Ahojte, v marci mi partnerka oznámila, že chce ukončiť vzťah. Máme 6 ročneho synčeka a spolocnu domácnosť. Viackrát som sa odvtedy pokúsil odsťahovať, no nikdy mi to dlho nevydržalo a vždy som sa musel vrátiť, lebo mi rodina a domov chýbali. Ona vidí veľa dôvodov na rozchod a ja zas opačne vidím veľa dôvodov, prečo by sme mali zostať spolu. Najprv argumentovala tým, že hádky zle vplývajú na syna. Čo je aj pravda, no bavíme sa o dvoch hádkach, ktoré sa odohrali pred 10timi mesiacmi. Odvtedy sa hádame veľmi málo a ak, tak nie pred synom. Samozrejme spolu už nespime, čo je dôvodom občasných hádok. Takže ak nemám návrhy, fungujeme bez hádok a v pohode. Vzťah nebol ideálny, no ešte pred rozchodom mi povedala, že vidí moju snahu, ale že už to nestačí. Takže otázka znie, ako odísť z domova a od rodiny, keď si neviem predstaviť fungovať inde.
Určite to stačí. Konaj stále dobre a správne. Najsprávnejšie ako vieš. Miluj a rob z lásky. Ono sa v nej niečo pohne. ;D Rozísť sa dá raz dva. Budovať vzťah je na dlhu trať.
Btw, neviem, čo myslíš pod pojmom hádka ale je normálne, že máte výmeny názorov, ak viete konflikt vyriešiť a syn to vidí. Ak už vidí teda hádku, potrebuje vidieť aj uzmierenie. Ináč je lepšie podrobnosti hádok nechať na čas bez neho.
@ivangeline no mna by porazilo, keby chlapovi jasne poviem nie a on bude otravovat a doliezat, lebo ved mu poradili, ze urcite sa vo mne nieco zlomi 🙄🙄 to skor v nom by sa mohlo nieco zlomit, napriklad nos…
@bajaja19 jasne ti povedala, ze s tebou byt nechce, respektuj to. Mozno aj to, ze konecne nebudes za nou behat a prosit ju, jej pomoze upratat si v hlave a ktovie, mozno bude aj z jej strany zaujem vztah obnovit (ale nespoliehala by som sa na to). Ak je byt jej, tak sa odstahuj sa. Pobal si vsetky veci nech sa nemusis vracat, dohodnite si pravidelne stretavanie s dietatom a vyzivne. Ak je byt tvoj, tak nech sa odstahuje ona.
Vztah musia chciet zachranit obaja. Ked ona nechce,nepohnes s nou. Nie je to koniec sveta. Odstahuj sa niekde blizko,dohodnite sa na starostlivosti o syna a neopustaj sa. Spravil so zrejme maximum. Je ona rozhodnuta,ze to chce ukoncit?
@sissy27 takže keby si bola na mojom mieste - mala by si muža, ktorého ľúbiš a spoločné dieťa a on by ti povedal že je koniec, zbalila by si sa, zobrala by si si peniaze za polovicu bytu, dieťa by si videla raz za dva týždne, alebo keď budeš mať cestu okolo, prípadne keď bude muž potrebovať ísť na sluzobku, timbilding, s kamošmi na dovolenku..si hustá. Neviem sa vzdať takto jednoducho rodiny a domova. Jednoducho sa neviem zmieriť z takouto stratou, lebo ona chce. Navrhol som, že keď sa potrebuje viac venovať sebe, nech mi nechá malého, môže hocikedy prísť za nami a byt nech si nechá. To samozrejme z jej strany tiež neprichádza do úvahy. Syn jej dosť skáče po hlave už teraz, takže si nechcem predstaviť, ako ho bude vychovávať sama. Ona nevie byť prísna, ja nebudem môcť tiež prísne zasahovať.. momentálne som vo fáze, že nech si myslí čo chce, ja rodinu len tak neopustím, resp vydržím pokiaľ nebudem mať na to aj iný argument okrem toho, že ona si myslí, že to takto bude lepšie. A do budúcna budem vedieť synovi vysvetliť, prečo som ich opustil.
A čo si urobil aby sa vzťah zlepšil? Musia tam byť vážne dôvodu pre rozchod, keď ani po návrate sa to neposunuli k lepšiemu. Nejde len o hádky , ich počet a či sú pred synom...ale či ste obsah hádok vyriešili?
