Ako navrhnúť partnerovi, aby platil tiež domácnosť?

4. jan 2025

Partner zije u mna v dome cca 10 mesiacov celu domácnosť elektrika, plyn, voda atd. platím ja.. odkedy bývame spolu dost sa to zvýšilo kedze sme uz dvaja … neviem ci je toto Ok … ale nechapem preco ho to nenapadne

tundra
4. jan 2025

Pocuvaj Jozef,nase mesacne naklady su 800€ mesacne,bolo by spravodlive,rozdelit si ich na polovicu.
Nemas za co😉

autor
4. jan 2025

@tundra ja len necahoen ze ho toto akoze nenapadne a nie je mu to blbe ,,

jaja20
4. jan 2025

To čo je za priživnika? Že ho hanba nefackuje.

tundra
4. jan 2025

Mozno je to cielene tak,co ty vies,ludia su rôzny,je skoda,ze ste si to neodkomunikovali pred jeho nastahovanim k tebe...

bororka
4. jan 2025

Neboj, ono ho to napadlo, len 10m žije zadarmo.

danieli
4. jan 2025

Ale nieeee, toto myslim nebude jediny problem🙈alebo nateraz len jediny, ako sa vlastne stalo to byvanie? Lebo prekrocenim prahu mojho byvania s kufrikom by som toto mala osetrene

deti95060810
4. jan 2025

sa vytešuje ako s tebou ojebabral...
dúfa že to tak bude navždy...

zuzinka888
4. jan 2025

Tak ta len vymenil za svoju mamu s bonusom. O vsetko sa postaras vsetko zaplatis.... o chvilu ta bude pytat vreckove?

solange7
4. jan 2025

Priatel prizivnik 🤡

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

😂 dostanes rocne zuctovanie, tak od neho poprosis zaplatit nedoplatky, a hned mu vtedy navrhnes ze zvysis platby a bude z toho platit polovicnu ciastku

kavasmliekom
4. jan 2025

Mne by stačilo, že ho to nenapadne a nevadi mu ze sa prizivuje.
Ja by som mu povedala, hneď na zaciatku už, že očakávam, že bude prispievať rovnakou sumou ako ja, ako do nájmu aj do stravy. Aj do domácich prác.

enmery
4. jan 2025

To, že on je príživník vydrbaný ok. Nie je prvý na MK. Že dospelého chlapa nenapadne starať sa o svoju partnerku a len u nej zadarmo bývať je snaď vtip a ďalší vtip je, že ona sa ho bojí opýtať. To čo za vzťah. A som si istá, že aj v iných veciach musí byť poklad. Lebo nepoznám využívača, ktorý by bol inak po pi*ci.

vler
4. jan 2025

Ja nechapem ze si suhlasila aby sa k tebe nastahoval bez toho aby ste mali vydiskutovane zaklady financneho spolunazivania.
A potom ze si tvoju sucasnu situaciu tolerovala 10 mesiacov.

danielahamar
4. jan 2025

Platí stravu? Myslím, či robí nákup?

hellionka
4. jan 2025

dufam, že keď sa už odvážiš od neho pýtať svoje peniaze, urobíš to aj za 10 mesiacov spätne … šialené …

autor
4. jan 2025

@danielahamar nakupy robim ja niekedy kedy spravi on a restiky plati on niekedy ked ideme alebo nejake výlety on

ysseba
4. jan 2025

Ziadne ze “nenapadne”, chlapom treba povedat priamo. Normalne mu povedz, ze odkedy spolu byvate, tak to citis na platbach, ze minate elektrinu, vodu, vsetko spolu, tak by ti mal mesacne tolko a tolko platit. Inak je bezcharakterne, ze mu to nenapadlo samemu, podla mna normalny chlap by daval priatelke automaticky. Tiez mi pride, ze je prizivnik. Ved kde inde by byval zadarmo? 🤔 navrhni mu to, mozno bude po laske (z jeho strany) 🫣

