Ako odísť zo začarovaného kruhu hádok?

17. feb 2023

Ženy ako mám odísť od muža?! 🙈 ja už mám toho plné zuby. Vždy keď sa pohádame, na druhý deň sa tvári ako keby sa nič nestalo, nikdy sa mi neosparavedlnil ani za nadávky, ktoré povedal vraj len od nervov. Niekedy to ide do takej krajnosti, že sa mi až vyhráža že odíde, máme malé deti. Potom mi kupuje darčeky akoby sa nič nestalo, pritom ja od neho nič nechcem. Takto to ide dookola už 2 roky a ja nechcem v takom manželstve žiť. Neviem ako to ukončiť a či sa dokážem postarať sama o deti, desím sa tej predstavy, no zároveň už takto žiť nechcem. Vždy keď som sa snažila o nejaký rozhovor, tak on len zahováral že to ja vždy idem do hádky a keby nezačínam, tak je všetko ok. Lenže vždy to začne tým, že mu poviem čo mi vadí a s čím by mi mohol pomôcť a jeho to rizčúli a potom to už ide. A na koniec som vždy ja tá zlá, lebo som začala. To že budem mlčať, tiež nie je riešenie, proste je to začarovaný kruh a ja neviem ako z toho von.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
17. feb 2023

A prečo sa hádate? Baví vás to? Buduje to rodinu, vzťahy?

komplikovana
17. feb 2023

Skus sa ho opytat, akym sposobom by sa mu pacilo aby si s nim komunikovala, ked od neho potrebujes pomoc. Nikto nema rad vycitky.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
17. feb 2023

No uz je asi alergicky na tvoje reci a vsetko co mu povies berie ako utok a vycitky. Skuste poradnu

athena27
17. feb 2023

ahoj, zdá sa, že jeho forma ospravedlnenia je práve ten darček. Niekto nie je dobrý vo vyjadrovaní svojich pocitov. Nemysli na útek z manželstva. Dajte si večeru, vinko, sviečky a skúste rozhovor bez výčitiek. Odporúčam aby ste si prečítali 5 jazykov lásky - najlepšia kniha o záchrane vzťahov akú som kedy čítala. Keď sa prestanete sústrediť na to čo vám tak vadí a zameriate na to čo máte na sebe radi malo by sa to zmeniť. Ale musíte obaja chcieť. Držím palce 🙂

adkadz81
20. júl 2023

Nie som odbornik, no toto by podla mna chcelo minimalne psychoterapeuta-nezaujatu osobu, ktora prinesie objektivny pohlad do situacie.Mozno skor hladajte odbornika, ktory sa venuje domacemu nasiliu, lebo toto uz psychicke tyranie podla mna je.Urcite bude mat aj skusenosti, ake konkretne kroky urobit. Pomoc sa da riesit aj cez internet, skype, fb, telefonicky.Podla mojho nazoru sa situacia sama osebe iba zhorsi a bez separacie to nepojde.Ani pre deti nie je taketo prostredie vhodne. O narcizme je vela videi-napr.Jako Fenix na youtube..Narcizmus je manipulacia vo vsetkych moznych podobach. Nadavky, vulgarizmy, neschpnost sebaovladania, to je tyran, nema vas ani trochu rad, ziadna ucta, chcete s takym clovekom zit?

adkadz81
20. júl 2023

Skuste smer vztahovy psychoterapeut.Kedze mate male deti a asi od nich nemozete len tak odist, tak komunikacia cez internet, cez telefon....Urcite pomoze nazor nezaujatej osoby, ktora na vedomosti aj prax s podobnymi pripadmi

leskovael
20. júl 2023

To sú takí chlapi... Keď povieš niečo čo sa im nepáči, hoci za cieľom vyriešiť to, tak začnú zvyšovať hlas, urobia hádku, nahučia, len aby sa to neriešilo. Lepší level je, keď sa na ďalší deň ráno zobudia a tvária sa, že sa nič nestalo. A áno, vždy zato môže žena... Ideálne s takým človekom nestrácať roky života..

luc373
23. jan 2024

Ako to prosím u vás dopadlo? Mam to celkom podobne a tiež takto žiť nechcem