Ako pokračovať v manželstve?

guliverkaabc
10. dec 2013

Na začiatok sa musím ospravedlniť,že som si založila nový "anonymný "nick.Som dlhodobou užívateľkou MK ale asi by mi bolo nepríjemné,aby moje priateľky,ktoré nie sú celkom blízke videli moju vnútornú nahotu-a problémy,ktoré sa u nás dejú........
Už 2 roky zvádzam v sebe boj a preto ma napadlo,že sa mi snaď uľaví vyrozprávať sa a prečítať si rady,možno aj takých žien čo si samé niečím podobným prešli.Som vydatá 12 rokov a máme tri detičky.Spočiatku ,ako zvyknú manželstva bývať,aj naše bolo krásne 🙂 .Bývali sme sami 2 roky až potom sa nám narodil prvý syn.Už vtedy sa dosť veci začalo kaziť,ja som mala o rodine celkom inú predstavu ako on.Čakala som,že manžel sa začne správať zodpovednejšie a bude sa cítiť ako hlava rodiny-príležitosti som mu ponúkala,ale ani jednej sa akosi nechopil-celkom takticky všetko presúval na moje plecia.Nemal nejako záujem ani o syna,a až tu som naozaj s otvorenými očami začala registrovať prvé vážne problémi.Pri akejkoľvek snahe riešiť niečo rozhovorom sa to skončilo hádkou,pretože on nemal nikdy chuť nič riešiť.Ppovedala som si však že manželstvo nie je len o pekných chvíľkach,ale do cesty prídu aj horšie ,no už keď sa to začalo nabalovať,a po spoločnej dovolenke,ktoré boli viac-mešnej len o hádkach,som sa rozhodla ,že po návrate domov budem riešiť rozvod.Žiadosť som aj podala,zhruba po mesiaci a pol som sa dozvedela ,že som tehotná-sama som nevedela či mám plakať alebo sa smiať.Ale brala som to ako nejaký náznak osudu,že by sme tak rýchlo naše manželstvo nemali vzdať.Narodili sa nám dvojičky.A už tesne po odchode z pôrodnice som vedela,že je to všetko zlé.Všetko sa dá pochopiť,ale to ,že manžel nebol schopný si v deň prepustenia z pôrodnice vybaviť si v práci voľno,až na moje naliehanie,že ako to bude vyzerať,keď ma domov dovezie sanitka,nahnevaný prišiel,nabalil nás do auta,pred domom ma vysadil,položil jedno z bábätiek na gauč,doniesol tašku a už ho nebolo 🤐 ,nechal ma tam samú z deťmi ubolenú.Doma samozrejme neupratané,nenavarené,starší syn v škôlke-všetko som si to musela v tento deň zorganizovať sama,poprezliekať,vybaviť susedov,aby mi vybrali malého v škôlke-a manžel dokvitol domov podvečer-akoby sa ani nič nedialo.Samozrejme že som to všetko prehltla-aj to,že doma ma žadna výzdoba nečakala,ano darček za krásne deti-moje ženské srdce síce plakala,ale čas všetko zahojí.
Už som toho aj tak strašne veľa napísala-ale proste od tohto momentu je u nás toho veľa zlého,manžel teraz pracuje mimo mesta,keĎ príde domov,vypráva len o svojej robote-ako deti zvládajú školu a čo sa učia to anmi nevie.Nemá si čo s nimi povedať,na staršieho je ešte aj agresívny a pritom je to taký citlivý typ-väčšinou na neho len kričí.Ja pokým si nevšímam jeho nedostatky tak je všetko ok,ale až si dovolím niečo riešiť z jeho povahou to je koniec.Viackrát povedal že až sa rozvedieme,je mu je to úplne jedno,ale aby som vedela,že "skončím na dlažbe"myslené holou riťou.A ono asi nie je ďaleko od pravdy-nakoľko byt si kúpil ešte za slobodna.Peniaze mi moc nedáva,len toľko čo miniem na domácnosť cca 400€-zarobí dobreokolo 1,500 €,ale dopátrať sa čo robí zo zvyškom je umenie.
Necítim k nemu lásku,neverím mu-veľa krát som ho pri úplnych banalitách prichytila pri klamstve,najradšej by som sa rozviedla,no ja sa bojím budúcnosti,že to sama s deťmi nezvládnem,robím len na dohodu a zamestať sa niekde kde by som slušnejšie zarobila,je umenie,nakoľko sú deti stále choré.Neviem či mám ešte v tomto manželstve zotrvať,aspoň pokým sú detičky malé.....

