Ahojte.Mám 25. Bývam ešte doma, kým prerobíme bývanie s partnerom. Bábetko sa nám má narodiť v lete. Brat ma 21 ( odmala kradol, nadával rodicom, mlatil segru, nezarába, nepomáha, myslí si že je tu pán sveta), sestra má 20r. (moja jedina kamarátka ale je to strašne lenivá potvora, s ničím mi nechce pomáhať). Keď brat nadáva mame vždy sa jej idem zastať aj ked moja mama je najrýpavejší človek akého poznám, je to proste mama. Otec chodí do roboty a večer si dá pivko a chce mať kľud. Som doma, kedže som momentálne skončila školu. Mám už plné zuby každodenného upratovania po 4 dospelých ľudoch. Som perfekcionista. Chcem mať kolo seba čisto a poriadok , nemôžem za to. Naši sa nechcú hádať s tými dvoma tak radšej oni upracú, otec navarí,mama kúri. Je to tu proste na nervy. Ja každý deň niečo porobím. Kašlala by som na to ale naozaj sa cítim zle v dome plnom smetí a špinavého riadu. Na druhej strane mám nervy z toho že moji podarení súrodenci vždy prídu na hotové. Keď som bratovi včera povedala ci by nemohol prádlo zniesť dole, ako to robíme s mamou ...tak sa vytočil že mu mám dať pokoj až mi naplul do tváre. A potom sa už vytočím aj ja. Že sa mama nezastane mna ale pre svoj pokoj odíde. Od nervoch som tresla dverami až sa rozbili :( nie je to vždy takto, niekedy si s mamou celkom dobre porozpávam a potom cítim že je to medzi nami v poriadku a o pár dní toto. Hneď som panovačná a mám sa dať liečiť. Asi sa mám dať fakt liečiť že? Neviem krotiť ten svoj vnutorný hnev, tu nepravosť. A potom začnem byť nervozna na priateľa a začnem hovoriť veci , ktoré ľutujem. Aj čo sa maličkého týka:( myslíte že je to na odborníka? Prosím len NORMALNE NAZORY, nechcem tu dostávať upozornenia od ,,dokonaliek"...skúšala som sa rozprávať s mamou aj segrou podobrotky...vždy som ja z toho vyšla ako ta zlá. Takže som zlá ja? Mám vyhľadať odborníka?
Píšeš ze s priateľom prerábate bývanie, takze tam uz asi dlho nebudeš. Zdatní zuby a vydrž. Ty s tým nič neurobíš, kedže rodičom nevadí, ze su otrokmi svojich dospelých deti. Veľmi sa čudujem ich prístupu, aj dospeli, rodičia ich ubytujú, predstavujú a ak im nevadí, ze tvoji súrodenci nie su schopní ani pomôct s domácnostou asi s tým nič neurobíš. Ja b som skôr apelovala na rodičov než na súrodencov, tým to viditeľne vyhovuje ze majú všetko a ani prstom nepohnu. Urýchlite prerábky, aby ste čím skôr mohli ísť do svojho a oni tam môžu uhnúť v špine alebo sa môžu tvoji rodičia zodrať. Komu niet rady tomu niet pomocí. A co sa týka hnevu, chápem ze si rozčúlená (ale bohužiaľ vidíš sama ze s tým nič neurobíš, neveriac sa a mysli na bábätko a ze onedlho z tadiaľ vypadnes. Bohužiaľ nič iné ti asi nikto nenapíše. Kedže rozhovor nepomohol. Ale skús este raz s rodičmi, nie s ohľadom na seba ale s ohľadom na nich samých. Ja osobne by som och do zadkov nakopali len som och rodič, veď nie su sluhovia.
@holandia prepáč, ale si panovačná 🙂
Vrátila si sa tehotná po vysokej škole do rodičovského domu, ktorý NEJAKÝM spôsobom funguje...evidentne funguje, keďže tam okrem teba žijú štyria dospelí ľudia a ani jeden z nich nie je zavraždený, ani jeden neodišiel a podobne. Teba "prichýlili" pretože si tehotná a predsa nevyhodia tehotnú ženu na ulicu. Mala by si teda zaťať zuby a vydržať. Predpokladám, že sa jedná o pár týždňov, max mesiacov = o skutočne PÁR dní si už budeš sama sebe paňou. Budeš vo vlastnom byte/dome, budeš si môcť upratovať, užívať, robiť čo chceš. Teraz máš dve možnosti: vydržať (ONI sa nezmenia, nemajú prečo, im to takto vyhovuje 😉 ) alebo odísť (k príbuzným, k priateľovi, ku kamarátke, na privát, do ubytovne)... vyber si a zariaď sa podľa toho.
