Ako naučiť manžela poriadku?

15. okt 2023

Prosim vas pekne poradte mi AKO naucit manzela, ze veci, ktore sa bezne skladuju v chladnicke, patria po konzumacii NASPAT DO CHLADNICKY.
Ja uz nevladzem, trapim sa s tym vyse roka a nic.
Napr.urobim oblozene chlebiky. Zje a zvysok nech obschnut na stole do rana, pripadne kym mne v noci neprasknu nervy a nespratam to sama.
Dalsie dnes. Robila som veterniky. Na stole bolo 6ks, zjedol 3 a zvysok teraz rano som nasla na stole. Vravi, ze tomu sa nic nestane. A on co povie, to plati lebo len to je pravda.
A nie, pred svadbou sme spolu nezili.
V detstve sa vraj o vsetko.starala mama, doslova sluzku robila. Snazim sa to robit inak., aby som.neskoncila rovnako. Vysvetlujem atd. Ale uz nevladzem

hederamonstera
15. okt 2023

Ak to za rok nedokazal pochopit, neviem ci s tym daco spravis.

autor
15. okt 2023

Dalsi priklad sunka, syr po veceri ...len tak, ani nezabali. Nieto odlozit.
Vraj KEBY ESTE V NOCI BOL HLADNY.

jana0215
15. okt 2023

Tak mu to nechaj von a nech si to potom pokazené zje. Čerstvé jedlo z chladničky by som mu nedala. Však povedal, že je to takto ok, nie? 🙂 Neznášam plytvanie jedlom, ale ak si s ním za rok dohovormi nepohla, tak ďalšie sú zbytočné. Prípadne, ak je rozumný, nájdi na nete nejaké články o tom, ako sa jedlo kazí a šíria sa v ňom baktérie. Možno sa mu rozsvieti žiarovka v hlave. 🙂

mamickalisticka
15. okt 2023

Keď som bola malá, a nemala som popravenu posteľ, a mama sa ma opytala že prečo som to ešte neurobila, povedala som jej načo, keď si večer do nej znova ľahnem 🙈😄 teraz nemôže byť ani pokrčená, lebo hneď napravam. No k veci- toto už nespraviš. Proste zvyk je železná košeľa, niečo podobné je aj môj oco, nie v takomto rozmere, ale tiež si neuvedomuje, že niečo niekde položí a už neodlozi. Chyba bola nebyvanie spolu pred svadbou. Teraz budeš namiesto mamy slúžka ty. Upozornenia a drezúra nikam nevedie. Možno uvedomenie, že ak to prestaneš robiť, veci sa skazia a bude jesť pokazené veci..alebo vznikne z vášho bytu smetisko, ak to neurobíš ty. Ale upratať po sebe jedlo do chladničky je to najmenej 😳

stanulienkat
15. okt 2023

Treba ho vratit mame. Taketo lenive prasa by som doma nestrpela. Ani sa nebudem pytat ako sa podiela na chode domacnosti.

sissy27
15. okt 2023

Ja viem, ze toto citat nechces a uz ti to nepomoze, ale ja nerozumiem tomu, preco ste sa poriadne nespoznali pred svadbou a neskusili spolu zit 🙈 takyto zadubenec, co ma vzdy len on pravdu, zena je prenho sluzka a nema zakladny rozum, nie je vobec “husband material” 🙈
No ale k veci - nechala by som ho jest tie pokazene veci, este by som mu navarila smotanovu omacku, majonezovy salat 😅 a poslala ho k mamicke, nech sa tam dobre do💩 a do🤮… skoda, ze si sa nespytala tak v juni, ked bolo teplejsie…

kitycat
15. okt 2023

Rozved sa a vrat ho mame, mozes to aj nechat tak ale dopadne to tak, ze ti deti budu hadzařt pomarancove supky za gauc a bananove supky pod stol

jj_anka
15. okt 2023

Niektoré matky to proste dodrbú a takýchto neschopákiv vychovajú . Môj 12 ročný syn je lepšie pripravený do života a stále si hovorím, aby bol schopný muž a aby nikdy budúca nevesta nemusela založiť takúto tému . Pevné nervy.

monikkatt
15. okt 2023

Drbni ho po tej sprostej hlave a vrat ho mamicke nech ho dalej obskakuje ako si ho naucila

isis234
15. okt 2023

Porozprávala by som sa s jeho mamou... nech mu ona dohovorí. Možno si dá povedať. A tie články, o pokazených jedlách, baktériach, ako píše @jana0215 by som mu vytlačila z netu a dala prečítať. Poprípade napísala list a dala mu ho do tašky... proste on si to musí uvedomiť, že nie je už dieťa, ale dospelý človek, zodpovedný sám za seba. Mať vo všetkom poriadok.