@mantilka vypočul som jej námietky a prispôsobil som sa. mala podozrenie že mám frajerku, čo sa ukázalo, že nie je pravda, no aj tak som s dotycnou kamoškou kontakt prerušil. Celkovo má problém s mojimi kamoškami aj napriek tomu, že všetky pozná. Mňa so svojimi kamarátmi nezoznamuje napríklad. No a začal som aj viac pomáhať v domácnosti, darčeky, keď chcela niekam ísť, nikdy som nenamietal aj keď salsa párty mi isli celkom na nervy, keď som zostal s malým doma
@bajaja19 celý ten váš vzťah je divný, lebo keď ona sa s tebou rozišla a odsťahoval si sa, už ti nemala dovoliť vrátiť sa späť. Alebo teda môžete bývať spolu ďalej a každý si bude robiť, čo chce. No ak vám to tak vyhovuje, tak prosím. Ale nemyslím si, že to takto dlho vydrží. Poradňu ste neskúšali?
@janickacrazy ideálne to nie je no nič lepšie má nenapadá momentálne. Hovorí že je koniec no zároveň sa sťažuje,že rodičia až tak s malým nepomáhajú a či nepostrazim malého, lebo je objednaná na masáž napríklad. Jej rodičia sú na mojej strane a kamošky, ktoré jej to schvaľujú s malým samozrejme nepomôžu..
@janickacrazy v poradni sme boli raz na môj podnet, psychológ uznal jej pocity, ja som veľa priestoru nemal ako iniciátor, druhý krát už odmietala ísť
@bajaja19 no úprimne, možno by si sa ozaj mal odsťahovať aspoň na pol roka, potom by ona konečne zistila, aké to je starať sa sama o dieťa, platiť všetko sama, atď. Lebo takto na to veru nepríde. Možno by sa jej to potom rozlezalo v hlave.
@bajaja19 zostaň tam kde bývate, budete spolu ale komunikuj s nou minimálne, bez hádok. A časom sa uvidí.
@janickacrazy no veď idem ráno zase , som zvedavý ako dlho mi to vydrží tentokrát
@bajaja19 vidis a toto je zasadny problem. V spolocnej domacnosti a pri spolocnom dietati chlap nikdy nepomaha. Chlap moze pomoct susedovi vymenit gumy, mame vymalovat splanu, svokrovi narubat drevo, ale na starostlivosti o dieta, jeho vychove a chode domacnosti sa podiela, nepomaha svojej zene a ani matke svojho dietata.
@bajaja19 ano, keby mi muz povedal, ze ma nemiluje a nechce so mmou byt, tak by som s nim vysporiadala financie a starostlivost o dieta (pretoze rozvodom / rozchodom sa konci vztah, nie rodicovstvo) a vybavene. Nehovorim, ze by ma to nebolelo alebo ze by mi to bolo jedno, to ani nahodou… ale na vztah su potrebni dvaja, na rozchod staci jeden.
A ty predsa nemusis cakat kym ona bude potrebovat aby si bol s malym, ty si povedz, kolko casu s nim chces travit a ak sa neda dohodnut rozumne, tak sa obrat na sud. Kludne mozete mat striedavku.
Tak ale rozhodol si sa, ze jej budes sediet za ritou ako zaba na prameni, lebo ty chces a ty sa odmietas zmierit s tym, co chce ona, tak sed. Len aby jedneho dna neodisla ona.
@bajaja19 Ona s tebou skončila a je úplne jedno či si robil prusery, vytáčal ju do nepríčetnosti alebo si naopak fajn chlap len si mal smolu na ženu ktorá s tebou bola lebo chcela dieťa, dostala čo chcela, dieťa už nie je bábätko tak jej len "zavadzias".
Chceš spraviť to čo je dobré pre teba (opustiť byvalku a syna a začať znova) alebo to čo je dobré pre syna (nájsť si bývanie kúsok od nich, dohodnúť striedavku a syna vychovávať tak aby z neho vyrástol rozumný a úspešný dospelý)? To je len a len na tebe.
