Som mama. Mama, ktorá žije v prostredí, kde muž na mña nadáva a ponižuje ma pred deťmi. Aby toho nebolo málo, dovoľujú si na mňa aj svokrovci a správajú sa ku mne ako k handre. Nebývame s nimi, avšak blízko nich. Odísť viem že musíme keď sa deti troška osamostatnia, lebo sama nezvládnem aj starostlivosť aj prácu. Rozbili mi rodinu. Nadobro. Nechcem otázky, ak ste podobné zažili, našli ste cestu von? Nikoho už nemám z mojej rodiny.
psycholog? nieje hanba najst pomoc .. prejst moznosti .. naucit sa muzovi vzopriet a ukazat mu ze sa neboji,, obmedit styk so svokrovcami ...
ak nemas rodinu mas aspon priatelov, kolegov ktori by ti pomohli ked sa rozhodnes od muza odist? podla mna treba odist co najskor, cim dlhsie su deti v takom toxickom prostredi tym horsie, nepises ake velke su deti….
@syslik81
@mamadievcatiek ešte sú batoľatá, nestretávame sa. Robia peklo cez muža, mám hrôzu pustiť k ním deti. Sú to bezcitní ľudia, arogantní a zákerní. Riešia si svoje lajná aj cez deti. Je to des a ľutujem, lebo som nevyhodnotila skôr, že takým ľuďom deti netreba porodiť. Už to nevrátim, ale hanbím sa čo za rodinu som im to vybrala.
@nickpick nikoho. Kto cudzí v dnešnej dobe pomôže? Keď ani na rodinu sa nedá spoľahnúť? Každý má veľa svojho. Komu budem pridávať na plecia svoje. Je to toxické, veľmi toxické prostredie. Sere ma to kvôli deťom. Neviem čo im mám povedať. Takto to nemalo byť.
No jedine sa musis sama seba zastat pred chlapom. Ze chlap na teba nadava, ta v ociach deti podla mna neponizuje, skor to, ak si to nechas.
Čo by sa stalo,keby si sa im postavila a nedala sa? Pozbierať všetky krivdy a zlosť a riadne rázne im povedať svoj názor. Kľudne si aj pokrič. Máš právo sa trochu opustiť a uľaviť si aj takto. Ja som mala strašnú svokru. Po 7r orania na sebe som odišla
@kubkovamama stalo sa, vykričala som im, ale mužovo správanie voči nám je odvtedy ešte horšie. Hucká ho nie len svokra ale aj zákerná švagriná. O deti sa nezaujíma, lebo jeho sestre sa narodilo dieťa tak sa hra na super rodinku vyostrila zo strany svokrovcov a švagrovcov. Ja a naše deti sme nič. Sú to neskutoční psychopati. Ja len chcem aby nám dali pokoj a nerobili zlo deťom.
Kocka ty si sprav plan uniku, a to co najskor. Deti mas batolata a prostredie nechutne toxicke....muz je debil s hovadskym spravanim, ktore budu deti napodobnovat. Preto cim skor budes mat plan a doslova odtial a od neho na velmi daleko a natrvalo s detmi odides, tym lepsie pre vas.
Ano, nespravny vyber ale 1 lastovicka leto predsa nerobi a vsetci robime chyby, svet sa neprestane tocit. Chybu vies napravit a z deti vychovat laskave a zdrave osobnosti, len nie s nim, ani medzi nimi, ale sama daleko od nich prec.
Napr. naplanuj si v hlave co dalej, kes budes mat uz deti na jasle/skolku a nikdy to nikomu neprezrad, ani v slabej chvili. Asap sa zamestnaj, bars aj 2 roky setri a kludne ho aj klam, neukaz kolko penazi dostavas, setri euro k euru.a ked si budes istejsia najdi podporu, pracu s podnajmom a hybaj prec co najdalej najlepsie smerom na zapad (Bratislava, Brno, Praha....kludne postupne). Napln si sny, a bez toho debila 🤗♥️
Ale vieš, že čím dlhšie tam budeš, tým horšie?