0kristina0
15. okt 2023

Tiez by som mu dala tie pokazene veci zjest, nech sa dobre zosere z podoby a potom mu mozno docvakne, ale iba mozno.

zmrzlinka2021
15. okt 2023

Lub ho. Každý máme slabé miesta. Vôbec to nepovažujem za hrôzu, treba neustále pripomínať.

pkgirl30
15. okt 2023

chyba je sa na neho rozčuľovať a aj tak to po ňom upratať, lebo on si povie že dobre moja povedz si svoje a uprac ..buď budeš bez ďalších komentárov a rozčulovania ďalej po ňom upratovať a takto to bude mať nastavené alebo by som ho nejakú dobu nechala v totálnom bordeli, uprac len po sebe, nekomentuj ho, nevšímaj si ako sa stravuje a uvidíš ako dlho mu bude vyhovovať že mu nerobíš mamičku, lebo to si práve teraz druhá matka dospelému chlapovi

lizatko1009
15. okt 2023

Toto sa učí ťažko, poriadok, návyky, spôsob života atd. ho mali naučiť rodicia od mala a ty ťažko prevychovas dospelého chlapa on to nevidí, ma na očiach belmo ani jeho mozog to spracovať nedokáže.

zuzka1117
15. okt 2023

To je tak keď pred svadbou páry vôbec nežijú a v manželstve až prídu na to,aký ten druhý je.

isis234
15. okt 2023

Nemusia spolu žiť pred svadbou. Stačí, ak by išli na týždeň na dovolenku- chatu. Kde by si sami varili, upratali, šli von.. Tam by spoznala, aké má navyky. Porozprávali sa o všetkom, aj o spoločnom živote.

ysseba
15. okt 2023

Jooooj chyba, že ste nebývali spolu pred svadbou. Ale tak to už asi vieš ☹ Ja by som mu to nechala všetko vonku. Teda takto - keby som vedela, že JA budem chcieť veterník alebo chlebíček, tak by som si pre SEBA schovala do chladničky pár kúskov. Zvyšok by som mu nechala vonku. Keď sa zgrcá z pokazeného jedla, tak to pochopí. Lebo o nič iné si ani nekoleduje, lebo tá šunka sa proste pokazí.... Alebo keď bude musieť jesť obschnutý chlebík, možno mu to dôjde, fuj. No ale Boh ho chráň keby si v tomto prípade zobral môj chlebík z chladničky a nie ten obschnutý, ktorý si nechal vonku. Obrň sa trpezlivosťou a slúžku mu určite nerob.....

sono2
15. okt 2023

Moja svokra robí takéto a ma koľko rokov, čo myslíš?
To on nechápe. Ale môžeš skúsiť naučiť. Ja som naučila kadečo môjho, treba trpezlivosť

goodidea
15. okt 2023

Rozvod ...už včera bolo neskoro, takže odlož nedeľné vyprážanie rezňov a hor sa do vypisovania rozvodovych papierov

janinah
15. okt 2023

Nenaučíš..čo mama nenaučila /poriadok/ to žena nedoženie.Ja som v istom období všetko davala synovi na postel,ak chcel večer spať,musel si odložiť.Aj použité taniere,mokrú osušku....manželovi by som si to nedovolila.Ale máme pravidlo,že posledný čo ide spať skontroluje kuchynu a odloží do chladničky,ak treba.

isis234
15. okt 2023

Sila vôle a dá sa naučiť aj v neskoršom veku. Kamoška bordelárka. Našla si chalana - všetko má svojom mieste, jeho mama tiež pedant. Ona nechtiac otehotnela. Šla k nim bývať. Zmenila sa. K lepšiemu. Teraz sa nad tým pousmeje. Chcela mať spokojnú rodinu. Harmónia. Uvedomila si to, že sa treba nad sebou zamyslieť

danica2711
15. okt 2023

ak sa snažíš rok a nič, tak by som asi uplatnila reklamačný poriadok a vrátila vadný kus maminke

jozeffezoj
15. okt 2023

Myslím ze toto už nepremenis.
Jedine normálny rozhovorov aby si uvedomil ze to jedlo obschne a môžeš ho vyhodiť a ze za to dávate peniaze. Ale viem podľa svojich skúseností ze subproste veci ktoré ľudí neodnaucis aj keď im dáš akékoľvek racionálne vysvetlenie.

karolinakr
15. okt 2023

Je to len jedna vec, ktoru nerobi, či vsetko po nom musiš odkladat? Lebo potom nepomože nic, len hadzat do koša, kym sa nespamätá...Vsak otvorit chladnicku nie je nejaky obtažujuci ukon

zorkahorka
15. okt 2023

To nezmenis... musis sa obrnit, urcite ma ine vlastnosti, ktore to vyvazia

amelie2017
15. okt 2023

Moj muz je v tom podobny. Sice nie az tak, sem tam odlozi 😂🤦‍♀️ale prazdne obaly v chladnicke, otvori skrinku/skrinu a uz ju nezavrie a podobne. Ja mam obdobia, ze by som ho za to zabila a obdobia, ked sa len zasmejej a spravim to ja. Ma vela inych prednosti a kvoli tomuto by som sa nerozvadzala. Ja mam tiez svoje muchy a trpi mi ich.

januska12323
15. okt 2023

Súhlasím s babami, nechať to vonku a mladý pán môže raňajkovať obschnute. Skúsil by sa sťažovať veď povedal, že je to v poriadku nechať vonku no tak si papkaj. Ja si spravím čerstvé.

jana0215
15. okt 2023

@amelie2017 bože, toto mi môjho otca pripomína. Bežne prázdne obaly v chladničke, prípadne odloží veľký tanier s jedným jediným poloobschnutým kolieskom salámy do nej a nechá ho tam aj týždeň na pospas osudu, kým ho mama nevyhodí (kúsok salámy, nie otca) 😅 mňa by porazilo mať to doma a to ja nie som dáky pedant na poriadok.

tramtada31
15. okt 2023

@amelie2017 a nemá ADHD? Mám jedného kolegu, ktorý toto presne robi. V minulosti sa to nediagnostikovalo, alenna neho to úplne sedi

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz