Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

madamcoco
30. nov 2016

@felllicita a to co robi, ze si moze dovolit chodit spat az o 5.30 rano??

elenka.k
30. nov 2016

- tak keby môj by prichádzal v takú hodinu domov a výhovorka? že práca!! už by pravdepodobne nebol môj!! a už vôbec nie si s ním plánovať deti

missdiva
30. nov 2016

@felllicita z prispevku to vyzera, ze ty sa snazis az prilis a on vobec ☹ . Na tvojom mieste by som sa prestala uplne snazit, bud mu to potom dojde a bude sam chciet s tebou travit viac casu alebo mu to nedojde vobec. Ak si to ani nevsimne, tak by som sa zamyslela ci s nim chcem byt aj nadalej (je mozne, ze niekoho ma kedze taky nebol vzdy alebo ti nieco taji).

terezka1947
30. nov 2016

@madamcoco no to by zaujimalo aj mna,profesia...ze zvladne byt celu noc hore
a mozno by bola zaujimava odpoved na otazku´=deticky zatial nemate,lebo si nechcela ty,vy obaja alebo iba on nechcel?
my sme manzelia 7r.dve deti....ale neviem si predsatvit,ze by mi manzel povedal...idem tam a tam,ci sa ti to paci,ci nie.takze chapem...ze ta to zranilo

dominika6
30. nov 2016

@felllicita
jasné len sa mu 7 rokov prispôsobuj,sed doma,kukaj na hodiny,vyratúvaj čas strávený spolu,dúfaj,pros,plač,krič...
a? čo dalej..
myslíš že dieťaťom si ho uviažeš doma o radiátor a bude meniť plienky,krmiť,prebaľovať,vstávať v noci...
jaaaj dievča..7 rokov ti nestačilo na to aby si zistila že žiješ so sebcom a ešte si to ospravedlňuj tým že je chudáčik upracovaný na smrť a má nárok chodiť 3x do týždňa do krčmy do rána..
nezmení sa o rok nič,..len to že ho ráno budeš čakať kým sa on vráti a ty s dieťaťom na rukách...

spilo1
30. nov 2016

ako musím súhlasiť s niektorými maminkami, ste manželia 7 rokov a on sa správa ako keby si bola jeho maminka, ktorá nemá potrebu sa starať kedy príde, však len pri tebe býva, rpepáč ale ste manželia, nikto nevraví, že máte byť spolu 24 hodín, ale rodina je aj o tom, že ten čas spolus trávite, či len tak sa okolo seba obšmietate ale ste spolu,a to, že je s kamarátmi, to ako už vôbec!!!! si predstav, že bduete mať deti, ty ceý deň doma, on robí, večer je preč, ty s deťmi, aj v noci (hlavne kým sú malé) a on preč????toto je vzťah????, nie!!! toto je úplne mimo rodinu............

meusicka
30. nov 2016

@felllicita zle, zle a este raz zle.... ked on ma pocit ze s tym nic neurobi, tak sa ani ty nemusis snazit nic urobit. moja rada.... pobal sa a odid na par dni k rodicom. ku kamoske, proste niekam sa vyparila a neozvala by som sa mu. pockala by som, kedy sa ozve, a pockaj, kym za tebou pride a kedy to bude. ze po akom case si vobec uvedomi ze ty si odisla. ked ste tak malo spolu, tak to ani nie je manzelstvo. a s takym muzom by som si teda ja deti v ziadnom pripade neplanovala. v ziadnom. ked sa dokaze takto spravat a pride mu to normalne, tak potom ma vazny problem a ty tiez.

san_dra11
30. nov 2016

podla mna by si sa mala riadit tym co robi, reci su jedno ale ked to nedokazuju skutky tak to za vela nestoji. Je to tazko ale hovorit niekomu inemu do zivota a najma ked sama som si tym nepresla

stanulienkat
30. nov 2016

zvykaj na to, ze budes s dietatom sama a bez pomoci

felllicita
autor
30. nov 2016

dakujem za reakciu, moj muz pracuje z domu (ma vlastnu web stranku za posledny rok), to znamena ze vstane kedy chce, teda vacssinou o 12hod na obed a potom pracuje asi do 17 hod, potom da pauzu par hodim, a opat pracuje az do rana,.... zalezi ci ma v ten den futbal alebo nie.... Ked ide von, tak vacssinou po futbale, a ide bud priamo ku kamaratom alebo do restauracie. Do krcmy skoro vobec nechodi, sem tam do baru....i to ked davaaju futbal zapas.