oblecenie99
4. jan 2025

Ehm, ja by som ťa aj odkázala na vedľajšiu tému, aby si sa tam spýtala tých žien, ktoré obhajujú, že 19 ročný chalan je rok doma, prácu nehľadá, ale čaká na vhodnú príležitosť, do spoločného neprispieva, platia mu aj paušál, ale to je v pohode, lebo je to už ešte dieťa, pubertiak, ktorému treba pomôcť a nasmerovať ho a autorka je macocha, ktorá nemá trpezlivosť s nevlastným synom, lebo po roku už vybuchla.

Na rovinu mu to povedz, lebo raz vybuchneš aj ty. Kiežby to, že ho to nenapadlo od seba, bolo len blbé..

evaachesa
4. jan 2025

Kamoška mala takého našťastie už ex, ktorý v 33 rokoch býva s mamičkou a tej neplatí že NIČ, nula celá nula. Mama hotel na 100%, ešte po sebe ani neumyje, ani nepopratá. Neverím doteraz že s ním stratila takmer 2 roky života. Veď to hovorilo za všetko. 🤷😏
@oblecenie99

enmery
4. jan 2025

@ysseba Joj, tancujte okolo tých chlapov. To v akom svete tí chlapi žijú, kde sa niekdy žije a býva zadarmo. Vyrastal na strome, ze mu to treba vysvetliť a nauciť ho to?A ešte mu to treba hovoriť. To mi rozum neberie. S komunikáciou asi majú problém obaja, keď si ona k sebe niekoho nastahuje a vôbec si s ním neujasní financovanie domácnosti.

tundra
4. jan 2025

@enmery nevieme okolnosti,ale je to zvlastne v dnesnej dobe,byvat zadarmo...

micicka
4. jan 2025

Ja by som neriesila,preco ho to nenapadlo. Povedz mu to jasne, priamo. Uvidis aka bude reakcia. Mozno doteraz on platil za niekoho a nemal s tym problem, a tak si mysli, ze s tym ani ty nemas problem. Jasne mu to povedz a budes mudrejsia a snad sa teda dohodnete. Ak nahodou nie, tak budes vediet, ze ta cakaju s nim problemy.

enmery
4. jan 2025

@tundra Deti bývajú zadarmo. Ale proste toto nie je prvý prípad tu na MK.Akoby sa s nimi roztrhlo vrece. Tak neviem odkiaľ ich vypúšťajú.

tundra
4. jan 2025

@enmery 😂😂😂👍

tundra
4. jan 2025

@enmery poznaš niekoho vo Švajčiarsku,co býva "Zadarmo"🤔

misterunderhill
4. jan 2025

Vela ludi sa tu vyjadruje nepekne na jeho adresu, to sú take tie tipy s velkymi pusami ale malo EQ. Podla mna, na neho treba ísť jemne ale uplne rozhodne... Išiel by som cestou spravodlivého delenia vlastne čohokoľvek.

enmery
4. jan 2025

@tundra Nie, vieš to len slovenské ženy na MK idú tancovať okolo dospelého chlapa a citlivo mu niečo hovoriť o záležitosti, ktorú sa deti učia už v škole. Komunikácia je dôležitá. Ale aby dospelý muž nemal v sebe to, že ideme platiť 50/50. A ona sa tiež s ním pred sťahovaním nebavila. Za poslednú dobu tu bolo toľko ako cez kopírak prípadov, že normálne nechápem.

tundra
4. jan 2025

@enmery ale,ako biznis plan, to nie je zle😂.Strecha nad hlavou,tepla strava,pravidelny sex🤷‍♂️.

rozculena
5. jan 2025
rozculena
5. jan 2025

ja by som mu zbalila tých pár ponožiek a slipov,s ktorými prišiel,bez nejakého vysvetľovania,plus účet za tie predchádzajúce mesiace