Ako môžem sledovať 15-ročného syna cez mobil?

slavinka15
27. máj 2024

Ahojte ,poprosím, ak je tu niekt,kto vie pomôcť,hľadám dobrú appku ,aby som mohla mať prehľad,kam chodí môj syn po večeroch, mam o neho strach,má 15 rokov,potrebujem ho napichnut na môj mobil,aby o ničom nevedel a ani netušil.Dakujem.

pukina
27. máj 2024

@slavinka15 toto nie je cesta. Chapem, ze je pubertiak a bojis sa, co robi a kam chodi, ale ak ti na to pride, uplne si zahodis mozno posledne zbytky dovery ktore voci tebe ma. Kazdopadne bez toho, aby si sa dostala do jeho mobilu to nespravis. Musi mat nainstalovanu aplikaciu on aj ty.

slavinka15
autor
27. máj 2024

@pukina oki,a dakujem

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavinka15
autor
27. máj 2024

@ka_ty2 Dakujem

butterflyeffect
27. máj 2024

My zdielame cez google maps polohu, no vedia o tom, lebo to musia potvrdit a kazde 3 mesiace chodi email na pripomenutie za sa poloha zdiela…

lujza123
27. máj 2024

S mojou dcerou mame zdieľanie polohy na iPhone , ale teda moc to nesledujem, fakt len výnimočne. Ale ona o tom vie, vie ze je to len preto aby som sa nebála a nemusela jej vyvolávať kde je kedy pride atd

S otcom zdieľanie polohy nema, ani sa jej nedivím, on ju vkuse špehuje cez edupage - odchody, príchody ak jej náhodou odpadne hodina do 3 sekúnd jej volá a už vyšetruje a obviňuje ju ze je poza školu .

Tým chcem povedať ze ak sa spravas k synovi normálne, vysvetlíš mu prečo chceš vedieť jeho polohu a nebudeš to zneužívať proti nemu tak ti tu polohu aj sám dá. Ak polohu chceš koli neustálej kontrole a ovládaniu puberťák to vycíti a bude sa vykrúcať z toho.

Jasne ze ako rodič mu ten telefón môžeš vziat a vrátiť len pod podmienkou ze tu polohu bude zdieľať, no ked na to pôjdeš nátlakom nájde spôsob ako to obísť.

anna777115
27. máj 2024

Do, pätnásť rokov ok, ale potom by už mala byť nejaká dôvera a spoľahlivosť na toho mladého človeka. Od pätnástich rokov sú už mladistvý trestnopravni, už to nie sú malé deti ktoré musíme sledovať na každom kroku a nespustit ich z očí.

tanyan
27. máj 2024

Neviem čo ťa k tomu vedie, ale dokážem pochopiť strach. Záleží aj od konkrétneho mobilu a operačného systému. Možno by sa pre konkrétne zariadenie dal nájsť spôsob...
Naša dcéra má zatiaľ zariadenia prihlásené cez moje g-konto, takže všetky práva a nastavenia môžem ovládať ja plus info o zmenách mi chodí na mail.

maranco
27. máj 2024

@slavinka15 ak to bude nedobrovoľne počítaj s tým že začne "zabúdať" mobil doma alebo si aj kúpi tajne iný mobil

najna08
27. máj 2024

@slavinka15 toto píšem ako niekto, komu je táto téma asi najbližšie. Mám 16 a chápem z časti ten strach, aj ja s našimi zdieľam polohu, ale viem, že ma zas nešpehujú 24/7. Naši sú policajti a vedia čo všetko sa mi vonku môže stať. Ja to chápem tiež, ale je to hlavne o dôvere. Keby ma kontrolujú ako nejakého trestanca, tak sa mi to samozrejme nepáči a pokazí to náš už dost naštrbený vzťah. Ak to váš syn zistí, pokazíte si s ním úplne vzťah. Nebude vám dôverovať. A bude vám hlavne klamať. Kúpi si druhý mobil, o ktorom vedieť nebudete a ten svoj si “náhodne” zabudne doma. Toto robila moja najlepšia kamarátka. Ale pokiaľ sa s ním o tom porozprávate, tak to hádam pochopí a určite je to lepšie ak o tom bude vedieť než by ste mu to spravili poza chrbát. Tým totižto naštrbíte jeho dôveru k vám.