Ženy vám trepe v tej hlave. Muž napíše niečo a neeeexiistuje aby bol problém v žene, všetko tu na chlapa hľadáte silou mocou. To nemôže vo vašej realite existovať muž, ktorý žil vo vzťahu a manželka mu nič dlho nepovedala len zrazu = nefunguje, dovi.
@bajaja19 Neviem ani ako poradiť, mrzí ma to a aj to, že z druhej strany nepadol návrh aspoň poradňa ďalej, či iný typ skúšky vzťahu, snahy dať to dokopy veď láska nie je len o motýľoch a ak si ju nepodviedol či nedal vážny dôvod... Pre teba by bolo nájsť bývanie fakt blízko dieťaťa = môže hocikedy prísť a aj ty poň.
Ale úprimne nezavidim ti a ignoruj niektoré správy, ktoré z teba chcú spraviť zaporaka len preto lebo si "muž".
@bajaja19 To nie je o ziadnej “hustote” ale preco by som sa mala nasilu vnucovat niekomu, kto ma nechce?? Co z toho mam? Ze dycham rovnaky vzduch ako milovana osoba? Potesenie, ze niekomu robim natruc, ze ma niekto len potichu trpi vo svojej blizkosti?
A vyhovorka “kvoli synovi” u mna neobstoji - dieta si zasluzi kludny zivot s dvoma normalnymi rodicmi, toto co vy dvaja robite, je toxicke a dietatu to nic dobre neda.
@bajaja19 nepoznam vas vztah, ale manželka si musí svojho muža vážiť, tvoja si ta neváži, neviem čím to je, ale podla mňa presne tým, ze si ako psík. Budeš sa jej tlačiť aj keď nechce. Veľmi veľa ľudí si rozchod nerozmysli a neuvedomí si co to znamená a keď nastane realita vtedy si uvedomia následky, poznam nejake priklady aj od muzov aj od žien. Takze ak chceš reálne získať rodinu a máš pocit, ze si ten ktorého potrebujú, daj manželke pocítiť realitu. Odstahuj sa, prestaň platiť na to co nemáš, vysporiadaj majetok a požiadaj o striedavku.
Nedoliezaj .skús raz dva krát ,možno zavolať ju niekde ešte raz aj to vysvetliť ale pokiaľ tam nie je záujem z jej strany bohužiaľ .časom si môžeš aj dieťaťa žiadať do starostlivosti ak ona nie je rodinný typ ...
Neviem či máte deti a či ste niekedy skúšali za nimi nedoliezat. Ja sa o to pokúšam ale cítim že to je blud sa takto nasilu odstrihavat a hlavne neviem ako by som to vysvetlil v budúcnosti tak aby to nebola výhovorka, že som to vzdal
@bajaja19 Tiež som bola v pozícii, že som prestala milovať môjho muža a tak som mu navrhla rozchod. Samozrejme, že najskôr nesúhlasil (tiež sme mali malé dieťa), ale veľa sme sa o tom rozprávali, aj hádky boli , trvalo to asi vyše roka. A vlastne, až keď si našiel priateľku, tak bolo možné, aby sme sa rozišli. Samozrejme, že medzitým s nami ešte býval, kým si nenašiel bývanie. Synovi sme sa snažili adekvátne jeho rozumčeku vysvetliť, že ocino od nás odíde, ale naďalej budeme kamaráti. A tak aj bolo a dodnes aj je, s expartnerom vychádzame veľmi dobre, syn k nemu vždy išiel, kedy chcel, dnes je už veľký a je za veľmi rád. Ty by si si mal nájsť partnerku, lebo len tak sa dokážeš odpútať od rodiny, ktorá nefunguje. Dôležité je, aby Tvoja budúca partnerka akceptovala, že máš dieťa, ale aby si to dieťa okato neuprednostňoval, lebo by mohla začať naň žiarliť a to potom kazí vzťah. Aj môj bývalý je teraz šťastnejší, než bol so mnou a ja mu to prajem.
@bajaja19 Ty si v pozícii toho, kto sa má odsťahovať? V tom prípade hľadaj nové bývanie čo možno najbližšie. A s partnerkou sa skús dohodnúť, aby si nemal obmedzený kontakt s dieťaťom.
Obávam sa, že váš vzťah je už na konci, neupínala by som sa na tvojom mieste na to, že sa ešte možno dáte dokopy.