Ahojte
Začala by som s tým, že moja prvá láska a zároveň prvý vážny vzťah neskončil pekne. Podviedol ma a ja som sa z toho dlho dostávala, veľmi veľa som sa trápila. Po dlhšej dobe som začala randiť ale nikdy to nebolo ono. Nedokázala som sa znova zaľúbiť. Po nejakom čase som spoznala svojho terajšieho partnera, konečne som sa znova dokázala zamilovať. Sme len na začiatku vzťahu a prvý krát sa deje, že ide bezomňa na víkend preč ( s kamarátmi ) na festivál. Načom nie je nič zle , no zistila som, že sa neviem ukludniť. Bývalý to mal rovnako, išiel do klubu a zamotal sa s inou. Viem, že on nieje moj bývalý, no mám neskutočný strach. Ako to zvládnúť?
Pozri, nemôžeš každého chlapa porovnávať s bývalým. To proste zničí každý vzťah
Buď mu budeš dôverovať, alebo sa s ním rozidi.
Snáď neočakávam že teraz každý chlap bude kurevnik, len preto, že bývalý bol. To je trosku nespravodlivé bočí novému priateľovi
No, buď rada že ste na začiatku vzťahu. Takže, pôjde a náhodou sa tam namota na inú, koniec, čau, bodka. Bez kompromisu. Bude to menej bolieť ako párročný vzťah takto ukončiť.
Treba veriť, netreba pozerať do minulosti, ale treba vedieť dopredu, čo urobíte, ak sa niečo také stane.
Láska a vzťahy musí byť postavený na dôvere, ináč sa budete zožierať.
On nech ide na festival, ty si uži víkend tiež. Potom si porozprávate zážitky a nabudúce môžete ísť aj spolu. 🤗🍀
Nemozes porovnavat, lebo sa zblaznis, to proste sa takto neda, daj mu priestor. Doveruj mu, je to zaciatok a mozes tymto vsetko pokazit, tak mysli na to 🙂
Zničíš si každý vzťah svojou žiarlivosťou …to ,že bol ex taký ,neznamená ,že aj tento taký bude .Popraj mu pekný festival a ty zatiaľ chod s kamoškami von .Nemôžeš držať chlapa ako v klietke ,keď sa rad baví .Niekto ide do fitka ,niekto plávať ,behať .Každý má mať svoj osobný priestor .
A podviezsť tá môže aj keď si pôjde zabehať ,či cestou do práce .O to skôr keď ho začneš obmedzovať alebo kontrolovať ..
Daj mu dýchať. Chlapi nie sú rovnakí, to že to robil ex neznamená že bude aj súčasný partner. Možno sa nebudeš prvé razy cítiť najlepšie ale zvykneš si. Podľa mňa mu ešte len začínaš dôverovať takže časom sa to zlepší keď ho bližšie a hlbšie spoznas.
Ak je taky, tak by som to radšej chcela zistiť skôr ako neskôr. Čiže len nech ide......
@panelacikova a co ak vie? To uz ma on navzdy sediet doma, lebo ju podviedol prvy frajer? 😂 Mojho muza tiez jeho prva laska oklamala. Vysvetlila som mu, ze to nie je moj problem a nezelam si, aby mna za to trestal a tak to aj je. Bud mi veri, alebo nie, ale potom nevidim dovod zit s takym clovekom, dovera jr zaklad
Nech ide, dopraj mu to, ver mu, potlač v sebe tie pocity, nezistíš aký je, keď ho nepustíš a nemá zmysel ho obmedzovať!
@lindusss2016 a ty čo riešiš mňa? ja som písala autorke 🙂 a ľudia sme všelijakí. autorka to možno nedokáže spracovať tak jednoducho ako tvoj muž. trošku empatie a úcty voči iným, že? či pre teba platí iba "buď alebo"? na toto ti odpoviem, že keby mne niekto takto povedal: "buď alebo" na čokoľvek, tak nevidím dôvod s ním žiť. život so životným alebo potencionálnym životným partnerom je o rozhovore, tolerancii, kompromisoch, ale i úcte, empatii a láske. žiadne buď-alebo tam miesto nemá.
