Ako odpustiť manželovi, ktorý mi slovne ublížil?

23. jan 2021

Manžel mi neuveriteľne slovne ublížil. A ja neviem, či mu dokážem odpustiť. Stalo sa to dnes, takže je to čerstvé a boľavé, ale viem, že toto tak ľahko neprebolí. Nerozumiem tomu, že práve on ma takto ranil. Áno, už sme sa pohádali, áno, už to bolo s nami všelijaké, ale teraz to bolo pre mňa prekročenie hranice nie o krôčik, ale o kilometre. Neviem, či je tu nejaká rada, možno to len skôr potrebujem zo seba dostať. Lebo dnes bola situácia, kedy som vážne zvažovala, že odídem. A nebyť detí, tak som preč. A priznám sa, že aj to bolo dlhé rozhodovanie, či mi to za to stojí. Lebo deti milujem, ale dnes som sa cítila ako posledná chudera. A mala som pocit, že som tu naviac. Vlastne ten pocit stále mám.

Tak veľmi sa hnevám a tak veľmi to bolí.

whatever1
23. jan 2021

Nádych, vydych... Čo predchádzalo tomu čo ti povedal? Možno si ho ranila slovami tiež a ani o tom nevieš a chcel ti to vrátiť🤔.Neobhajujem takéto správanie, len chcem poukázať že jeho akcia mohla byť vlastne reakciou na niečo. A niekedy ľudia v amoku povedia veci ktoré nemyslia vážne.

martina1201
23. jan 2021

Ahoj, netuším síce čo ti povedal čo nepreboli ani pri akej príležitosti to bolo, keďže o tom nepíšeš, ale jediné čo môžeš urobiť je keď sa trošku upokojiš mu povedať čo a ako veľmi ťa ranilo a že sa cítiš veľmi ponížená jeho správaním a rečami a nevieš či ťa to rýchlo prejde. Bez komunikácie nie je možnosť na urovnanie a vysvetlenie situácie a slov vypovedaných.... Bolieť a škrieť ťa to bude asi dlho, ale kým si to nevydiskutujete tak zlepšiť sa to nemá prečo.....

petulka124
23. jan 2021

Rozumiem ti, slova niekedy dokazu neuveritelne ranit. Co presne ti povedal? A aka bola tvoja reakcia? Ospravedlnil sa ti? Alebo je vidiet ze ho to mrzi?

pribinak
23. jan 2021

Cez hádku pracujú emócie. Po hádke keď emócie opačnú a obaja vychladnete, treba sa potom porozprávať
Nie hneď baliť kufre, vyrábať scény, hystériu, .... ktorá nič nevyrieši a akurát deti majú z toho stres

Vieš, ja chápem, že tá ranil, že ti to ublížilo. Ale vieš on na niečo reagoval. Nebudem si ho zastavať. Ale skús si aj ty prebrať svoje reakcie. Možno si aj ty udrela na citlivú stránku

pininka1
23. jan 2021

Tak ako pisu dievcata, cez hadku sa toho zial povie vela, malokto sa vie konstruktivne hadat. Ja by som nechala opadnut emocie a vecer bez deti by som si to s nim vykomunikovala,vratane toho ako velmi ti ublizilo co povedal a aby to uz nerobil. Urazenim a odchodom nevyriesis nic.

adriannasvk
23. jan 2021

Viem co prezivas,som v podobnej situacii a netusim co robit....nemat deti uz som davno prec

lula313
23. jan 2021

A čo ti povedal, že sa tá to tak dotklo? Niekedy človek vypustí slova, ktoré vôbec nemysli vážne, len chce druhemu naschval ublížiť a sebe ulavit

deti95060810
23. jan 2021

škoda s takým človekom tratiť čas.... nezmení sa.... videl že ťa teraz ranil, na budúce to spraví zas. A potom zas... Je to ťažké keď sú vo vzťahu deti... Už to nikdy nebude také ako predtým...

katkati
23. jan 2021

Podľa teba myslel vážne to, čo povedal? A čo vlastne? Niečo vulgárne? Chlapi sú niekedy fakt sebci.

sylvia002111
23. jan 2021

Klucove je, ze co konkretne Ti povedal. Ci sa Ta to objektivne malo dotknut, alebo si si to privelmi emocne pripustila. Nechapem hadky partnerov, ked si vykricia veci s cielom toho druheho zranit. Po takych hadkach casto uz vztah nemoze byt taky ako predtym, ze si to v tej hadke ludia neuvedomuju.

martinkatinka
23. jan 2021

A co take ti povedal?

karolinakr
23. jan 2021

Však mu povedz, že ťa ranil ešte raz a odchádzaš

osky
23. jan 2021

Nememu dietatu ani mat nerozumie.
Nenapisala si co presne povedal,co bolo predtym a co bolo potom..
Takze mozeme tu polemizovat este aj rok o "com"?