Baby idem po radu, nechcem nikoho lincovat ale chcem pomôcť synovcovi..
Synovec je veľmi utiahnutý, v škole bol/je šikanovany.
S rodičmi asi nejak nevychádza , nevieme presne lebo nepovie,nechce povedať ..má 6 rokov..
U mojich rodičov je už mesiac a pol..ešte do školy chodil ,ho vozili oni aj ho doniesli k nim..to nevadí proste ,naši sa ho už pýtali veľa krát že či nechce ísť domov ,on nechce , že nechýbajú mu..že mama im nevarí , že neupratuje atď ,ešte má sestry ,tie prídu a su stále na telefóne..aj to že či môže ísť k nim na prázdniny bol jeho nápad ..len je čudné že proste mu rodičia vôbec nechýbajú..ale že vôbec..
Keď ide jeden do roboty,tak druhý je na HO a striedajú sa ..ak nieco že musia ísť do roboty obaja, tak je so mnou v práci, alebo my u našich ..on sa teší a my nemáme problém ..
Tu nejde o to že nám to vadí ,ani našim to nevadí , sme všetci s tým v pohode ,ale chceme mu pomôcť ,nakoľko rodičia neriešia..malý má 6 rokov a dobrých 15 kg nadváhu, 8 dioptrie( zle okuliare,naši idú riešiť , nakoľko rodičia sa k tomu nemajú ),veľa je toho ..ako to riešiť?
Ešte sa chcem spýtať na jednu situáciu , lebo mne je z toho nevolno doteraz ( som matka) ..malého som strážila u našich ( bol chorý ,mal vysokú teplotu) , jeho mama došla na terasu k našim si zafajcit ( jednu od druhej) a malého nedošla pozrieť, vôbec nedošla ho pozdraviť, ani neprišla sa opýtať či niečo nepotrebuje..žiadny záujem ..my si to ako rodina nevieme vysvetliť..🤷 naozaj nevieme , ešte aj malý na ten rozumcek povedal že mama ma neprišla ani pozrieť , vedel že je tam , videl ju cez okno ..skoro mi puklo srdce ..
@daniela2629 ale vieš on nie je tyrany..jeho doma nebijú alebo podobné
A kde má dieťa otca? On ho prišiel pozrieť? On sa informuje? Zaujíma sa? On rieisi jeho zdrav. stav?
Matke si naložila, ok. Ale čo otec? Ten čo?
@pribinak mňa zarazila tá situácia že ona bola na dvore ,ktoré patrí k domu kde má choré dieťa a nič..ja som si myslela že tam budem zbytočná, keďže prišla ona ,nerátala som so situáciou že ona ho nepríde ani pozdraviť
5 minút denne ….wau…to ja viac času venujem našim akvariovym rybickam
Aj môj muž je zamestnaný, maká ako kon, ale teda stravi s našim synom podatatne viac času ako 5 min
Proste zlyhali obaja. Šťastie že chlapček má aj inú rodinu ako rodičov
Veď ja viem, že nieje tyrany a že ho nebiju..len ten nezáujem ma dostal..mám skoro rovnako starého syna a neviem si to ani len predstaviť..Ako by ste mu chceli pomôcť?Aké máte možnosti?S jeho mamou ste sa o tom rozprávali?
Rodicia by si mali so svojim synom riadne pohovorit, ci takto sa stara o dieta... a pekne od srdca. Co to ma za mater. Ja mam velku babu uz, ano aj ona najradsej na prazdniny vypadne k babke (a ano je to tym, ze proste tam ma pozornosti viac, to sa proste neda porovnat rodic, stary rodic.. a duplom taky, co ma HO, pracuje... ), ale mna by slak trafil keby bola chora, okamzite by osm bola v aute a letela tam a bud by isla domov alebo by som s nou bola kym sa nevylieci. Detto zdravotny stav dietata a vsetko,a k je to naozaj zanedbane (vaha, moze to mat ano od mala a tak, proste dieta, alebo z prejedania, nekvalitnej stravy + stres,a le aj zrak a ine veci... ) dieta, tak by to moje vnuca, synovec, tak to by moj surodenec len tak nepredychal. A to mam tiez sestru co je taky vetroplach vegetkovy :DDD ale povieme si... sikana v skole to je diskutabilne...
radsej som vymazala, co som chcela na toto napisat, nechcem niekomu krivdit. Smutne :(
Asi je vyhorena, psychicky chorá, alebo nemá záujem chudák chlapček.Kolko je nezamestnaná?
@luccija ona je lenivá, že je nezamestnana jej veľmi vyhovuje, netají sa tým ..a vyhorena? Zartujes to by si ju musela poznať
@luccija nikdy v živote nerobila
Tyrany nie je iba fyzicky, ale je prinajmensom zanedbavany emocionalne. https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
A koľko.ma.chlapec ešte súrodencov?
Je matka alebo otec dieťaťa vaša rodina?
Poriadne si ich posadiť a porozprávať sa !!!!
A prečo to neriešite aj oficiálne? Dieťa je očividne zanedbavané.
Lenže to je nefér aj voči bratovi, ktorý ich živí a maka.Ked nepracuje má čas sa venovať deťom, variť, športovať ...
@luccija to my vieme že to je nefér, ale brat ju bráni
Osobne myslím, že ďalšia vymyslená téma. Niekto má skutočne nudné prázdniny.
@abbey1 bodaj by si mala pravdu, naozaj to je pravda,
@abbey1 ale keby mi niekto povedal že si nepríde mama za chorým dieťaťom, keď je pár krokov od neho tak ani ja neverím , ja som dokonca svojej mame povedala ,že keby mi to ona hovorila ,že sa jej to stalo tak tomu neuverím
Pohovoriť s bratom by mala celá rodina, lebo celá rodina vie a vidí že chlapec je sociálne zanedbany aj psychicky . Kľudne by som podľa reakcií rodičov vyslovila že podám návrh na súd vo veci odobratie dieťaťa a zverenie mne. Viem že to nie je brnkacka, ale takáto vyhrazka možno vzbudí pozornosť chlapcovych rodičov.
toto je celkom slusne psychicke tyranie, takyto nezaujem... porieste s rodicmi, ci by ste sa ho niekto neujali natrvalo (pred podanim ziadosti si zabezpecte co najviac dokazov a rieste to cez advokata).
@cacianka neupozornovala by som ich vopred - zacnu si chlapca kupovat a napacha to este viac skody
Skoro puklo srdce aj mne💔 Chudáčik synovec..Aby ho vlastná matka neprišla v horúčke ani pozrieť?!! Ledva som to dočítala..😢
Čím skôr ho od takých rodičov odobrať, lebo to sním pôjde celý život..A aj tak nechce byť s "rodičmi" ako píšeš..Zaslúži si okolo seba ľudí, čo ho budú milovať z celého srdca, strašne Vám držím palce, aby ste to doriešili a pomohli mu ❤️