Takto škodíš len sebe a svojmu dieťaťu....
Nemusíš vyhľadávať odborníka, len sa reálne a s odstupom pozri na svoju situáciu 🙂 je jasné, že s tehuhormónmi je to riadny brutál, ale faaaakt s tým neurobíš absolútne nič. Oni sa nemajú prečo zmeniť, ani svoje správanie. Im špina, bordel, nedobré vzťahy nevadia...to vadí tebe. Ty s tým niečo urob. Nesmieš a nedokážeš prevychovať svojich súrodencov a už vôbec nie svojich rodičov 😉
Veľmi ti držím palce 😵 😵 😵 vydrž, bude to len pár týždňov 😵 😵 😵
Nie, si upne v poriadku...hlavne sa nerozculuj mysli na seba a hlavne na babatko...ak mas nervy z hlboka sa nadychni pomaly narataj do desat a vies co?vyser sa na nich!ja viem ze to nejde si tiez poriadkumilovna ako ja tak si uprac iba svoje a o nich sa nestaraj.....mam presne tento isty problem ale v jednom sa lisi,asi tym ze doma nonstop upratujem po manzelovi a dcere...dali sme si zavazok ze si budeme po sebe kazdy pratat a funguje to zatial....skus aj ty take daco vymysliet jednoducho urobit kompromis.....a ked to nejde tak to nejde...hlavne nezabudni ze to co citis ty citi aj tvoje babo....drzim ti palce nech to dopadne akokolvek......
Aj keby som po kolená chodila v špine,tak neriešim,nevychovávam teraz dospelých ľudí,na to je neskoro.Pre upratovanie sa však nebudem vadiť s celou rodinou,sú dôležitejšie veci na svete,napr. byť zdravý.Prdpokladám,že máš v dome svoj kútik,tam si drž poriadok,postaraj sa o jedlo pre seba a buď kľudná,vydrž,kým budeš sama sebe paňou,Ostáva len dúfať,že partner je rovnako poriadkumilovný ako ty,inak tvoj problém ostane,zmení salen objekt tvojej nespokojnosti.Ak ozaj máš pocit,že to potrebuješ riešiť s odborníkom,ten svoj hnev a neovládanie sa,tak navštív psychologa,existujú relaxačné techniky.
moj názor,je čo najskor sa odstahovat,alebo odist k priatelovi sa nedá? byvat dočastne s jeho rodičmi ?...myslím,že najviac asi trpí drobušik v brušku,si nervozna a ono tiež nieje kludne 😉
Odporucam tuto knizku 🙂 http://www.martinus.sk/?uItem=93801&z=5UP9XT&ut... Citit hnev je normalne ludske, je otazne, co s tym hnevom urobime... ci ho nechame vybuchnut, alebo ho nasmerujeme do niecoho osozneho. A o tom je ta knizka, ze nahnevani ludia, ak dokazu energiu hnevu dat do nejakej cinnosti, tak toho strasne vela urobia.
Ty si vlastne čierna ovca Vašej rodiny. Pokús sa to vydržať, zvoľni tempo.
cim skor si dajte do poriadku byvanie a utekajte do svojho 😀 zatial ti nic ine neostava len vydrzat 😔 ako ste zili doteraz ? stale boli vasi tak neporiadni ? dospeleho cloveka nezmenis a uz vobec nie ,ak oni su tam doma a ty len docasne
Nepotrebuješ odborníka. V dome ho potrebujú iní. Problém vyriešiš tak, že rýchlo prerobíte bývanie, aby sa v ňom dala ako tak bývať a rýchlo odísť. Problém, ktorý máte musí vyriešiť mama s otcom. Preto sú súrodenci taký aký sú. Mama s otcom nechcú vidieť, nechcú počuť a leňochov podporujú a ty jediná si vieš zastať robotu a vie, že to spravíš, tak sa ti dostane miesto uznania presný opak. Na takýchto ľuďoch sa najlepšie orie. Mama s otcom si neuvedomujú, že jedného dňa odídeš a všetko ostatné zostane na nich. Ale čo chcú, to budú mať. Prepáč za tú priamosť.
