Moj problem je taky-moja krstna bude mat 60-tku a mna a mojho mm pozvala pri tom pred tym boli xy oslavy ale ani na jednej som s mm nebola vitana a to moji bratia s frajerkami boli na kazdej☹ako to odmietnut zeby sa nik neurazil.???lebo ked nas nepotrebovali na inych oslavach tak im urcite nebudeme chybat ani teraz.☹ dakujem
asi by som neodmietla a aspon na chvilku isla, ked ma uz pozvala...mozno prave pri takejto oslave chce dat rodinu zas spolu dokopy a mozno aj sama budes prijemne prekvapena 😉 ..cize isla by som, ak by som sa tam vsak citila neprijemne a dali mi najavo, ze tam stale nie som vitana, tak by som sa slusne ospravedlnila a dalsie *pozvania* uz neriesila..
Pokial ta nikdy nikam nepozvali,tak by som to urobila takto:Je mi luto,ze sme nikdy na ziadnu z vasich oslav pozvani neboli aj ked sme zaujem mali,momentalne zaujem nemame,uz mame pripraveny iny program.Dakujeme.
Hotovo.Potrebuje krstna vyplnit kapacity alebo ma chtíč na viac darcekov?
ja súhlasím s trish31...tiež by som tam nešla...ked ma doteraz nepoznala...a vyhla sa tak pocitu,že som stále neni u nej vítaná,to predsa nepotrebuješ..... 😖
Podla mna ked niekto nechce ist, tak by sa tam citil zle a vela by to nevyriesilo. Ja by som povedala, ze skoda, ale mam dake plany, napr. ze som objednana k lekarke, alebo ak je to cez vikend, tak ze mala ma teplotu,... ja by som sa tiez nehrnula niekde, kde som predtym nechybala. ale zaujimave by bolo zistit, preco zrazu...
keďže máš malinkú,určite sa zdržíš aj tak len krátko...išla by som,na každého sa usmievala,ukázala akú krásnu rodinku mám a na večer odišla domov s tým , že malá ide spinkať 😉
ja by som to riešila asi tak ako "sea23", išla na chvíľu a potom sa prípadne čo najskôr vytratila s tým, že máme ešte iný program. alebo to skús zobrať z inej stránky, aspoň stretneš zvyšok svojej rodiny a dobre sa zabavíš aj s nimi. I keď ja som tiež taká, že keď ma nechceli doteraz, nepôjdem ani teraz,ale ozaj je hrdosť niekedy veľmi zlý radca. určite by som na chvíľu šla.
Ja by som tam šla,zabavila sa tam pol hodinu hodinu, poďakovala sa a odišla.... 😝 😉 bola som tam,nikto nemože povedať že som neprišla alebo tak,splnila som čo som mala a čavpárky 😀 ...tak to aspon robíme my s mužom ked sa musime dostaviť na nejaku rodinnu oslavu kde sa stráááášne nudíme 😀 😀 😀
určite by som šla pre niečo vás " konečne " zavolali ak sa nebudeš cítiť ani potom vítaná alebo spokojná môžeš odísť možnosť je vždy v prípade že ťa pozvala z nutnosti alebo povinnosti budeš mať na pol hodinu vyplnený deň 😀 a istotu že si niekde navyše daj potom vedieť ako to dopadlo 🙂
mňa napadá, či vás nepozvala zrovna skrz malú 😅
záleží d vzťahov v rodine... súshlasím s babami, čo píšu, aby si na chvíľu šla. ale ja som tvrdohlavá povaha, a v tomto dosť citlivá... a nešla by som už preto, že doteraz si ma nikto nevšímal 😝 detto by som ani ja ich nepozvala na žiadnu oslavu (ty, mm, malinká) 😅
Ja by som nesla.
Ako pomstu.
Ja ked som pozvala moju rodinu na krstiny dcery - neprisli.
Dovod na to nebol.
A tak ani ja im uz nechodim.
Skus zabudnut na to co bolo a ukazat, ze si nad vecou a neries nejake pozvanie. Vies ako sa hovori, tam, kde sa ti najviac nechce ist, bude super 😉 Este vzdy sa mozete po case dvihnut s tym, ze mate dalsi program, ale urcite by som "netrucovala", lebo v minulosti nas nikam nepozvali. Neviem aky nazor na tuto situaciu ma tvoj manzel, kedze ste pozvani obaja aj jeho je podstatny, ale predpokladam, ze sa este rozhodujete a nie je nijak zasadne proti tvojmu 🙂
ja by som nešla....povedala by som...prepáčte neratali sme, že nás pozvete tak mám e už iný program...nebojaj veľmi rýchlo to pochopia.....drž sa 😉
Ja by som šla 🙂 zablahoželám, najem sa, budem sa usmievať :D a po dvoch hodinkách sa opsravedlním, že idem s malinmkou domov :D
Ja by som nesla.
