Ako mu povedať, že chcem svadbu a dieťa?

akopprincezna
13. okt 2016

Sme spolu 5 rokov a naoko mame dokonaly vztah. Milujeme sa, respektujeme, zazivame kopec zabavy, sex je dokonaly... ale zivot sa meni. Skoro vsetky moje kamaratky, ktore maju partnerov aj kratsie, uz maju dieta, su tehotne, vydate, alebo aspon zasnubene. A ja to chcem tiez. Ale ako mu to povedat, aby ... ved viete. Aby som nieco nepokazila...

petulda333
13. okt 2016

No narovinu.ako inak. Ja uz s mm,sme sa o buducnosti rozpravali,kupili byt a zasnuby prisli necakane,po 6r,ano jasne ze som vedela ze budeme navzdy spolu ale necakala som to. Ja by som jednala narovinu

yollanda
13. okt 2016

@akopprincezna no tak ze mu povies, ze chces svadbu a dieta! Ked ste taky dokonaly par, tak nerozumiem preco sa mu bojis nieco povdat

alenkay7
13. okt 2016

presne tak ako piše yollanda. po 5 rokoch musi vediet že to už chceš.

sense
13. okt 2016

povedz mu to na rovinu...tak ako to citis ale bez vycitiek a citovych vylevov...ja som mala s chlapom jasno co a ako chceme vo vztahu aj v akom casovom horizonte pred tym ako sme spolu zacali zit.... teda az na svadbu tu sme neplanovali resp ani jeden z nas nechcel..

janinah
13. okt 2016

žeby po slovensky? 😉 .....nerozumiem tomu, s niekým 5 rokov žiješ,spávaš a ty nemáš toľko dôvery,istoty,odvahy sa normálne rozprávať o dôležitých veciach? a čo chceš pokaziť? to akože ani netušíš,či tvoj chlap chce manželku,deti? hlavne,že akože dokonalý pár...prepáč, a v čom je tá dokonalosť? žeby v sexe? dosť málo.......keď som ja stretla toho pravého,tak svadba bola "do roka a do dňa"

hindakus
13. okt 2016

On s tebou za 5 rokov neriesil deti? Kolko mas ty rokov a kolko on? Kde byvate, ma pracu? Ak nemate okolo 20 , nestudujete, alebo nezijete od vyplaty k vyplate v podnajme, tak je divne ze neplanuje...

jana_eyre
13. okt 2016

Keby ste spolu boli 5 mesiacov, tak chapem že by si sa bála pokazenia.. Ale po 5rokoch sa bat narovinu povedat mužovi o predstave svojej blízkej budúcnosti? Ved predpokladam, ze ste si najblizsi ľudia, tak co by si mohla pokaziť uprimnou otazkou?

moni244
13. okt 2016

@akopprincezna ak máte taký ideálny vzťah, tak po 5 rokoch by ste sa na túto tému mali vedieť normálne porozprávať, ale keďže to riešiš na nete a nie s ním, tak asi taký super vzťah nemáte

dominika6
13. okt 2016

@akopprincezna
Musis sa ho to opytat hned,aby si nebola prekvapkana ked ti povie ze nic z toho nechce

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
acer11
13. okt 2016

požiadaj ho o ruku 😀

akopprincezna
autor
13. okt 2016

Dakujem za rady. Poviem mu to po "slovensky". To je to, co som potrebovala pocut, iste by mi to nenapadlo. Nebojim sa mu to povedat, len neviem ako. Vsetko mame naplanovane, len trosku neskor a ja uz cakat nechcem.

janinah
13. okt 2016

@akopprincezna ale bojíš...že by nezareagoval podľa tvojich predstáv

sasa1310
13. okt 2016

@akopprincezna koľko máte rokov obaja?

akopprincezna
autor
13. okt 2016

Ja 27, on 29. Sme zabezpeceni, ale mozno este mladi.

klodyka76
13. okt 2016

Mladí? ...podľa mňa akurát vek na založenie rodiny....môj názor....