Ako som pisala, toto sa nedialo celych sedem rokov...toto sa deje poslednych par mesiacov (zhruba pol rok),,,,,nasiel si novychh kamaratov, ktory zdielaju rovnake nadsenie zo sportov ako on, teda hlavne futbal, tenis, squash..... Keby sa to odoravalo 7 rokov, uz by som to davno vzdala.... ale snazim sa bojovat, a hladam radu ako veci trosku obratit...a zacat opat normalne fungovat.

roxxana5
30. nov 2016

mne to príde tak, že má asi inú. Keď toto robí pol roka iba zo 7 tak to je fakt čudné. Žiadny kamarát mu 3x do týždňa "nedá" celé noci. Ale taká ženská asi hej. Tiež by som skúsila odísť k rodičom a potom by sa ukázalo či ti za tú námahu stojí.

dominika6
30. nov 2016

chceš povedať že 7 rokov sedel doma pri tebe a len posledný pol rok sa zrazu odtrhol z reťaze a niet ho 3 dni v týždni,lebo si našiel bandu kamošov tak mu je lepšie s nimi do rána..
krčma,bar,podnik...je to to isté..
je veľa mužov čo aktívne športujú..zahrajú a idú domov..k rodine..takže jeho chabé výhovorky si môže strčiť niekam..

felllicita
autor
30. nov 2016

A deti este nemame, pretoze sme sa este na ne necitili, ked sme sa brali.... taktiez sme mali vela pracovnych povinosti, takze sa to rok od roku posuvalo az sme prisli skoro k 7cke.

majus179
30. nov 2016

Tiež som bola na tom podobne, ale vysvetlila som manželovi, že už si nemôže žiť akoby bol starý mládenec, takže buď obmedzí kamarátov a bude sa venovať mne, alebo bude lepšie ísť od seba... Keby si sa aj ty začala tak sebecky správať, tak akú šancu máte ostať spolu celý život?? Minimálnu, lebo by z vás boli už len spolubývajúci.. Držím palce, nech sa chlapec rýchlo spamätá!

eeffka
30. nov 2016

@felllicita sorry ale ze kamarati...to je uz take otrepane az mi je to smiesne

zuzicek88
30. nov 2016

@felllicita skus spravit to iste co on,ked pride nebut doma,chvaj sa rovnako,chot spat ka mame,ku kamaratke,proste s nim nebut,ci sa mu to bude pacit

malabiba
30. nov 2016

@felllicita vy nie ste rodina, ale manzelsky par...a po 7 rokoch a deti nikde, on si hlada aj ine zaluby ako byt iba doma s manzelkou, ktora mu mozno zovsednela....je to ako s rastlinou, vztah musi mat vazny dovod, silne korene a dalej sa vyvyjat a rast, napredovat...vy ste podla vsetkeho uz dlhsie zastali na mrtvom bode a jeho doma sediet nebavi....sadnut, porozpravat sa, vymysliet nejake nove spolocne aktivity, plany, ciele...

stevvvka
30. nov 2016

ja som nocny typ..ked som pisala seminarku pocas vysky cez den, tak som ju pisala aj 5 hodin..
ked som na nej pracovala v noci, zabralo mi to tak hodinu...
proste v noci viac energie, menej rozlietanych myslienok a to ticho....

mozno tym, ze zacal sportovat, sa mu zmenil biorytmus a fakt ta energia prichadza az v noci.
ale mozno za tym nie su kamosi a sport, ale kamoska a sexualna sporova aktivita...
moze za tym byt veeeela veci, ale my ti nepomozeme, musis sa s nim porozpravat. len ty vies co na neho plati.

co keby si mu skusila navrhnut, ze nech mesiac je "podla tvojho" ze bude chodit spat "normalne" okolo polnoci najneskor, a ak mesiac vydrzi kvoli tebe a aj potom ti povie, ze v noci sa mu lepsie pracuje...no, potom budete musiet hladat kompromis...

jasminet
30. nov 2016

ho ho ho...rada by som toho "kamarata" co s nim 3x do tyzdna travi noci videla... 😀 bud si taka sprosta - s prepacenim, ze mu to zeries, alebo uz potom neviem... raz za pol roka, rok ked pride rano domov, lebo bol oslavovat, dajme tomu, ale toto?

vsak zacni chodit aj ty rano o siestej domov, ale podla mna si to ani nevsimne, ty si skor spolubyvajuca co mu navari operie, nie manzelka...