luba28
10. dec 2013

@guliverkaabc aaach,je to tazke radit ti,ale nemas rodinu,ktora by ti pomohla????aspon pre zaciatok,keby si od neho odisla,...on si je isty ,ze neodides,tak preto je kludny,ked mu povies o rozvode,....

opicaskorica
10. dec 2013

Dievca, mas to sakra tazke... ale byt tebou, tak hraj rolu dobrej manzelky, nevycitaj, neries (nie je co riesit, jeho nezmenis)... apomaly sa zacni rozkukavat, hladaj moznosti ako sa osamostatnit, hladaj si nejake prilezitosti ako sa posunut, najst dobru robotu, cele si to premysli, mas na to cas kym su dvojicky male, bude sa to zlepsovat... a casom si najdes aj nejaku oporu, dobreho chlapa, ktory tvoje deticky bude milovat... bud chytra... drzim ti palce, ak by si nieco potrebovala napis...

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@opicaskorica ano len som niekedy zúfala,to že ja nemám ideálneho manžela to viem prehltnuť,len trpím kvôli deťom,že nemajú takého otca akoby som im dopriala.Tiež sa jedno rano budím s tým,že treba byť len trpezlivá,že každemu sa raz všetko vráti-takisto manželovi to že berie rodinu ako samozrejmosť bez akejkoľvek snahy.Ale potom si povioem načo čakať ďalšie roky,keĎ to nikde nevedie,a vidím že si nás vôbec neváži

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@luba28 v rodine by som našla psychickú oporu,ale nejakú materiálnu asi ťažko

luci78p
10. dec 2013

neviem ani ako začať, hnusný necitlivý chlap, bolo to tak od zaciatku??ci sa jeho správanie menilo postupne??skus si v klude s nim sadnut, porozprávať čo citiš, vypýtaj si viac penazi na domácnosť - to ti stačí 400e - a on tých 1000 akoze minie pre seba, setri ich, alebo čo?? z tých 400 co ti dá mu este dávas na niečo peniazky?? mozes si aj ty zacat setrit, prípadne ked nieco chces okolo deti pomoct tak ho skus poprosit to na chlapov zaberá ... ja nvm ... 😒

moonlight1210
10. dec 2013

Ak ti mozem poradit, ak chces konstruktivne rady, tak si sama spis moznosti ake mas a hod ich sem. Napr. Mama mi este pracuje, ak by som mala pracu a dieta chore, museli by sme si a striedacku brat vsetci dovolenku a pod.
Inak tu zazijes kopec rad a vsetky budes zametat s odvovodnenim preco nie, stale budu postupne vyliezat dalsie skutocnosti a mnohych to prestane bavit. Este ti aj vynadaju ze vlastne nechces radu ale navod na zazrak.

Jednoducho ak chces vytiahnut z tej diskusie nieco pozitivne (a moze byt ze ti nakoniec niekto pracu ponukne, nikdy nevies), tak ju moderuj. Urcuj smer. Inak uviaznes v balaste a slzach aki su na teba zli.
Si tu roky ako pises, isto vies co myslim.
Cim viac voditok das tym skor ti v nich niekto najde moznosti ktore dajme tomu nevids lebo si otupena sklamanim.

