Ako odpalkovat mamu?

1. aug 2024

Som dospelá . A moja mama sa stále stará do mojich vecí ( aj osobných). Mne sa to vôbec nepáči . Bývam už sama so spolubývajúcim už viac než rok. Aj tak stále ma má potrebu kontrolovať s kým sa bavím a ak mi tých ľudí neschváli ona tak sa s nimi baviť podľa nej nemôžem . U nás v meste kamarátov nemám a preto za nimi chodím do iného mesta . Cca každé dva týždne. Keď poviem že idem ku kamarátovi . To už sú reči že sa idem kurvi.. a že ona chce všetky jeho sociálne siete a kontakty na neho že si ho preklepne čo je zač. (Aby som sa vyhla komentárom že sa iba ako matka boji . Tak v detstve ma psychicky týrala. Nezaujímala sa o mňa keď som mala nejake problémy. Jedine čo som dostávala boli reči aká je zo mňa sklamaná . )
Preto sa teraz snažím si robiť čo chcem ešte už som dospelá. Snažila som sa jej to vysvetliť po drobrom . Že však vždy jej oznámim ked idem preč . A potom to sú zase reči že . Či idem sama že ona ide so mnou . Niekto ma prepadne / znásilní a potom budem plakať. Naozaj ma toto už vyčerpáva a neviem ako mám na ňu ísť aby som už mala pokoj . Neustále sa to iba opakuje ona má tie isté blbé poznámky a ja jej odpovedám stále tak isto dookola . ( A to že jej nič nebudem hovoriť v tomto nepomôže keďže ona už veľmi dobre vie že tam chodím pravidelne každé dva týždne)

hylary
1. aug 2024

Tvoj vek?

lindous
1. aug 2024

Ja viem, že sa to omnoho ľahšie povie ako spraví, keďže cez to všetko je to stále tvoja mama, ale takéhoto človeka by som asi úplne odstrihla, nereagovala na správy takéhoto typu, zrušila telefonáty… možno aj s pomocou odborníka… a ak nechceš, pomoc psychológa by som vyhľadala tak či tak, pomôže ti naučiť sa ako s ňou komunikovať, obrniť sa, spracovať traumy z detstva…

klip0
1. aug 2024

Koľko máš rokov ? Prestaň jej čokoľvek z tvojho programu vešať na nos, načo. Keď bude ten čas že máš ísť a vyvolávala by aj tak a chcela ti hovoriť to isté tak nezdvihaj

vkatush
1. aug 2024

Tvoj a aj vek matky ?
Ak taká predtým nebola, demencia alebo niečo.

Ak taká bola aj predtým, neinformuj ju o tvojom súkromnom živote.

pribinak
1. aug 2024

Čím menej jej povieš, tým menej bude vedieť a menej bude zasahovať do tvojho života

Takze jej nič nevesaj na nos a bav sa s ňou o počasí

danyelia
1. aug 2024

Ja ale nerozumiem, načo sa s ňou vôbec kontaktuješ a chodíš tam...prečo jej hovoríš, s kým, kde a kedy ideš? Nechápem, veď jej nevešaj hneď všetko na nos a budeš mať pokoj od jej blbých rečí...

autor
1. aug 2024

@vkatush ja mám 19 a matka 40 . Ja ju ani nemusím informovať. Ona má totiž všade veľa známych a tý keď ma vidia napríklad ísť na vlakovú stanicu tak samozrejme že jej to povedia. Že ma videli tam a tam .

h2
1. aug 2024

Načo jej to oznamuješ? Nehovor jej, kedy a kam ideš, s kým sa tam stretneš, ani čo budeš robiť. Si dospelá, staráš sa sama o seba, nemusíš mame skladať účty.

autor
1. aug 2024

@danyelia stretávam sa s ňou veľmi málo , keď tak iba v meste k nej nechcem ani chodiť . Nemusím jej ani nič hovoriť keď ma uvidíš nejaký jej známy s radosťou jej hneď oznámia kde a kedy ma kto videl .

simca06022011
1. aug 2024

Byvas sama a nejak blizko mamy? alebo ta chodi kontrolovat ci si doma, alebo co? Popravde, nehovorila by som jej ze idem ku kamaratom, nehovirla by som jej co robim, odmietla by som jej davat kontakty a mena ludi ku ktorym idem aby si niekoho "preklepavala". Cize dostavala by len najnutnejsie info a komentar idem sa kurvit by som riadne riadne okomentovala a viac by na mna tento vyraz nepouzila, s takymto vyjadrovanim si ani matku nepoznam. Ako sa vravi, podla seba sudim teba?? :DD
A este ak si s nou mala zle detstvo? snazit sa jej vysvetlovat? to hadam vies, ze nefunguje. Odstrihnut, ignrovat, poslat do teplych krajin... Proste len vseobecne info podavat, najnutnejsie, ano, ahoj mama, zijem, dycham, nie nemam teraz cas.. mam pracu. Letim na dovlenku na madagaskar, keby nieco, aby si vedela.. a dost... :D
Ak bude komentovat, ze ma videla, tak to neriesim... co spytasa kam so isla? isla som prec, do toho ta nic... ak mas takyto problem s nou, ze ta sleduju na kazdom kroku jej "sledovaci", tak zvaz ci skor ci neskor nezmenis uplne bydlisko.. z anejake mesto 100-200km daleko a tak.

