Ahojte, prosím poraďte a povzbudte ma. Ako mám odísť od manžela s malým bábätkom. Ako nabrať odvahu a urobiť to. Mame spolu byt, manžel je agresívny keď sa opije a to je skoro stále. Neberie ohľad na nič. A za všetko jeho správanie obviňuje len mňa. Poviem si svoj názor, vynadal mu že pije a on ešte viac a viac. Nadáva mi za vsetko. Všetko zle spôsobujeme ja, že ja ublizujem dcére, pritom som s ňou sama celý den. Venujem sa jej ako sa len dá plus sa snažím nezanedbáva t domácnosť. Alw toto nestačí. Jeden jediný deň už sim bola ozaj na dne a nevládala keď mala plakala celý deň. Tak sim len trošku zvýšila hlas na ňu, a už mi to vyhadzuje na oci aká som matka. Ale on že sa opije a zaspí o 7, nato sa nepozrie. Veľa krát boli také hádky te byt rozbitý, urážky, hádky, krik.. no ja sa ho bojím a preto neviem odísť . Poraďte a nesúďte prosím. Odpovede typu naco si si ho brala a čo si čakala si prosím odpustite. Mám dosť aj bez vašich úrokov.
@vevebono ako sa problem vyriesi sam?
Autorka - mozes odist k rodicom? Podat ziadost o rozvod?
Mizes zavolať 158 keď bude agresívny, oni ho majú právomoc vykázať z bytu. Ty mestom tým vieš podať neodkladko.
Ale toto chce kus odvahy a guráže
Potom mizes situáciu rieist odchodom. Máš kam ísť? Napr k rodičom? Babke?
Sú aj krízové centra pre matky s deťmi
Najlepšie je poradiť sa napr
https://centrumnadej.sk/
@simsalabim bola by si prekvapena, policajti ho daju na par dni za mreze max.3 dni sa mi zda a tych par dni vie urobit svoje.
Tam si vela silnych panov premysli ako sa budu doma spravat.
Ano, su aj nepoucitelní niektorí jedinci, ale vacsina si to premysli.
Plus, ak dojde k rozvodu, tato info z policie sa este moze autorke hodit.
Ja by som nanho zavolala policajtov.
Mám kam ísť, aj podporu rodiny. Ale proste nejde to, neviem nájsť odvahu. Keď ni nadáva do všelijakých a už pár krát aj takmer napadol fyzicky. Stiahnem sa.nerozprávam o tom druhým . Bojím sa ho . Keď je agresívny, mobil nehrozí, ten mi hneď agresívne vytrhne z ruky. Keď je triezvy milión krát sľubuje že sa to už nestane a vždy a vždy.
No nič. Povedať pravdu mame a otcovi. Keď bude v práci, tak pobaliť veci a odísť. Poslať mail alebo sms, že si odišla aj s dieťaťom.
Estw v ten deň podať neodkladko na zverenie dieťaťa
Ak máš zranenie, tak smer lekár a podať návrh na zákaz priblíženia
Začni to rieist čím skôr, lebo keď budeš ležať v nemocnici tak už bude neskoro
by som mu povedala alebo protialkoholické , alebo rozvod...
pred narodením dieťaťa neboli takéto problémy? možno to už nemá pod kontrolou a potrebuje pomoc.
môžeme ti tu nalinajkovat čo len chceš.Je to len a len na tebe. Nikto za teba nerozhodne.Ak nemas gule zacat novy zivot a nevaziš si to ze mas moznost odist tak to nerieš.Zbytocne ti tu cokilvek poradime,kym sa sama nerozhodnes je vsetko zbytocne.
@simsalabim týranie blízkej a zverenej osoby. To ma minimálne 2 dní cpz, ak povie, že sa ho boji, a bude sa vedieť nejak preukázať, môže žiadať zákaz priblíženia, vyhodia ho z bytu
Nie je to jednoduché, mám strach že to nikdy nedokážem. Uráža ma že hovorí ako ja ničím rodinu ako dcéra trpí kvôli mne, pritom on sa jej venuje len štýlom chvíľku sa pohrame a vezmem na ruky. Nikdy ju neprebalí, kwd place ma nervy zúri a dá ju mne. Strašne mi to ubližuje keď vidí moju snahu a všetko a ešte toto povie. Plus svokra nebola s malou dva tyzdne a už ma obviňujú že ju vlasten vnúča nepozná. Potrebuje denne milión fotiek malej. Teraz chodím častejšie k mojej mame. Viem mi pomôcť povzbudiť ma. Je asi normálne že viac potrebuje pomoc od mamy ako od svokry ?? .. baby ja už sim zúfalá. Nechem takýto život ozaj nie len kde nabrať tu odvahu
@ibrunova
@rozculena ospravedlňujem sa ak zavadzam 🤔
Ja som to videla pred mesiacom u susedov. Hneď ho brali, žiadne pockame co spravi ďalej. Bol ožratý a druhy deň si nepamätal ani prd. Každopádne na tretí deň s nim prišli policajti, a pán si išiel s taškou. Vyprevadili ho na koniec ulice a upozornili, že ma zakaz vrátiť sa
Pošli link na túto diskusiu rodičom a napíš im, či by ti mohli prísť niekedy doobeda pomôcť ťa pobaliť a vypadnúť, tak aby o tom muž nevedel. Plus vybaviť to neodkladné opatrenie. Napíš ten mail, prilož link a maj to v správach. Pokojne to dnes aj nepošli. Ale možno príde deň, že ťa manžel zbije, udrie, napadne, že si povieš a dosť. A potom proste už len klikneš na poslať.