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

Vsak ano zena musi vela zniest na ukor rodiny,ja by som to aj robila dalej keby som v tom okrem byvania videla iny zmysel,hlavne starsi syn si to tak v hlavke rozobera,ze preco nema otca ako spoluziaci,ktory chodia bicyklovat,vylety,alebo hocijake spolocne chvilky-neviem co uz mu mam na to odpovedat. Uz nevladzem detoim pozerat do oci a tvrdit,ze otec to nerobi,lebo je unaveny,otec im nedoniesol drobnost,lebo sa nestihol zastavit v obchode,otec nezavolal na sviatok-meniny,narodeniny-lebo to urobi neskor (ked mu to ako kazdy rok pripomeniem)

zaneta222
10. dec 2013

ahoj no ja by som nebola s takým chlapom ak maš rodinu poprosila by som ju o pomoc pretože ak nema zaujem o teba da sa to prehltnut ale ak nema o deti neni o čom.

mima4
10. dec 2013

@guliverkaabc

problem je v tvojom mysleni, s myslenim "Vsak ano zena musi vela zniest na ukor rodiny" zena narazi len na typka, ktori si ju nebude vazit a bude ju povazovat za handru a aj tak sa k nej spravat.
Pokial sa nestanes zenou, ktora si seba vazi, nič sa na tvojom manzelstve nezmeni... ani k rozvodu nepride.. vzdy budes mu za niekoho, do ktoreho si hubu utiera.
Prestan zit zivot chudery, zacni zit zivot kralovnej!

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@luci78p staci mi to tak akurat na naklady,jemu uz peniaze nedavam,ved je cely tyzden prec-ale odkladat z tejto sumy sa proste neda,aj ked kazdy mesiac sa snazim,je to ale vzdy len ubohych 10-20€ .On mi tvrdil ze zbytok odklada,ale ako som mu pred rokom objavika vypisy z banky kde skoro nic nemal,a snazila som sa to s nim rozhovorom poriesit,obvinil ma ze mu lasujem vo veciach,pritom som len nasla tento vypis poskladany vo vrecku rifli,a kedze pred plnenim pracky kontrolujem vsetky vrecka... 😅 .Ukoncil to tym,nech sa nestaram,ze on si kazdy mesiac splni voci rodine co ma,tak nemam dovod lamentovat.Uz si pripadam ako hlupa hus.A pri tom sam vie,ze som zbehla v mnohych veciach,ze velakrat by si bez mojej pomoci nevedel rady,ale to berie ako samozrejmost-napr uradne zalezitosti,takisto ked sa nieco pokazi,neotravujem ho opravu a podobne veci si viem vybavit sama....

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@moonlight1210 ano viem ako to tu chodi,ze clovek hlada radu a cez "kable nejake to plece a vyventilovat sklamanie zo zivota a nakoniec sa to casto zvrtne prave v to obvinenie.Casto rozmyslam,ked sa tak vyjadruje o rozvode ,ze bude suhlasit s tym,ze mu naozaj predostriem zoadost od pravnika,co to s nim urobi-poznam chlapov v okoli,ktori sa spamatali,lenje tu moznost ze to prijme a ja by som uz nemohla cuvnut.Fakt neviem kde by som s tymi detmi isla,neviem ani realne kolko by mohli ostavat deti alimenty,akoby to vsetko fungovalo.Ale teda bez akehokovek citu mozem povedat,ze nebyt tych veci spojenych s byvanim a peniazmi hned zajtra letim podat ziadost o rozvod