@lindusss2016 Presne tak ,veď to je jej problém a nie jeho .Ona musí so sebou niečo robiť lebo každý vzťah jej krachne .
V prvom rade autorka daj sa do poriadku ,choď psychologovi a až potom si hľadaj vzťah .Lebo keď sa takto budeš zožierať len čo chlap niekde pôjde ,bude z teba troska o pár rokov …
Zvládnuť sa to dá len tak,že sa na toho chlapa nebudeš viazať a mať ho ako spestrenie navyše,nie stred vesmíru...ak toto nedokážeš,tak vzťahy ani nerieš
@anita6666 málokedy s tebou súhlasím, ale tentokrát 100%-ne. akonáhle chlap pocíti, že nie je pupkom sveta, a žena zároveň získa aspoň štipku sebavedomia, tak potom si on uvedomí, ako sa má chovať, aby o ňu neprišiel 🙂
@panelacikova ja teba neriesim, len sa pytam, co to malo za zmysel ta otazka 🤔 samozrejme, ze moj muz odo mna nedostava ziadne podmienky, ani vyhrazky. Ze tu napisem nieco v jednej vete, neznamena, ze to tak poviem aj jrmu 😉 dovera a sloboda su vo vztahoch dolezite, ak to tam nie je, clovek straca sameho seba.
@panelacikova nie,neuvedomí si....bude si robiť čo chce aj tak,takže aj ona by si mala robiť čo chce a s kým chce....
@anita6666 to už záleží od samotného charakteru chlapa a od toho, nakoľko túži s danou ženou prežiť život. ak mu to je ukradnuté, tak si neuvedomí. ak mu to nie je jedno, tak sa spamätá.
@lindusss2016 ja som už na takúto tému napísala mnohokrát rovnaký názor.... nech si robí každý, ako sa mu zachce. nech si chodí kam chce - ak s tým partner/partnerka súhlasí a nemá s tým problém. akonáhle v tomto nie sú kompatibilní (ako v jednej z viacerých vecí), tak bude celý život jeden z nich vynikať a druhý trpieť. osobne mi je jedno, kto si ako žije. ja viem, čo pre mňa urobil môj muž a čo dokázal zo mňa urobiť a som mu za to nesmierne vďačná. a verím tomu, že sú chlapi (lebo jedného takého mám), ktorým záleží predovšetkým na blahu ženy, než na svojom vlastnom 🙂
@panelacikova ale ano, to jr vsetko pekne, len podla mna vo vztahu nrmame robit kompromisy, lebo to sa niekde nastrada a potom raz praskne. Ak tvoj muz nechodi s kamosmi (napriklad), lebo je rad, zd ten cas moze stravit s tebou, to je skvele. Ale ak tam nrchodi len preto, aby bol doma pokoj, raz sa to prejavi 🤷 ucta, respekt a tolerancia by mali byt na oboch stranach a volnost v neposlednom rade 🙏
@lindusss2016 áno, u nás je to tak, že chce ten čas tráviť so mnou, za čo som mu nesmierne vďačná 🙂 napokon, my sme už "starší" párik. neviem, aké by to bolo, keby sme boli o 20 rokov mladší 🙂 ale voľnosti má dosť, akurát ju využíva na aktivity, s ktorými sa ja absolútne stotožňujem a nevadia mi, takže u nás je to OK. ako píšem. musia sa dvaja zhodnúť a bude všetko v poriadku.
@panelacikova to je idealny stav 🙏
Iba sa o tom treba rozpravat nech tvoj sucasny vie ako to citis 🙂
Vie o tvojej minulosti tvoj súčasný? a napriek tomu ide?