Ako mám priateľa predstaviť rodičom, keď sa stále vyhovára?

sima_71
12. feb 2017

Ahojte dámy... chcem sa Vám trocha zdôveriť a potrebujem od Vás radu ohľadom vzťahu.. s priateľom sme spolu už vyše roka. Dlhšiu dobu som to pred našimi nejako nevyťahovala, držali sme to v tajnosti. Pred nedávnom som nad tým všetkým tak intenzívnejšie rozmýšľala a odhodlala som sa s tým zdôveriť mame, už ma nebavilo ako sme sa stále museli schovávať ako malé deti, len preto, lebo sme sa báli ich reakcie.. tak som išla s pravdou von... mamu to dosť prekvapilo, lebo môjho priateľa z videnia pozná.. ale nemala nič proti tomu, skôr naopak, tešila sa, že mám vzťah.. teraz je najväčší problém môj priateľ. Nechce sa bližšie zoznámiť s mojou rodinou, stále sa len vyhovára, že nemôže a bla bla bla... veľmi rada by som ich zoznámila, ale mám pocit, že on nechce.. zo začiatku som si myslela, že potrebuje len čas... a teraz si namýšľam, že to so mnou nemysli vôbec vážne. Doteraz sme chodievali len k nemu, lebo sme nemali inú možnosť, ale teraz už môžme bývať aj u nás a stále nič.. som zúfalá a neviem ako to mám dať do poriadku. Čo si o tom všetkom myslite? Ako ho mám dostať ku nám a zoznámiť ho s mojou rodinou? Za rady vopred ďakujem 🙂

liz_lemon
12. feb 2017

@sima_71 koľko rokov máš ty, a on?

pribinak
12. feb 2017

No a kolko spolu chodíte? Ved ked je to zatial krátko, tak ho nemusis nutne predstavovať rodičom
Vela párov to riesi tak, ze sa predstavujú rodičom az ked je to vazne s schyľuje sa k zásnubám ci svadbe alebo narodeniu potomstva

Ak zstial nic u vas nehrozí, naco ho chces predstavovať az rodičom, najmä ak uz mama vie kto to je

moni244
12. feb 2017

Za prve, neponahlaj sa, za druhe, preco by ste mali ist byvat k rodicom? Ved si najdite podnajom a spoznajte sa. A to mate kolko rokov? 15? Ked sa musite schovavat?

bluka2
12. feb 2017

@moni244 Myslim, ze tym byvat myslela travit cas u nich doma

trubajerichova
13. feb 2017

Tak tú tému na čas odlož a skús ho potom zoznámiť najprv len s jedným rodičom. Možno len nechce byť ako zvieratko v zoo .

zabka147
13. feb 2017

No to su my teda rady...ak riesite vztah a ty mas pocit,ze to beries vazne a cakas,ze aj on by to tak mal brat pekne to s nim preber a, na nic necakaj...jednoducho ked je dospely,ak teda je,nech ti povie vazne dovody preco ma problem ist k vam...daco v tom musi byt...ved ak ta berie vazne mal by to brat prirodzene,ze pojdete aj k vam...a mozno nechce ist preto lebo to neciti k tebe tak naozaj a preto tam nechce ist a zoznamovat sa lebo mu to pride trapne...aj tak to moze byt.To si musis vydiskutovat...a rob najlepsie pre seba...aby si sa ty citila dobre....lebo existuju aj vztahy kde stale niekto trpi...bud to budes ty alebo on...to zhodnot sama.Ale urcite sa hi narovinu spytaj ze co ma za problem.Ak ti povie aby si to neriesila odpoved je,ze pre neho nie si dost podstatna aby ho trapilo ako sa citis....ja len tak narovinu.nebudem pisat bachorky...zivot leti a je ho zbytocne zabijat z niekym kto za to nestoji...a zase ten ktory za to stoji pre neho je dolezite aj to,co trapi teba a ako sa citis.

emilia25
13. feb 2017

No radu ti veru nedam lebo fakt neviem ako by si ho donuitla.mozno nafingovat akoze nejake nahodne stretnutie v meste.mi sme tak nahodne tiez so svokrou stretli v lidli.a prve oficialne predstavenie bolo presne na silvestra.a to som bola muzova prva a posledna co takto oficialne predstavil po 2 mesiacoch chodenia.tiez sme to potom striedali raz u nich raz u nas.a po 2 mesiach sme odisli spolu zit do uplneho ineho mesta.

lienka737
13. feb 2017

Dosť dôležita informácia je Váš vek.
A rada- opýtaj sa ho to rovno, prečo sa nechce zoznamiť. Ale tipujem, že sa chce vyhnúť tomu trápnemu obzeraniu, toho som sa aj ja vždy bála 😀

dzjanetta
13. feb 2017

@sima_71 AKO?...nijako...vôbec ho nenúť...to je najhorsie.

zlte_kuriatko
13. feb 2017

Vobec to nemusis riesit..ja som svojho mm predstavila,az ked som bola tehotna. 😀 tiez sa toho akosi bal 😂 a teraz je u nich doma..vsetko ma svoj cas

zlte_kuriatko
13. feb 2017

Ako doma..som myslela

elizita
13. feb 2017

Velmi dolezity udaj si tu nedala a to vek. My sme si s muzom zacali v 18tich. Po necelom roku zacal k nam chodit on a ja k nim asi az po 5 rokoch. S jeho rodicmi som sa sice poznala,ale akosi som nemala potrebu mat istym sposobom pocit ze patrim do ich rodiny. Samozrejme velku ulohu zohral vek a aj to,ze sme obaja studovali a fakt,ze s predoslou nadejnou svokrou sme boli skor na noze. Potom som s nimi rovno isla na dovolenku do Chorvatska a zacala som uz k nim aj chodit. Po 7,5 roku sme sa zobrali a so svokrovcami mozem povedat,ze mam velmi dobry vztah. No al by sme boli vtedy 30tnici, urcite by to vyzeralo inak.