moonlight1210
10. dec 2013

Ked sa ti zas povie kde bez neho skoncis na dkazbe, povedz mu rovno ze nie bez neho ale bez jeho penazi. Lebo on sam dava nahavo ze viac ako limitovany bankomat pre rodinu nie je. A ze nie je jediny chlap na svete co sa ve postarat o rodinu. Ale ti druhi davaju viac - staristliovost zaujem lasku detom.
A ze ak by doslo k najhorsiemu, tak co? Par rokov budes s detmi zit z ruy do ust a co? Deti rastu. Nebude im treba stale byt za patami. Aj pracu si potom lahsie najdes. A pojde vsetko k lepsiemu. Nakoniec ty budes mat i pracu i strechu nad hlavou i deti a mozno aj partnera a on?
Svoje peniaze. Ktore beztak bude musiet davat inej co mu bude musiet zametat za "zadkom", lebo on ani vyvabit urady nezvladne samostatne.
Mozno ti teraz dava pohodlnejsi zivot, ale nedava ti nic co by si bez neho nemala. Tak mozno nebudes mat az taku hojnost. A je to to podstatne?
Nedovol mu aby ta tlacil z pozicie chlebodarcu k muru. Do istejmiery ma takto kontrolu, ale iba do tej, do ktorej tebe zalezi na standarde na akom zijete teraz. Ak vies ist dole z neho, nema svojim prijmom nad tebou moc.

moonlight1210
10. dec 2013

@guliverkaabc akimenty -zacni si zistovat. Wwwbodkaficekbodkask. A inde. Surfuj po inete a hladaj rady. Konik nie je jedina instancia. Wwwbodkananicmamabodkask. Tam su aj bezplatne pravne poradne. Zisti co potrebujes na preukazanie vysky jeho prijmu, ako sa to posudzuje a vypocitava. Vyzivne na exmanzelku. Atd. Nic z toho mu ale nehovor, ani keby ta ako stval. Neprezradzaj svoje zbrane. Mozno ta to nastartuje k cinom.
A mozno budes mat tazke obdobie. Aj olutujes, ale vzdy sa da ist len dopredu.
Preto si spis moznosti. Ziskas zakladny prehlad. Budes to mat pred sebou, nebudes tolko tapat a uzlit sa.

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@moonlight1210 proste si presne vystihla moje myslienky,asto myslim na to ci mi toto stoji za to-myslim ten standart-az sa to da tak nazvat-ved nemaju ani deti z neho nejaky uzitok,tak aby som ho zase takym individuom nerobila raz za cas,pocas toho vikendu vyjde z detmi do kina,alebo nakup...ale potom to casto pripomina akoze urobil nieco za co mu mame vsetci behat okolo zadku a klanat sa 🤐 ,ale vacsinou to funguje tak,ze pride domov,a pride oddychovat,cize gauc-telka-notebook-hrnce.Tak by som niekedy do vsetkeho kopla,len clovek pocas toho vikendu nechce vyvolavat hadky ...dnes to nejako na mna ale dolahlo,pretoze deti prisli zo skolky chore jedno sa mi uz rano nezdalo,no ucitelka nevolala tak som myslela ze je vsetko ok,lenze po prichode do skolky tie cervene licka a sklene oci hovorili za vsetko a uz aj druha mala teraz zvysenu teplotu a to ma len vcera dr vypisala na marodku so zapalom pluc

broskilinka
10. dec 2013

@guliverkaabc drzim vam palce, potrebujes psychicky reset a deti citia ze nie ue vsetko ok... mozno sa aj tie choroby zminimalizuju ked vyriesis situaciu... ak ho nelubis a podla vsetkeho ani on teba nie tak sa vzchop a urob vsetko preto aby ste sa citili dobre ci uz s nim alebo bez neho... zacni si zit svoj zivot, a to ho mozno trosku pritiahne ze zisti ze sa nieco deje...