megika1
13. okt 2016

netreba tlačiť ,lebo zrejme nie je pripravený na zodpovednosť,otcovstvo...potom sa divia mnohé,že utekajú chlapi z domu až príde bábo

perdiem
13. okt 2016

@akopprincezna Dám ti radu. Nauč sa hovoriť priamo. Toto je ešte nič, keď budete musieť závažnejšie veci, ktoré prídu, veľmi sa ti to zíde. Že ste mladí? No drahá máš najvyšší čas, pokiaľ chceš viac ako jedno dieťa. Mne sa prvá dcéra narodila v 29-tich, druhá v 33-och a podľa mňa som veru nemusela toľko čakať. Mládí je mládí, vravte si čo chcete, kľudne ma ukameňujte, ale ja tým mamičkám vo vyššom veku veru nezávidím. Keby sa mi nedarilo, tak aj desatorčatá, ale dobrovoľne by som sa na Janet Jackson nehrala.

katrin21
13. okt 2016

ak si s niekym 5 rokov a bojis sa povedat zakladne veci len preto, aby si nieco nepokazila, tak to neni vztah , pri ktorom by malo ist o nieco vazne, alebo vztah, aky by mal byt.
5 rokov je dlha doba, ak sa neviete rozpravat teraz, tak kedy? a co by sa malo pokazit?
ak sa nezhodnete, skoncit je to lepsie teraz ako cakat, cas leti....
a okrem toho, neviem si predstavit, ze som s niekym 5 rokov a nebavime sa o detoch, svadbe atd..
Takze ta celkom nechapem, prepac. niekde robis chybu. Pred partnerom sa nesmies bat hovorit o comkolvek,ak ano, tak to nie je ono.

ludmilaka
13. okt 2016

@akopprincezna Ahoj, chápem, že sa bojíš. Čo ak by náhodou povedal niečo nie podľa svojich predstáv. Tak napr. keď budete pozerať TV a bude tam nejaká pekná krajina, tak utrús, že tam by si chcela ísť na svadobnú cestu. Keď budete v obchode, obzeraj si detské vecičky....uvidíš či sa začne chytať. Chápem ťa. Ja som po 7 rokoch ideálneho vzťahu povedala už terajšiemu mm, že už si ho idem zobrať a ideme mať dieťa😁 a doniesla som mu z úradu voľné termíny. Do pol roka sme boli svoji, do roka bábo. A je nám super. Držím palce, daj vedieť❤

j.a.n.e.7
13. okt 2016

A čoho sa vlastne bojíš? Čo môžeš pokaziť? Ak Ťa naozaj miluje a dobre Ťa pozná, potom to pre neho nemôže byť nečakaná otázka. V spoločnom živote budete riešiť mnoho dôležitých tém a toto je jedna z nich. Otvorene sa o tom porozprávajte, nech obaja viete na čom ste. A máte vek tak akurát 🙂

akopprincezna
autor
13. okt 2016

Dakujem 🙂 viem, ze to je divne, ze to riesim s Vami, ale kedze som z mojich najblizsich kamaratiek jedina bez prstena a bez dietata, nechcela som to riesit s nimi. Aby si nedajboze nemysleli, ze im zavidim. Mate pravdu. Musim mu normalne povedat, co citim. A ked povie, ze chce pockat, pockam. Zivot bez neho si neviem predstavit

ludmilaka
13. okt 2016

@akopprincezna Ono u nás zavážilo aj to, že som bola na JISke vo vážnom zdravotnom stave a jeho nechceli informovať o mojom zdravotnom stave lebo mi nebol rodina.

perdiem
13. okt 2016

@akopprincezna veru počkaj, ale ja by som sa spýtala, na čo chce čakať 😉

valentina5
13. okt 2016

@akopprincezna Naoko mate dokonaly vztah...? partnerovi to takto asi vyhovuje, zrejme nebude rodinny typ, deti, starosti, inac by ste v tom davno mali jasno, 5 rokov je dlha doba. Uprimny rozhovor, otvorenost riesit zakladne veci, tym sa nic nepokazi, prave naopak, ak ty chces deti a on si chce len uzivat, tak naco stracat cas, zivot je prilis kratky nato, aby si cakala... s detmi si uzijes kopec zabavy, jasne, ze aj starosti, ved to patri k zivotu. Vies, je mi to take nepochopitelne, zijes s niekym 5 rokov a bojis sa rozpravat o vasej spolocnej buducnosti, aby si nieco nepokazila, to nie je dokonaly vztah, podla mna.

j.a.n.e.7
13. okt 2016

@akopprincezna No veď to že sa máte otvorene porozprávať neznamená, že nepoužiješ aj trocha ženskej rafinovanosti 🙂 Nedávaj mu ultimáta, to by sa naozaj mohol zľaknúť, ale v pokojnej atmosfére nadhoď túto tému a ideálne by teda bolo, keby na "riešenie" akože prišiel sám 🙂

janinah
13. okt 2016

@akopprincezna ak chce čakať,tak ja prostoreká by som sa hneď pýtala? čakať? a na čo? mladšia už nebudem,jedine,že by si chcel čakať na nejakú inú....takže čakaj,ale nie tak ako poniektoré tu písali,že čakali až sa nedočkali a medzitým im šialene tikajú biologické hodiny

stastnablcha
14. okt 2016

ja by som sa asi nebala povedat.. pri flaske vinka s tym ze kam smerujete.. ze ty by si si vedela predstavit uz aj nejaky posun.. a co on nato..

moonlight1210
14. okt 2016

@akopprincezna chces svadbu a napises toto? "naoko mame dokonaly vztah."
to prave kvôli tej chybajucej svadbe straca na dokonalosti?
alebo tam potichu skripe aj nieco ine?
ci uz vopred tusis jeho odpoved?

co sa tyka teba - ty si hlavne urob jasno, ci naozaj chces svadbu a dieta tak mocno a cim prv, alebo to chces, lebo ta k tomu navadza a taha to, co vidis okolo. ze je v tom pocit, ze tebe uteka vlak, lebo vsetci okolo teba to uz maju.
lebo vies - ak zije manzelsky par v prostredi, kde sa polovica ich priatelov rozvedie, tak im prudko stupa riziko, ze svoje problemy budu mat sklon riesit rovnako definitivne.
vplyv prostredia, v ktorom zijes. tomu neutecies.

co sa tyka priatela - na zaciatok bud uprimna. jednoducho povedz: vies co? chcela by som sa uz vydat a mat deti. pojdeme spolu do toho?
nepovedz nic viac, nic menej (nevysvetluj svoj postoj, nedavaj argumenty, omacky. len cakaj.) a pozeraj ako zareaguje. a hned uvidis, ci mu zabehne, alebo ako sa k tomu postavi.
az podla toho, ako zareaguje, potom hovor.
a daj mu po rozhovore trochu casu, nech tu info stravi. nevracaj sa k tomu. netlac na jasnu odpoved hned. este je tu moznost, ze ked popremysla, sam si povie: a vsak preco nie?

no a zensku diplomaciu, ako ho nakoniec k tomu zmanevrovat tak, ze to sam bude chciet (ak by teda to chcel odkladat na neurcito s podtónom: ja sa zenit nebudem), mozes pouzit aj potom. 🙂
naco vyhadzat na stol hned vsetky karty?

hlavne prestan mat strach, ze nieco pokazis. lebo budes okolo neho chodit tak po spickach, ze nieco urcite pokazis, alebo prepasies. strach ti zviaze ruky.

bluka2
14. okt 2016

Presne normalne mu to povedz bez omacok, bez komentarov a dobre si vsimni, aka bude jeho prva reakcia, ktora ukaze, ako je k Tebe nasteveny. A daj vediet 😀