tilly
27. máj 2024

Ja viem sledovať aj dospelaka. Čo je na tom? Prečo by to malo znehodnotit dôveru? On je v pohode, nerobi hovadiny, keď vie, že ide do baru, kde nie je signál, napíše mi, aby som sa nebála. Aspoň keby sa mu niečo stalo, tak ho nájdem... ešte aj moja sestra ho vie sledovať, aj on ju, sú prepojení cez iPhone.
Ale nesledujem ho stále. Iba keď dlhšie nechodí.

midka
27. máj 2024

@ka_ty2
@butterflyeffect ....musia mať deti trvalé internetom pripojenie?

butterflyeffect
27. máj 2024

@midka fuha to ti neviem povedat, my mame vsetci internet v mobile tak som to nejako neriesila, ale predpokladam ze ano, lebo napriklad muz bol minule niekde a ukazovalo mi ho offline, potom vravel ze nebol tam signal.

butterflyeffect
27. máj 2024

@tilly myslim ze skor o tej dovere to bolo myslene tak, ze ak by to spravila na tajnasa… takisto zdielame a nekontolujem stale, ale muz je vela na cestach a ked soferuje a mam strach, len pozriem ze sa hybe na mape a som spokojna a nemusim ho bombardovat telefonatmi ci zije 🙂

maranco
27. máj 2024

@midka internet potrebuješ, ako by sa prenášala informácia kde sa práve nachádza?
Ale ak by internet nepoužíval na videá, pesničky a hranie, iba fakt na písanie, polohu a prípadne volanie cez aplikácie (aktualizovanie mobilu a aplikácií by nechával na WiFi) tak sa zmestíš do 1 GB/mesiac čo je za 2-3€

majka99999
27. máj 2024

@midka ano, musia mat, moji maju O2 (vsetci mame) 1 GB za 3 eura na 4 tyzdne. Volame cez Whatsapp, cize kredit ide tam a nie na bezne telefonaty. Maju 9 a skoro 12, chapu, na co maju Family Link, samozrejme aj nejake appky su obmedzene casovo, inac by sa hrali a bolo by po 1 GB hned. 😁

tilly
27. máj 2024

@butterflyeffect aha. Tak už chápem. Tiež by som to nerobila na tajnasa

maranco
27. máj 2024

@slavinka15 máš aj premyslené čo urobíš keď ti povie kam ide a zistíš že je inde? Prezradíš sa že vieš kde bol? Znenávidí ťa.

Raz som od 14 ročnej opitej, sedela na zemi a zvracala pýtal číslo na mamu, tak sa vzpierala, že mame nevolať, lebo jej povedala že prespí u babky.
Tak som jej dal na výber zavolať mame nech si po ňu príde, alebo zavolám mestskú políciu nech si ju odnesú. Vybrala si mamu.

lavender94
28. máj 2024

Keď si predstavím, že by mi rodičia na tajnáša kontrolovali polohu, asi by som v tom veku veľmi často zabúdala a vypínala mobil len tak z princípu. Veď to je úplne nerušenie dôvery, vzťahov. A celkovo si myslím, že v tých 15tich už toto nie je potrebné pokiaľ nerobi hovadiny. A ak robí, tak toto aj tak nie je cesta. V tomto prípade aj keby mu to povieš, tak si nájde cestu ako vám v tom zabráni. Týmto nič nevyriešiš, len sa veľa rozprávať a rozprávať. A ak si na nejaké výtržnosti nevystačiš sama, existujú psychológovia.

slavinka15
autor
29. máj 2024

Ďakujem všetkým za dobré a vzácne rady