Ako odpustiť?

9. mar 2023

Ako zabudnúť a odpustiť človeku tú veľkú bolesť akú vám spôsobil?

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikadooo
9. mar 2023

Ak myslíš psychickú, aj na to sú lekári - rovnako ako pri bolestiach fyzických. Psychológ alebo psychoterapeut, prípadne v kombinácii s psychiatrom, ale to už ti poradia oni, či treba aj farmakologickú liečbu, alebo sa s tým zvládneš vysporiadať pomocou prvých dvoch uvedených.

viestta
9. mar 2023

@athom keď sa rozdávala empatia ty si 2x stal vo fronte na trapnost

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkine_terapie
9. mar 2023

Autorka: Nie je na to univerzalny recept.

viestta
9. mar 2023

@athom neviem o nicom co som odhaliť stihla, ale o com som si istá je, že ty si trapny (skoro vždy)

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
9. mar 2023

Autorka, na odpustenie nie je recept. Mozni sa cez to prenesies, niekedy to dlhšie trvá. Ak sa ti to nedarí, treba sa obrátiť na odborníkov. Každý prežívame krivdy inac, ale akákoľvek krivda sa nám stala, nesmieme stratiť nádej.

autor
9. mar 2023

@viestta Ďakujem veľmi pekne

janagem
9. mar 2023

Úprimne? Ak máš možnosť tak sa totalne izoluj od danej osoby. Možno nebudes vedieť odpústit ale aspoň na to nebudeš neustále mysliet

evica17
9. mar 2023

@janagem najhoršie ,že niekedy sa tazko izoluje od danej osoby. Najmä ak máš deti, tak musíš napr riešiť svokru pri nich,alebo svoju mamu,prípadne svojho ex (neviem o akú osobu ide v prípade autorky ).

eva8
10. mar 2023

Chce to čas, musí to preboliet. A musíš odpustiť aj sebe, že si dovolila, aby ti ublížili, aj keby sa tomu nedalo zabranit. Ja som sa za toho, kto ublížil, modlila, aby bol spokojný, lebo ten, ktorý je v pohode, neubližuje. Bolo to ťažké. Stále vo mne vrela otázka "Prečo?",, obviňovala som sa.. Ale dá sa odpustiť. Aj keď si ešte niekedy spomeniem. Beriem to ako minulosť, ktorá sa nedá zmeniť. Žijem prítomnosť a tým vytváram budúcnosť 🙂
🍀❤️

tykat
10. mar 2023

Chvilu pockaj, mozno este neprebolelo a nie si pripravena odpustit a zabudnut. A niektori hajzli si to ani nezasluzia, tak sa tym netrap.

terezka1947
11. mar 2023

Je to otrepaná fráza,ale iba čas pomôže. A na každú bolesť je potrebný iný čas. No zabudnúť asi nikdy nezabudneš,iba to nebude také citlivé,inak sa na to po čase budeš pozerať.