Mam 22 a tikaju mi biologicke hodiny velmi často myslim nad dieťaťom niekedy uz som z toho strasne smutna a nervozna ze niektore v tomto veku uz maju... lenze ja si to ani nemozem dovoliť, niesom zabezpečena, pripravena a nemam ani priateľa...ako to mam dostat z hlavy a nemysliet nato?
Ja ked som mala 22 tak som kazdy vikend sedela s kamosmi v bare, cele leto precestovala po festivaloch v stane a urcite mi nebili biologicke hodiny. Si mlada, uzivaj si zivot.
Ze biologicke hodiny😂😂😂😂😂 Dievca, zi, uzivaj si, studuj, pracuj, cestuj. Na dieta mas este cas.
Dostať z hlavy to môžeš veľmi jednoducho keďže od toho aby si bola aspoň blízko k tikaniu biologických hodín ta delí aspoň 10 rokov.
Hlavne sa neuspokoj s hocijakým chlapom ktorý by bol ochotný sa usadiť len preto že máš mylný pocit, že ťa tlači čas. Tam a ani blízko k tomu naozaj ešte niesi.
Túžiť po dieťati môžeš, ale iste ta nesúri nič. Uz vôbec biologické hodiny. Mysliet navto. Nemusíš prestať, daj si ale radsej cieľ zabezpečiť sa aby si to dieťa mohla mat v klude o par rokov neskôr 😉
Prečo by jej nemohli tikať biologické hodiny? Každá z nás to má nastavené inak, ja som tiež túžila po deťoch veľmi skoro.
@pininka1 tikanie biologických hodin nie je ze chces dieťa, ale to ze mas posledne možnosti, vzhľadom na vek/zdr. Stav... Cize ani tebe v 18tke nic netikalo, len si túžila po detoch skor. Teda aspon ja tontsk chápem 😁
Približne v tvojom veku (možno o dva roky viac) som aj ja zacítila silnú túžbu po dieťati. Ale nakoniec som si uvedomila, že som dieťa brala len ako únik zo svojho stereotypu a strašnej práce. Zmenila som prácu, bývanie a túžba sa zrazu stratila 🙂 takže skús niečo vo svojom živote zmeniť a sústrediť sa na to.
Na dieta okrem tuzby treba aj zodpovednost a podmienky ..a na to treba dorast
A taký základ ako milujúci manzel/partner, zázemie, to už máš?
@haley7897 prečo by ju malo deliť 10 rokov? Ja som otehotnela v 25ke a to až po roku snaženia. Takže mne tikali v 24-ke. 😉. Možno je osamelá , ale sú ženy, ktoré aj v dnešnej dobe túžia mať dieťa skôr a nie až po 30ke, ako je to moderné, príp. čakať do 40ky. (kto nemôže mať deti, je to iné). To , že nie je zabezpečená je druhá vec, ale túžiť po tom môže
@kvetinka75 túžba po dieťati a tikanie biologických hodín sú dve úplne rozdielne veci.
tikanie biologickych hodin veru nie je to iste, ako tuzit po dietati.
tikanie biolog.hodin znamena, ze sa pomaly konci moznst at dieta z hladiska biologie, cize stav organizmu sa meni a schopnost otehotniet a donosti zdrave dieta klesa. to je tukanie bilog. hodin, nie to, ez deti chceme.
a teda rozhodne zoadnej zene entikaju biol. hodiny pred 25r zivota. a do 30r je to skor take prechdone obdpbie, lebo udajne gynekologovia odporucaju mat dieta do 25r, cize to je najvhodnejsie obdobie z hladiska biologie. no mnohe mame deti aj neskor, cize nei ej to nemozne a do tej 30-tky je to este celkom v pohode, po 30-tke je to urcite rizikovejsie. a teda cim vyssi vek, tym horsie, tym ta moznost klesa. je to samozrejme trosku individualne
Kľudne to môžu byť biologické hodiny. Ide o biologicky vek, nie o ten na občianskom. Jej telo vnútri môže byť kľudne staršie (a kľudne aj zvonku - nikto neviete, ako vyzerá). Ako keď žena niektorá v 50 nie je v menopauze a niektoré už po 30 áno. Niektorá by v 22 ešte otehotnela a v 25 má už problém. Nehovorím, že veľmi pravdepodobné, ale úplne možné
@bluka2 áno, sú ojedinele prípady kedy sa toto udeje už v mladom veku ale naozaj nehovoríme o štandarde. Keď si zbehnes status a príspevky, tak tu ide skôr o to, že niektoré nepoznajú co pojem biologické hodiny znamená a zamienaju si to s túžbou po dieťati. A to fakt nie je to isté
@simca06022011 nesúhlasím, termín tikanie biologických hodín sa používa v súvislosti s tým, že túžiš po deťoch a to ma proste každý v inom veku, nesúvisí to vôbec s tým či ide o poslednú možnosť..
ono tie hodiny netikaju naozaj, ide proste iba o pocit 😅 a každý má pocity iné..
