Je tomu par mesiacov, co svagrina tretikrat potratila. Aj ked to nedava najavo, velmi ju to zobralo, co je teda pochopitelne. Este nedavno mi povedala, ze sa na tehotnu zenu nemoze ani pozriet...Prosim vas, akym sposobom jej oznamit ze som tehotna, aby to bolo voci nej co najsetrnejsie? Medzi styrmi ocami? Dakujem
@lorin29 18tt aj par dni
Svagrina ako bratova zena alebo mužova?
@kukulienka999 je to manzelka mojho brata
Ja by som jej poslala SMSku, aby to spracovala, vyplakala sa... A az potom sa s nou stretla - ked bude ona chciet. Urcite by som jej to nevravela medzi 4 ocami. Treba sa do nej vzit.
Povedz jej medzi styrmi ocami presne po pravde, ze si nad tym dlho uvazovala a hladala sposob a nenasla, takze vlastne ani nevies, ako jej to mas povedat, aby si jej neublizila, ale si tehotna. Ze pochopis, ak sa nebude tesit, alebo sa ti zacne vyhybat. Povedz jej, ze vies cim si presla a mrzi ta to, preto si jej to chcela povedat osobne a sukromne, aby nezostala zaskocena, ked to oznamite rodine a mala na to svoj cas dopredu, ak ho potrebuje.
Mozno to oceni. Mozno sa stiahne a prestane s tebou bavit (na nejaky cas). Mozno sa napriek snahe nahneva, ci urazi.
Kazdopadne jej vyjdes v ustrety v ramci svojich moznosti.
@veronikaszabova toto určite nie je dobrý nápad. Sms? Už necitlivejsie to hádam ani nemôže byť.
Autorka, nechaj to na druhých. Dozvie sa to od svokry, alebo od brata. Určite to pochopí, že si jej to nemala chuť oznámiť, keď vieš čo má za sebou. Koniec koncov, je jedno ako sa to dozvie, bude to musieť spracovať.
Tiez si myslim, ze asi nie je uplne vhodne jej to hovorit osobne, nevies ako a ci vobec bude schopna to spracovat. Tak ci tak sa to dozvie, najlepsie to bude rozhodne od teba. Ale nech jej to uz oznamis akokolvek, aj tak ta sprava pre nu nebude dobra.
Nijako to osobne len jej neoznamuj. Načo? Dozvie sa to aj tak, alebo to povedzte pred rodinou naraz. Teda pred svokrovcami a švagrinou s mužom.
Normálne povedať, čakáme dieťa a hotovo. Je smutné, že im sa nedarí, a možno to vyznie kruto, čo píšem, ale tak hádam nemôžu čakať, že svet sa zastaví a vy nebudete mať dieťa, aby oni neboli ublizeni.
Takisto som potratila,a týždeň po kyretazi k nám prišli mužovi kamoši s manželkami, z toho dve z nich boli tehotne. Bolo to také pre mňa ťažké, no a Le co už, svet sa nezastaví len kvôli mne.
netráp sa, nech jej to oznámiš akokoľvek, nemôže to prijať inak ako zle ...možno by som zatelefonovala alebo poslala správu a nechala ju tak , nech to spracuje ..keby si jej to povedala osobne musela by ihneď reagovať. A vedela, že aj vy sa snažíte? Ak áno tak možno to bude Ok, poteší sa. Ale ak tvoje tehu je neplánované, to bude hrozné pre ňu.
Ja som niečo podobné riešila s kamarátkou. Im sa veľmi dlho nedarilo, nám sa podarilo hneď. Ked som jej povedala, ze to asi vyšlo, sama mi povedala, ze je to pre ňu ťažké a ze sa so mnou teraz nebude chvíľu baviť. Ja som to akceptovala a počkala pokiaľ sa sama ozvala. Neviem na koľko dobrý vzťah máš so svagrinou a ci sa vidíte veľmi často alebo len raz za čas. Bud by som jej to povedala osobne alebo zavolala. Samozrejme s tým, ze vies o kek situácii a mrzí ta to a pochopíš ak ta nebude chcieť tetaz chvíľu vidieť a počkáš pokiaľ sa ti ozve sama.
@1angelika ako sorry ale čo ma čo vedieť či sa snažia, alebo nie..a či je dieťa plánované alebo nie...
@anickaaa6aaa čo je na tom divné, veď sú rodina tak hádam vedia o sebe. Ak sú trebars novomanželia a ide o prvé dieťa tak určite je to očakávané zo všetkých strán. Ak ide o tretie tak to bude prekvapenie, možností je veľa. A ja to viem aj podľa seba, že keď niekto túži po bábätku a splní sa mu to tak sa úprimne teším a keď mi kamoška povedala " do riti, zas som tehotná" tak tie pocity boli iné ...
