Ako konfrontovať manžela s klamstvom?

26. sep 2023

Ahojte,

viem, že mi tu naložíte, že som naivná, ale potrebujem sa asi len vyrozprávať.

Ide o to, že manžel pracuje roky v zahraničí a nechce na tom nič meniť, skončila mi materská, potom som bola chvíľu doma, lebo nechcel aby som išla do práce od malých detí, pretože sme nemali pomoc, keď by ochoreli, neskôr prišla starostlivosť o chorých rodičov.
Teraz si momentálne hľadám prácu, ale dá sa mi robiť len ja 1 smenu / deti /, bývame v regióne , kde sa veľmi ťažko hľadá akákoľvek práca, muž stále mne rozpráva ako skončí v zahraničí a bude robiť doma, aby som aj ja mohla chodiť do práce, ale nemá žiadnu ochotu tam skončiť, každý víkend je u mamky / vždy chodí len sám /a tá mi dnes povedala, že keď ja nechcem pracovať, tak sa ani on nemôže vrátiť zo zahraničia.On by tu mal hneď možnosti sa zamestnať a tým pádom by som aj ja mohla chodiť na smeny. Mne tvrdí, že mám čas pokiaľ sa niečo nájde, ale mám podozrenie , že u mamky rozpráva presný opak. Ako ho s tým konfrontovať? Že klame?
Je zvyknutý , že doma má o všetko postarané, aj chlapské práce, a nechce na tom nič meniť myslím.
Unavuje ma to veľmi, alebo som ja chyba?

maminkasisa
26. sep 2023

Choďte na návštevu spolu a uvidíš čo hovorí u nich a čo doma Tebe...

colsami
26. sep 2023

Vezmi deti a chodte na navstevu k babke a dedkovi hockedy aj bez muza (ak mate normalny vztah) a uvidis kde je pravda, ked sa babka rozrozprava 🤷‍♀️

aaadkaaa
26. sep 2023

Tvoj muz je cez tyzden mimo Sr a cez vikend zase mimo domu bez teba? A s tebou a detmi je kedy? Tu je aj iny problem, nie len to, ze klame. A ako ho konfrontovat? Nuz, chod tam konecne s nim a pred svokrou pekne spomen nejaku ponuku, co si nasla a opytaj sa, ked sa vrati na Slovensko, ako ti slubil...

luccija
26. sep 2023

Tak svokra si rada rypne...v podstate má pravdu, pokým nemáš prácu on nemôže prísť domov veď neklame.A muž, keď príde určite bude mať oveľa nižšiu výplatu ako predtym.To ako jej to tam on poda sa nikdy nedozvies.Mozno normálne xy si hľadá pracu a ja sa potom vrátim a svokra by Ťa už najradšej po rokoch videla v práci a mať syna doma.Tvoj muž má o všetko postaráme, dobre zarobí, cez víkend ide k mame sám / prečo nie s deťmi?hľadaj si čím skôr prácu a uvidíš či bude naozaj ochotný sa vrátiť podľa mňa to bude boj a ťažké si zvykanie zase byť spolu a robotu prerozdeliť.Kolko rokov takto žijete?
Prečo robíš chlapské roboty?

barborachors
26. sep 2023

neviem prečo by si mala hľadať prácu, keď muz zarobí v zahraničí. Ved je to o hubu. V Holandsku napríklad ženy su doma, starajú sa o deti a domáce práce plus ešte majú výpomoc. Nerozumiem. Lebo emancipacia? Aj tak v hladovom regióne zarobis len pár susnov, zato nervov okolo manazmentu toho všetkého budes mat do bludu. Daj si priority na misky váh a po rozmýšľaj co ti je prednejsie.

zuzana9393
26. sep 2023

Podľa mňa je už zvyknutý v zahraničí na svoj kľud, nemusí behať okolo detí, večer si dá v kľude pivko, alebo pozrie film... keď príde domov na víkend tak ma o všetko postaráne... no čo by menil? A ešte aj pôsobí ako super obetavý otecko.... pre toto by som nechcela aby išiel môj chlap do zahraničia. Jediny dôvod vidím, keby to neklapalo, aby sme udržali rodinu. Inak mi tento štýl života nepríde ako rodinný

lubbi1
26. sep 2023

a tak ja by som mu povedala presne to , co ti povedala jeho mamka. alebo este lespie ked buete vsetci 3 spolu, tak to vytiahni a uvidis, ako s zachova a co zo seba vysuka. mozno mu aj vyhovuje, ze ma takto taky klud alebo ako by som to nazvala

luccija
26. sep 2023

@barborachors áno, ale jedného dňa si nájde inú a zostanú jej oči pre plač.Nie je cieľom zivota upratovať, variť a byť po ruke všetkým.Zmenit prostredie by jej pomohlo aj, keď len pol úväzok.
A svokra môže pomôcť v logistike🙂muž je úplne mimo rodinného zivota.Pokym sú deti malé je to fajn, ale tie odrastu, bude staršia a čo potom?
Z obetavosti nevyzije

tykat
26. sep 2023

"každý víkend je u mamky / vždy chodí len sám /"
... a to tej mamke nevadí že po týždni v zahraničí nie je s rodinou a trápi ju len to že ty nechceš ísť pracovať? Mať takého syna tak ho vo dverách otočím nech ide domov k žene a deťom. Alebo nech príde aj s rodinou.

