Mame 1,5 r psíka.Da sa ešte nejakým spôsobom odnaucit ho spať v posteli?keď sme ho priniesli plakal samozrejme, že nechcel byť v košíku aj napriek tomu, že tam mal deku s pachom od mamy, ktorú nám dal majiteľ, tak som ho naucila spať v posteli a neviem čo ďalej😅.Neskor, keď som ho skladala na zem spal hodinu, dve v pelechu a, keď som zaspala vyskočil.Viem, že moja chyba, viem, že pes je tvor spoločenský, svorka skrátka chcem vedieť či to má význam a ako postupovať.dakujem
Ja som naučila 9 a 6 ročných psov nespat v posteli... Takže da sa to. Ak má vlastný pelech stále dookola ho posielať tam.kedze sa ti v noci vráti naspäť a ty to nezbadas najlepšie je dat pelech mimo izby.
1,5 ročný pes nemá čo s tebou spať v spálni. Porušuješ hierarchiu v svorke . Ak o ho odtiaĺ vykážeš , za dvere nebude vykazovať. Pes nepozná demokraciu ani rovnosť , ale hierarchiu a dané pravidlá , vtedy je štastný a vie čo má čakať.
zavri dvere daj mu pelech a dovidenia... nepovolim ..nauci sa
len otazne ci sa ty naucis ho tam nepustat
U nás pomohlo dať proste povel na miesto a hotovo. Miesto mal na pelechu na chodbe,kde boli celý čas otvorené dvere.
@katka2602 a predtým spal v posteli?
v prvom rade, základ je takéto neželané správanie psovi nikdy nedovoliť ...
ak sa to už raz naučil, tak jedine dôsledne dávať dole z postele a zakazovať, v pelechu dať pamlsok, na posteli vyhrešiť. Asi sa nejaký čas poriadne nevyspíte, ale myslím, že za taký týdeň-dva by to mohol pochopiť. Alebo vôbec nepúšťajte do spálne. Ale o bezsenné noci tiež budete mať postarané, vy aj susedia.
Nauč ho povel "na miesto" čiže aby si sadol do svojho pelechu a tam mu dáš odmenu. Toto precvicuj pár dní.
Keď ti vyskočí na posteľ posli ho na miesto (potom mu dáš masjrtu za odmenu) akonáhle sa bude k tebe chcieť vrátiť už mu to zákaz, povel nesmieš alebo fuj a zhod ho s postele a znova posli na miesto.
Povel fuj môžeš zdôrazniť miernym trestom, ideálne je chnapnut za krk ako to robievaju psy medzi sebou, keď ale nevieš o co ide neskusaj to. Ja mam celkom dobre skúsenosti s rozprašovačom na vodu, psy sa toho boja ako čert kríza, takže keď k slovu fuj pridáš aj mierne oprskanie vodou tak pochopí.
A hlavne vytrvalosť, niektore veci nejdu hned
A tiež si treba uvedomiť, že pes je pes, má vedieť, kde je jeho miesto a čo si môže dovoliť, netreba ho bezhranične rozmaznávať bez ohladu na to, či je to čivava alebo doberman.
Áno prvý psík spal na posteli, neboli detičky tak nám to nevadilo v podstate. Ale bol veľký,tak dlho na posteli aj tak nevydržal. Skôr chodil na gauč, keď sme pozerali TV, ale odnaučil sa rýchlo.
Psovi je prirodzený život vo svorke kde vládne určitá hierarchia.
Keď si ty sama neveríš a je ti ľúto ho poslať mimo spálňu on to z teba cíti a nemá dôvod spat inde ako s tebou veď on je pán ktorému stačí zaknucat a je mu vyhovené.
Pelech von zo spálne a zamyslieť sa nad tým aké miesto vo vašej ,,svorke,, má mať pes. Podľa toho ho cvičiť.
kňučat prestane , pár krát otvor dvere, povedz Fuj a miesto a on prestane, na viac krát .
Ja mám vysokokontaktné psy , plemeno silne naviazané na pána , ale na noc do pelechu a na chodbu . Neexistuje deťom do postele ani nám . Naše psy sa neodvážia ani na gauč a ani sa nám tmoliť pri nohách keď jeme a žobrať.
AHOJ, ja som nasho naucila teraz posledne 4-5dni spinka mimo postele a veru nenasilnea ostal v spalni....kazducku noc aj cez den sa vyvaloval na postely a uz mi to zacalo vadit...nachystala som si ,,pamlsky,, a teda ja som mala prehoz na postely tak ten som mu dala na zem a opakovala ,,miesto,, a zostan 😀 vzdy som prisla dala pamlsok alebo piskotku....samozrejme ze skocil do postely no to som hned zhukla, ze dole! on pekne zbehol a ked som povedala na miesto uz sedel a dostal dalsi pamlsok....takze hor sa da sa to 🙂 ziadne knucanie nic...
