Ako odpovedať, keď sa ma ľudia pýtajú ohľadom môjho priberania?

janulka182
7. sep 2021

mam taky problem. ochorela som a musim brat lieky. svoj zdravotny stav riesit nechcem. ide o to, ze som zacala priberat (zrejme jedno s druhym, lieky, plus malo pohybu). no a dostavam tera samozrejme "mile" komplimenty. ako mam reagovat, ked sa ma niekto spyta, ci som nepribrala, alebo ked niekto blbo okomentuje moj vyzor?
hrozne ma to stve. az teraz vnimam aki su ludia povrchni a ako vnimaju tucnejsich ludi. neuvedomuju si, ze nie vsetci tucni ludia su automaticky prezrati lenivci. nechcem nikomu z nich vesat na nos svoj zdravotny stav, tak ako ich mam slusne a vtipne poslat do prdele?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
7. sep 2021

@janulka182 nemusis vesat zdravotnu kartu, ale odpovedat - bohuzial beriem lieky je celkom jasna stopka dalsich komentarov... ludia si vsimaju zmeny, komentuju zmeny - ako pochvalia pekny outfit, vlasy, kabelku, rovnako skomentuju aj negativa - unavu, pribratie... je to proste pozorovanie a normalna debata, netreba si to tak pripustat, nie vzdy je to myslene zle... slusne poslat do prdele chces koho? Kamaratku ci nejakeho typka v praci? To je dost rozdiel..

pribinak
7. sep 2021

@janulka182 povedala by som, iba áno pribrala som, bodka.
Nie si povinná nikomu nič vysvetľovať a už vôbec nie niekomu vesat na nos svoje zdrav.problemy

makova333
7. sep 2021

Povedz, ze ta oslovili robit plus size modleku, len musis par kil pribrat, tak si si povedala, ze za tie prachy co ti ponukaju to naozaj stoji 😀

nafka0483
7. sep 2021

@janulka182 Mozes na to ist aj zostra:
- Pribrala si? - Dost drza otazka, ved vidis, nie?
- Akosi si zacala priberat - Akosi drzo komentujes
- No teeeda, ty si sa riadne zvacsila - No teeeda, u tea sa uplne vytratila slusnost

janulka182
autor
7. sep 2021

@anjelicek26 podla mna to nie je v pohode. je to maximalne nevhodne a neslusne. niektore veci sa proste nehovoria. ved takato "sprava" nikoho nepotesi. to je ako keby som niekomu oznamila, ze ma krivi nos, alebo si uplne blbo prefarbila vlasy, ma na prd uces atd. slusny clovek to proste nepovie. ja som to nikdy nerobila a ani nikdy robit nebudem. a teda je mi jedno koho do tej prdele poslem. kazdy, kto s tym pride je u mna na jednej urovni, ci kolega alebo kamoska.

janulka182
autor
7. sep 2021

@makova333 hej. dostala som rolu vo filme o velrybe 😀

janulka182
autor
7. sep 2021

@nafka0483 tak toto je super. to si musim zapamatat.

janulka182
autor
7. sep 2021

baby, inac ja velmi dufam, ze sa mi podari aj popri liekoch schudnut. je to ozaj hrozne. ja som bola vzdy ako prutik a teraz.... je to nepohodlne a ozaj sa spravanie ludi voci mne vyrazne zmenilo. moje sebavedomie je uplne v prdeli. dufam, ze raz na toto obdobie budem so smiechom spominat.

janulka182
autor
7. sep 2021

@janulka182 oprava krivy nos

anjelicek26
7. sep 2021

Ked si vzdy bola ako prutik je jasne, ze si to ludia vsimnu, divis sa im? Aky je rozdiel, ci to clovek aj vyslovi, alebo si to pomysli a "ohovori" ta s osobou cislo tri - vsimla si si, ako xy pribrala??? Lepsie je si to vyjasnit hned, ze je to s liekov a hotovo, pre mna lepsie riesenie hovorit si veci na rovinu...

h2
7. sep 2021

@janulka182 Ahoj, je mi ľúto, že máš zdravotné problémy. Nechápem, čo to máš okolo seba za hnusných arogantných ľudí! Poviem úprimne, pred nejakým časom som sa stretla s kamoškou, s ktorou som dlhšie nebola. Viditeľne pribrala. Ale mala veľmi pekné vlasy, tak som jej ich pochválila. Ju to zjavne potešilo a asi 10 minút sme sa bavili len o vlasoch, účesoch, melíroch a farbách. 😁 V živote by som nikomu nehovorila, že pribral, je to vrchol netaktnosti!

janulka182
autor
7. sep 2021

@h2 presne tak. pekne si to vyriesila 🙂

nafka0483
7. sep 2021

@janulka182 Pripadne:
- pribrala si? - ano, bohuzial mam silne lieky azdravie je prednejsie, bud rada ze ty take riesit nemusis

Proste spomenut tie lieky, ale dalej to nerozoberat.

janulka182
autor
7. sep 2021

@anjelicek26 to je ohromny rozdiel. pomyslit si moze co chce. ci ty bezne rozpravas ludom vsetko co si o nich myslis? je to podla mna velmi osobne a netaktne. ty si krasna, stihla baba, no skus sa na chvilu vcitit do mojej koze. isto by to aj teba velmi zamrzelo.

janulka182
autor
7. sep 2021

@nafka0483 neda sa spomenut a nerozoberat. proste kazdy sa pyta dalej. beriem to ako fazu mojho zivota, ktora sa pevne verim coskoro zmeni a nechcem, aby o nej nikto vedel.

anjelicek26
7. sep 2021

@janulka182 my s kamaratkami o vsetkom, ale ja som srdce na jazyku radsej sa vystazovat vypocut, pokecat o aj tych negativnych veciach, cloveku to dobre padne... dobre vztahy mame a aj take temy preberame, zasmejeme sa na tom, proste taky je zivot... je pravda, ze sme uz starsie rocniky 35-45 rocne v podstate vsetko, tak taky ten body shaming postupne upada...

janulka182
autor
7. sep 2021

@anjelicek26 s kamoskami-ozajstnymi kamoskami, to je jasne. tie vedia uplne o vsetkom. no zaraza ma ako ma niekto, mne nie az tak blizky, potrebu taketo veci komentovat. obzvlast zeny musia predsa vediet ako sa taketo veci tazko pocuvaju a ako je tazke na takto "komplimenty" vobec zareagovat.

pbra40
7. sep 2021

@janulka182 mala som to podobne a hovorila som:
Ja planujem v buducnosti schudnut, ty so svojou netaktnostou planujes urobit co?

denda007
7. sep 2021

Ja vždy poviem, že nemôžem schudnúť ešte povedia že som sa zle vydala 😀🥴

janulka182
autor
7. sep 2021

@denda007 😀

winki13
7. sep 2021

@janulka182 ďakujem za kompliment...ano aj napriek mojmu zdravotnemu stavu sa mam dobre a vy ako žijete?a usmev

sasa1983
7. sep 2021

@janulka182 no ale zo vzduchu sa nepriberá ..okrem ineho

janulka182
autor
7. sep 2021

@sasa1983 skus napisat viac ako to myslis

sasa1983
7. sep 2021

@janulka182 menej pohybu, zdravotné obmedzenie..lieky..na štítnu žľazu užíva lieky 15% žien, kortikoidy sa dávajú na všetky možné ochorenia, aj na snahu otehotnieť, inzulín..diabetes..ochorení pri ktorých sa ženy rady odvolávajú na priberanie je celá rada..aké treba aj znížiť denný príjem kcal. Matematika nepustí. Zo vzduchu sa nepriberá..

bagre
7. sep 2021

@anjelicek26 však ale každý má doma zrkadlo nie? Či len preto, že si to všimne/ čo je normálne/ musí aj vypustiť z úst na túto tému komentár? Nie je pre mňa rovnaké komentovať účes, oblečenie a postavu. To prvé si vyberieš, to druhé nie vždy.

katulik123
7. sep 2021

@sasa1983 Nevieš ake lieky berie. To za prvé. Teba do toho nič. Je to jej vec. Ľudia priberáju aj pri duševných problémov, kde niečo také ani nemusí byť žiadne jedenie. Stačí ak človek má menej pohybu. Takže veľmi debilna poznamka. Potrebuješ si kopnúť? Tak kopni si inde

janulka182
autor
7. sep 2021

@sasa1983 dakujem, ze si mi to vysvetlila. nevedela som totiz, do akej kategorie ludi ta mam zaradit. uz viem 🙂 dufam, ze si si sprijemnila den a je ti teraz lepsie.

sasa1983
7. sep 2021

@katulik123 vôbec nekopem. Som lekárka. Hodnotím situáciu. Viem , ale lieky pacienti užívajú a ako chronicky

janulka182
autor
7. sep 2021

@sasa1983 neviem coho lekarka si, ale moju dg si nespomenula. a lekar s takymto pristupom ku pacientovi? 👏