Ahojte, viem ze problemy sa maju riesit hlavne medzi nami...ale uz neviem ako mam zmenit pohlad mojho partnera. Neviem ani ako ma berie, co svojim spravanim sleduje, a preco stale deli nase veci na moje a tvoje...tuzila som s nim po krasnej rodine, kde sme sebe uprimny, otvoreny, mame rovnake zaluby, ...proste hlavne si rozumiet a aby ma bral ako svoju a nie.cudziu..no casom sa to zacalo kazit a ja uz ani neviem co prenho znamenam.sme spolu 6rokov, 4 roky spolu zijeme, mame 2krasne deturence... Kedysi bol uplne iny, zmenil sa.. ide o to ze nechapem jeho spravanie, zijeme ako klasicka rodina, akurat ze nie sme zobraty..predtym ked som mu otvorila obycajny vypis z banky mi nic nehovoril, ale casom mu zacalo vadit aj to,pritom mne nikdy nevadilo ze mi pozera postu, este som mu aj sama vravela nech kukne co prislo...nato mi vedel nadat ze to je jeho sukromie, ale ved nezije sam...potom rozpocet mame spolocny, obaja davame dokopy nase peniaze...ja po vecsine nakupujem, len ja takmer varim, ale hacik je v tom ze miesto nase peniaze stale pouziva vyraz moje peniaze, ja viem ze sa nadre v praci ze je to jeho vyplata ale ja toto nerobim, nevykrikujem mu ze to je moj rodicovsky.. Ked obaja nakupujeme nerozdelujeme ani potraviny, ani oblecko, ani kto co kupil detom, mame 2ucty vzdy sa pouzivaju peniaze aj z mojej aj z jeho karty, len jemu viac robi problem ked mam jeho kartu, lebo on je drzitel karty...ale ja mu taketo vobec na moju kreditku nevypravam.. Ja uz nechapem co odomna chce, aj za otazku kam ides mi kedysi nadal, zbrzdila som ho, mam pravo vediet kde je a kedy asi pride...neflaka sa, chodi rovno domov, len mam pocit cim dlhsie sme spolu tym ma za cudzejsiu berie, pritom tieto priklady co som uvadzala, fungujeme takto odjakziva..akurat ze kedysi taketo vyrazy nepouzival...nechapem ho ci potrebuje len svadbu aby bral veci za spolocne aby som mu nebola cudzia?..svadba je v nedohlade...lenma ubija ze ja ho berien ako nasho, mojho, nepptrebujem k tomu papier aby sme boli oficialne rodinou.. Ale on ma berie uplne inak casom... Nepotrebujem vediet ci zijem spravne, len chcem vediet ci bol niekto v takejto situacii a ako zmenil uhol pohladu muza...nechcem takto zit cely zivot ako prenho cudzia...dakujem
a toto by si neriešila keby ste boli zobratí mali jeden účet a vedela by si o všetkom čo sa financií týka ..píšeš ,že si na rodičovskom a on zarába ,keby od teba odišiel,sú to jeho peniaze ,maximálne by ti platil alimenty a žiadne vyživovacia povinnosť by sa nekonala..toto dievčatá nemáte domyslené čo tak nadivoko žijete,,,,ak sme manželia máme bezpodielové vlastníctvo..žiadne odkladanie účtov ,čo je moje je moje a pod.....ak by ťa opustil a nemáš z čoho žiť ,dá sa to riešiť vyživovaciou povinnosťou...si chránená zákonom...v čom je problém sa nezobrať ...ísť na úrad len zo svedkami a spraviť ten právny krok a potom bude naše....alebo žeby on už nechcel...žeby v tom niečo bolo..to by si sa mal opýtať jeho....