senan
30. nov 2016

Mne by sa nepacilo keby sa moj muz takto spraval ku mne. Proste by som mu povedala ci by nemohol robit normalne od rana tak ako aj ty trebars (teda neviem aku mas pracovnu dobu) ale proste aby ste vecere mohli travit spolu. Myslim ze to co ti baby radili ze robit mu to iste, nie je najlepsie riesenie lebo vravi sa "co sa nepaci teba, tak nerob ani ty druhemu". Ja by som sa skor s nim o tom poradine porozpravala

janula12345
30. nov 2016

@felllicita, teoreticky davam za pravdu vacsine zien, ktore tu dali koment, zhrnujuc - je to sebec a ktovie ci kamosi nie su kamoska.
skor ma vsak zaujala tvoja veta "sme spolu 7 rokov, deti planujeme ASI buduci rok". planujes ich ty lebo aj on?
povedz mu, ze xces dieta teraz, ze uz je cas (po 7 rokoch).. aby ste ho mali. a uvidis tu reakciu. ked nebude suhlasit a vyhovarat sa a posuvat to na neskor -- nuzz tam mas odpoved, ci taa ozaj lubi a lnuje s tebou byt. a aj dovod, preco s tebou cas netravi. a mas po dileme.

nyusika
30. nov 2016

ja neviem, ci by si si tie oci nemala konecne otvorit ty.
@felllicita

felllicita
autor
30. nov 2016

posledne 3 roky hra aktivne futbal (3x do tyzdna), sem tam squash a tenis.... samozrejme pred tym priamo po treningu isiel domov, alebo sem tam sa zastavil v restuaracii a potom hned domov.... posledny pol rok je to ine. Som si na 100% ista ze ma nepodvadza, on taky nie je.... len sa mi zda ze ho chytila druha puberta, a hlavne pri jeho novych kamaratoch ktorych stretol necely rok dozadu..... oni totiz nemaju rodinu a ani priatelku,.,,,takze kazdy den mu vypisuju ci nejde tam, to robit, stretnut sa ..... A to mi mesiac dozadu zdelil, ze velakrat povie nie, len aby bol so mnou..... ale ze ich nemoze odmietat stale, a snazi sa robit kompromis.... 😵 takze kompromis, ze oni su snim 30hod tyzdene urcite, a ja i so spankom 15hod....

janula12345
30. nov 2016

@felllicita naco vlastne sa pytas nas o nazor, ked ty sama si zaslepena necitas co ti piseme a len svoje ides a este ho aj obranujes? ty si sen kazdeho podvadzania chtiveho muza :SDDD
jasne, aj keby bol s tymi kamosmi iba.... a kedze nemaju rodiny, tak neponahlaju domov... ale sa zobud. co je to spolok gayov? prave takito slobodni chlapi nahanaju baby najviac.. a tvoj muz uz je v ich kolektive.
ach darmo. vyskusaj, co som ti nnapisala vyssie s tym dietatom .. schvalne. a uvidis ci ho xce s tebou mat alebo nie. a mas odpovede na vsetko a aj ruzove okuliare zlozis hned. vela zdaru

felllicita
autor
30. nov 2016

A aby som objasnila temu deti, ano na dieta sa tesi, a uz posledne 3 roky o tom aktivne hovorime.... na dieta sa urcite tesi...dokonca i sam spontalne niekedy nieco nadhodi....

Ohladne podvadzania, to urcite nie... S kamaratmi chodi po veceroch hrat k nim poker (len tak medzi sebou) preto tam travi cele veceri.... pozeraju futbal.... takze ako som pisala ziadne krcmy, bary, alkohol, cigarety a zeny tiez nie...

nyusika
30. nov 2016

@felllicita a kedy sa vlastne spolu rozpravate ? ty tiez pracujes z domu ?

dominika6
30. nov 2016

@felllicita
slobodní kamoši ho lahko nalákajú po baroch tak isto ho lahko naláka aj iná aktívnejšia kamoška čo mu bude robiť do rána spoločnosť kým ty kukáš doma na hodiny..len mu slepo ver..

mrkvicka060
30. nov 2016

@felllicita precitala som polku tvojho prispevku.... to si dufam robis srandu. Prosim ta a co ta s nim drzi? Hned ma napadlo ze chodi akurat tak klatit daku ,,krasavicu", tot cela jeho robota... moj keby 3krat do tyzdna chodil rano domov tak ,,kamaratmi" ma teda nenakrmi... prepac, idem citat dalej...

jasminet
30. nov 2016

@felllicita ty si na nejakom pozapasovom stretnuti bola? ze vies, co presne tam robia? ci ti drahy povedal? 😀

mrkvicka060
30. nov 2016

Ale baby, ved on podla mna normalne cez den pracuje, lebo sa niekde v teplucku v noci vyspinka... inak by to nedal... a uz vobec nie pol roka vkuse.. zakladatelka, ty si v prvom rade otvor oci a zacni rozmyslat