Ako odpustiť neveru?

dvorcidlo0
8. dec 2020

Ako odpustiť neveru ? Nie mužskú, ale ženskú.
Muži sú vo všeobecnosti , majetníckejší na ženské telo. Je to niečo - v čo dúfame patrí len nám.
Ak by existoval modrýžrebec sk prirodzene pýtal by som sa to mužov , no odpoveď dobre vieme , flaška slivovice a bordel. Ale to situáciu nevyrieši , a spomienky nezabije ( jedine že by človek pil dňom aj nocou )
Ak ste boli neverné - ako to prežil Váš muž , respektíve ak Vám zahol on ako ste potlačili myšlienky na tento fakt ?
Ako ste dokázali znovu sa s ním telesne zblížiť. Mne sa totižto často krát stáva , že sa jej dotknem , túžim po nej , ale bohužiaľ rozum povie dosť , nedokážem to ( a to som poháňaný testosterónom )
Rozviesť sa to určite nie , cit nie je stroj. Láska sa nedá zapnúť a vypnúť.
Ja ju totižto skutočne milujem aj po tých 10 rokoch , no problémom je že na jej neveru nedokážem zabudnúť , a tie obrázky ako skáče na neho boská ho , vyzlieka ho . Aj keď nechcem - dookola a stále sa vracajú ako taký bumerang.
Je vôbec na toto liek ? Alebo sa zmieriť jednoducho s tým že takto budem žiť do konca nášho spoločného života....

pribinak
8. dec 2020

Nie neodpustila. A je jedno ci podviedol muž či žena. Kto podvedviedol 1x podvedie zas a zas. Akurát si dá lepší pozor aby mu na to neprišli

Vernosť je jeden z pilierov vzťahu, aký to má zmysel, keď už tomu človeku nemôžeš veriť a dôverovať?

bluebriggs
8. dec 2020

Ja by som dokazala ospusrit ak by sa to stalo raz s tym ze to vlla jednorazovka a nebol v tom vztah a zamilovanost.

gelifil
8. dec 2020

Prečo k tomu vôbec došlo?...Čo jej chýbalo? Komunikovali ste spolu?

dazdovka
8. dec 2020

@dvorcidlo0 zahla a chce žiť ako predtým? No žena zvyčajne podvedie, len keď je v tom láska, alebo sa v nej niečo dlhodobo kopilo a bum. Nepozeraj na jej neveru ako na niečo fyzické, pretože dotýka sa jej na intímnych miestach aj gynekológ a to ti zrejme neprekážalo, mal by si sa snažiť získať jej dušu, jej náklonnosť a dôveru, dostať do vztahu intimitu, ktora bude čistým prejavom vašej vzájomnej náklonnosti, dôvery a úcty.

katkami123
8. dec 2020

Nemala som môjho muža, ale iného priateľa, nešlo o priamu neveru vtedy, ale vypisovanie ohľadom sexu a už som to mala v hlave. Pár mesiacov sme ešte spolu pobudli, ale bolo to iba horšie a horšie. Až som to ukončila. S odstupom času som si uvedomila, že cely vzťah bola chyba a podvádzajú hlavne egoisti. Keby ma naozaj miloval ako tvrdil, neurobil by to.

katkami123
8. dec 2020

@dazdovka otázka je hlavne či to oľutovala, ospravedlnila sa a nejak sa aj kajá za tu chybu. To ona znicila dôveru, nie on. To ona sa ju ma snažiť teraz získať a nie on. Nemám rada, keď sa z obetí robia agresori a z agresorov obete.