sibalka21
13. feb 2017

Netlac na neho, lebo ta "kopne do prdele".... Nechaj ho nech sa rozhodne sam a ked bude chciet sa zoznamit s vasimi, tak ti to povie

lorela
13. feb 2017

@sima_71 Prečo ste museli váš vzťah tajiť vyše roka, hm? Aký je tam háčik? 🙂

A, áno, tiež by som mala podozrenie, že náš vzťah neberie vážne. Nútiť ho nemôžeš, skôr sa len porozprávajte a ty sa podľa toho zariaď.

0silvia0
13. feb 2017

@sima_71 vôbec by som to nesilila. Keď nechce, tak nechce... dnes to nie je tak ako kedysi, keď mladí potrebovali na všetko požehnanie a rady rodičov...

sima_71
autor
13. feb 2017

@liz_lemon ja mám 21 a on 29 a nemyslím si, že na veku záleží.. všetko bolo medzi nami ako v rozprávke (a teraz naozaj nepreháňam) .... u našich bývam preto, lebo ešte študujem...naozaj neviem na čom som.. vždy keď sa s ním chcem na tuto tému rozprávať, nájde si nejakú výhovorku.. už si naozaj namyslam všelijaké veci 😏Všetko boli super, až pokiaľ sa nedozvedel, že som sa doma zdoverila... akoby sa mi vyhýbal a neviem či potrebuje len čas, alebo čo 😔

elizita
13. feb 2017

@sima_71 no na veku velmi zalezi, samozrejme.. poznam par, ktory prve stretnutie, kupu bytu, sobas a dieta stihli v priebehu 2 rokov.. no mali vtedy 28 a 30.. v takom veku uz take veci idu rychlejsie..

0silvia0
13. feb 2017

@sima_71 a keďže ho tvoja mama pozná, nevie na neho nejakú tajnú "pikošku", kvôli ktorej by sa on cítil nepríjemne? Len dedukujem podľa toho, čo píšeš...

sima_71
autor
13. feb 2017

Práveže neviem o žiadnej.. ona sa ma stále na neho pýta.. ako sa ma kedy príde.. a tiež jej je čudné, že ku nám nechce prísť ani na návštevu. Naozaj som z toho zúfalá

juliet86
13. feb 2017

tvoj priatel sa sprava divne... je uplne normalne spoznat sa s rodinou. este v takom veku a po takom case. nieco tam nesedi a nechce priznat co...

lubkavargova1
13. feb 2017

Vidis, maina zareagovala spravne..je prekvapena, ale nema nic proti. Pozri, ona proste zistila, ze jej male dievcatko dospelo a ma niekoho... 🙂

Ak vsak to myslite vazne a nemate na hlave masielko tak by sa slusilo aby mladenec sa prisiel predstavit a povedat kto som- co som. Aspon uz sa nebudete musiet skryvat a robit tajnosti a rahoty. Po case to jedneho omrzi take tajnostkarenie. Ci sa mate za nieco hanbit?

Ber to aj zo strany rodicov, minimalne tolko ucty by si zasluzili, aby sa prisiel predstavit. Nemusi to byt nejaka velka hostina, staci klasika, ze predtym ako pojdete nekde na rande, tak sa po teba stavi, poda si ruku s otcom a s maminou a hotovo. To ostatne pride aj samo 🙂

renirv
13. feb 2017

@sima_71 spytaj sa ho na rovinu ci ma zaujem aj s tebou planovat buducnost, lebo ak nie, tak to len zbytocne stracate cas so vztahom. Je to smutne, tak ale aspon budes vediet, co a ako. Ako dlho ste uz spolu? Ja som mojho zoznamila po par dnoch s rodinou, lebo my sme mali prijimanie a on prisiel po mna, takze mi to bolo dost divne aby som ho nezoznamila

alaguema
13. feb 2017

@sima_71 Zoznámenie s rodinou, je predsa len istý krok k záväznejšiemu vzťahu, aj keď len úplne neformálny. Asi to tak zatiaľ necíti.

lintu
13. feb 2017

rozoberá sa tu tvoj priateľ a tvoji rodičia, ale... čo ty a jeho rodičia? už vás zoznámil?

lorela
13. feb 2017

@sima_71 Doma si sa pochválila, že máš vyše roka priateľa, a on sa ti teraz za to akoby vyhýbal? Mne je to dosť jasné...

stanulienkat
13. feb 2017

@sima_71 nechcem ti brat iluzie , ale do roka byva kazdy vztah ako v rozpravke. Ste spolu strasne kratko.

rusalkablack
13. feb 2017

alebo to s tebou nemyslí vážne, alebo je tam niečo iné - nie je ženatý ?

moonlight1210
14. feb 2017

@sima_71 a ty jeho rodinu poznas? priatelov? známych? tvoji priatelia ho poznaju? stretavate sa obcas spolu aj s nimi? kde ste sa doteraz spolu vidali?

germaniawerks
14. feb 2017

nijako veď predsa spáva s tebou ne s rodičmi. my chlapi nemáme radi keď sa do sexu miešajú veci ktoré tam nepatria

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz