Ako matka a žena som totálne zlyhala

28. nov 2021

Píšem tu, lebo sa cítim nanič. Ako matka a žena som totálne zlyhala. Vybrala som pre moje dieťa nevhodného otca, ktorý ak je doma, tak vyvoláva dusnú atmosféru. Ja som v jeho očiach tučná, moje jedlo je "radšej nie". Je dokonalý manipulátor a zničil nám celú rodinu. Hanbím sa, za seba, že som dieťaťu vybrala takého otca. Najhoršie je, že sa hanbím za svoje rozhodnutie pred dieťaťom. Skrz tohto mám pocit, že si ani neviem materstvo naplno užiť a utdká mi všetko krásne pomedzi prstu. Ako ste to prosím riešili? Už som zúfalá, odchod nsteraz nie je možný.

soldi
28. nov 2021

sucitim s Tebou. ako stare je dieta? ja som si vybrala tiez bohuzial manipulatora. budiz mi ospravedlnenim, ze som mala 19 rokov a aj poznam presne dovody preco som si ho vybrala. a urobila som si s nim dokonca 4 deti! 😀 to len pre utechu. poviem Ti k tomu len tolko, minulost nezmenis, ale mozes zmenit sucasnost. ak nie je nateraz mozny odchod, tak si to naplanuj, ako to urobis, ked ten odchod mozny bude. vzdy sa da zacat odznova. konaj tak, aby si sa za seba hanbit nemusela. potom bude vsetko v poriadku. drzim palce.

bluka2
28. nov 2021

Nebud k sebe taka prisna. Robila si vtedy, ako si najlepsie vedela, co uz. Dolezite je, co s tym spravis teraz, ked uz vies, co je ten chlap zac. Ak odchod nie je mozny teraz, mas moznost sa pripravit, aby bol mozny co najskor. Takze riesenie vidim v tom pozbierat sily a zacat planovat a konat a potom teba a dieta cakaju zas svetle chvilky.

autor
28. nov 2021

@soldi ďakujem ❤. Moje dieťa má rok. Muž sa veľmi zmenil od pôrodu. Je ale pravda, že ani pred ním nebol úplne vzorný, ale toto čo si ku mne dovoľuje teraz, to je moc. My sme v zrelom veku a preto som zo seba tak sklamaná. V mladosti som mala málo rozumu, keď som si tohto vybrala. Som vďačná, že mám dieťa veľmi ale hnevám sa na seba, za svoj výber, neodpustím si ho. Keď vidím komplet rodiny, ako idú spolu a žijú spolu ako rodina, je mi zle. Veľmi ma to trápi. Neznášam, keď da stále škriepi a ešte pred dieťaťom. Neviem mu to nijak vysvetliť že mu ubližuje. Už sa s ním ani nebavím radšej aby bol kľud, a nie je kľud... stále niečo. Vulgárne gestá, kritika, poznámky každú vetu, osočovanie, znevažovanie, irónia, naprieky... Des. Keby mi niekto pustil video ako sa bude chovať, čo je toto za chudáka, tak sa naň ani nepozriem už nikdy.

kristina2412
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martina1201
28. nov 2021

Sucitim s tebou a ako písali ženy vyššie priprav sa na možný odchod ak teda nie je možný teraz. Ak by bolo najhoršie skús azylovy dom.

Pred pôrodom nebolo jedlo "radšej nie", a tiež si nebola v jeho očiach tučná? Nebolo čo kritizovať a ani prečo nadávať? Chcel vôbec dieťa? Bolo plánované?

autor
28. nov 2021

@martina1201 áno dieťa tvrdil že chce. Ja som veľmi rodinne založená, keby nechcel tak by som si ho nezobrala. Aj sa pohrá s ňou, ale keďže je často nervózny, tak to nie je nič platné. Predtým mu nebolo fuj, dokonca so mnou piekol, varil. Ľudia ja som tak sprostá 🤦‍♀️. Ťažko povedať čo vlastne chcel/nechcel. Je to manipulátor vyšitý. Stratila som pri ňom toľko rokov. Kde tento svet speje? Má zdravé krásne dieťa, a on nevie prehodiť ani milé slovo? Víkendy s nami už netrávi. Jeho rodičia nás majú na háku, tiež sa za ten rok vyfarbili a teda nemáme v nikom oporu. Dieťa sme mali neskoro a moja matka už nevládze a je ďaleko.