h2
1. aug 2024

Ja mám 49 a keby som niekde videla dospelé dieťa niekoho z mojich známych, ani by mi nenapadlo to hlásiť rodičom. V každom prípade, ani tak nemusíš mame nič vysvetľovať. "Áno, bola som vtedy na stanici." Koniec správ!

autor
1. aug 2024

@simca06022011 Ja bývam na dedine a ona v meste to je tak pól hodinka od nej dajme tomu . Ja by som ju tak veľmi rada poslala do " teplých krajín" iba akosi ma nejaký určitý blok v hlave nepustí. Asi to môže byť z detstva. Ale naozaj sa chcem prekonať lebo to bude dobré iba pre mňa

pribinak
1. aug 2024

Keď je medzi vami takýto toxický vzťah asi by dom zvazila odsťahovať sa dálej do iného mesta

biglovemom
1. aug 2024

To ze je to tvoja matka neznamena ,ze s nou musis mat kontakt.Nemusis.
Od zlych ludi,ludi co ti nerobia dobre sa treba odputat
Ci je to rodina,kamarati.
A zivot budes mat hned kludnejsi,ver mi.

simca06022011
1. aug 2024

tento blok bude aj vekom, este si mlada, ono sa to spravi, naozaj zvaz stahovanie sa dalej aby si mala klud.

januska12323
1. aug 2024

Nemusíš jej všetko vysvetľovať. Áno bola som tam a ty sa ako máš.

babulkomale
1. aug 2024

@h2 že? To čo je za správanie že hlasiť kde sa niekto nachádza 😂
Samozrejme deti kamosiek pozeram take mensie ci maju blizko niekoho dospeleho a ci su ok, to ano.

titi22
1. aug 2024

Vsetky ste mudre ako keby stw zjedli vsetku mudrost sveta🙂 uplne chapem autorku a poznam to cim si prechadza, ja som si od svojej mamy tiez vypocula za svoj zivot prakticky iba aka som hanba, nula, uboha a zla, spravala sa ku mne ako keby som nevedela zit svoj zivot a ona vie najlepsie. Pritom nikdy na to nemala dovod(mam 40, rodinu, pracu, karieru, priatelov, zaluby) a aj tak je nespokojna. Za mna ti mozem povedat ze tvojej mame nikdy a nic nevysvetlis, nic nikdy nepochopi a nikdy nic neuzna, nech by si jej to skusala vysvetlovat hociako. Jedine co pomoze je robit si po svojom, nebyt odkazana na nu, nedat jej pristup do zivota(nedat kluc od bytu, zrusit podpisove oravo na ucty, atd), ked bude kricat cez telefon tak jasne povedat ze ak neprestane polozis a aj polozit. Skratja sa chovat sa slusne ale jasne si stat za svojim. Naisto sa ona nezmeni, ale aspon ta to nebude ovplyvnovat a nicit ti zivot. Z dlhodobeho hladiska su takito toxicki ludia horsi ako tazka choroba. Nenechaj si znicit si zivot.

oli18
1. aug 2024

Chod k psychologovi dat si odstranit blok z detstva, aby si konecne mohla matku poslat do teplych krajin.

nikpa
1. aug 2024

Odsťahuj sa do iného mesta a máš vybavené. Lebo toto je na hlavu a počkaj keď budeš mat raz deti 🙈 tá ťa dovedie na slučku svojimi nevyžiadanymi radami

30katrusa40
1. aug 2024

A čo tak jej povedať natvrdo že čas kedy sa mohla starať o to s kým sa bavia čo robíš je preč a prepasla ho tak teraz nech ti dá pokoj.

crazy_cat_lady
2. aug 2024

nepisala si tu uz davnejsie? lebo bol tu takmer totozny prispevok, ktory pisala dievcina, ako ju matka aj napriek tomu, ze sa od nej uz odstahovala obmedzuje/kontroluje, nadava jej, ze sa ide kurvit, ked ide s kamaratmi von a podobne. ak si nebola u psychologa, tak najvyssi cas, mozno ti pomoze aj v tom, aby si vztah s matkou uplne prerusila a bude sa ti slobodnejsie zit.., a zaroven pomoze odstahovat sa niekam, kde matka nebude mat ziadne znamosti/kontakty..

laskonkaq
6. aug 2024

Ešte si v jej podruci. Ked budeš mat 30 tak takéto otázky nikomu dávať nebudeš. Rob si podľa seba. A vedela si ze aj ked je tvoja matka tak nemá na teba narok keďže si uz právne dospelá? Bude to chcieť trochu casu aby si vyspela a dozrela. S matkou sa ani stykat nemusíš.