Ako odísť od priateľa?

ecoli
29. mar 2019

Ahojte, rada by som si tu prečítala skúsenosti žien, ktoré to naozaj zažili... A možno by mi poradili ako odísť od priateľa. Sme spolu 10rokov a máme 2 ročnú dcéru. Bývame v jeho byte. Dôvody na rozchod a odchod z bytu rozvádzať nebudem, len spomeniem, že je to dosť majetnícky, despotický a občas agresívny typ muža. Otázka je, či odísť a spraviť mu PREKVAPKO, kým bude v práci a príde si to so mnou vybaviť k rodičom, kde aspoň nebudem sama.....Alebo si to s nim vydiskutovať ako dospelá a riskovať že mi jednu zvesí, prípadne niečo viac..... Dosť sa toho dňa desím. preto by som potrebovala trošku poradiť , posmeliť a vedieť že nie som sama kto tým prechádza... Takže, dievčatá, ktoré ste si tým prešli, prosím píšte .
Ďakujem vopred❤️

puklica13
29. mar 2019

@ecoli ak máš dovodnu obavu z fyzického útoku.. buď odchod k rodičom, alebo niekto ďalší v tvojej prítomnosti v tom byte pri odchode

pribinak
29. mar 2019

Nic neriskuj, lebo ti moze taku zavesiť, ze ti da stena druhu a budes mat doživotne následky.

https://centrumnadej.sk

Zavolaj sem, pomozu ti s utekovym plánom. Su tam sikovne a skúsene baby.

barbi789
29. mar 2019

@ecoli Tiež som toto zažila až na to, že nemám deti/dieťa. Ja som odišla k rodičom, a potom sa veľmi išiel ospravedlňovať...Samozrejme som sa k nemu nevrátila. Ale ak sa bojíš fyzického útoku by som tiež skôr zvolila ,,prekvapko". Máš tú istotu že sa ti nemôže nič stať ako fyzicky, tak i psychicky. A myslím že aj pre malú to bude menší ,,stres"

tenerifka
29. mar 2019

v ziadnom pripade s nim nebud sama, ked mu to budes oznamovat, takemu typu chlapa moze prepnut rychlostou bleku, ved citas spravy

mala_hobitka
29. mar 2019

@ecoli Ak je despotický tak radšej rieš prekvapko. Odporúčam nechať si poradiť cez krizove centrum pretože ti poradia dobré tipy a drobnosti, ktoré ti situáciu uľahčia. A tiež sa s nimi poraď o právnej stránke veci čo sa týka malej - neviem ako to máte poriešené napríklad s trvalým pobytom dieťaťa a podobne. Odporúčam si dať zveriť dieťa do svojej starostlivosti s miestom pobytu u rodičov - pre istotu keby mu preplo riešil by dieťa cez úrady (aj keby sa o malú nechcel starať iba ťa donútiť vrátiť sa alebo proste robiť problémy všeobecne).

ecoli
autor
29. mar 2019

@mala_hobitka ďakujem, trvalý pobyt máme ešte stále obe u mojich rodičov. Ja som už riešila s právnikom nejaké veci čo sa týka malej, tak vraj nemôžeme robiť nič skôr, než odídem... Žiadna žiadosť o zverenie malej mne... 🤨... A to som chcela mať vybavené ako prvé, nech som pár krokov pred ním... Skôr než mu prepne a bude si pýtať malú.

0martina0
29. mar 2019

nebola som v takej situacii,ale isto by som si dala pri rozhovore s nim do zalohy niekoho,kto by v pripade nutnosti zasiahol😔

deti95060810
30. mar 2019

s týmto som si prešla...nerada na to spomínam.... ja som to zvolila ako prekvapko len dieťa zostalo u neho - malé bábo...S tým mi pomáhali policajti....mala som šťastie, bol spitý pod obraz Boží.... ale zas agresívny za troch...
držím palce...
P.S ešte aj po rokoch som nosila v kabelke sprey na obranu...

sendricka
30. mar 2019

@deti95060810 dieta (male babo) ostalo u neho? Tomu nechapem, ked to bolo spravene ako prekvapenie, cize nic netusil...

nada89
2. apr 2019

Ahoj, no čo už si odišla?