beabelisova
8. dec 2020

Ono je podla mna na mieste aj otazka, co ju k tej nevere viedlo. Mali ste nejake problemy, alebo? Aj toto je otazka podla mna ktorej odpoved vie zavazit

rooberta
8. dec 2020

Bola to len nejaka jednorazovka? Alebo ten druhy horsi pripad? Zamilovala sa do druheho s ktorym sa stretavala pravidelne? Lebo v tom je obrovsky rozdiel, to prve by som navela odpustila to druhe nikdy. Pretoze ak to bolo to druhe tak ver ze myslou a dusou je stale s nim ale z nejakeho dovodu kt. vie len ona (bud je on zenaty a nechce opustit zenu alebo ona nechce opustiti teba kvoli detom) ostava fyzicky s tebou. A s tymto by som ja nikdy zit nevedela, vedomie ze moj partner potajomky mysli na inu/ineho pri akejkolvek beznej cinnosti, pri zaspavani vedla mna.... Mna by to psychicky znicilo. S takym niecim sa neda normalne zit, obaja budete nestastni a utrapeni.

dazdovka
8. dec 2020

@katkami123 ale to nevieme, ci spravila ona chybu, alebo on. Nevera je u zeny zvycajne dosledok niecoho, sama si nehlada z nudy nejaku kratochvilu, aspon ja taku nepoznam, ktora by stihala domacnost, rodinu, pracu, vzdelavanie, stareho a este z prebytku nudy vypustit ventil u suseda.

panelacikova
8. dec 2020

Panebože, už zase ty? Veď som ti minule napísala... Čo ťa stále žerie? Ak ťa to predsa len stále žerie a nevieš buchnúť päsťou po stole a povedať jej, že nech vypadne z tej roboty, kde si užívala, tak ju jednoducho opusť a bude vyriešené. Deti si budeš pravidelne brávať a budeš žiť svoj život. Lebo takto to budeš riešiť dookola a ona ťa aj tak opäť bude podvádzať.

unicornlady
8. dec 2020

Tu je video jedného psychológa k tejto téme

https://www.youtube.com/watch?v=4PgfFXMeaBg
katkami123
8. dec 2020

@dazdovka
Skôr mám pocit, že toto píše ten chlap, ktorého žena podvádzala so susedom a dohodla si s ním aj trojku, aj ju zrealizovali. Aj ich prichytil pár krát. Už tu o tom bola diskusia, že ju nedokáže opustiť.

deti95060810
8. dec 2020

mali sme v rodine... skončilo to veľmi tragicky , manž. sa s tým nevedel vysporiadať...skončil tragicky....

Ale zas bratranec bol ochotný manž. prepáčiť všetko. Aj jej nechal všetko. Byt, auto... zostali spolu kamaráti, dokonca dcéram robili spoločne aj svadbu. Ale on trpel a čakal či náhodou si to ona nerozmyslí. Nerozmyslela si to ani po 20 rokoch... Samozrejme medzitým on začal piť...

mnauu1
8. dec 2020

Vzhľadom na to, že toto je už tvoj druhý príspevok na túto tému tak sa cez to nedokážeš preniesť. V tom prípade máš 2 možnosti. 1. Budeš presviedčať sám seba, že sa nič nestalo, a že jej veríš. 2. Rozvediete sa. Na začiatku to bude pre teba veľmi ťažké ale po istom čase si budeš vyčítať prečo si to nespravil už skôr.
Laska je zložitá. Všimla som si, že vo vzťahu vždy jeden ľúbi viac a druhý menej. Ak je to vychcana povaha ako napr môj manžel tak len skúša koľko toho ten druhý dokáže uniesť. Ja praktikujem bod 1 a momentálne len prežívam. Uvidíme o pár rokov...

dvorcidlo0
autor
8. dec 2020

@dazdovka v podvode prirodzene nikto nikdy nie je sám . Sú tam zainteresované 3 osoby a každý ma podiel viny. Ale úplne tak nechápem to porovnanie s gynekológom . Neviem ako Vám ja k nemu nechodím ale slasť to prevažne vačšine žien neprináša. Možno sa mýlim , ale gynekológ ju hádam neboská ani na pery a na inkriminované miesta.
A vlastne podľa vás je to tak , že podvedený ma vniesť do vzťahu dôveru a úctu ? Podviedla ste už ? Alebo bola podvedená ?

