Ahojte mamicky,ako oslovujete svojich svokrovcov?myslite ze je to neucta voci nim ak ich nevolate mama a otec?dakujem za nazory 🙂
Asi zavisi od veku. Ja mojej svokre tykam a hovorim menom. Moj muz nasim vyka a v podstate ich neoslovuje nijako. Nasi su o dost starsi nez svokra.
tak ich teda nevolám, a nemyslím si vôbec, že by to bola neúcta 😀 lebo to nie je moja mama, ani otec, ale vážim si ich 😉 teraz keď sú deti, tak ich volám starká a starký
Ja oslovujem teta a ujo, pripadne starka, starky, moja svagrina ich oslovuje mama a otec, aj im tyka. Mna o to nepoziadali a aj keby odmietnem slusne aj tykanie aj oslovovanie. Ja mam svoju mamu a otca. 🙂 😉
Mama? Otec? Nie sú to moji rodičia 😕 vykám im a keď sa inak nedá oslovím ich babka, dedko
tykame si lebo oni si chceli potykat a oslovujem ich krstnym menom, mama a otec sa kedysi volalo, ale dnes to uz podla mna nie je velmi zvykom
Nemám ich prečo volať mama a otec. Oni mi rodičia nie sú.
Mama? Otec? 🙂
Nijako, 20 rokov sa tomu vyhybam ako sa da 😀
Max. oslovim v pritomnosti deti "babka, dedko" a tykam. Inak vykam a neoslovujem.
Mamu a otca uz nemam. Ku svokre a svokrovi by mi toto oslovenie neslo cez usta. Respektujeme sa ale nejake city k nim nemam.
mne nikdy tykanie nenavrhli, tak vykam, neoslovujem. odkedy mame deti, tak dedo, babka 😉
moj otec si s mojim muzom potykal hned pri prvom stretnuti, muz to prijal,a le aj tak vykal, az po svadbe mu zacal tykat, moja mama si s nim potykala po 10 rokoch co sme spolu a aj to podla mna len tak nasilu...
Svokra som nepoznala. Svokru volam krstnym menom, alebo "svokra", napr. Svokra, das si kavu?
babka... dedko...keď sme deti nemali..tak pred mužom to bola tvoja mama 😀 a tvoj otec... a na nich som konkretne nikdy nevolala... rozprávala som sa s nimi iba vtedy ked sa na mna pozerali 😀 😀 😀 vdaka bohu že sa malý narodil 9 mesiacov po svadbe 😀
oslovujem oboch menom a tykame si,mamu mam len jednu a to svoju vlastnu,nevidim dovod nazyvat tak svokru,ktora je matkou mojho manzela 😉
MAMKU A OCKA mam len jedneho.... nikdy by som nenazvala svokru mama, keby mi bola srdcu blizka tak by som velmi uvazovala, ale asi ani vtedy. Moji rodicia si s mojim manzelom potykali, ale moji svokrovci so mnou nie. Volam ich teta a ujo...TRAPNE totalne ale bohuzial. Max, babka a dedo ked ich oslovujem kvoli malej tak. Inac vykam.
Ked sme sa s muzom po 9 rokoch chodenia vzali, na svadbe mi svokra so svokrom navrhli, ze ked sa na to budem citit, budu radi, ak im budem hovorit mama a otec, a aby sme si aj tykali. dlhoooo mi trvalo, nez som im tak obcas povedala, inak som ich neoslovovala nijako 🙂 muzovi som hovorila tvoja mama, tvoj otec... no a od nasich bolo zhruba to iste hned po svadbe, aby im muz hovoril mama, otec. ale teraz, ked uz mame dieta im automaticky hovorime s muzom babka a dedko obidvom stranam 🙂
krstnym menom, nastastie tykanie - vykanie odpadava, kedze sa zhovarame po anglicky
Teta,ujo ale ked pri detoch tak babka,dedko.
Najprv som sa vyhýbala priamo ich osloviť, teraz, keď mám dcérku, tak ich oslovujem babka a dedko. Vykám im. Keď som s nimi sama, a niečo mi od nich treba, tak je to mama a otec, ale to nie je často. U nás je to normálne takto oslovovať svokrovcov, ale ja som si na to akosi ešte nezvykla, príde mi to čudné, preto ich radšej oslovujem babka a dedko 🙂
Mám len svokru, hovorím na ňu Z metra, aby som ju nemusela osloviť, keď O nej pred ňou tak babka 🙂
Nejde o to ,ze "to nie su moji rodicia, ja svoju mamu a otca mam atd.", ale ide o to, ze oslovovat svokrovcov "mama a otec" je nejak archaicke, mozno niekde po dedinach sa tak oslovuju, ale to by aj pre mna a aj pre moju svokru bolo cudne. Zijeme v 21. storoci, sme obidve moderne zeny, vysokovzdelane, takze taketo "tradicne" veci nemusime, oslovujem ju menom a tykame si, a tak isto aj moj muz oslovuje mojich rodicov.
Krstnymi menami a pred mojou sestrou a rodicmi hovorim o nich ako o ujovi a tete. Ored drahym a jeho sestriu zas hovorim: Vasa mama,vas otec.
Mam svojich rodicov a hoci mam svokrovcov rada,necitim.potrebu ich oslovovat mama a otec. Oni mi to ani nenavrhli, dohodli sme sa na oslovovani krstnymi menami. A to su teda o 37 a 38rokov starsi odo mna.
svokru nemam, zomrela skor, ako sme sa s mm spoznali a svokrovi tykam (poziadal ma o to) a neoslovujem ho nijak (vyhybam sa tomu) - iba pred detmi ho volam stary oco....
Ked ich oslovujem sama tak ich krstnymi menami, ked pred detmi tak babka + meno / dedko + meno.
ahoj ja vobec neviem ako ich volať tak pred menom poviem teta ujo
Oslovovaniu sa vyhybam 🙂 svokra chcela, aby som ju volala mama, ale tu mam len jednu (aj ked uz nie je medzi nami).
ja si s obomi tykám, svokra mi navrhla tykanie raz na vianoce, asi po 4 rokoch vztahu, a svokor si so mnou potykal raz na deň matiek, až keď sa nám narodil syn - následník trónu, svokru volám menom a svokra papá akože dedko 🙂 a moj muž si s mojimi rodičmi tiež tyká a volá ich po mene. nemyslím si ze je to neúcta, keď ich nevoláte mama a otec, ved svojich rodičov máte, skor si myslím ze je to zastaralý zvyk...
Ja ich oslovujem krstnym menom a este na zaciatku mi navrhli tykanie,tak im tykám.
kedze uz mame deti,tak babka a dedko,pred tym som sa vyhla osloveniam,nemohla by som povedat svokre,ze mama,tu mam len jednu 😵
ja im tykam a oslovujem babka dedko aj pred drobcom aj tak hocikedy... mama otec ich oslovovat nebudem, ale zase svagrina svojich svokrovcov oslovuje mami oci, tak asi komu ako ide do ust :D :D
ja im vykám a hovorím babka a dedo
Iba menom. volat ich mama a otec to je premna cudne. ja mam iba jednu mama a mala som iba jedneho otca.