Nie som ziadny odbornik, ale samozrejme, ze to ide... staci byt dosledny a nedovolit. U nas sa jednu dobu rozmaznanec naucil na gauc, tak som oducala znovu a v pohode (supla som ho normlane bezcitne dole z gauca s tym ze nesmie, fuj... na postel ked sa splhal tak detto, dcera tiez vie ze ked sa v noci ku nej dobija, tak ho skopne z postele).
On proste vie, kto je sef, ked citi ze ma navrch, bude sefovat on... mna kolkokrat ani neposluchol, ked som ho volala, odvolat sa nedal vonku ani za nic, musela som pritvrdit, lebo ako mne povedali "pes ma jedneho pana" (tym bol u nas partner, prisny na neho od malicka, aj ked pomojka ho aj on, maskrtu dostane od neho), ostatnych ma v pazi.. tak to som musela menit. Zacinala som maskrtkami ale to nemalo efekt, lebo on si potom uz len maskrty vyzadoval (ale to ide tak pri treningu, nie uceni na gauc, hygienu... ). K dcere si dovoloval ako ku sestre :D CIze hierarchia je dolezita pri psikoch urcite, ale musite si ju urcit vy a jeho to naucit. Na mna tie psie oci funguju strasne, milacik je to hrozny,ale ked si predstavim, upratovanie, menenie pradla po takejto noci, vysavanie gauca, tepovanie.. velmi rychlo ma to prejde. Ma svoje miesto, ma pelech v chodbe, kde ma chladnejsie, cize nebudi sa celu noc, u dcery ma podlozku tiez v izbe.. ale postel/gauc je u nas tabu.
Baby aj ja by som potrebovala radu, mám fenku 1r mala v novembri je to Cavalier. Nevydrží cez deň sa nepocikať viac ako 5 hodín, v noci väčšinou vydrží tak 2x do týždňa nie. Večer s ňou idem von okolo 22hod a potom to 6 ráno, niekedy je pocikaná niekedy nie... vždy chodí na jedno miesto k dverám, neviem čo s ňou mám robiť. Predtým som mala psíka 15 rokov a toto mi nerobil... poraďte. Ďakujem.
@donya ahoj... Napíšem ti vlastnú skúsenosť, mam 2 psov. Jeden mi od 5mes len vonku cikal, druhý do roka a pol aj doma!!! Aj kako. Som myslela ze zosaliem. 👿👿👿Zo dňa na deň potom akoby uttalo. Ak je zdravotny problém vylúčený (nemyslím ze je chora) vyckaj ešte možno patrí k tým ktorým to dlhšie trva.
@hennyinnsbruck ďakujem. Nemám pocit že by mala nejaký problém .. moč jej nesmrdí po zápale, neciká vonku často ani na viachodinovej prechádke max 2x. Dúfam že to chce len čas ale už som z toho na nervy. Nerada by som bola keby nám doma cikávala už keď sa narodí bábo.
@donya úplne ta chápem.... Podložky by som neradila aby si nezvykla na ne, dovolím si tvrdiť ze každý zdravý pes sa naučí cikat vonku.
Možno je to pubertou. Keby robila "naschvál" robila by do postele alebo na gauč. Podľa mňa sa to časom doladi.
@donya my sme dávali podložku a pekne sa odnaucil.dakujem Vám všetkým za rady
@hennyinnsbruck naschvál to nerobí, ona je poslušná ani na gauč ani do postele nechodí. Len sa proste pocikáva... ale vždy len na to jedno miesto ku vchodovým dverám nikde inde to nespravila.
@donya to je super 👌👌👌😎
@donya podľa mňa iba nevydrzi, keď to robí pri dverách ale ešte sa nevie vypýtať. Môjmu sa parkrat podarilo a tiež iba pri dverách. Keď mal cca rok a nevydržal náhodou, nezvykol sa pýtať, ocikal mi fikus vždy 🤦♀️A teraz
(bude mať 3) kolkokrat sa večer nachlipe vody a knuci o 3-4tej ráno a púšťam ho von 🤦♀️ Susedova fenka tiež. Je to o zvyku, podľa mňa ju to prejde postupne, naučí sa pýtať von ak niečo. Môj je v dome a väčšinou je von stále, takže nie je na presný čas naučený a napriek tomu si zvykol že vnútri sa necika ( po mojom skoku co som chytila keď som skočila do cikanice, by sa každý oducil😂)
@simca06022011 ked bola mala a zobudila sa tak knucala potom ju to preslo🙈😂 aj my sne v dome len teraz v zime je dnu, od jari bude cez den vonku
@kuriatko84 keďže je téma z roku 2020 tak je veľký predpoklad, že psík už dávno nič také nerobí 😊😉
Samozrejme ze ho môžeš naučiť všetko, ved je ešte mladý.
Ak tomu správne rozumiem tak vyskakuje do postele iba keď spis?