dazdovka
8. dec 2020

@dvorcidlo0 intimita je spajana s doverou a uctou, nepustim niekoho do mojich zon bez toho.. Ak si bol podvedeny rovnako a este viac buduj tieto city, ponukni ich a vyzaduj, ja nie som psycholog, ale keby som v takejto situacii, tak sex je az dalsi level, za ktorym sa neoplati bezat proti vetru, ked preskocis tie predchadzajuce urovne (doveru, uctu, naklonnost), nebude intimita dost hlboka na to, aby to nebol len taky prizemny sex a potom sa zas kazdy otoci na svoju stranu a zije povedla svojich blizkych len ako spolubyvajuci. Sex v manzelstve je nieco ako korenie, ak ma mat clovek pocit ze ten vztah dosiel do svojej vynimocnosti medzi inymi vztahmi a sex ma byt len medzi tymito dvomi ludmi (pozadujes a ponukas vernost a lojalnost), lebo si naplnaju vsetky potreby (emocnej, fyzickej, duchovnej) intimity, je to take specialne upevnenie vztahu, ale nie stavebny pilier.

dvorcidlo0
autor
8. dec 2020

@dazdovka Preto sa pýtam či ste podviedla alebo bola podvedená. Pretože ja o koze vy o voze. Intimita , gynekológ , dôvera úcta. Jablká a hrušky. Preto som jasne formuloval otázku k tým ktorým sa to stalo. Aby sme sa sem nebavili ako ja s chirurgom o lekárskom postupe pri operovaní hrubého čreva.
Ale ďakujem Vám za názor.

laguna28
8. dec 2020

@dvorcidlo0 tak si predstav jednu strechu, ktorá je postavená na štyroch pilieroch. Jeden pilier tvoja dráha znicila, takže strecha stoja uz len na troch. Stabilita je riskantná a je na tebe a na tvojej manželke či zburate celú strechu, alebo ju budete spolu podopierať, alebo časom postavíte novy pilier. Miesto obrázkov ktoré máš v hlave o manželke si predstav strechu ktorú si budoval s manželkou 10 rokov. Jedno tornádo môže zničiť dôveru a ťažko sa s nedôverou žije ďalej, ale to už na to musíš prísť sám čomu dokážeš čeliť. Prajem veľa šťastia a správne rozhodnutie

dazdovka
8. dec 2020

@dvorcidlo0 meni to nejako vyznam mojich slov? Ci som bola podvedena, ci som podvadzala, mozno to a mozno to druhe, mozno ani jedno, ale to na veci nic nemeni. Nestavaj vas vztah a svoje stastie len na tom, ci mas so zenou dobry sex a ci je to super trtkacka aj pre nu, hadam si nemyslis, ze na tomto bude dalej stat vase rodinne stastie.

michu_
8. dec 2020

tak na to proste nemysli.-je to minulost, teraz je pritomnost-zi v nej. a bud to prijmes alebo nie-a budes sa nadalej v tom "babrat. naco? zbytocne,ked chces s nou byt dalej,pusti minulost.-/

alebo- prijmi zenu so vsetkym aka je-a aj toto je jej sucast. a miluj ju taku. nie "idealnu, ale so vsetkym- a to, ze sa to stalo.-mala pravdepodobne nejaky dovod,preco sa tak stalo a urcite to nebolo prave to, ze by ti chcela nejak cielene ublizit., mozno to tak citila a povazovala to v ten cas za spravne. veci sa menia stale, aj vo vztahoch, nemozes vediet ani ty,, co sa stane zajtra- mozno vyjdes na ulicu a zamilujes sa do niekoho ineho a budes zrazu milovat dve zeny..co potom.. vies.. a okrem toho- tiez je tu taka vec.-ze na svete je kopa ludi, a niekedy je mozne, ez si vcelkom rozumieme s viacerymi.a ako pises,neda sa to len tak vypnut,aj ked sa clovek kde-ako snazi, to neznamena , ze ta nema uz rada al.co.

