Ako pomôcť 27 ročnému kamarátovi, ktorý je single?

4. nov 2021

Mam velmi dobrého kamarata, ktory je ale uz 2 roky nestastny pretoze je single, ma 27 rokov. Hovorila som mu viackrat ze to vobec nie je problem, ze si moze zivot uzivat, niekam sa posunut, venovat sa zalubam a ta laska pride. Ale on sa iba ubija a mne je to luto, aj ked viem ze prave kvoli tomuto je zenami odmietany, pretoze stale sa iba lutuje.
Uz naozaj neviem co by pomohlo. Podla mna nemusi byt kazdeho zivot iba taky, ze sa ozeni a ma dieta. Viem, ze po tom tuzi, lenze snazim sa mu vyvsetlit, ze nech vytazi z toho, co ma teraz. Tak to robim aj ja, tiez som teraz single momentalne, cize snazim sa mu otvorit oci ze to nie je zle. Neviem ak mate vo svojom okoli takych ludi, ci muzv ci zeny, co by ste este poradili?

muz26
4. nov 2021

dohod mu rande s nejakou single kamoskou ;)

anjelicek26
4. nov 2021

Tak to je taka povaha, velmi malo zien chce pocuvat tyrady, aky je zivot zly a nespravodlivy... takych ludi, co cloveka tahaju svojou naladou dole chce malokto v svojom zivote... treba mu poradit sport, motivacny trening, uzivat si proste zivot... bez toho sa nepohne s miesta.

ckocka
4. nov 2021

"Podla mna nemusi byt kazdeho zivot iba taky, ze sa ozeni a ma dieta."
Jasné že nie, len pre niekoho to bude celoživotné trauma a pre iného príležitosť užiť si iné radosti života.

esteregres
4. nov 2021

Mysli na to, co nema a na co mysli, to rastie. Musi si predstavovat, ze to uz.ma, dostat sa do toho pocitu. Toto ak pochopi, vyhra. Odporuc mu FB stranku Detoxikuj zivoty to ho nakopne

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hankm
4. nov 2021

@autorka, zacnite sa spolu ukazovat v spolocnosti, ak zijete na fb/ig tak spolocne foto z akcii, vyletov… zadany muz je pritazlivy. Zacni hrat divadlo pred kamoskami, a niektora sa chyti, ze ho zacne obletovat. Len musis z neho urobit nedostupny tovar. A on by teda tiez mohol prestat vyplakavat a dat si fucking around.

w123
4. nov 2021

Akoze ja tomu aj rozumiem ja som bola tiez v depresii z toho lebo to randenie je poriadne frustrujuce, velmi tazke najst niekoho s kym by si clovek rozumel, kto by chcel aj vztah a nie len sex atd. ludia co nemaju radi samotu to horsie znasaju, tazko si potom “uzivat zivot” ked je mi smutno lebo v noci zaspavam sam a citim sa osamelo a kamarati to je nieco ine ked niekomu chyba partner tak mu chyba partner a moze mat aj 100 kamaratov a “uzivat si zivot” a aj tak proste mu chyba laska. Co by som mu poradila asi proste randit a hladat lasku a nevzdavat sa a hlavne byt uprimny vzdy narovinu povedat tomu druhemu ze hladam vztah a ake mam o nom predstavy, nehrat sa na nic a niekto sa casom najde niekedy to trva naozaj aj roky a nemat prehnane naroky na partnera

autor
4. nov 2021

ano to vsetko som mu poradila, dokonca som ho niekolkokrat volala sportovat, turistika, no neustale odmietol lebo on ak tam nebude jeho potencionalna, tak nikam radsej nepojde. toto obdobie uz nastastie kus preslo, ale stale to nanho pride, ze sa mi postazuje, som taka jeho butlava vrba
Samozrejme ho vypocujem, poradim, pomozem, lenze ja som typ, ze teraz ked nikoho nemam, tak som chytila zivot za pacesy a "dohanam" to, co som vzdy chcela, ale nebol na to priestor, financie, cas, napr. chodim casto na turistiky sama alebo s tymi, ktorych to zaujima, s kamoskou cvicit, alebo sa teraz vzdelavam v dalej oblasti v ktorej posobim. Ale to som ja, ze sa snazim to vyuzit.
On je inteligentny a pekny chalan, akurat tym, ako pristupuje k zivote, vsetky aj moje kamosky odplasil, ktore by ho inak chceli. Hovorila som mu to viackrat, ale on je ako zaseknuty. Isty cas som mu ani nepomahala, nereagovala som na jeho snahu o kontakt, no som skratka clovek, ktory chce pomoct.

autor
4. nov 2021

@w123 ano ja chapem ze je taky typ, ze potrebuje mat toho cloveka pri sebe a veri v to, ze vo dvojici ide zivot lahsie, avsak myslim si, ze v niektorych fazach zivota asi nam to nie je sudene a je to skratka tak, ze mame byt sami a teda preto som stale narazala na to, aby si nenechal zivot utiec pomedzi prsty, aj ked teraz nikho nema, pretoze co ak ju najde az v 35ke?