kiki68
10. dec 2013

moja teta toto ma, dost podobne,ostali spolu zit,teda on robi v inom meste, ale na SK je to tazke, hlavne ked su deti nie je to take jednoduche,radsej by som asi fungovala tak,ze nestarat sa,mat nejake vlastne peniaze ako prijem a mat pokoj, deti budu mat otca,aj ked iba tak na polovicu,ked sa velmi nezapaja,ale nestoji to za to tahat sa po sudoch a tzch 400eur na deti potrebujes, ci by sud nariadil viac a on to aj nacas platil...no to radsej provizorna domacnost a nejak sa dohodnut,ze keby odhalis neveru,alebo nieco ine,tak mu to nebudes vycitat a on Tebe tiez nie,prste dva zivoty,ale spolocny domov kvoli komfortu deti..aj ked jeden kamos mi hovoril,ze z toho tie deti vela nemaju,ale tiez nakoniec s manzelkou ostal..akurat spolu nespavajuon chodi po sluzobkach,utraca na stripterky, lebo na to ma a ona je spokojna doma a tiez si robi potichu po svojom...by som tie vikendy prekusla a nejak to uhrala,ze fajn...bude to na figu aj tak aj onak...to je to... 😒

zeleny_cajik
10. dec 2013

@guliverkaabc Žiaľ, podľa toho, čo píšeš, je tvoj muž chrapúň a nedúfala by som vo veľkú zmenu. Ak chceš mať iný a dôstojnejší život, priprav sa na odchod, postupne, plánovane. Nemáš rodičov, blízku rodinu, ktorá by ti pomohla s bývaním? Nehanbi sa o pomoc požadať, ide o budúcnosť tvoju aj tvojich detí. Asi nechceš, aby bol otec ich jediným mužským vzorom a váš vzťah partnerský model, ktorý v budúcnosti prevezmú.
Kým sú deti malé a si na RD, asi veľa sama neporiešiš. Rozhliadni sa, kde sa dá nájsť dobrá práca, prípadne príležitosť začať podnikať. Skús aj popri RD niečo nájsť, aby si si mohla odkladať peniažky na samostatný štart. Bude to ťažké, aj finančne aj mentálne, ale vo finále vám bude lepšie.
Držím palce.

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@kiki68 toto iste mi povedala rodinna znama,co pozna ako to u nas je,ze ona by ostala snad vo vztahu a ze mozno casom osud priveje niekoho,ktory by bol pre nas vyhrou-len moc neuznavam,zit v manzelskom trojuholniku ci stvoruholniku.Ale mozno sa casom budem na to pozerat inak....
Co sa tyka mojej rodiny,nazor je jasny odist,vsak az potom zisti co v nas mal.Maju ho plne zuby,pretoze na zaciatku nam strasne vela pomohli a aj od nich to casom bral ako samozrejmost,nema k nim ziadnu uctu,a nasi trpia hlavne tym ked vidia ako arogantne sa sprava k tym,ktorych by si mal vazit

guliverkaabc
autor
10. dec 2013

@zeleny_cajik uz nie som na RD a pracujem na dohodu,a ani momentalne nedufam,v nejaku lepsiu robotu,kedze deti su na striedacku chore.Co sa tyka nasich,to byvanie je nerealne nakolko maju 2-izbovy byt,kde zije este aj moj brat.Obidvaja maju do dochodku este dost daleko a robia rozne,nepretrzite zmeny,nadcasy-realita skoro kazdej tretej rodiny-takze najst si robotku tak aby nasi boli s detmi by bol cisty chaos,kedze raz by mohli prist a raz nie

luci78p
11. dec 2013

@guliverkaabc tak mu povedz ze potrebujes viac a odkladaj si viac - bločky ti hadam nekontroluje, ved to je chore aby jeden chlap dal rodine - 3 ludom 400e a pritom zaraba 1500 !!!! kkso, ved to je nič ...