Autorka, chápem ta aj keď ja som v tom veku síce deti milovala ale netuzila som po nich ešte.. kvitujem ti, že si uvedomujes čo všetko potrebuješ k tomu aby malo dieťa zázemie.. ako to potlačiť neviem, avšak rada že sa treba čímsi viac zamestnať a skúsiť si nejaké nove záujmy je podľa mňa najlepšia.. podľa mňa je normálne že žena túži po deťoch a to aj v mladšom veku - kedysi bol predsa tento vek úplne bežný na rodenie deti, to že sa teraz všeobecné posunul vyššie neznamená že by si nemala právo na to aby si po deťoch túžila.. ale treba si povedat, že všetko príde vtedy ako má, v pravy čas - keď príde do života dobrý muž a vybudujete spoločne zázemie pre svoju rodinu..
Vedla jedna autorka caka tretie dieta a chce dat jedno dieta na adopciu, lebo vsetky deti nevedia uzivit. Chudatko dieta, celozivotna trauma, rodicia ma nechceli. Hlavne nechod touto cestou. Dieta potrebuje byvat, jest, nebudu ho za teba vychovavat tvoji rodicia, lebo chces mat vlastnu zivu babiku. Vsetko ma svoje poradie. Najskor vzdelanie, potom praca, byvanie, nakoniec deti.
@jana_eyre_2 neviem ci niekto ten termín mylne používa na označovanie túžby po dieťati, každopádne termín naozaj neznamená psychické nastavenie alebo túžby.
Termin Biologické hodiny zahŕňa súbor biologických faktorov, zjednodušene označujú čas činnosti /nečinnosti telesných orgánov. Nie našich tuzob a myšlienkových pochodov.
@haley7897 Nemyslím si, že každá žena má rovnako v sebe nastaveny súhrn biologických faktorov podľa veku 😉 a áno ide o pocity ktoré sú ovplyvňované biologickýni faktormi..
@jana_eyre_2 lol ok
@haley7897 btw, vraj ten termín vymyslel novinár, ako metaforu.. nič viac, nič menej..
Ako ho dostať z hlavy? Už si si odpovedala. Máš malo rokov, nemáš frajera, nie si zabezpečená
Biologické hodiny sú skutočne taky metaforicky názov, nie túžba po dieťati. A u autorky skor to vyzerá, že chce dieťa ako náplasť na samotu. Nie je to, že s dlhodobým partnerom sa už roky snažia o dieťa.
Autorka, dieťa sa nerobí kvôli tomu, že si sama a myslís si ze ono ta "vylieči zo samoty". Iné by bolo, keby máš partnera, zazemie, bývanie, ale ty sama píšeš, že nic z toho nemáš. Už len toto je dôvod, aby si si dieťa nateraz nerobila.a ako chceš si to dostať z hlavy? Polož si otázku, čo mu chceš ponúknuť? Slobodnú mamu a bývanie dakde v ubytovni? Lebo silou mocou si spravíš dieťa, s prvým chlapom, ktorý ani nebude o neho stať? Skus sa upokojiť, povedat si, že v tvojom veku to absolútne neušiel posledný vlak a keď prestaneš podvedome vysielať takú zúfalí túžbu, možno aj ten pravý sa nájde. Lebo chlapi to vedia vycítiť, že žena im akoby vraví "preboha, zober si ma a urob mi deti, lebo zosaliem". To skôr každý utečie, keď takto budeš pôsobiť. A bez urážky, už len z tvojho príspevku tak pôsobís aj na mňa.
kup si psa
Vo veku 22 rokov ti určite nezískajú biologické hodinky. Jednoducho sa cítiš osamelo. Chod von s priateľmi, nájdi si nejakú zmysluplnú aktivitu a hotovo