To to dieťa bude mať chúďatko v živote len mňa? Myslela som, že budeme dvaja a máme starých rodičov. No som sama ako maternica. Asi len na to ma potrebovali.

miadi
29. nov 2021

Nema zmysel vyplakavat akeho si vybrala otca. To uz nezmenis. Radsej venuj svoju energiu tomu ako budes zit sama s dietatom Ved Snad nechces aby zilo v tak toxickej domacnosti. Vzchop sa! Pre dieta je lepsie zit so single stastnou pokojnou mamou ako v “komplet” rodine s dvomi nestastnymi rodicmi. Mozno potrebujes vyhladat odbornu pomoc Lebo si nim uplne zdeptana udupana. Zacni si planovat krajsiu buducnost bez neho.

canany
29. nov 2021

Presne tuto otazku si davam ja, preco som mojim detom vybrala takeho otca ako maju, co nemal zaujem byt s nimi a s nami, mne pomoct obcas s detmi. Ked som chcela ist na vylet ako rodina, cely vylet oduty, ze mi bolo z toho zle. Ked sme sli sami, uzili sme si to. 17 rokov som zabila, krasa a mladost v... a sama s dvomi detmi. Ale rozviedla som sa a dospele decko som vystahovala. Padol mi kamen zo srdca, prisla ulava a je to lepsie hlavne po psychickej stranke. A to som nemala take toxicke prostredie ako ty.
Treba to vyriesit, bude ta to psychicky deptat a tyrat. Viem na sebe, aka som bola uz z toho podrazdena a nervozna a odniesli si to nechtiac aj deti vtedy.
Raz mi syn zadrel, preco moj terajsi priatel, nemohol byt jeho otec. Ostala som v soku, ked uz on to vnima. Ked su u neho pusti im tv, nech ma pokoj, rano si mozu sami zapnut tv, aby on mohol vyspavat, a pozeraju co chcu. Naposledy mi syn povedal, ze pozeral prvu cast serialu arcane, ked som to videla, ake nasilie a bitky v tom boli, som ex poziadala, nech dozera, co pozeraju. Doma sa mi potom boja ist aj na wc sami.

amelie2017
29. nov 2021

Minulost uz nezmenis. Vybrala si dcere otca, akeho si vybrala. Co ale mozes zmenit je buducnost. Mozes si vybrat, ci budes utlacanou, ustrachanou mamou, ktora po sebe necha sliapat alebo hrdou, silnou zenou, ktora vychova svoju dceru bez chlapa, ktory si ju nevazi.
Ak momentalne nemas kam ist, pripravuj sa na odchod postupne. Odkladaj si kazde euro, vyhladaj si organizacie, ktore pomahaju tyranym zenam, mozno rozhovor s ludmi, ktori tam pracuju alebo s ich psychologmi ti pomoze a doda odvahu na odchod. A hlavne sa neupinaj na predstavu uplnej rodiny. Je nashodnotena. Ja sama som vyrastala v uplnej, ale dala by som vsetko za to, keby mama od otca odisla.
Budem ti drzat palce, aby si sebe a dcere vybrala tu spravnu buducnost a aby ste boli stastne.

autor
29. nov 2021

@canany
@soldi
Kto vám pomáhal s deťmi jeď ste od neho ofišli prosím? Ja nemám nikoho kto by zašiel po ne do škôlky, zostal s nimi na pn keď ja budem musieť byť v práci ... to sú také praktické veci, ktoré mi bránia ofísť. Lebo dieťa musím uživiť. Zároveň sa musím asi odsťahovať do rodného mesta kde by eme mohli bývať, ale prácu tam nemám. Tu mám zmlivu na neurčito, v 40 sama s dieťaťom už budem všade odpísaná a známosti nemám.