Nuz krstna sa blizi k veku, kedy zacina premyslat, co bude. Nuz mala premyslat uz predtym.. 🙂
suhlasim s @traktor. jedna vec je hrdost, co by samozrejme aj vo mne vrelo, ale zase, ja by som na tie predosle nesla. ked by pozvali mna a mm nie, tak by som nesla nikam. ale zase na druhej strane v takejto situacii. mozno to fakt chce krstna urovnat a teraz ked odmietnes, tak sa mozete dostat do zacarovaneho kruhu, ked teraz odmietnes, ked sa budes najblizsie chciet s nimi urovnat, mozu odmietnut ony, ze ty si odmietla oslavu.... vies, je to velmi zradne. ale myslim, si, ze pokial je len moznost ako tak urovnat vztahy v rodine, tak to urcite treba spravit. rodina za to vo vacsine pripadov stoji. treba trosku prehltnut svoju hrdost a spravit maly kompromis. ved uz aj krstna ho spravila, ci nie? podala ruku, tak ty tu svoju teraz vystri smerom k nej, lebo ked ju skryjes, moze sa stat, ze ked budes vystierat ty, tak zrovna ona ju bude mat za chrbtom a nikdy sa nespojite.
vyhovorit sa na chorobu dietata 😉
problem dnesneho sveta a dnesnej rodiny je to,ze uz na akukolvek rodinnu udalost treba mat oficialnu pozvanku ako v dobe slachtickych rodin.Nie je nic krajsie a prirodzenejsie ak sa rodiny navstevuju bez akychkolvek obmedzeni a davani si ''ordinacnych'' hodin ako u lekara,ze kedy mozem ci nemozem dojst pozriet svoju rodinu....mne je to cele take nechutne a v rodine z mojej strany to tak nastastie nefunguje...mozem ist kedykolvek a k hocikomu a vzdy ma s laskou prijmu.V rodine z manzelovej strany tam su bezne zauzivane ohlasovacky a davanie si terminov a co ja viem co este.Viem,ze tento moj prispevok nie je moc k otazke,ale vystihuje moj nazor na celu tuto vec okolo pozvanok na rozne udalosti v ramci rodiny.Rodina nie je urad ani kancelarsky priestor...rodina by mala byt natolko sudrzna a plna lasky,ze by nemala absolutne poznat vyznam pozvanok a vsetky oslavy by sa mali diat uplne prirodzene na baze ''nezabudam a idem zagratulovat'' aj bez pozvania....ale to by som si musela dat dole svoje ruzove okuliare 😔 a mnoho rodin by si malo poupratovat v rebricku hodnot.
Tiez by som urcite nesla vyhovorila by som sa nieco..by ma urcite napadlo 🙂
nesla by som,povedala by som,ospravedlnujem sa,ale mame uz plany,zaobisli ste sa bez nas doteraz,zvladnete to bez nas aj teraz....mame plany,kt.nemozme zmenit,je to dajme tomu uz zaplatene.)zo slusnosti by som poslala blahozelanie postou.
Isla by som, niekedy musi mat mladsi viac rozumu, ak chce udrziavat vztahy v rodine. Kup kvety, nejaku knihu a chod sa pochvalit svojou rodinkou. Aby si to raz neolutovala ked nepojdes. Par hodin ta nezabije, a ked budes mat z toho blby pocit, aspon budes mat ciste svedomie, ze si to skusila 😉
Neodmietni, chodte tam, bud Ty ta mudrejsia... 🙂 Urcite sa nebudete citit zle, ved tam budu aj taki, s ktorymi sa stretavate a mate sa radi (rodicia, surodenci), nie? A ak bude dusna atmosfera, tak po nejakej chvili odidete. 😉
vyhovor sa na zdravotne problemy. S "anginou" predsa na oslavu nemozes,a manzel sa o teba stara.
ahoj,moj nazor:ja by som tam sla,aby som nebola ja ta "zla"co je namyslena a moc hrda a odmieta prist.pozvanie prijmite,budte tam vsak iba chvilku,diplomaticky sa zdrzte a potom odidte.Nikto nemoze nic na vas povedat....tot moj nazor.