Ako pomôcť 27-ročnému synovi?

heliantus
11. feb 2023

Ako pomôcť synovi
Chcela by som sa asi len vyžalovať, lebo neviem, či mi niekto pomôže. Mám syna, ktorý má 27 rokov a bol zasnúbený. Všetko vyzeralo ideálne, jeho bývalú snúbenicu sme prijali celkom do rodiny a boli sme všetci šťastní. Nič nenasvedčovalo, že by sa niečo malo stať. Trávili sme spolu veľa času, pripravovali svadbu aj s jej rodičmi, kúpila si svadobné šaty, pripravovali výzdobu a odrazu ho opustila. Len tak, bez nejakého predchádzajúceho varovania, bez toho, že by niečo medzi nimi nefungovalo. Nedokážeme to pochopiť a stále sa pýtame prečo. Syn je z toho úplne hotový. Na začiatku sme sa rozprávali, no potom sa uzavrel do seba a nehovorí. Z veselého, vždy usmiateho chlapca sa stal odrazu zlomený človek a ja neviem, ako mu pomôcť. Ako dôvod uviedla, že sa nechce viazať, že sa chce venovať kariére a starať sa iba o svoje šťastie. Vraj vzťah je pre ňu bremenom. To predtým nevedela?

adri266
11. feb 2023

@heliantus A nie si rada, ze na to prisla pred svadbou a nie rok po nej?

adri266
11. feb 2023

@heliantus Pomoze mu iba cas.

darius_a
11. feb 2023

Dobre sa stalo ako sa stalo.
Ak má teraz prioritu seba a kariéru, iba by ho znenávidela.
Je pochopiteľné, že ma zlomené srdce, ale lepšie ako by bola ona nešťastná a robila nešťastného aj jeho.
Čas.
Chce to čas.
Byt nablízku, nevypytovat, nepitvat, byt pre neho tu

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
11. feb 2023

len byť synovi oporou...

divokykonik
11. feb 2023

Buď rada, že sa nevydala len preto, že sa to už patrí a utrhla by sa z reťaze po svadbe. Síce to syna určite bolí, ale ešte viac by ho bolelo, keby zistil túto vec až po svadbe. Buď tu preňho a nejako sa cez to preneste, pravé šťastie ešte len naňho čaká.

zuzubb007
11. feb 2023

Vsak lepsie pred svadbou ako po, takze chlapec este vyhral, zjavne by som povedala, ze ho uz prestala lubit, mozno nasla ineho tazko povedat, kazdopadne velka laska tam z jej strany nebola, drzim palce chalan si urcite casom najde lepsiu

maranta_leuconeura
11. feb 2023

Tak to ze vy dvaja ste to videli idealne, neznamena, ze ten vztah taky aj bol... Mozno nepozeral na to, ake ma ona prioroty, alebo sa mu ona nezdoverovala, nefungovala komunikacia. Kazdopadne vidis, ze take idealne to nebolo, ked zasnuby zrusila. Ty vidis len cast a mas svoju predstavu o tom. Syn mozno vie viac, ale nemusi vsetko povedat. Urcite by som nevyplakavala aka bola skvela a preco sa to stalo (z tvojej pozicie matky, syn ma na to pravo). Podporit syna, urobit si spolocny program, vypocut, ale neanalyzovat co ako preco.

loginexistuje
11. feb 2023

lepsie pred svadbou ako po nej mozno stretla niekoho ineho ktovie mozno ju vztah s tvojim synom zvazoval skus sonsynomntravit cas chodte na vylet a pod

sasitimi17
11. feb 2023

Ja som čítala aj čo ste písala komentar na ploche k vášmu príspevku, no mne sa zdá že ste sa príliš angažovala do ich vzťahu, nemyslíte? Lebo nerozumiem inak prečo by vám vadilo že stále niekde chodia, neviem čo iné majú robiť dvaja mladi ľudia ? Snáď nebudú furt pred telkou polihovať ako dôchodcovia… a ak ste sa takto do všetkého starali (vy viete lepšie ) tak sa jej nečudujem, asi radšej zdrhla ako mať cely život dirigovany od vás
Vy ste ju nikdy úplne neprijali, len na oko, aspoň ja mám z toho taký pocit

ivka225
11. feb 2023

Zial teraz mu tazko nejako pomozete, maximalne sa mozete k nemu spravat s porozumenim (ale nedavat najavo sucit). Po priblizne roku sa da do poriadku aj sam, cas dokaze viac, ako si v danej chvili myslime.