to akeho kkt si si vybrala za muza je tvoja chyba, ale aj akeho otca si dala svojej dcere.. Ked nie pre seba, aspon kvoli nej naber odvahu.. Ci chces aby mala v dospelosti takeho partnera? Chces aby ju niekto mlatil? Krical na nu? Nadaval jej?? Lebo to robis, ukazujes jej, ze toto je normal, ze takto sa ma chlap k zene spravat..
Chceš mi nahovoriť, že sa viac bojíš odísť od alkoholika ako, že zbije teba alebo dieťa kým budete bývať spolu?? Haló..
Ty nemusíš nabrať odvahu ale rozum, je len otázka času kedy vám niečo urobí. Hneď zajtra choď na návštevu k rodičom a opýtaj sa či by si tam mohla ostať keď sa k tomu odhodláš, zober zo sebou najdôležitejšie dokumenty, základné oblečenie, plienky a podobne do kufra, to tam odlož a zvyšok potom keď už budeš naozaj rozhodnutá skončiť celú frašku. Držím palce a pevné nervy keď už budeš riešiť ďalšie veci.
Chodi do práce? Ak áno, tak je to to najlepšie pre teba. Ked bude v práci, zbaľ veci sebe a malej. A utekaj preč, k rodičom. Vtedy ti nema ako ublížiť.
Ak by nerobil, že je stále doma a ožiera sa, tak to by si mala oveľa ťažšie odísť.
A keď odídeš, tak sa hlavne nevracaj späť, ak by prišiel za tebou a sľuboval ti hory, doly, černej les.... lebo ak sa vrátiš, tak ti môže ublížiť...
S rodičmi máš dobré vzťahy? Vedia o tom, čo sa u Vás deje?
Ak máš kam ísť ani nerozmyslaj. To sa nezmeni. Co budeš trénovať ako Rambo, aby nezabil teba ale ty jeho? To nemá cenu s debilom žiť. Viem co hovorím, bohužiaľ my nemáme kam ísť. K rodičom nechcem ísť, odtiaľ sme museli tiež ujsť 2x dokonca.
@mon29 to nikto nevie co sa z chlapa na starobu vykľuje, ako sa vraví aj čert bol pekný keď bol mladý ani ty nevieš, môže aj tvojmu prepnúť
Bojíš sa odísť ale žiť s ním sa nebojíš? Že tá raz soti a zabije alebo ublíži malej? Spamätaj sa! Keď bude v práci/krcme zbaľ všetko nutne pre dieťa a seba, vhod k máme a nevracaj sa. Okamžite neodkladne opatrenie na súd o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti.
Naber odvahu tak, ze si uvedom, ze v tomto ma zit tvoje dieta. Urob to pre to dieta. Este je mala a nevníma to az tak. Ale potom uz bude. Co by si povedala svojej dcere? Vydrz to!! Zmeni sa!!!! Nie nikdy sa nezmeni. Na co cakas, ze ta prizabije? Skoc na kuratelu a nech ti pomozu napisat navrh na neodkladne opatrenie na sud, ze ta muz týra a bojis sa ho. Podaj to na sud. Na druhy den, sa dobodni s vašimi, ze ktory den je v praci, nech donesu krabice alebo debničky alebo velke 240l vrecia. Tam pohadzte vsetko a rychlo prec. Ked zavola policiu povies, ze kuratela vsetko vie a uz je na sude neodkladne opatrenie na zverenie maloletej do tvojej starostlivosti, ze sa ho bojis a malu kojis a nedas mu ju. Policia ta nevie donutit odovzdat malu. Este si ho parkrat nahraj tajne na mobil, ked vrieska a robi bordel. Aspon na diktafón. Lebo pred sudom vsetko bude zapierať. Kedze nemas ziadnu policajnú spravu. To sprav pre svoje dieta.
@ibrunova ak doma vyvadza, a vidia ze je ozraty, tak ho vezmu. A vermi, ze ak 2-3 dni je zavrety, ma obmedzenu slobodu, nevidi zenu ani dieta, nema pohodlnu postel, telku, internet, tak chlapec zacne rozmyslat, ci toto nabuduce zopakujem.
Ver mi 95% si to prehodnoti k pozitivnemu smeru!
By som ho vyprovokovala a zavolala policajtov. A paaaa, problém sa vyrieši sam