Ahojte, chcela by som sa poradiť o mojej situácii, možmo to už niektorá zažila alebo aktuálne prežíva. Mám veľmi dobrého kamaráta, poznáme sa asi 6 rokov, z toho 3 sa naozaj priatelíme. Viem o ňom takmer všetko, poznám sa s jeho rodinou, aj s kolegami v práci, máme spoločných známych. Pred tými tromi rokmi sme skúšali spolu riešiť vzťah, pretože to prišlo akosi automaticky len to aj z časových dôvodov a hlavne pre falošných kamarátov skončilo, ostali sme len kamaráti. Posledného pol roka sa stretávame takmer denne, keď nie je čas, aspoň si zavoláme, zaujímame sa o seba aký sme mali deň, čo sme robili a pod. Je to vzájomné. Ale keď som dnes načala tému vzťahu, tak to uhral do autu, že takého muža ako je on, by som nechcela. Viem o všetkých jeho chybách a zlých stránkach ale napriek tomu stále pri ňom stojím. Strašne ma mrzí, keď si myslí, že nie je už "hoden" lásky a podceňuje sa. Máte nejaký nápad ako ho posmeliť alebo ako to nazvať? Je medzi nami 8r rozdiel..31 a 39 a viem že on nie je taký zlý, ako si o sebe myslí len netuším ako mu to mám vysvetliť tak aby to pochopil. Ďakujem za rady a komentáre ❤️
Nato aký je, musí prísť sám. To mu nevysvetlíš. Ak si s ním ale polroka v dennom kontakte a on nič, asi z teba nie je až taký paf, ako by si chcela. Možno si fajn len ako kamoška na pokecanie. Niektorým aj také stačí. A iní zasa potrebujú najprv stratiť, aby pochopili....
@tinka_571 no moze byt, ze si mysli o tebe, ze si taka uzasna a dokonala, co fakt v jeho ociach mozes byt, ze sa neciti pre teba dost dobry...
Staci ho zastavit, chytit za tuky, pozriet do oci a vyjadrit slovami co citis. Bez strachu, s odvahou. Mozzno nikdy nepocitil od nikoho, ze za to stoji..
Ty si ta co mu to ma dat najavo. Myslim si, ze to moze byt uzasny vztah, len musite toto co citite vyjadrit.
Potom uvidis ako sa k tomu postavi. Mozno to citi inak, ale pokial ho nezastavis a nevyjadris city, tak sa takto budete plavit zivotom donekonecna....
Viem to z vlastnej skusenosti, niekto moze citit, ze fakt nie je dost dobry... Na to aby ho ten druhy mohol chciet. A nepocuvaj rady, typu, ze ta nechce atd. Keby ta nechcel, nezaujima sa a nevola a atd.
@tinka_571 prosím ťa, keď chlap ženu chce, nezastaví ho nič na svete a tie kecy, že nie je pre teba dosť dobrý sú len zo slušnosti.
@tinka_571 reci o tom, ze si niekto niekoho nezasluzi, a pod., zvycajne hovoria obe pohlavia ako odpoved na navrh vztahu vtedy, ked o ten vztah nestoja, no nechcu urazit. A myslim, ze to bude tento pripad.
On ti hovori: si fajn, si super, si uzasna zena, ale nemilujem ta, vidim v tebe dobru kamosku, nie zivotnu partnerku.
Myslim, ze ten jeden raz, co ste vztah skusali a rozpadol sa vam, tak vtedy bol do teba zalubeny, no ked to padlo, tak sa z toho prebral a laska ho uz presla. Ostal priatelsky cit.
Takze kym ty k nemu pestujes lubostne city (najskor preto, ze mate take uzke priatelstvo a zivis minulost), on sa uz posunul, a ak poskuluje po vztahu, tak s niekym inym.
Nic mu nevysvetluj, obzri sa po inom muzovi.
Tiez to vidím tak, že ťa berie ako kamošku. Ale ak máte fakt taký dobrý vzťah, normálne mu z očí do očí povedz, že trávite spolu toľko času, ako partneri. Že napriek tomu, že pre teba nie je dosť dobrý by si to chcela skúsiť, že ty sama najlepšie vieš, čo je a čo nie je dobré. Uvidíš ako sa k tomu postaví, ale ak opäť odmietavo, hľadaj inde. Možno skrýva nejaké tajomstvo, možno ťa má rád len ako "sestru"...hlavne sa mu nevnucuj.
@tinka_571 podobne temy sa tu opakuju kazdu chvilu. Zeny si myslia ze muz nema odvahu, alebo sa boji lasky a bla bla. Nie, iba nema zaujem o vztah s tebou. Ked stretne tu pravu tak bude zachvilu zenaty, ale ty to nebudes, ser na neho. A ziadni "falosni kamarati"vam vztah neprekazili, to len on nemal zaujem. Ver ze muz ktory zaujem ma sa nenecha nicim odradit a ide za tym co chce. Omacky typu "si pre mna moc dobra, takeho ako ja by si nechcela,..." sa vravia zo slusnosti ked ta nechce odpalit krutou pravdou ze ho proste nepritahujes. Uplne ho vytesni z hlavy a hladaj takeho, ktory zaujem bude mat.
@madeline1 prečo by mala sa my vyhýbať? Veď sú priatelia
@zooeynka U nas to ale naozaj bolo tak, ze manzel bol bloknuty, kvoli veciam z detstva a z rodiny. Chcel vztah , ale bal sa vsetkeho mozneho, nedoveroval zenam, ked som ho spoznala, bol uz velmi slusne obaleny cynizmom a radsej pripadne sance zamietal pod stol. Veeelmi pomaly sa to prelomilo, trvalo.to roky, dnes je z neho super manzel.