54tinka54
11. feb 2023

@heliantus pomôžeš mu tak, že bude vediet, že si tu pre neho.. jeho to musí prebolieť, to chce nejaký čas.. pripadne mu navrhnúť či by nechcel navštíviť nejakého terapeuta aby sa o tom všetkom mohol porozprávať s nezainteresovaným človekom-odborníkom.
A inak, aj keď je to určite ťažké, bolestivé a nepochopiteľné, s odstupom času všetci budete radi, že sa tak stalo pred svadbou 🙂 horšie by bolo potom riešiť rozvod, starostlivosť o deti(ak by už nejaké boli) atď.

annamalaga
11. feb 2023

Čas je najlepší liečiteľ. Nájde si určite časom niekoho iného.

mery333
11. feb 2023

Ťažko sa tu vyjadriť, keď poznáme iba Vašu pravdu, iba Váš Váš pohľad na vec.
Škoda, že nemá možnosť vyjadriť sa aj druhá strana.
Ale ktovie, možno sa jej donesie, že sa tu rieši, Slovensko je malá krajina. 😉

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubkavargova1
11. feb 2023

Evidentne taky idealny vztah to nebolo a obaja maju pravo rozhodovat o svojom zivote a robit aj chyby...tak ona sa rozhodla, ze nechce tento vztah a ma na to pravo. Skor sa sustredte na to, aby ste boli oporou synovy, ale uz netlacte na pilu. Vidite, ze viac ho deptate ako pomahate..,podla mna uz toho musi mat plne zuby, ze sa stale pytate.

sovica
11. feb 2023

@heliantus No, každá minca má dve strany. Píšeš "Trávili sme spolu veľa času..." Hmm, ak ste si vyžadovali pravidelné stretávanie, návštevy a jej to nevyhovovalo, len sa proste prispôsobila (aby neurazila, aby zapadla, aby nebola za čudnú...), tak sa veľmi nečudujem. Možno ste sa do všetkého až príliš starali a ona nemala žiadnu "slobodu" spraviť si po svojom. Viem, rodičia si zväčša povedia, veď sme chceli len dobre, len pomôcť. Ale mladí to berú ako obmedzovanie a staranie sa do vecí, ktoré si proste chcú spraviť po svojom. Asi chcela tráviť čas ináč, ako vo vašej každodennej prítomnosti. Určite ten vzťah nebol ideálny (tak ste to videli len vy), keď sa rozhodla zo svadby vycúvať.
Syna nechajte na pokoji, nepitvajte sa v tom dookola, ten smútok si musí "prebolieť" sám. Ak sa potrebuje vykecať, tak ho vypočujte, ale veľmi do toho nezasahujte. Chce to len čas. S touto dievčinou si asi neboli súdení. Je ešte mladý, láska a tá pravá na neho ešte niekde čaká❤👍

78787878
11. feb 2023

@heliantus Z idealneho vztahu nikto neodchadza. Takze idealny a bezproblemovy urcite nebol. Skuste syna nechat na pokoji a nedramatizovat situaciu. Cas prelieci.

babulkomale
11. feb 2023

@ivka225 nemylis si sucit s lutostou? Co ine by mala matka prejavit smerom k dietatu ktore sa trapi, ak nie sucit?

amelia1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bennn
11. feb 2023

Tak si asi takto život nepredstavovala... Chcela žiť tak ako doteraz...

vilma7
11. feb 2023

Môže za tým byť naozaj kadečo...dokonca aj niekto tretí.
Jej rozhodnutie treba akceptovať, ved nič iné ani neostáva a váš syn potrebuje teraz všetko len spracovateľov, čo môže trvať rôzne dlho. Od pár mesiacov, možno až rok.
Buďte mu len oporou.

amelie2017
12. feb 2023

Nepomozes mu nijako. Pomoze mu len cas a a casom ina zena, pri ktorej si uvedomi, ake mal stastie, ze ho snubenica nechala.

zuzanka.zuzu
12. feb 2023

"Trávili sme spolu veľa času, pripravovali svadbu aj s jej rodičmi," hmmmm ozaj ktovie prečo mladá zdrhla 😀 ak si prečítala čo i len jednu tému na koňovi o tom ako sa rodičia/svokrovci montujú o života a dala na rady skúsenejších, tak tá sa už nevráti 😀

irusa
12. feb 2023

Vieš aj dôvod rozchodu z jej strany, ci len synovu verziu??? Pretože zvyčajne je problém vždy na oboch stranách a nie len na jednej.

karolinakr
14. feb 2023

Toto sa stalo kamoškinmu synovi, tiez bol na dne, ale potom si našiel inu babu, odstahovali sa do zahraničia, našli dobru pracu, zarobili na babo a vzali sa - su štastni a ta baba pri ňom žiari - ale to tvoj syn teraz nebude chcieť počuť, ale mam taky pocit, že ak je šikovny, ešte si svoje šťastie najde...