Ahojte ,
Ako riesite situacie, kedy chlap ma nejaku pracu, nechce sa mu do nej, tak ako na nich idete?
Narovinu-to velmi s mojim nefunguje , zvykne byt znechuteny, zr mu nieco ,,kazem"
Ako ho presvedcite ,.ze je to vlastne jeho napad napr?
Dik za tipy
mne sa vždy darí po sexe... vtedy ho prehovorím aj na nemožné... 😉
- u mňa je to v bode mrazu,
ale teraz ma napadlo: ak ho po 100stý krát upozornenia, že má to a to spraviť a nespraví to, tak začni jednoducho Ty sama a začni naschvál nemotorne, ešte viac to pokaz až tak, že sa bude musieť kúpiť niečo nové 😈 😇 a po niekoľkýkrát možno mu to dôjde, než by kupoval opäť niečo nové a drahé ... tak sa pustí do toho sám ....
Rozprávam, rozprávam keď sa k tomu nemá, tak poviem "ok tak to urobím sama" a idem to robiť.. vtedy sa dvihne a urobí..
píšem napríklad o oberani jabĺk cez víkend, stále to odkladal a odkladal.. tak som okomentovala, vzala rebrík a keď videl že nedociahnem tak už siel a obral.. ale kým som ho prosila predtým tak to odkladal so slovami "jasne hneď"...
Nikdy som do nicoho netlacila, zastavam nazor, ze nech si ide svojim tempom. Tiez nerada nieco robim, ked sa mi nechce. Ale mozno je to tym, ze vzdy nieco robime, sami od seba, neviem
Neviem či motivovať je u nás správny výraz. Čo sa týka domácich prác, tak ho nemusím motivovať. On sa buď spýta či potrebujem pomôcť a ked poviem že áno tak to spraví. Prípadne si o to požiadám sama. Sú ale veci, ktoré treba viac prizvukovať. Napríklad od minulej stredy mu hovorím, aby zavesil inzerát na jednu vec ktorej sa chcem zbaviť. Dnes ráno som to pripomenula 4x. Odpoveď "joj zabudol som". No ak zabudne zas, tak to zas poviem.
Áno mohla by som to urobiť ja, ale tieto veci má pod palcom on, takže to občas u nás vyzerá ako u blbých :D
Väčšinou to začnem robiť sama🙂a on ma s hundranim pošle preč a spraví to
Niekedy ma už tak naserie, že mu musím 100krat povedať nech urobí aj to do čoho sa mu nechce lebo to proste treba, že na neho nahucim a potom urobí aj navyše. Lenže vtedy som semetrika, harpia čo ho buzeruje 😂 ale tak čo mám robiť keď to dokola omylam a nič, sú veci ktoré proste ja neurobím, musí ich len on. Ale takáto extrémy sa u nás dejú len občas 🤷
@viestta mozes uviest aspon konkretny jeden priklad? Napr ako by si nu povedala, ze upratanie sopy je vlastne jeho napad?
niekedy sa stačí nasrdiť a urobí, v krajnom prípade poviem, že si na to zavolám firmu a vtedy urobí
@deti95060810 presne, sex vyriesi vela 😂
@elenka.k on mi to s nervami pojde vziat, ale neuprace
Najlepsia motivacia je zazitkove ucenie 😀 Poprosis ho, aby nieco spravil (1,2,3 krat podla tvojej tolerancie). Ak nespravi, vyckaj na chvilu ked bude od teba chciet nieco on a vtedy s milym usmevom jooj zlato neskor teraz idem robit nieco ine (idealne to co si od neho chcela, ale viem, ze nie vzdy to ide pouzit, tak vtedy uved akukolvek inu pracu/cinnost hoc aj ze ides do vane). A vyser sa na to co chcel uplne 😀
Ak ho viackrát slušne požiadať o niečo, čo treba urobiť a on nič, tak volaj suseda, najlepšie mladého, pekného, šikovného, poflirtuj s ním, pochval ho, aký je šikovný a garantujem ti, že nabudúce ten tvoj urobí všetko ešte skôr ako mu to povieš. 😉
Normálne mu poviem "urobíš prosím ťa toto". A on urobí.
hmmm, to aj môj , ak nemá náladu ... Ináč čo píše
makova333 sem tam to fakt pomáha
tak mu sľúb modré z neba v rámci sexu , ale iba v tej šope, ak bude v TOP stave, lebo ináč nahá tam nepôjdeš 😝
@deti95060810 takto sa to robí 👌👍
Nijak, idem, urobím sama. A potom sa pochválim, aká som sebestačná, že mi ani muža netreba. 😄 A on to nemá rád. Ale väčšinou rád robí, aj pomáha, aj vonku okolo domu. Len nevarí. Ináč šikovný je vo všetkom. Veľa ho chválim, masirujem mu ego, aj keď si myslím svoje 🤭
A co mate doma dieta namiesto chlapa? Spravi hocico aj bez doprosovania a taktik. Tak ako aj ja.
Nemotivujem, ale najprv 1. nemohol by si prosím ta spraviť, potom 2.kedy budeš mat čas to spraviť a nakoniec, už nie je motivácia ale rozkaz... Ale to sa stalo len raz odvtedy sme pri bode 1 al 2.
Teraz je doma týždeň lebo ma zlomený palec na nohe a netreba ani motivovať, je upratané vždy
@beata_k a ked nezacne upratovat?
Nenutit ja tiez nerada robim ked mi niekto nieco nakaze, ale kludne sa dohodnite ze toto upracete tento vikend a dalsi budete mat volno my to tak mame, ked je treba zbierat urodu tak sa dohodneme co a kto co oberie a ked nie je co dame si volny vikend a netobime vobec nic
To je nesympaticke navliekat chlapa nasilu do roboty. Ja to nerobim. Robime veci spolu a potom ideme vecer spolu na pivo, koncert atd.
prečo motivovať, čo je škôlkar? Tiež sú práce, do ktorých sa mi nechce, snažíme sa robiť všetko spolu, keď jeden začne, druhý sa pridá.