ono vies....kazda co ti tu napiseme,kazda z nas ma iny pohlad na svadbu ak ta zaujima to.pre niekoho je ten papier dolezity,pre niekoho neznamena nic.niekto zije v manzelstve 30 rokov a nakoniec sa rozvedie,niekto sa nezosobasi a zije takto spokojne cely zivot.niekto nie je zosobaseny a v kutiku duse by chcel.niekto to vobec neuznava a odmieta.kazdy sme iny.preto napisem za seba- pre mna je rodina v pravom zmysle slova manzelia+ deti.....druh druzka je pre mna vztah muza a zeny ktory v ociach spolocnosti a mojich ociach nie je tym pravym orechovym.k tvojmu problemu- tvoj druh svadbu odmieta alebo ako?a kde si nabrala istotu ze za jeho spravanim je to ze si ta nevazi lebo nie si jeho manzelka?prosto je taky mozno a nech by ste ta vzali aj 3x bolo by to take ako popisujes
@haslerka27 Ja som po svadbe tuzila, aj mala byt, on vycuval a ja ho nutit nechcem...ale uz nechce...v poslednom case sme sa dost hadali...malo si ma vsima co mne moc vadi..ja viem ze su povinnosti deti...ale aj ja potrebujem pohladenie a s tymto delenim ani nevviem preco to vzniklo..rraz bola znama u nas na navsteve a hovorila mu ako zije s priatelom..ale oni maju iny zivot iny vztah, oni si delia vsetko to som kupil ja, to ona...a odtedy akoby chcel aj on tak zacat z nicooho nic len on..ale ja tak zit nechcem to nie je podla mna vztah, nemaju ani deti..ale my ich mame a tvorime rodinu... A fungujeme takto od pociatku a zrazu ostane takyto..on len dokaze mi na toto odpovefat ze je slobodny a svojpravny...co je podla mna kravina...ale...
Ale my mame obaja prehlad o financii, viem kam idu peniaze ved ich miname aj spolu..ja riadim nasu financnu kasu...len je to na nic ze nemame jeden ucet..lebo potom to berie tak...ze je to jeho ucet..tie vyrazy co pouziva ma uplne nicia aj ten jeho postoj ku mne..
to nie je o svadbe, papieri a pod. to je o charaktere človeka, pretože žena mu dala 2 deti, stará sa o ne, varí pre neho a pre deti, kupuje pre neho a deti tak z čoho to má financovať ked je na RD??? 😖
ked taký nebol a teraz je, tak si prever či nemá niekde bokovku, nehovorím ženu, môže to byť napr. hazard. Poznám jedného čo je schopný aby získal 10e na hry oklamat vlastnu mater že potrebuje na chleba, pretože ked mu ide len o PENIAZE tak sa človek pre nič za nič nezmení zo dna na den
@vevinaaa ..hm...ved to,ze on je slobodny a svojpravny...ved je....ale je aj OTEC rodiny....a to mi pride divne,ze sa takto zmenil-ked vravis,ze taky nebol
ja som zastankyna svadby...ale svadba nevyriesi uctu-neuctu partnerov,ani vzajmnu pomoc,rozhodovanie,atd....hoci podla mna mozno niektori prave tu svadbu potrebuju,lebo inak si myslia,ze slobodni su 😖 a totalne nedospeli 😒
no ale svadba to vase zrejme neporiesi-ked ju nechce a nutit ho nema cenu
skus nejaky poriadny rozhovor bez emocii...a uvidis,zistis pohnutky jeho spravania...nechaj ho s detmi par dni sameho...a ty niekam chod,prip.ak budes nutena,vymysli si nejaku navstevu rodiny...a nech si vyskusa tvoj podiel na domacnosti,vychove deti....za pokus nic nedas
Synceka este kojim je zavisly odomna..nechce papat prikrmy, som rada ked vodocku vypije cez horuce dni..uzsme sarozpravali ale nic sme nevyriesili..nic konkretne nepovie..len to ze je to jeho ucet..niekedy vidi kolko mam toho doma...inokedy sa sprava akoby to ani nevidel...je starostlivy aj ked niekedy mu musim prehovorit do duse aby necumel len na telku ale aj sa hral s detmi. Nema ziadne zlozvyky, drobne si nechava kupi si sem tam noviny...len som ako matka jeho deti nasej rodiny cakala ze ma tak bude aj brat..ked bol den matiek, nato nikdy nezabudnem co povedal janiesom jeho matka nema my co kupovat...bol den otcov a ja som mu kupila ved jr nas tato a zasluzi si...potom sa mi ospravedlnil..ale ajtak ma tak neberie...mne toto strasne vadi.
mala som takeho priatela, ako pises rozisli sme sa. vies, su muzi a muzi, niektori by zniesli modre z neba, davaju do rodiny vsetko, ini sa spravaju podobne ako pises, svoje, svoje, svoje, a tak no, ja by som takto nezila, ake to bude, ked ti skonci materska a budes bez prace? ako by sa zachoval? zivil by ta alebo by ti to vykrikoval?