hankm
4. nov 2021

@autorka pozyvam ta na nejaky vyslap ked nasnezi na niektoru z tatranskych chat 😁

autor
4. nov 2021

@hankm aha, ty si muz? :D to som nejako nepostrehlo, no len upozornim, nie som skusena turistka az na take narocne vyslapy, som skor taky zaciatocnik, ale snazim sa :D

0silvia0
4. nov 2021

neber si na seba jeho bremeno a neľutuj ho. Nehraj sa na jeho spasiteľku. On na to príde sám, že svojim ľutovaním sa ľudí od seba odplašuje. Ja by som mu povedala, že nech si dá ľutovací týždeň, nech sa vyreve a nech po týždni začne normálne žiť, lebo mu z toho prepne.

komplikovana
4. nov 2021

To bude asi vecny stazovatel. Chce si najst zenu, ale nic preto nerobi. Kym si to v hlave neprepne, mu nic nepomoze. Ak mu chces pomoct, odporuc mu psychologa, alebo nejakeho kouca-terapeuta. Teba to vecne stazovanie bavi este pocuvat?

lobic
4. nov 2021

takymto pripadom radit dookola to iste to by ma uz nebavilo. to su asi tie ulutostene typy. tak to na mna posobi, ze je jedno ako sa clovek snazi ich utesit, ako sa snazi im pomoct, aj tak budu radsej v tej svojej bubline.

annamalaga
4. nov 2021

A v práci nemá kolegyne ? Alebo kamarátkok viac?

hankm
4. nov 2021

@autorka ano, som muz 🙂 najdeme taku chatu co je v pohode pristupna.

kakawah
4. nov 2021

Autorka, a nedate sa vy dvaja dokopy s tým zufalcom? 😆 on iný ani nebude, čím viac sa bude ľutovať a bude zúfalý, tým viac si na seba toho negativizmu naberie. Toto fakt odpudzuje, nielen u mužov, všeobecne,ja osobne sa s takýmito typmi nerada stretavam. Každá žena chce sebavedomeho, usmiateho muza- no problem, zábava.... 😉

autor
4. nov 2021

@kakawah ja s nim urcite nie, chcela som mu len pomoct a na margo toho som uviedla aj vyssie, ze aj ja z casu na cas uplne musim obmedzit kontakt, nekontaktujeme sa aj 3-4 mesiace, pretoze to sa s nim neda. oproti tomu, ako sme sa kedysi zoznamili a terajsku ten kontakt fakt upadol, vidim to aj na sebe, len som chcela byt napomocna, ale asi to nema efekt...

autor
4. nov 2021

@hankm aha, znecakala som v tejto diskusii muza, ale asi aj vekovo to bude cez 30+, ci sa mylim? :D

kakawah
4. nov 2021

Hmm, to tak nefunguje, nebudes dohadzovacka. Aj ja mam cerstvo rozijdeneho kamosa, sympataka, s vlastným domom, super prácou, postazoval sa, že sa cíti osamelo, že hľadá nejakú. Tak ja hneď som rozmýšľala, ktorú mu dohodit 😆. Ale nakoniec som to nechala tak, snáď si poradí.

hankm
4. nov 2021

@autorka zopar muzov tu najdes 🙂 ano 30 + 🙂 ak chces ss…

elementissa
4. nov 2021

Si single ty aj on? Tak choďte na rande spolu a vyriešené :D

marseillefan
4. nov 2021

Jasné, že ho žiadna žena nechce, keď sedí doma a ľutuje sa... ktorá normálna žena by si takéto čudo vybrala za otca svojho dieťaťa. Veď ani ty (autorka) ho nechceš, tak prečo by ho mala chcieť iná. Vraj inteligentný, ale správa sa ako rozmaznané decko. Ja keď som za mladi dostal kopačky, do dvoch týždňov som sa už bozkával s inou.. a to som škaredý ako žumpa.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sari24
4. nov 2021

@marseillefan to je práve to sebavedomie. Ohodnotiš sa ako škaredý ale nič si z toho nerobíš a skúšaš :D

Autorka - to je jeho problém a jeho prístup k životu, ty s tým neurobíš nič. Možno by som poradila sa naňho totálne vykašľať :D strašne mi vadia takí muži. Tiež som poznala jedného ktorý dookola len splietal že ty by si ma nechcela lebo si vzdelaná žena s vysokou školou a čo ja? Som plešatý a žiadna ma nechce. No, a ja som ho nechcela nie preto že je plešatý ale pre jeho žvásty. Ukončila som kontakt, obyčajný upír.

nostres
4. nov 2021

Ja mám kamaráta, ktorý je ale podstatne starší, tiež som mu už aj dohodila baby, ale zistila som, že si za to môže sám.... Je veľmi priebercivy a dosť namyslený, takže som s tým skončila.. nechaj ho žiť si svoj život. Musí na to prísť sám... Ako sa hovorí "komu neni rady, tomu neni pomoci" ....

macekovam
5. nov 2021

A ty by si ho nechcela😁Možno by si mu tým pomohla? 😁..

esteregres
7. nov 2021

@nostres hah, ze zistila som ,ze si zato moze sam.. jedneho dna snad zistis ze za vsetko si mozeme sami. Jedine, zeby si verila na nahody alebo bola v role obete

nostres
7. nov 2021

@esteregres 🤦🤦🤦

esteregres
7. nov 2021

@nostres to si nalep k svojim myslienkovym pochodom