Ja som bola v podobnej situácii, kamarátka sa snažila niekoľko rokov otehotnieť a dostala sa aj kvôli tomu do psychických ťažkosti. Vyriešili sme to nakoniec tak, že sme sa stretli s jej mužom a vymysleli plan. Dohodli sme sa, že jej to povie on, nech si bude môcť spracovať všetky svoje pocity. Po cca 2 týždňoch sa mi už sama ozvala. Síce sa na malu takmer nikdy nepýta, ale som rada, že našla v sebe silu a dokážeme byt spolu. Určite by som ju nepostavila do situácie, že by som to povedala pred celou rodinou a ju nechala pozerať sa na to, ako mi ostatní gratuluju. To mi príde necitlivé
Mozno iny pohlad: ja som si tiez presla potratmi, po niekolkorocnom snazeni. A tiez ma pohlad na tehotne bolel. Ale nebola to zavist, ani nic zle. Ja som kazdej priala zdrave babatko. Len mi bolo luto, preco ja nie. To nemalo nic spolocne s inymi zenami, ale so mnou. Neboj sa. Nech urobis cokolvek, nerobis nic zle. Vsetko ostatne je ona a ona sa s tym musi vyrovnat.
Moja teta nemohla mať 15 rokov deti a mama keď 2 krát otehotnela normálne jej to povedala (tiež sa bála) nachvíľu bola nasrata ale potom sa tešila a o rok už mala aj ona svoje
Pozri, dohodni sa s bratom, povedz to jemu, a nech jej to povie on. Predsa len, od vlastneho muza, ked su sami doma, sa jej to lepsie bude spracuvat.
Ono my uz jedno dieta mame, toto je moje druhe tehotenstvo. Svagrina ma uz tiez jedno dieta, snazili sa o druhe. Viem, ze je to velmi citliva tema pre kazdu zenu co potratila, preto potrebujem trosku v tejto situacii poradit.
tiez sme sasnazili a nedarilo sa sice tam nebolipotrety , ale aj to snazenie je otras ked vsade okolo teba zrazutehotne a k tomu ti ani nie svagrina ale svokor povie ze cakaju dieta a este syna"" neviem co s tym stale maju ci syn si dievca mne to pride jedno skus to povedat svojmu bratovi a nech jej to povie on urcite vie ako jej to ma citlivo povedat , skor ako jej to povie necitlivo svokor alebo svokra
@1angelika a čo keď sú rodina. sú veci ktoré nie je povinná s nimi rozoberať... či ty si bežne svoj "sexuálny" život vešala na nos rodine?
@anickaaa6aaa keby si chcela tak pochopíš ako som to myslela, ale radšej iba zbytočne útočíš. Svoj sexuálny život nerozoberám s nikým ale či chceme mať dieťa alebo nie tí najbližší vedia.
Je to ťažké obdobie keď žena potrati a v zápätí za nejaký čas v rodine sa naskytne tehotná. Popravde brala som to tak že prečo ona 4 dieťa a my sme chceli 3 . Dva x som potratila vadilo mi že iné tehotné a my sa trápime .iné majú viac ako 5 dieťa a my to vysnívané nie no nad vodou má držali tie čo boli doma . Keby za mnou v tom čase prišla švagriná napr že čakajú aj sa teším a aj plačem že ja niesom . Kľudne choď za ňou že jej chceš nieco povedať. povedz jej že čakáš bábo a chcela si aby sa to dozvedela od teba a že veríš že sa im to podarí tiež .ak by niečo hovorila kľudne povedz že možno ja sa budem trápiť na konci tehotenstva a ty budeš na začiatku alebo kým ty budeš každú chvíľu cez noc hore ona si bude užívať tehotenstvo . Nech dá čas na zastavenie zistiť príčiny prečo sa to deje a potom sa im to podarí a neskôr budete kočíkovať spolu
To, že ona potratila nie je ani tvoja a ani jej vina... Jej dopriate nie je, teba áno. Ja by som asi výčitky ani nemala. A povedala by som jej to pri najbližšej osobnej návšteve
@1angelika Veď ja chápem... ale proste aby človek bral do úvahy ešte aj konštatáciu hviezd... aby sa náááhodou niekto neurazil...
@anickaaa6aaa ja som napísala z mojej osobnej skúsenosti a môj názor, netvrdím, že je správny. Autorke zjavne záleží na švagrinej keď sa tu radí, keby bola taká bezcitná tak to šplechne pred celou rodinou a nerieši..
Ja by som jej to neoznamovala.. Bruško uvidí...
Porozprávaj sa s bratom, on je jej nabližší človek, úprimne, nech jej povie, že si nemala silu atď, on bude lepší ako Ty
Normálne to povedz ty za to nemôžeš a aj tak sa to raz dozvie
V ktorom si týždni?