Ahojte, čo mám urobiť, aby frajer zistil, že jeho kamaráti sú čisté zlo a ťahajú ho dole ? Chcela som urobiť niečo, aby sa bál aj on o mňa a aby pochopil, že tí jeho skvelí kamaráti sú obyčajní halzli. Majú naňho obrovský vplyv, keď ja niečo poviem, neberie to tak vážne, ako keď mu niečo povedia oni. Nestojím o žiadne komentáre typu opustí ho, alebo o nejaké útočné komentáre na moju osobu, naozaj chcem tomu chlapcovi pomôcť, aby neskončil tak zle, ako jeho kamoši.
@nicole1881 môžeš napríklad počkať, kým si kamaráti nezaložia rodiny, potom sa na neho vykašlú.
@nicole1881 Co mozes urobit je porozpravat sa s nim v klude bez emocii. Idealne nech ta chvilu pocuva bez prerusovania a potom sa k tomu vyjadri. Na chlapov platia logicke argumenty, nie emocie a pocity. "mam pocit" alebo "nepaci sa mi" nezabera. Argumenty a dokazy ano. Napr. "kvoli nim chodis neskoro na schodzky/do prace" "chovaju sa ku mne bez ucty - ved marek/jozo/peto mi povedali do oci toto a toto...nie ani debil s poruchou osobnosti nema pravo sa tak ku mne chovat" "minule si kvoli nim skoro skoncil bez prace/v nemocnici/na policajnom vysluchu/bez frajerky..." Vyzdvihni ze to vo robia nerobia dobri kamosi, vypichni chvile kedy bolo jasne im nezalezi na nom/nechali by ho v prusere. Pripomen mu ze to ako so sebou necha zametat je o nom a jeho rozhodnutiach, nemozes vinu za jeho skutky hadzat na druhych.
No ale kazdopadne je smutne ze tvoj priatel berie viac nazor kamaratov ako tvoj. Ci chces alebo nie hovori to vela o tom ako malo si vazi tvoj nazor a ako malo mu na tebe zalezi. Je to vsak tvoj zivot a tvoje rozhodnutie byt s takym chlapom ked mozes mat niekoho kto by neriskoval ze ta strati pre partiu nedozretych idiotov. good luck
Konkretne v čom sú hajzli? a všetci? priateľ je predpokladám svojprávny,asi nie celkom hlúpy,ak si s ním,tak dosť dobre nechápem čo chceš riešiť...
@mala_hobitka takýchto rozhovorov sme už mali niekoľko. Zdá sa mi, akoby po tých rozhovoroch bol čoraz hroší a horší
@nicole1881 no tak vidíš že to nezaberá. a čo vlastne potom chceš poradiť ? ked ani tak ani onak neakceptuješ, potom mu to toleruj
@nicole1881 ked su mu kamarati prednejsi ako Ty, tak asi by si sa mala poobzerat po niekom, kto bude zato stat.
Nijak, každý tvoj "útok" na hajzlov kamarátov pôjde proti tebe. Každý. Mierny, kľudný, akýkoľvek. Možno on to tak nevníma a myslí si, že si ako ženy, čo sa snažia chlapa prerobit, odtrhnut od kamosov... Musí to zažiť na vlastnej koži a uvidieť aki sú. Druhá vec, že možno fakt taki nie sú a je to len tvoj pohľad na nich.
@nicole1881 Tak to len hovorí o tom ako málo mu na tvojom názore a celkovo na tebe záleží. Je pekné, že mu chceš pomôcť ale ak človek dostane argumenty, ktoré jasne hovoria o podstate problému (nesprávna partia) a on to nerieši tak je to preto, že nechce. Ak nie je inteligenčne zaostalý tak dobre vie akí sú jeho kamaráti, čo robia a čo riskuje ale napriek tomu sa s nimi ťahá ďalej. Lebo chce. Lebo túto partiu chce viac ako teba a váš spoločný život. Ak sa na neho nemôžeš spoľahnúť teraz tak neskôr to bude len horšie. A uvedom si, že tento postoj nezmenil ani keď ťa stretol a zamiloval sa. Takže, prosím, ber ako absolútne jasné, že toto on nezmení ani keď spolu budete niekoľko rokov, mať hypotéku a 3 deti.
A tiež záleží na tom, čo ti na nich vadí. Ak má partiu kde sú dvaja v poho, traja húlia a ďalší strieda baby ako ponožky je to síce divná partia ale časom buď padne hlbšie alebo si nájde lepších kamošov ... to by som moc ani neriešila lebo na to nemáš dosah.
Ak má však partiu večných ožranov čo len kukajú futbal, chlastajú litre piva a platia to z nárazových brigád či večne striedanej práce to je niečo iné. Alebo keď sú to ľudia so záznamom v trestnom registri atď.
@nicole1881 ak nechce nehnes s tym 🙂 neries a netrap sa niecim co nie je v tvojej moci 🙂
@simca06022011 určite sú, vidí to každý okrem neho. Skúsim prestať mu akokoľvek pripomínať kamarátov, snáď raz príde chvíľa, kedy mu oni sami otvoria oči.
Pomôcť môžeš iba tomu kto o pomoc stoji.
Sadnute si v klude vysvetli mu tvoj názor a je len na nom ako a co si zvoli