Možno je len ľahko ovplyvniteľný. Poznám taký prípad. Sused stoj čo stoj nechcel stavať dom, manželka ho darmo prosíkala hlavne kvôli deťom, lebo ona vyrastala v dome a pre svoje deti chcela to isté. Avšak nič nepomohlo. Po čase jeho dvaja kamaráti začali stavať domy a on tak na nich dal, že do roka a pol mal postavený dom. Nedal na manželku, ale na kamarátov. Ak sa Tvojmu partnerovi to spolužitie známej zapáčilo, mohol na ňu dať. Ináč, tiež som za manželstvo. Nemyslím, že je to len vec papiera, ale aj vec psychiky, uznania zo všetkých strán, štátneho, sociálneho a naozaj ten sľub, prísaha pred svedkami robí veľa. Je to ako s normálnou zmluvou. Aj keď si len mobil berieš, musíš podpisovať, zaväzovať sa a pritom pri podpise zmluvy o mobile ide o malichernú vec oproti spolužitiu.
@liz_lemon ak ste zosobášený a muž ti nedáva peniaze,treba ísť za advokátom a na súd a peniaze budú...mala som v okolí nejeden takýto prípad...ide tu o právnu ochranu ženy ..čo si budeš odkladať bločky čo komu patrilo,celý život...bohužiaľ nmie je to u nás dotiahnuté tak ako v zahraničí..,preto to treba riešiť a hlavne chrániť sa...
@vevinaaa Hmmm...naozaj ma divny postoj. Raz ste rodina, mate spolu deti. Takze nie je slobodny. Aj ked svojpravny ano. No deti si si sama nespravila a asi boli chcene a vytuzene aj z jeho strany. Takze tak. My sme sice manzelia a ja som na druhej materskej. Teda pomaly koncim. Ani raz som nepocula, ze toto su moje peniaze a moj ucet a toto tvoje...a to ze sme zobrati na veci nic nemeni, predsa. Ako zmenit jeho postoj k tebe? Naozaj neviem...akoby si ta prestal vazit...myslis, ze jeho zmyslanie a celkovy postoj k tebe ci k vam ako k rodine sa zmenil len tou navstevou? Ci to bolo aj predtym tak? Ved hadam, jeden dospely chlap musi chapat, ze vy nemozete fungovat ako slobodni, bezdetni a takmer bez zavazkov 😒
O to dni matiek som nedopisala ja som netuzila po kupovani malickosti..tuzila som len potom aby mi aspon zablahozelal..ale ani to...lenze on povie moje moje moje...pritom v skutocnosti robime...kupujeme spolu..preto nechapem preco nepouzije nase...mna to boli ked je takyto ved som viac ako len spolubyvaca..este aj to o znamej mi vykrikoval ze ona postu priatelovi necita..ale maju zdialeny zivot od nas...
presne ako pise @koralinka , to je charakter. My mame viac deti, ako vy, som aj viac doma, manzel je hlavnym zdrojom financii, ajked aj ja sem tam zarobim, ale on peniaze pouziva akurat tak na autobus a sem tam nieco co potrebuje. Je mu jasne, ze splodil deti, ze uz je na veky zaviazany, povinny ich zivit, a tuto ulohu nechava namna, myslim zabezpecenie potrieb, atd, takze kartu mam aj ja a nikdy neriesil, co , kolko, a kam. Doveruuje mi, a preto ho mam moc moc rada. Je to ozaj povaha, alebo nieco skryva, inak si to vysvetlit neviem.
@vevinaaa inak presne toto robi moj svokor, ale horsie, on povie moj kos, moja varecha a ked su moc povadeni, ona nemoze nic pouzivat, co je jeho. moja kanvica, moj pohar. On je velmi namosureny typ clovek, skace z extremu do extremu. Bud je jak hovado, alebo potom vychvaluje ze ma naj manzelku na svete. Poptrebuje dokazovat svoju autoritu, hlavne pocas hadok a tak ponizit slabsiu polovicku. A to je jeho triumf v danej chvili, potom prepac-prepac, ja som to nemyslel vazne, nevsimaj si ma. A na druhy den to zacina znova. Nevazi si ju , inak by to nerobil. Neviem co k tomu dodat
@vevinaaa no neviem, podla toho co tu píses je to uplne normálny chlap, nic také zlé nerobí, akurát že nerozpráva podla tvojich predstáv. mala by si znížiť svoje nároky na jeho vyjadrovanie... no a co ze povie "moje"... vsak je to predsa aj jeho. ja na tom fakt nevidím nic zlé, ani to ze si chráni svoje súkromie... za to ze spolu zijete, predsa neprestávate byt samostatnými bytosťami a je uplne normálne ze potrebuje mat pocit ze niekde má svoje vlastné miesto - vedla teba a detí. mozno potrebuje cítít ze je pre teba doležitý ON sám, ako samostatná osoba, muž, nielen ako súčasť rodiny. a jasne zoberte sa, je to správne, ale v tejto veci sa tým aj tak nic nezmení.