soldi
29. nov 2021

mne nepomaha nikto. vsetko musim zvladat uplne sama. pred odchodom som si nevedela predstavit, ze ako by som to mohla dokazat. nuz, nemala som na vyber a nejako to davam. vsetko sa da, ked clovek naozaj chce. drzi Ta strach z neznama a z neistoty. poznam to. chapem to. je to prirodzene. skus hladat sposoby, nie dovody preco nie.

elistek13
29. nov 2021

Mozno by bolo dobre aby si sa zacala na odchod pripravovat, zeby si si pomaly zacala setrit a tak podobne, ak by sa to zhorsilo aby si bola pripravena aspon trosku. Nie je to jednoduche, ale zakazdym sa da nejaka moznost najst.

dankanka
29. nov 2021

Ide dost aj o to, aku mas pracu.. pri home office bysi to mohla zvladnut, ak ale nepracujes z domu, budes si misiet dakoho zaplatit alebo sa dohodnut s inou mamickou ze by ste nastriedacku brali deti..

heidy222
29. nov 2021

Zlyhava Partner, nie ty

autor
29. nov 2021

@dankanka nemám homeoffice ani zďaleka a nevi či si nájdem prácu v mojom odbore vôbec.

cacianka
29. nov 2021

Veď rozhod siete, zistuj trh práce v meste kde by si mohla ísť, možno natrafíš na známych alebo dobrých ľudí, ale keď nevytrcis ani nos, ťažko ťa niekto objaví.
Profesia, ITP, portály, firmy. Pátraj, zisťuj, nikdy nevieš kde nájdeš šťastie a natrafíš na prácu, a potom lepšiu.
Keď pánovi nechutí tvoje jedlo tak var iba dcére a sebe, per a žehli iba vám 2, a tak ako radia ženy, šetri si € do rezervy na tajno, nákup sebe aj malej do zásoby veci bežnej spotreby, odkladaj bokom všetky doklady, zmluvy, hlavne aj výpisy mužove, aby ťa neos.ral s majetkom a potom výživným, hladaj iné bývanie aspoň aby si mala prehľad aké sú úrovne a ceny.
Hľadaj cesty ako sa to dá zvládnuť, nie výhovorky ako sa to nedá.
Napr. dieťa vyberať zo škôlky môže aj mamička s ktorou sa budete striedať, alebo jej za to zaplatíš drobné, aj ona si privyrobí .alebo sa viaceré mamky zložíte vybavíte opatrovateľku nejakú študentku alebo čipernu čerstvú dôchodkyňu.
Zvládli to ženy s 2 3 aj 4 deťmi, neboli milionárky, tak prečo by si nezvládla ty.

orchidulka
29. nov 2021

@canany... mam presne to isté ...:(

martina1201
30. nov 2021

Autorka neboj sa zvládneš byt s deťmi sama. Ja som sa po 10 rokoch manželstva rozviedla s mužom, zobrala svoje 3deti vo veku 5 - 8 rokov a presťahovala sa s nimi do podnájmu. Mala som v Tom čase novú prácu na živnosť pričom som nemala pausalny príjem ale podľa výkonu. Niektoré mesiace boli ťažké, hlavne keď som zarobila malo, lebo podnájom bol drahy. Rodičov som nemala a nemal mi ani kto pomáhať. Dala som to o rok som si kúpila byť cez hypo a presťahovala sa do vlastného. Našťastie deti nebývali choré a prácu som mala flexibilnú. Takže v pohode sa dalo.....a zvládla som to. Zvládneš to aj ty.....

autor
30. nov 2021

@martina1201 ďakujem za podporu. Moja dcéra je žiaľ chorľavá dosť. Od narodenia s ňou stále behám po doktoroch. Je alergička, má ťažký reflux a musím dbať o prísnu dietu s obmedzením potravín na ktoré má alergiu, lebo hneď sa to prejaví alergickou nádchou. Máme to podchytené zatiaľ no nemyslím že to bude jednoduché. Klobúk dole pred tebou teda, že si to zvládla s 3 detičkami a ešte aj podnikať. Môj pracovný čas je fixný a ke ťažko sa v mojom odbore zamestnať takže fakt neviem. Začínať od nuly a zahodiť roky štúdia a úsilia je pre mňa ťažké a neviem si to ani predstaviť.