nepotrbujes, sama to vies, potrebujes sa vyrozpravat co sa prave stalo. skusit nejak vydrzat a co najskor do vlastneho aj ked tam budete mat provizorne. ukludnis sa a prospejes dietatku
PS hormony tiez robia svoje
Aj my máme v rodine jednu osobu, ktorá to s upratovaním absolútne preháňa, kvôli tomu terorizuje muža i dospelého syna. Každý boží deň vytiera podlahy v celom dome a to nemajú ani malé deti, ani zviera. Čistá katastrófa a uzlík nervov. A kvôli čomu? Upratovaniu? Čo myslíš, že za pár rokov, si niekto spomenie, ako bolo dokonale upratané? To si nezapamätá nikto. Ale všetci si budú pamätať, ako sa SPRÁVALA a ako sme sa pri nej nervózne cítili i my. Takže všetko s mierou, ustúp trošku zo svojich požiadaviek, pomôže ti to aj potom neskôr, pri maličkom bábätku sa tiež nedá udržiavať dokonalý poriadok a čistota... 😉 😵
co je dolezitejsie aby bolo upratane alebo nemat konflikty s ludmi ktory ziju okolo teba.? Im je to cudne lebo si ich najstarsie dieta a chces sa hrat na pani domu.Mozno to mamu aj uraza. Rodicia mozu byt utahani z prace a doma chcu klud..ti dvaja co nic nerobia-im ten klud daju a ty co upratujes a frfles im ten klud beries.
Ked som bola mala mala som heslo z tele tele-bordel v byte stastne dite 🙂 ale uz som dospela tak mam rada poriadok a cisto.Ale musis respektovat fakt ze to nie je tvoj dom. Ina mama by bola stastna keby si jej vydrhla dom ale zas je to tvoja dobrovolna ochota tym ze potom kritizujes tych co nic nerobia si ten dobry skutok trosku znehodnocujes.Rodicia nie su slepi ani padnuti na hlavu oni vidia kto co doma urobi alebo neurobi.Cize mozes pokracovat ako doteraz zakusnut si do jazyka a mysliet na to ze ked sa konecne odstahujes az vtedy uvidia co odislo z domu a co ostalo 🙂teraz by im doslo len to ze aky je tu klud nikto nepinda ako dobre 🙂Alebo ako radia baby kasli na upratovanie a staraj sa len o tu cast ktoru obyvas ty..tehotna nepotrebujes hadky nestoji to za to! a uz vobec nie o tom ze brat a sestra neumyvaju riady.Hlavne aby si potom nemala nervy na priatela ked budete zit spolu a ty budes na materskej a od teba sa bude ocakavat ze zvladnes vsetko babo aj domacnost.On ti trosku sem tam pomoze ale aj tak budes mat pocit ze si otrok domacnosti.S babatkom je vela roboty a je prvorade dom a poriadok bude az na inom mieste. A tvoj vlastny spanok mozno uz na druhom mieste.. 🙂mysli na male tes sa a setri sa!
psychologa nepotrebuješ, tvoj hnev má svoju príčinu a bohužiaľ to prenášaš aj do svojho vzťahu s priateľom, ale to sa skrátka niekedy stáva. Snaž sa myslieť na to, že už budeš zachvíľku preč a všetko to skončí. Vo svojom si budeš môcť upratovať a nikto ti nebude robiť bordel 🙂 Čo sa týka tvojej mamy a toho, že si ťa nezastane, vieš možno aj na ňu je toho už priveľa, ona zrejme nemá vidinu toho, že bude mať od nich dvoch tak skoro pokoj 🙂 A tvoji súrodenci - načo by sa namáhali, keď vedia, že to za nich spraví niekto iný. Ich už neprevychováš, už mysli len na to, že treba vydržať a nerozčuluj sa, tvoje bábätko to cíti 😉
Všetko zle, nechceš prísť o bábätko že?
jediné riešenie odíď preč, nič viac ti nepomôže...