Ako naznačiť svokrovi, že k nám nepôjde bývať?

1. aug 2022

Potrebujem nazor niekoho cudzieho. Kupili sme si dom na hypoteku. Na pozemku je este mensi hostovsky 1izb.domcek. Moj svokor bol v minulosti gembler, prehral rodicovsky dom, ma vela exekucii, neplatil na deti....usiel do Ciech a tam nie je stihany, normalne pracuje. Ked sa nam narodili deti, zacal javit zaujem, raz za pol roka cca pride (na tyden), da detom nieco akoze na Vianoce a narodeniny a tym to padne. Muz ho zo zaciatku nechcel ani vidiet, ale presvedcila som ho, ze je to jeho otec, pri navsteve nas nepohryzie. Svokrovi sa vsak blizi cas dochodku, v Cechach byva v prenajatej garsonke a akosi sa u nas vidi 😳 vraj to tu mame volne akoby prenho a podobne.... neviem ako mu slusne naznacit, ze pred nim by som si tu vzala hocikoho z rodiny, kto sa o nas cely zivot staral.... svokra vychovavala 3 deti z minimalneho platu s exekuciami po nom, nevieme, kto zostane sam, aku budu mat starobu moji rodicia, stari rodicia... no hroza.... zaroven rozmyslam, ze co by som robila, keby zostal napr bez byvania? Ze mu ta garsonka padne a zvysok bude drahy.... ja naozaj neviem. Nema nikoho, ziadnu rodinu, ziadnych surodencov. Mrzi ma, ze ani raz nepovedal, ze je na muza hrdy, ze vsetko zvladol sam, ze je sikovny alebo ze ho mrzi, ze v minulosti robil take veci, ktore skro celu rodinu pripravili o strechu nad hlavou ... tvari sa, ze sa nic nestalo, kolegom sa chvali detmi (vsetci mame domy a rodiny) pritom sa na nich vykaslal a nechal im len obrovske dlhy...

ms_green
1. aug 2022

Normálne by som mu povedala, že vzhľadom na jeho dlhy v minulosti mu nedôverujete a nechcete aby u vás býval. Je to vás dom, váš pozemok. To že je to "rodina" neznamená, že má nejaký výsostné právo tam byť.

ukulela
1. aug 2022

prepscte ale my pocitame s inym vyuzitim. okrem toho taketo byvanie s rodinou nerobi dobre vztahy. bodka. viac netreba vysvetlovat. pripadne dodat ze starka/svokra by sa necitila dobre vzhladom na ich minulost a nechcete jej robit zle. vidis, to by som asi dodala ... obdivujem ta, ze po tom vsetkom ste mu umoznili cestu k vnucatam ...

liljana
1. aug 2022

Ze ste "radi", ked vas pride pozriet, ale chcete byvat sami a mat svoje sukromie. Inak sa na vas nalepi, bude iba vyjedat a otravovat. Kazdy host max na 3 dni.

ninusa221
1. aug 2022

To nemas naznačovať ale normalne mu povedat že mladi maju byvat sami. A ak sa chce vratit na sk nak si prenajme byt a bodka.

petulda333
1. aug 2022

Normalne priamo povedat,ze s tym mate ine plany a ked uz,tak pomozete svokre kt sa starala a neznicila si rodinu

kvetinka75
1. aug 2022

nie naznačiť. Normálne na rovinu mu povedať, že to nebude možné a hotovo

xena0
1. aug 2022

Na rovinu jednoznačne povedať nech s tým nepočíta, nieste povinný vysvetľovať, môže byť rád že ste umožnili návštevy s vnúčatami

flofli
1. aug 2022

nenaznačovať, normálne narovinu povedať, ako to je.

liljana
1. aug 2022

Ale inak sikovny. Na deti sa vys..., zil si svoj zivot a dnes caka, ze sa o neho postaraju.

laurita285
1. aug 2022

Že naznačiť, úplne jasne presne a trefne by som mu to šplechla do ksichtu, že tam bývať nebude a že si za to môže sám tým, čo robil celý život.

martul
1. aug 2022

On vám to už povedal? Naznačil? Keď k tomu príde povedzte že s tým máte už iné plány, existujú ubytovne, nech sa zariadi sám.

solange7
1. aug 2022

Cely zivot zadlzeny a uz sa vidi na dochodku. Takyto ludia by mali makat az dokym nepadnu. Moji rodicia tiez nekvasili hned v 60tke na dochodku. Su aktivni, co by sedeli doma a hnili.

jaskolka
1. aug 2022

Normálne kľudne mu povedať, že bývať u vás nebude
Návšteva áno, bývanie proste nie. Nenaznacovat, ale na rovinu povedať, aby nemohol potom argumentovat, že neporozumeli ste si, a neviem co
Nemusíte ani extra vysvetľovať, proste je to vaše rozhodnutie, a hotovo

solange7
1. aug 2022

Este aby nezrusil najom a neprisiel k vam akoze na navstevu a potom vybali, ze nema kam ist.

mable123
1. aug 2022

Svokrovi rodičia sa otáčajú isto v hrobe keď im prehral dom, žena psychický zničená, deti tiež a ešte si myslí, že na starobu bude dobrý dedko? :D raketu do riti a nech vypadne... Toľkým ľuďom zničil život a treba mu otvorene povedať ako sa veci majú... V dnešnej dobe sú ľudia akosi veľmi premúdrení, škoda, že neskoro....

