Ako nájsť znovu chuť do života?

23. mar 2024

Ahojte, vopred sa ospravedlňujem, že zahlcujem fórum mojimi problémami, ale potrebujem to proste dať zo seba von..Ocitli sme sa v situácii, z ktorej sa nevieme vymotať a mňa úplne opúšťa moja sila a nádej, že bude dobre..Jednoducho som v stave, keď už neviem ako ďalej..posledné mesiace máme stále nejaké výdavky mimo nás rozpočet, posledné mesiace žijeme len z pomoci ľudí, požičané peniaze, posunuté veci a strava..proste začarovaný kolotoč z ktorého nie a nie von..nemám chuť žiť..Nemám žiadne potešenie zo života, napriek tomu, že mám doma vymodlené dieťa ktoré prišlo po dlhom snažení.. Muž sa snaží, nemám mu čo vyčítať.. avšak sme sa začali dosť hádať, nemám proste chuť už nič riešiť..som úplne na dne svojich síl.. meškáme s nájmom, zrušili sme všetky ostatné výdavky ako TV, internet, telefóny by som rušili tiež, ale mám tam viazanosť žiaľ 🙄 Na margo všetkého sme museli dať operovať psa, samozrejme zas požičané peniaze keďže nebolo z čoho.. možno ma odsúdite, nenašla som pochopenie ani u muža, ale nedávno som riešila stratu dcéry a nedokázala som bez boja keď som vedela, že je šanca, nechať ani psa odísť..veterina ma stala výšku celého rodičáku, pes prežil, avšak včera pri vyberaní stehov, nutná ďalšia operácia 300€ kvôli komplikácií ktorá sa stáva.. Nemám to z čoho zaplatiť, celý rodičák budúci mesiac musím vrátiť.. Zas ďalší mesiac bez príjmu, nehovorím o tom, že sa už vyše roka som si nič nekúpila, žiadna kozmetika, drogéria..🫣 jednoducho neviem jak z tohto začarovaného kruhu von ..Takto vyčerpaná, unavená zo života som ešte nikdy nebola..Nežijem, len monotónne prežívam každý deň..

yanka8952
23. mar 2024

ahoj. neviem, ci z toho, co napisem nieco padne na urodnu podu, ale rozhodla som sa odpisat, takze zbytok uz je len na tebe.
1. v prvom rade sa musis zbavit existencneho strachu, inak blizis nielen sebe, ale aj celej rodine. na to pomaha technika EFT, najdes na youtube
2.to ze ste v zlej financnej situacii pravdepodobne poznas uz z detstva, kde ste asi tiez nezili v prebytku - takze sa situacia opakuje - to je podvedoma uroven, ktora vytvara dalsie podobne situacie a blbo sa z toho vychadza von. prvym krokom je zvedomenie si toho, viac k tomu by bolo nadlho..
3. ci veris ci nie - na radost do zivota pomaha uvedomit si, co vsetko v zivote mas - na to sluzi vdacnost. a to myslim vazne, az ked si napises 20-50 bodov, za co si v zivote vdacna (co ini nemaju) ako zdrave nohy, oci, strecha nad hlavou, jedlo, tecuca voda atd.
az ked vidim na ulici cloveka bez domova alebo na voziku - chapem, za co mozem byt vdacna.
4. v neposlednom rade potrebujes zacat doverovat muzovi, ze to zvladne a financne vas zabezpeci. ak budes citit skutocnu doveru, prestanes sa aj hadat. ak neveris, musis ist zarabat aj ty - vzdy mame moznosti.
ZMENU zazijes, len ak zacnes konat.
prajem vela stastia.

vilma7
23. mar 2024

Ale staré je dieťa? Nájdem si prácu v čase, keď je manžel doma a prispejem na domácnosť tak isto...ja som tiež bola nútená ísť do práce a dieťaťu nijako neuškodilo, keď bolo s otcom doma.

autor
23. mar 2024

@yanka8952 ahoj, nie nepoznám to z detstva..práveže sme doteraz kým som pracovala a ešte ten rok cca po narodený dieťaťa žily pekne..taktiež v detstve som mala všetko čo som potrebovala, nepíšem chcela, aby to zas nevyznelo hlúpo..Toto obdobie začalo asi pred 4-5 mesiacmi, preto to zle znášam..nemali sme doteraz nikdy problém s peniazmi, absolútne žiadne dlhy ani nič..muž pracoval ako živnostník, riešil si malú,,firmu,, a jedného dňa sa všetko obrátilo na ruby..proste výdavky ktoré nám zrujnovali finančnú rezervu, úspory a odvtedy sa to s nami proste ťahá a nie a nie z toho kruhu von 🙄 Ja som vďačná za všetko čo mám určite.. len som momentálne nejak v situácii, keď hľadám silu pokračovať..viem , že je to len obdobie..ale proste ma to postupne ničí.. Ale áno verím mu, nejde o to ze mu neverím..a viem aj to, že sa hádame kvôli mojej hlave, ale proste sa neviem naštartovať..doteraz som mu bola oporou, podporovala som ho, ale volajak som sa dostala do bodu, kde sa mi už proste nedá..a viem aj to, že jemu chyba práve tá podpora a tá nevzdávajúca sa žena 🙄

autor
23. mar 2024

@vilma7 dieťa má 1.5 roka, separačnú úzkosť, žiaľ neostane s otcom ani keď odídem do vedľajšej izby..Ja som od jeho 8 mesiaca kedy to začalo, priviazaná doma..nemôžem bez neho ani do obchodu..skúšali sme jasle, ešte som ani cez bránu nevyšla, už mi volali, že malý od plaču zmodral - nedýcha.. to isté sa zopakovala keď sme cez sviatky chceli nakúpiť, odniesli sme dieťa k babke, bum na konci dediny otočka, malý záchvat..takže v tomto nepochodim..zarábam si pri ňom z domu, vychádzam tak na 110€ mesačne.. žiaľ nič iné som zatiaľ nenasla..samozrejme ak by bola možnosť, idem..druhá vec je, že sa striedať nemáme kedy..muž má do poslednej vopnej chvíle všetko naprogramovane...ťahá 2 roboty a do toho ešte ,,fušky,,..je tak ze ide z dennej na nočnú, odtiaľ zas ranná a domov chodí len spať..

janickacrazy
24. mar 2024

Muž má dve roboty a vy nemáte peniaze? To mi stále nejak nevychádza. To máte potom nejaké veľké výdavky? Pri takom životnom štýle ho za chvíľu klepne a potom ozaj neviem, čo budeš robiť. Skús dieťa zvykať pomaly na babku, prísť často k nej. Lebo raz do tej práce budeš musieť ísť a dieťa to bude musieť zvládnuť aj bez teba.