiou maju iny druh ochorenia.
Ľudia čo sú v remisií znamená ,že teraz pôvodne ochorenie je ľudovo povedané uspaté sú bezpríznakovy nemajú žiadne prejavy rakoviny napr . Nemajú zdurene uzliny na krku ,slabinách,nie su u nich žiadne príznaky ako mali predtým pri chorobe toto štádiu môže byť fajn aj niekoľko rokov
Napíš mi súkromne na môj nik
Daj si Persen
Možno ti pomôže vyplakať sa, vyrozprávaj sa nejakej osôbke, čo ťa pozná....
Mne pomohlo modlenie a neskôr s vierou som prijala to, že som sa možno nemodlila za to "správne a pravé"....možno ten zázrak nie je v uzdravení, ale v tom že sa zmierim s tým čo sa stalo. Niekedy sa musíme prestať pýtať prečo práve ja....A pýtať sa kam ma to vedie.....
Držím palce ❤...môžeš aj vitamíny....poprípade na ukľudnenie....
Terminalne štádium? Tak potom hľadať hospic