Ale zase poznam jedneho, je to spoluziak z vysky, ktory sa chova podobne ako ten autorkin. Cely zivot. Aj ked o nejaku babu stoji, posle ju do kelu. A naozaj si o sebe mysli, ze za nic nestoji a nikto by s nim nemal byt. No unho to vidim na nejaku poruchu osobnosti, ktora sa len tak prelomit neda, hoci inac zlaty chalan. Tam by som do vztahu ozaj nesla, kym by si to sam neporiesil.
Su vselijake pripady, nie je to vzdy tak, ze ked muz chce, tak urobi aj neviem co. No niekto neurobi, potom lutuje a este mu to prida k jeho presvedceniu, ze je babrak.
Chce ta len ako kamarátku nie partnerku, tam nieje o vysvetľovať len to ty musíš pochopit
@tinka_571 normalny partnersky vztah, na bezny dennodenny zivot s Tebou nechce, povedal Ti to v podstate diplomaticky. Vsetko okolo toho a ako je to teraz mu vyhovuje, viac od Teba nechce. Nic ine by som za tym nevidela, nehladala, jednoducho nema zaujem. To je odpoved presne o tomto, nie o tom, aky nie je pre Teba dobry a ako sa vidi nehodny Tvojej lasky. Zaobalil to, nesplechol Ti to rovno, aby neranil a udrzal kamaratstvo tak, ako to je a ako mu to staci.
@tinka_571 39 už nie je žiaden mladík ale dospelý chlap, ktorý by mal vedieť čo v živote chce. Môžno je z tých co sa nechcú viazať ani svadbu ani deti a vzťah pre nich znamená mať spolubývajúcu s 'výhodami'.
Ako radia niektoré dievčatá tu, môžeš skúsiť rozhovor, povedať mu že napriek všetkým chybám ho ľúbiš a že ťa zranuje keď ste skoro každý deň spolu/voláte si a pre neho si len kamarátka. Ak nepochopí tak obmedziť stretnutia a telefonáty maximálne raz do mesiaca. Možno príde na to čo stratil.
Ak by ta skoro 40r chlap chcel, tak toto neriesis. Si iba kamoska. Ako sa vravi... srdcu a riti nerozkazes / nevysvetlis 🤣
Keby ta chcel ako zenu,da ti to najavo sam.On si nemysli ze nie je hoden lasky,on o nu nema zaujem s tebou a dava ti to najavo tak,ako to vie.Viac sa na toto neupinaj,najdi si ineho.Toto nema cenu a len sa bides trapit.
@marianarem mozno su rozne pripady, ale na 99% je tam len nedostatocny zaujem zo strany muza. Alebo zeny(ja som tento typ vyhovoriek pouzivala pri chalanoch ktori ma balili ale mne sa fyzicky nepacili, nevedela som byt taka priama a povedat pravy dovod preco ich nechcem)
Ja by som tuto ani neuplatnovala radu, ktoru autorka dostala, ze povedat mu co citi a ze chce vztah....koleduje si o dalsie odmietnutie(obalene milosrdnou lzou), maximalne dostane od neho ponuku na sex....a nic viac.
@zooeynka Ja by som zase povedala, nech skusi. Mozno motyka vystreli a ak nie a zase ju odmietne, bude mat aspon skor sancu to uzavriet a nie si stale nanho cakat, lebo ved mozno ozaj problem a predtym to slo tak preco teraz nie atd. atd. Proste si vycisti stol.
@marianarem ved mozno nam autorka napise ako dopadla ;)
@tinka_571 nepotrebuješ mu nič vysvetľovať. On proste nemá záujem. A to, že pred troma rokmi váš "vzťah" skončil kvôli nedostatku času a falošným kamarátom je tiež somarina - nie nadarmo sa hovorí, že láska hory prenáša. Ak by tam niečo naozaj bolo, tak si ten čas nájdete, resp. ustojíte nejaké odlúčenie kvôli práci a ani nejaké ohováračky vás nerozdelia.
Proste nie si jeho vyvolená, nič viac a nič menej.
@tinka_571 ale veď on ťa nechce a hotovo. Otvor oči moja.
@tinka_571 neviem celkom presne ako to mám chápať...a neviem ani na ktorú stranu komentárov sa prikloniť, pretože. pretože áno môže to by tak ,,že to zahral tamtou vetou do autu kvôli tomu, že ťa do vzťahu nechce. ale ja som si zažila dačo podobné, tiež mám dobrého kamaráta a aj sa mi páčil kedysi ..ibaže ja mám 32 a on 41 a on mi povedal niečo podobné, ale preto, že on by mňa chcel ale len mňa. On už nechce deti , manželstvo. Vraj už to správne obdobie premrhal. ako ja viem, že ked mu zajtra zavolám a poviem, že nechcem deti a vydávať sa, tak máme do týždňa bývanie spolu a sme spolu...ibaže on vie, že ja toto chcem tak ma v podstate nechal ísť. či aj tento tvoj si neuvedomuje, že chcete od života odlišné veci....
@tinka_571 mala by si uz mať rozum. Ak ti 39 ročný chlap hovorí také veci akože nie je hoden lásky, priatelí sa s tebou je to manipulatívne narcistické nevyzreté správanie.
Ak ti hovorí, že muža ako je on by si nechcela, ver mu.