Ako na zádrapčivého manžela?

2. nov 2022

Ahojte,

potrebujem sa vyrozprávať, preto píšem anonymne.

Môj manžel je v celku dobrý človek, rozumieme si aspoň do nedávna som si to myslela. V skratke opíšem situáciu. Pracuje na týždňovky, pokiaľ je on v práci, ja sa starám o dom, deti, chorých rodičov a všetko čo treba.Vždy je niečo treba zariadiť aj za neho, prebrala som za neho aj dosť veľa mužských prác / život na dedine, dom, záhrada/.Cez týždeň keď je preč sa snažím urobiť čo najviac prác, aby sme potom ako rodina mohli byť spolu, no v poslednej dobe sa dosť často stáva, keď príde na všetko frfle a začína ma zhadzovať veľmi často pred deťmi. Nedá sa s ním komunikovať na všetko sa urazí. Nechcem, aby sa deti učili takému správaniu.

Ako reagovať v týchto situáciách, chápem, že je unavený, to som aj ja, tiež mám toho dosť.Len mi je veľmi ľúto, keď sú dni, čo veta to zhadzovanie a negatívne komentáre, Čo robiť v takom prípade? Prepočuť? Nevšímať si? Ako to riešiť?
Myslím ,že som urobila chybu, keď som sa snažila mu vo všetkom vyhovieť.

nnnuuunnn
2. nov 2022

Ja by som sa ho chcela zbaviť. Ak muž môj život nezlepšuje, prinajhoršom ho nemám neutrálny, ale horší s ním, tak ho v živote mať už nechcem.

januska12323
2. nov 2022

Keď má energiu na frflanie má ju aj na prácu v záhrade, varenie atď. Čo sa mu nepáči nech spraví sám keď to vie lepšie. A ty sadni na gauč a oddychuj.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katharas
2. nov 2022

Môj to robil tiež (akurát nechodí na týždňovky), tak som sa nasrala. Poslala som ho kade ľahšie a odvtedy je ticho a pomáha.

h2
2. nov 2022

Môj muž mal tendencie toto robiť, keď som bola na materskej. Keď už som toho mala až po krk, raz, keď prišiel domov, vybehla som mu naproti a hneď som začala: "Ahoj, prosím ťa, keď dofrfleš, daj mi nejaké znamenie, nech si vyberiem štuple z uší a môžeme sa normálne porozprávať." Na sekundu zostal zarazene pozerať, potom sa zasmial a opýtal sa, či je to s ním až také zlé. Povedala som, že áno, to teda je. Dosť to pomohlo. Netvrdím, že úplne, lebo môj muž je proste frfľoš od prírody, ale je toho podstatne menej a hlavne, nie je to už smerované konkrétne na moju osobu, čiže sa ma to tak nedotýka.

hilda08
2. nov 2022

No vyzera, ze s niečim nie je vo svojom živote spokojny, sadnite si a porozpravajte sa, nemusí byt hned prve riešenie odísť, jeho mozno naozaj stve, ze si dokážeš pomoct vo všetkom sama, pre mužské ego to musi byt hrozne 😁 mozno rychlo pridete na to kde je chyba a bude lepsie. Ale obdivujem zeny co ziju s mužmi, ktorí chodia na týždňovky.

tosomja
2. nov 2022

Načo frfle? Čo mu konkrétne vadí? Ak pokosená záhrada, nechaj to na neho, ak povysávaný dom, tiež nech vysáva, keď mu nechutí obed, nech navarí on. Môže uspavat deti, môže ich okúpať, zahrať sa s nimi. Ja by som sa zobrala, išla na bicykel a nech robí. Prídem po 2 hodinách a zhodila by som ho, aký je neschopný. 🤔
Chyť ho pod krk a povedz mu s kľudný hlasom, že keď má nejaký komplex, nech si ho vyrieši v hlave a až potom to predniesol pred deťmi. 🙄

luccija
2. nov 2022

To je chyba zien vsetko spravit nech si mozete cez vikend oddychnut.Mozno ani nema predstavu co vsetko stihas...nerobila by som tak vela asi to neocenuje.Moj muz tiez frfle, ale nie na mna on tak vseoebecne😅my sa na nom s dcerou smejeme a to ho vytoci este viac.Aj ty by si si nasla za co ho mozes zhadzovat obcas mu to pripomen.Na tvojom mieste neragujem, ked sa mu nepaci nech si spravi sam.A vekom bude este horsi

cacianka
2. nov 2022

Nechcem byť posol zlych správ, ale nemá nejakú bokovku na tej týždňovke a potom je doma nervózny, frflavy že musí prísť domov ?!

majkabambulik
2. nov 2022

Skus mu urobit zrkadlo - zrkadli jeho spravanie. Jednoducho manzel nema pokoj duse- nieco vyviedol a preto hlada chybu na tebe, aby zakryl vycitky svedomia. Nevies co vyviedol, bol ti neverny? Spachal nejaky trestny cin? Namocil sa do niecoho? Taktiez pozvi si na vikend pribuzdnych, rodicov, surodencov, svagrinu, kto ta ma uprimne rad a bude stat na tvojej strane. uvidis ci sa tak bude spravat aj pred nimi a neboj sa to prebrat s nim aj pred svedkami-pribuzdnymi. Bude vidiet, ze nemoze si robit s tebou co chce, lebo to riesis - jeho vycitky svedomia sa dostanu na svetlo.

janickacrazy
2. nov 2022

Robíš chybu, načo robíš všetko zaňho? Ty si žena, tak mužské práce typu kosenie a podobne nechaj na neho, keď príde cez víkend. Takto to vyzerá, že ho ani nepotrebuješ a že vlastne nič nerobíš, lebo keď je doma on, ty máš vlastne všetko porobené. Pekne si nechaj aj na víkend dačo alebo choď preč a jemu deti na krk, nech si užije.

janne318
2. nov 2022

Žiaľ, väčšina mužov starajúcich sa o finančné zabezpečenie rodiny, má tendenciu ženu ponižovať, zhadzovať, brať ju ako menejcennú. Jednoducho majú pocit, že keď oni zarábajú a žena nie, tak že ju "živia". Domnievajú sa, že žena je na nich závislá, že by bez nich neprežila, sú si istí, že finančne závislá žena ich neopustí a teda, že si k nej môžu dovoliť všetko. Možno by pomohol rozhovor, v rámci ktorého by ste si tento problém v kľude vydiskutovali. Opýtaj sa manžela, či si to chce vymeniť - povedz mu, že Ty kľudne pôjdeš pracovať do zahraničia a budeš rodinu živiť, pokiaľ on ostane doma, bude sa starať o deti, o rodičov, o chod domácnosti, dom a záhradu. Pretože nikoho práca nie je menejcenná. On dáva do rodiny peniaze. Ty starostlivosť, zázemie, istotu. Uspokojuješ denno-denné potreby celej rodiny. Keby nebolo Teba, Tvoj manžel by nechodil na týždňovky a nehral by sa na Boha, ale pekne by sedel doma pri deťoch a bol by rád, keby zarobil na SK aspoň na vlastné prežitie. Keby nebolo Teba, žil by na lepeňákoch, chodil by v jedných teplákoch a v záhrade by pestoval burinu. Keby nebolo Teba, Vaše deti by vychovávala ulica a v puberte by z nich boli feťáci a kriminálnici. Keby nebolo Teba, rodičia by boli v DSS, odkázaní na pomoc cudzích. Inými slovami - KEBY NEBOLO TEBA, VAŠA RODINA BY NEBOLA RODINOU. Toto mu skús vysvetliť - ale v kľude, bez hádok, výčitiek a emócií.

janne318
2. nov 2022

A ešte mu povedz, že žena potrebuje cítiť, že je ľúbená, že si ju muž váži a že si jej úsilie cení. Pretože ono sa potom ľahko môže stať, že príde niekto, kto Ti to všetko dá - kto Ťa ocení, kto Ti dá úctu, porozumenie, obdiv, lásku. Aby nebol pán manžel prekvapený...

autor
3. nov 2022

@janne318 ďakujem krásne za povzbudivé slová, presne tak to cítim aj ja