Ako naznačiť otcovi, že ho nechceme na chate?

mirka3169
18. jan 2022

Cítim sa blbo ale prosím vás, ako naznačiť jemne otcovi, že ho "nechceme" na chate, na ktorej bude priateľ oslavovať? Na chate budeme my s deťmi a priateľovi kolegovia s rodinami. Nechcem aby tam bol môj otec, nakoľko je príliš výrečný ale tak, že viacmenej na každej akcii lezie ľuďom na nervy. Môjho otca milujem, ale neviem, ako si s týmto poradiť.

zienka966
18. jan 2022

A to sa sám pozval?

sonka333
18. jan 2022

@zienka966 😀😁👌

lubina
18. jan 2022

@mirka3169 no mozno to uhrat tak, ze toto je oslava s priatelmi a kolegami a s rodinou bude ina oslava...

mirka3169
autor
18. jan 2022

@zienka966 áno 🤷 že nám príde pomôcť. Ako ok, to je pekne, my si to aj vážime. Ale viem, že on tam ostane nocovať....a mne to úplne pokazí náladu, ako budem vidieť, že behá od jedného človeka k druhemu, rozpráva im, čo ich nezaujíma...

eeffka
18. jan 2022

@mirka3169 ahoj oci oslava je pre kolegov z prace nie je vhodne aby si tam bol, oslava s rodinou bude ...

mirka3169
autor
18. jan 2022

@lubina áno tiež to tak plánujeme. Jednoducho že to uzavrieme iba pre "mladých" a že pre rodinu bude iná...

mirka3169
autor
18. jan 2022

@eeffka asi to tak nedokážem povedať 🤣🤣 to je ten problém. Lebo mne ho v zápätí bude ľúto 🤦

martina1201
18. jan 2022

@mirka3169 no predsa asertivne. Oči ďakujem že nám chces pomôcť, veľmi si tvoju ponuku vážim, ale pomoc nepotrebujeme. Bude nás tam dosť, takže tá nepotrebujeme.

mirka3169
autor
18. jan 2022

@martina1201 och veru asetivitu ovládam ale neviem použiť 🤣🤣mne ho je potom strašne ľúto keď mu takto poviem

lasona
18. jan 2022

Ach presne viem ako sa cítiš. Tiež mám podobného ocina, mám ho rada ale ísť s ním niekam, tak sa hanbím bohužiaľ.

mirka3169
autor
18. jan 2022

@lasona jemine, ani som netušila, že tu niekoho takého nájdem....a ako by si to riešila ?

martina1201
18. jan 2022

@mirka3169 ja nehovorím že sa nebudeš cítiť blbo. Ale proste možno to vezme lepšie než si mysliš.

mirka3169
autor
18. jan 2022

@martina1201 och to by bolo skvelé. Budem to musieť nejako tak vymyslieť

aandrea9
18. jan 2022

@mirka3169 si si istá, že ich nebude zaujímať o com rozpráva? 🤔 On má proste dobrý úmysel pomôcť. Ja by som to nedokázala ani sertivne ani asertivne 😶

eeffka
18. jan 2022

@aandrea9 poviem ti ze ju uplne chapem, ja mam taku kolegynu ze ked som sla niekam do spolocnosti s nou hanbila som sa za nu ako pes, buehehehehe a buehahahaha a kktiny take vedela tresknut ze som sa obcas stavala neviditelnou, a pritom to vzdy myslela dobre, no len... nejak nema spolocensky cit.

tykat
18. jan 2022

@mirka3169 zainteresovala by som niekoho z rodiny nech mu urobi iny program 😁 dostatocne daleko od chaty. Drzim palce.

lucitta9
18. jan 2022

@mirka3169 ja ta chapem. Moj ocino je velmi vyrecny a velmi spolocensky typ, hovori vela, nepusti k slovu a rad rozprava vtipy 🙄🙈 tiez vie vyrobit trapasy a liezt tym ludom na nervy 😉
Kedysi mi to vadilo velmi, teraz si hovorim ze nech je aky je, hlavne ze ho mam a je zdravy 🙂
Ono nakoniec sa mi aj par krat stalo, ze sme mali oslavu, moj ocino “perlil” ako vzdy a kamos mi hovori, ze akeho super ocina mam, ze jeho len sedi doma a je nespolocensky 🤷🏻‍♀️
Mozno to skus uhrat ze nejdu ani priatelovi rodicia, tak by nebolo vhodne aby on isiel, nech sa neurazia. Povedz ze toto je len pre kolegov a pre rodinu bude zvlast.

elizabet173
18. jan 2022

@mirka3169 tak alebo prestaneš cítiť ľútosť, ktorú nechápem, prečo cítiš, veď ho nevylučuješ zo svojej svadby, to aj ostatní tam budú mať rodičov? Alebo to už necháš tak a pretrpíš. Nabudúce nespomínaj pred ním, že na nejakú chatu idete a vyriešené

sidicek
18. jan 2022

Tak predpokladám, že chata je jeho. Nabudúce si zajednajte svoju a je po probléme.

lasona
18. jan 2022

@mirka3169 no práveže netuším,iba som ta chcela podporiť že to poznam 🤷môj zvykne tarat čo všetko dokáže, čo všetko vie, ľudia sú z neho otrávení, aj my keď ideme na návštevu k rodičom, tak môj muž je z neho na nervy...po necelej hodine povie poďme domov...všetko chce vedieť, vypytuje sa úplne somariny, nedaj Boh že by som vzala moju kamošku, tak proste chce vedieť všetko🤦🤦od čísla topánok, po to akú má školu, čo robia rodičia a také somariny...niekedy je ok, ale niekedy preháňa...a keď moja mama telefonuje stojí jej za chrbtom a chce všetko počuť, všetko vedieť🤦osamote neexistuje že by sme sa rozprávali, všetko chce počuť, vedieť, a všade s ňou chodit.ja obdivujem mamu že to s.nim vydržala

desore
19. jan 2022

@mirka3169 Skus takto: "Otec, moj najmilsi, velmi ta lubim, vazim si tvoju spolocnost a pomoc, ale toto je jazda mladsich." 🙂

basska_b
19. jan 2022

Ja som citala taku radu, co s takymito hostami na svadbach - musi tam vraj byt niekto, kto bude na neho "davat pozor", cize robit mu spolocnost a rozpravat sa prevazne s nim a tak... nemozete ho vyuzit na babysitting vasich deti?

maciatkolulu
19. jan 2022

@mirka3169 koho je to chata?