a ked ti to velmi vadi a ublizuje ti to- nenechaj si ubblizovat a nebud s nou, lebo ano-moze sa to stat znova...

katarinka89
8. dec 2020

@dvorcidlo0 si dosť v novej situacii- bola som podvádzana, aj som si toho chlapa vzala, ale dlho to nevydržalo a z mojej strany sa nedalo ten vzťah udržiavať dalej- hoci som chcela. Neurobil to znovu ale pridružili sa k tomu aj iné konflikty a keď som si všetko premietla- nemala som chuť s ním byť a trápiť sa. Tie myšlienky sa točili dokola v hlave, keď niekam isiel- bol to boj v hlave - či zasa nesklamal a nešiel za ňou....neviem ti poradiť, moja skúsenosť je takáto. A boli sme spolu 10 rokov, čiže nebol to žiaden ročný vzťah. Držím palce

danielahamar
8. dec 2020

Neveríš jej, to je celý problém, už ani nikdy nebudeš.

katarinka89
8. dec 2020

@dazdovka chlapy berú sex inak ako ženy takže zrejme nechápe tvoj komentár.

My ženy musíme byť na sex v pohode duševne, máloktorá nasratá žena si ešte potom s mužom zasulozi. Vám chlapom stačia plne oriešky. Toto ti tým chcela povedať. Nerieš následok ale príčinu prečo k tomu došlo. Lebo ak odstránis príčinu už by sa to nemalo opakovať.
@dvorcidlo0

oliolijanka
8. dec 2020

Mlady pan, nudite sa a nie ste nicomu prospesny. Preto ste sa zacyklili v sebalutosti.
Daj si ciel. Neviem, v com by si sa chcel zlepsit, co by si chcel vylepsit vo svojom okoli.
Zostroj dreveny bicykel, sprav a osad lavicku na najkrajsom nieste v okoli, chod do blizkeho utulku a vyvenci nejake labky, napis a pomaluj detsku knizku, popytaj sa senioriv v tvojom okoli, ci nepotrebuju s niecim pomoct, alebo len poumyvaj dlazku vo vasej bytovke.
Kazdy zvladnuty malinky kusok z toho, co si zaumienis, ta posunie prec od nezmyselnych myslienok, trebars kto vlastni telo zeny, ktora ta 10 rokov zneuziva.
Ziskas sebadoveru, budes sa mat rad a jednoducho nebudes chciet venovat ani sekundu svojho casu ludom, ktori si to nezasluzia.

panelacikova
8. dec 2020

@katkami123 so susedom? fakt? lebo minule tu písal, že si našla mangľovača v práci, z ktorej nechce odísť, lebo je karieristka. a či on (manžel) má zakročiť a žiadať, aby odtiaľ odišla pod hrozbou rozvodu.... uvádzal 2 maloleté deti a neskutočnú lásku ku ...... (akože manželke). už vtedy som mu napísala, že nech sa na ňu vykašle a hotovo. ty tu píšeš o susedovi.... nuž, ktovie, koľko tých mangľov mladá pani mala 😀

panelacikova
8. dec 2020

@oliolijanka heh, dobre napísané 🙂

dazdovka
8. dec 2020

@panelacikova "sused" bolo myslené ako zástupné pomenovanie pre toho druhého, nakoniec to moze byt aj sused z vedlajsej kancelarie, nie?

panelacikova
8. dec 2020

@dazdovka nedoplo mi

katkami123
8. dec 2020

@panelacikova áno, aj tento mal 2 deti... to bude isto on. Podvádzala ho so susedom, dlho predlho.,

hopsadobrandejsa
8. dec 2020

Nevera je jedina vec pre ktoru mam nulovu toleranciu. Ak by ma priatelka podviedla, tam niet co zachranovat.