Deti to budú vekom vnímať a ty uveris ich rečiam, že si nikto a už nič nespravis.Mas to ťažké nehovorím, že máš zajtra utekať, ale myslí na to, že toto bude len horšie a treba premýšľať ako z toho von.Tvoje deti sa môžu osamostatniť o 25 r snáď nechceš dovtedy čakať?hľadaj pomoc u psychológa môže byť zadarmo
Prosím nájdi si dobrého muža s normálnou rodinou alebo bez rodiny lebo takto znicis seba aj deti ťa budú nenávidieť
Vyhľadala by som psychológa.. doposiaľ som nespoznala takú toxicku rodinu, ktorá by nenávidela jedného dokonalého a super človeka.. tiež mám zlý vzťah so svokrou, muž je 100% na mojej strane, vždy som to len ja kto jej dá šancu, ale švagrine, svokor a tak sú úplne ok.. možno by si sa naozaj mala s niekým porozprávať, aby to objektívne zhodnotil, lebo ked ta celá rodina nenávidí a ty sa začneš rozvádzať, tak na súde môže začať riadne peklo a nebude to len o zbalení a odchode s deťmi.. aj on je otec, aj starí rodičia majú právo sa s deťmi stretávať, túto nenávisť voči tebe by som brala ako obrovský problém..
@nadazdi s tým nie je problém a oni to vedia. Nakoľko viem take veci na muža že by mu deti nikdy nedali ani keby sa poskladal, a oni sa teda vôbec netrhajú o deti. Skôr sa snažia otca od deti úplne dostať preč. Ale niekto sa o ne starať musí, žiadna zodpovednosť nič.
Mne sa paci, ze este mas zdravy usudok aj taky spravny hnev a energiu, sa voci tomu vyhranit.
Ale myslim, ze by si to mala vyuzit, aby sa nestalo, ze casom uz nebudes vladat a rezignujes. Prisposobis sa, zvyknes si. Bude tazsie odist.
Poznam zeny, ktore to zvladli, urcite to bolo tazke, velmi...ale zvladli to.niekedy staci zmenit miesto a najde sa hoc aj dobra suseda, ktora obcas postrazi...drzim ti palce a zelam uz len dobre v zivote.
Odkiaľ si?
Autorka: Ked odist, tak kym su deti male. Cim dlhsie budes v toxickom prostredi, tym viac nim nasiaknu aj tvoje deti. A nakoniec sa moze stat, ze ta budu vnimat ocami svojho toxickeho otca. Ked budes chciet odist ked budu mat deti 12,13,14,15....mozno uz nebudu chciet odist od svojho otca oni. Aby si to zvladla, potrebnujes psychoterapeuticku pomoc, vlastny prijem a byvanie. Zacala by som tym psychologom/psychoterapeutom.
Vyhladaj krizove centrum, pomozu ti nie len s ubytovanim, ale pomozu aj papierovacky poriesit, davky, vedia zariadit skolku, najst pracu - mamicky si navzajom postrazia deti. Viem nie je to ideal dostanes 1 izbu + spolocne priestory, dvor. No pomozu ti odrazit sa a zacat nanovo.
Ja by som jednoducho dvihla telefón a volala do prvého/druhého/tretieho krízaku, na sociálku, hocikam, nech mi niekto poradí ako z tohto von. Hneď. Kým sú deti ešte malé. Tí ľudia sa budú snažiť ti pomôcť. Nepovedia - neviem, dovi dopo. Ak by všetky tieto telefonáty zlyhaly, až potom by som zaťala zuby, štople do uší, žiadna reakcia na manželove reči, ale že absolútne žiadna, bol by pre mňa vzduch, a nejak by som teda vydržala, kým začnem mať príjem a budem vedieť odísť a rozviesť sa. Ale v prvom rade by som hľadala cestu, ako odísť čím skôr, kým sú deti ešte malé a všetko, čo sa dialo doma, si neskôr nebudú pamätať...
@mikadooo najhoršie je, že syn si všetko pamätá ešte aj z roka.
Muž ti nadáva aj vulgárne? Deti majú koľko rokov?