ja ho viem pochopiť, lebo ja som taká istá a aj moj muz je vo vela veciach podobný (akurát mojmu vadí ze mu zo zásady neotváram postu a to isté očakávam aj od neho). jednoducho, sme síce rodina ale zároven sa respektujeme ako samostatné osoby. a peniaze co zarobí, sú v prvom rade jeho. ale na druhej strane je na nom aj zodpovednosť za nás - čiže aj tak tie peniaze idú na rodinu a nikdy mu nevytýkam ked povie ze su to jeho peniaze. v podstate má pravdu, su AJ jeho len zabúda povedať to AJ a nebudeme sa predsa hádat kvoli dvom písmenkám 🙂 a tiez som nic nedostala ku dnu matiek, žien, ani k meninám, ani k porodom ani k výrociam... ale nebudem sa na neho preto hnevať, jednoducho to akceptujem ze on mi lásku vyjadruje iným sposobom, tým ze sa o nás stará.
@cacika myslím, že tu nejde o hmotné dary ani brilianty za pôrod, tu ide o pekné slovo - DAKUJEM.
Mne na Den matiek muž s malou dcérkou vystrihli z farebných papierov srdce kvetiny a pod. a potešilo to viac ako keby mi dal bonbonieru a kvetiny čo uschnu, tu ide o princíp nie o dary si myslím ja
@vevinaaa vsak ja tomu rozumiem :( ale myslím ze sa trápis zbytocne, aj tak ho zrejme nezmenís, je to povahou... ber to tak ze ked povie MOJE tak myslí NAŠE a hotovo. nechaj to tak, podla mna to netreba riešiť, stará sa o vás, má ťa rád tak viac netreba. viem ze teraz sa mi to lahko píše ale presli sme si niecím podobným a naozaj najlepšie je ho akceptovať a nedomýslať si ako to asi mohol myslieť ked povedal moje. mne sa tiez nedostane ani obycajné dakujem ale už to neriešim, verím ze je rád že nás má aj ked to slovne vobec nevyjadruje - pokial sa priamo nespýtam 😉
@vevinaaa mozno si to ani neuvedomuje..to moje...je vela ludi ktory maju velmi silne a vyrazne ego ktore sa im mota do zivota, vyjadrovania..ale to neznamena ze vas nema rad alebo nieco...neviem podla mna to skus ignorovat a keby pouzije slovo MOJE na nieco co sa ta vylozene dotklo tak mu povedz MOJE DETI ..mozno ho to napadne..alebo nie zrovna toto ale proste nejako to otocit na zart, podpichnut aby si uvedomil v ktorych situaciach je slovo MOJE nevhodne a zranujuce voci tebe...
A s tym otvaranim posty, vsak to nieje dolezite, ked si ju potrebuje otvarat sam tak nech to robi, ludia sme rozny, kym ty si mozno vylozene parovy clovek co vsetko vnima ako my on si asi potrebuje stale zachovat nejake svoje JA
@vevinaaa to slovo ja nie som náročná ,ja som skromná,za pôrod som nič nechcela.....a prečo ,prečo si nechcela bolestné,veď zato ,že si mu dala deti,by ti mal dať aspoň zlatý prstienok a ak mu to neprišlo ,mala si ho zobrať a ísť si vybrať...partner si zvykol ,že nič nepotrebuješ,veď ani nemôžeš z rodičovskhé príspevku,nato nemáš...máš aspoň na kozmetiku alebo aj tam si neni náročná...čo by som urobila ja...každý nech si nechá nejakú sumu na svoje potreby napr.100e a ostatok do spoločnej kasy..čo neminiem na rodinu ide na knižku a figurujete tam ako splumajitelia a bude to vaše...ty si doma staráš sa aj o jeho deti ,nemáš možnosť si zarobiť ,takže s tým mojim tvojim ,nech ide do riti..môže ostať doma a ty ísť na zárobky a potom ho budeš vydeľovať moje tvoje...inak ja keby som mala takto fungovať..vydržala by som to chvíľu a bolo by mele velké ,takže s ním hoď tvrdý rozhovor a daj si pravidlá hry a buď náročná aj na seba a hlavne hrdá....a ak ti on nekúpi kvetinku kúp si ty....
Ja nechcem byt zly vestec....ale takto neosobne sa spravaju chlapi ktory maju paralelny vztah...,pevne vsak verim ze to nebude Vas pripad
Dufam len ze ma niekto dokaze aj pochopit..