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@luci78p jasne ze to je chore.A vies kolkokrat som ho prosila o to aby mi dal viac?Alebp ked sa stalo,ze som minula viac,ved lem trom detom ked naraz kupujes zimnu obuv,+zimne bundy,oteplovacky-tak je to palka...prilozi obcas este 50€ s hundranim ako neviem setrit.Ale to si neuvedomuje ze z tych 400€ zaplatit inkaso,poplatky do skoly,skolky-a co ostane na stravu?Ale vsak on pocita ze mi este chodi 150-200€ za moju pracu ...och joooj.U nas je zle hlavne to ue klame,klame a klame,zamotava sa a ked mu na to pridem tak sa osopi-urazi...Priklad oklamal ma ked zadiatkom roka,ked kupil auto tvrdil ze kupil za taku a taku ...cenu co sa mi hned nezdalo,lebo; viem ze ten typ auta co kupil stoja o 2,500-3000. € viac,a presviedcal ma ,ze mu urobili super cenu,az pokym som nenasla papiere-navyse tvrdil ze ho kupoval v hotovosti tak som sa skludnila,myslela som,ze uz viem kde isli uspory-ale v papieroch bolo ze ho lizinguje 🙄 Napriek usvedcujucim dokazom,je schopny pozerat mi do oci a tvrdit svoju pravdu-a to bolo len jedno klamstvo zo stoviek co som rozpisala

luci78p
11. dec 2013

@guliverkaabc aha tak si asi neodkladá ked bral auto na leasing????? negemblerí alebo čo??ako nechcem ťa strasit ale nemá inú ženskú??kde by dal tolko penazi???

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@luci78p netueim,ked som chcela ist z detmi napr.na par dni do mesta kde robi,vzdy sa to nejako uhralo,nemyslim si ze gembli ,ale ruku za to do ohna dat nemozem,a zenska?Ja fakt neviem,to ma tiez napadlo,ale preco by teda bol stake v manzelstve az ma iny vztah?

luci78p
11. dec 2013

@guliverkaabc vela chlapov je v manzelstve a má iný vztah - nemaju odvahu odist z hotela z full servisom 😠 vieš 1000e mesačne - ak odratas ze minie daco teda v robote, ale 1000 asi tazko a co robi??

kajacz
11. dec 2013

@guliverkaabc Nechcem maľovať čerta na stenu, ale tiež mi vychádza, že tvoj manžel žije ešte druhý život niekde inde...a prečo Vás neopustí??? pretože mu to takto vyhovuje...nebude predsa dobrovoľne podstupovať nepríjemný rozvodový kolotoč z ktorého on výjde ako ten, čo opustil ženu s malými deťmi kvoli milenke...možno práve iba čaká na to, že ty sa budeš chcieť rozviesť prvá...

danielle37
11. dec 2013

ja by som čakala, určite by som nežiadala o rozvod...... čo sa týka alimentov... súd určí dľa jeho zárobku /resp. čo má zmluvne/ ťažko sa dokazujú "bočáky".... takže vyjdeš ty tá s mínusom...... pretože nizke alimenty, bez bývania ..... nie je povinný ťa vyplatiť.. a takto máš bývanie - dočasne pokiaľ sa on nerozhodne, a on by ešte tebe vytýkal, že si žiadala o rozvod ty, a to by mal argument aj pre deti... radšej počkaj.... ak je herec, nevydrží to dlho hrať..... ak má milenku, ktovie či tuší o jeho deťoch..... keď tebe zatĺka tak aj jej........ pretože ak by to vedela, určite by ho tlačilla k rozvodu alebo sa s nim rozišla, a možno tlačí, dľa jeho správania samozrejme, ak je v tom milenka..... môže mať aj iný účet, kde si odkladá..... a čo jeho rodičia? hovorila si im niečo? S jeho rodinou o tom nerozprávaš? Musia vidieť jeho správanie...... inak by som zobrala deti a šup ho pozrieť do práce.... síce neviem kde ti robí muž, ale to by bola šokovka.....Len aby si to zvládla po psychickej stránke, pretože toto nie je jednoduchá situácia...