pehavcek
1. aug 2022

Uplne jasne.Ukazat mu kde su hranice.Tiez mi napadlo, ze pride akoze na navstevu a uz neodide.Lepsie by sa vam stalo keby sa urazil a uz neprisiel.Ale to sa skor obavam, ze sa nestane.Ak ano.Problem vyrieseny.Svokor zneuzil tvoju dobrotu

martinmmartin
1. aug 2022

Podla mna skus pri kazdej prilezitosti vychvalovat prazdny domcek. Ze ako je to fajn ho mat,ako je fajn ked je pripraveny, ty si tam niekedy ides oddychnut, vzdy si pripravena ponuknut spontanbe prespanie priatelom , proste vzdy spominat ze ako za nic na svete si by si si terajsi stav nedala vziat ani vo sne.
Ze je super ked v nom niekto byva a je este viac super ked za par dni odide , a podobne

elenka.k
1. aug 2022

Milý svokruško, to čo ste naznačili, že plánujete sa k nám nasačkovať ako dôchodca, s tým určite nerátajte, my s tým / nenazví to ani domom, hocijak inak / už dávno máme iné plány. To proste potrebujem pre nás - kôlničku, garáž, letnú kuchyňu, hoci povedz, že to zbúrate a bude z toho terasa. Vidím, z tvojho, že máš fakt dobré srdce, ale v prvom rade musíš myslieť na deti a ešte ak si vieš X ľudí predstaviť tam bývať namiesto svokra, tak v tom musíš byť tvrdá, neprístupivá.

a zo srandy môžeš povedať, že si tam s manželom bežne cez deň robíte rýchlovku
: - @martinmmartin 😀

dada0902
1. aug 2022

Treba stopnúť keď začne o tom hovoriť alebo uz ste mali dávno povedať ze to je na iný účel a nie ho nechať v ilúzií ktorá sa mu v hlave prerába na skutočnosť

henrietkatr
1. aug 2022

naznacovanim si nepomozes, musis to povedat jasne, lebo ak budes chodit len okolo horucej kase, moze sa tvarit, ze ta nepochopil a potom sa ti to uz bude vysvetlovat tazsie

ivangeline
1. aug 2022

Tiez by som radsej si to narovinu vydiskutovala. Ako urcite by som nebola taka svina..ze kebyze je nevladny/chory,ze by som neprichylila na starobu.. Vsak nikoho nema! Prip. vybavila (spolu s rodinou) niekde,kde by mohol dozit..

lulu0123
1. aug 2022

Presne,ziadne naznacovanie,normalne mu to slusne povedat nech s tym nerata.Najlepsie ked mu to povie manzel.

danica2711
1. aug 2022

podľa mojej skúsenosti je najlepšie povedať veci jasne a na rovinu. Ale asi by si to nemala urobiť ty, ale jeho syn. A v dostatočnom predstihu, aby si svokor, žijúci zjavne vo svojom blude, že sa usídli u vás, nezačal zariaďovať veci tak, že už budú nevratné, začne vás tým prípadne citovo vydierať a nedajboh podľahnete...

hyta
1. aug 2022

Keďže som priamy človek, povedala by som svokrovi na rovinu, že nech s ubytovaním u vás nepočíta, môže prísť iba na návštevu. To by si si dala, keby si ho ubytovala, mohla by si čakať, že ešte ako gembler zadĺži i vás a začnú ťa navštevovať exekútori. O deti sa nepostaral a teraz očakáva od detí, že sa majú o neho postarať? Hm, čudná to logika.

matullienka
1. aug 2022

Určite nie, na rovinu povedať, že určite nie. Že ten domček máte nachystaný pre babku nakoľko tá si to zaslúži lebo sama vychovala deti na ktoré sa on vykašľal. Ja by som napríklad ani ho nekontaktovala pokiaľ s ním muž meudrziaval kontakt. Nechcela by som aby mužovi ublížil znova nemyslím fyzicky.

mariejenka
1. aug 2022

Najlepšie bude ked mu tvoj manžel jasné povie,ze nie. Ako to urobil moj muz s jeho otcom. Rovnako smutná story, len ze svokor nenarobil dlhy. Ale teraz sa domáha starostlivosti.

sashabb
1. aug 2022

Treba ho stopnúť hneď ako o tom začne hovoriť. Kludne aj štýlom, že sa zasmeješ a rovno povieš, to určite nie, to by nefungovalo. Naznačovať nieje dobrý nápad, treba to povedať narovinu.

kikavadi
1. aug 2022

Narovinu mu povedz, že tam plánujete dochovat svokru alebo tvojich rodičov (aj keby to hneď nebola pravda) a vrátiť im tak ich starostlivosť v detstve, keďže im ste vďační, nie jemu.

marfica
1. aug 2022

povedala by som mu, že všetko sa zdražuje, a vy tam plánujete ubytovať študenta, aby sa vám platila hypotéka. Lebo viete pán svokor, nikto nám nepomohol, všetko sme si museli zabezpečiť sami. Niektorým mladým pomohli čo-to rodičia, a my sme boli na všetko sami. Deti rastú, potrebujú toho viac a viac, všetko je drahé. atd atd atd.

zorana999
3. aug 2022

@matullienka presne tak. Autorka sa montovala do toho, do čoho vôbec nemusela. Partner s nim nechcel byť v kontakte a mala to rešpektovať. Spája rodinu resp dementa starého s rodinou tak nech teraz vysvetľuje...