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@luci78p ma obreho fleka v jednej firme,skratka nieco ako delar,zhana tovar a potom to firma predava-prepac nechcem presme pisat co,aby ma aj podla toho niekto nevypatral 😉 .Vies tie peniaze robi mimo mesta cez dva roky,spociatku som to s nim riesila,ale to boli hadky kazdy mesiac,ze uz ked sa blizil jeho termin vyplaty,tak som bola nervozna ci posle,ci ma zase postavi do situacie prosit-potom boli hadky,ze ma len peniaze zaujimaju,no ale to nebola pravda,pretoze pokym som pred narodenim dvojiciek robila ja,tak domacnost som tahala ja,nakolko on si nehladal stalu robotu,ale len rozne fusky,kde to bolo treba niekomu preinstalovat pocitac alebo niekoh pdviest na letisko,proate nepravidelny plat.A ked sa mu naskytla tato robota,ked by nam relativne nemalo nic chybat,tak si zmyslel,ze nas bude vydelovat a on bude kral.A nejako sa to vsetko nakopilo

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@danielle37 jeh rodicia su rozvedeny,teda boli-svokra uz nezije a otec zije az na opacnom konci republiky ,uziva si svoj zivot,nejako sa ani on nestara,o vnucata ani o to co sa u nas deje-proste ne tejto pode by som nepochodila.Vies u mna je to v podstate celkom jednoduche a na druhej strane uplne zlozite,viem ze ho nelubim a nechcem pri nom zostarnut,lebo mi lezie na nervy a berie mi energiu,nepomaha mi ani z vychovou deti,u nas keby dojde k rozvodu a kolizna sa ich pyta ako sa s nimi otec hra alebo tak,co by vlastne povedali.Na druhej strane viem ze to musim zniest,leb deti maju domov,a plne bruska....

klincek
11. dec 2013

@guliverkaabc co sa tyka vasho vzájomného vztahu, to uz asi vyhaslo nadobro 😖. ak nemas kam odist, zi vedla neho (nie s nim) a ries len zakladne veci okolo domacnosti, a samozrejme deti.
pokial ide o zabezpecenie teba a deti, nemusis sa mu o nic prosit. poziadaj si o vyzivne na seba a deti (to sa da aj za trvania manzelstva) v primeranej sume tak, aby vasa zivotna uroven zodpovedala tej jeho.

kiki68
11. dec 2013

vies co, teta to takto trpela a teraz ked su deti velke,vystudovane,tak uz je to lepsie,robi si svoje, jedine co ostalo ej spolocne byvanie v jednom byte,ale spalnu maju oddelenu,kedze v byte je bez dietata viac miesta. Ale viem,ze takto s problemami,tiez teta zvazovala rozvod sa borili uz velmi dlhe roky...ale fungovalo to u nich presne takto ako popisujes asi poslednych 14 rokov..mozno aj viac..ten cas rychlo plynie a ja som si veci zase yacala vsimat az ked som mala na to vek.
Akurat ked je takto mimo ako otec,tak nemoze cakat,ze v buducnosti budu mat deti k nemu nejaky vrely vztah, lebo si odvykli od toho,ze ten otec ma nejaky zaujem a beru ho tak ,ako niekoho,koho poznaju,vedia ze existuje,ze dava nejake peniazky a fertig. Akurat viem,ze psychicky to vycerpava, ale vies co ked sa zacne rozvod tak to vycerpa tiez,zalezi ako to hladko prebehne...videla som take,ze isli do seba bez problemov a suhlasil s vyzivnym,znamej zase vyzivne neplatil a travila na sudoch,uradoch vela casu,lebo tie prachy potrebovala, ostala sama mama so svojou mamou a malzm deckom a tiez take,ze to bola jedna katastrofa a na sude sa ukazala aj milenka ako njvacsia kralovna na sachovnici...a dalsie roky po oficialnom rozvode sa sporili o dalsie veci, zena skoncila tak,ze robi vsetko mozne so sebou...ako take to pozitivne myslenie,aby jej z toho uplne nepreplo. To je to,ze keby clovek vie,ze ten rozvod hladko rpebehne a bude platit na deti a necha Ti byt bez jedneho slova,tak sa do toho da ist a budovat si vlastny zivot. Ale tu istotu nema asi ziadna z nas... 😒