piece
26. sep 2023

Prečo k mamine chodí sám? Prečo nechodíte spolu? Nevieš o čom sa oni bavia, nevieš ako o tebe rozpráva a treba sa o tom porozprávať otvorene.

danajahotkova
26. sep 2023

No podľa mňa máte aj iné problémy v manželstve, nie len to klamanie. Myslíš si, že je ok, že s vámi netrávi čas? Veď je neustále mimo SR, tak aspoň tie víkendy by mohol tráviť s vami, no nie? Ty si s tým v pohode?

janetinka27
26. sep 2023

ahoj, on to tak vobec nemusi pred svojou mamou hovorit - ale moze to byt jej domnienka, ze preto je to tak. nemusel klamat.

cacianka
26. sep 2023

Viac x chod s deťmi ku svokre, zámienka sa vždy nájde, mali prášok v akcii, a pekne pokecajte, ako chýba muž a mužské práce v dome. Uvidíš čo svokra pohundre, rovno pred tebou a ak zopakuje že poznámku v zmysle že ty pracovať nechceš, tak jej to hneď vysvetli. A mala si to objasniť už vtedy keď to vypustila z úst. A tiež jej povedať, že či makaš málo, všetku prácu aj tu mužskú, a či jej nie je kokotno, že jej syn trávi hodiny iba s ňou a nie s deťmi, s tebou, muž neurobí doma čo treba a všetko obaja hádžu na teba. Postav sa za seba, aj pred mužom, aj pred svokrou, a veru rázne urob poriadky. Deti splodiť a potom utekať do zahraničia, len a len tam, a ešte teba viniť ?! Svokra by si svoje vypočula, slušne ale rázne, a muž - tomu by hlava brnela !

babulkomale
26. sep 2023

@barborachors
Presne tak, ale toto sa tu nenosi. Tu musis mat karieru, nahanat sa ako debil z prace do prace, deti vidiet vecer hodinu, ale pisat sem ako mas navarene, napecene a upratane v kazdej skare po tom, co si desat hodin bola mimo domu 😃

kristinapetronela
26. sep 2023

Podľa mňa on to nechce meniť ale vymýšľa že ty za to môžeš ... Čiže áno klame svojej mame a ty vyzeráš ako ta blba pred svokrovcami .ja by som mu fakt povedala nieco veľmi škaredé

babulkomale
26. sep 2023

@luccija suhlasim s tebou, ale inu si nachádzajú aj v dvojkarierovych manzelstvach, lebo to je o charaktere a z pol uvazku nevyzijes takisto 😃

luccija
26. sep 2023

@babulkomale ale, áno len nie je dobre sa spoliehať iba na muža.Ochorie, problémy s chrbticou...a aj autorke dobre padne mať kolegyne, a aj iný život okrem domácnosti.On si neuvedomuje čo všetko robí pre rodinu je preč...
Nerobí to dobrotu tiež robím z domu a viac by som si oddýchla byť v kancelárii od do.Treba to prerozdelit

nikpa
26. sep 2023

@maminkasisa tak pred ňou ju asi u nich ohovárať nebude.

nikpa
26. sep 2023

Nabudúce keď svokra utrusi podobnú poznámku, opýtaj sa jej odkiaľ to má. Ak aj budeš muža konfrontovat, pochybujem že sa prizna.

maminkasisa
26. sep 2023

@nikpa tak potom ona nech konfrontuje pred ňou manžela..... nech sú tam obidvaja, však o to ide, keď každý hovorí inak

maciatkolulu
26. sep 2023

@b
@babulkomale všeličo vidím na MK,len tí naháňanie nie. Naopak,ako čo najviac sedieť doma ešte s požehnaním štátu a slušnými príspevkami. Nakotit si aspoň tri deti po sebe a sedieť doma čo najdlhšie,potom bohovat na zlý systém a stať a na západe je všetko iné. Áno,najmä to,že do práce idú ženy od malých detí,po pár mesiacoch po pôrode ,nesedia na ocr s každým soplom ,neleží na dovolenky uprostred roka. Ten ,kto chce ostať doma,kľudne môže aj na sk,nikto ku to nezakazuje a ani sa nepýta,rovnako ako v zahraničí. Jediné čo na sk chýba,je viac možností skrátených úväzkov,ale kokos,veď to by museli ženské z dávok upustiť a ísť makať a to sa nenosí. Najnovšie sa mi páči éra zobrania potvrdení o NEPRIJATI dieťaťa do spádovej škôlky. Normálne kocurkovo.... a reálne ,že na,čo je doma,je vystavená veľkému riziku,čo sa stane ,ak.... veď tu sa ženské nie sú schopné má MD postarať o jedno decko,akoby sa postarali po 20rokoch samé o seba,bez pracovných návykov. A nie každá je zabezpečená primárnou rodinou. Ale je jasne,že na západe je všetko krajšie. V Holandsku nemajú karieristky? Je normálne kdekoľvek ostať doma. Lebo podľa mňa je normálne robiť to,čo vyhovuje danej rodine. Len sa mi páči ako každý z obývačky ukazuje,že moja tetka žije tam a tam je hento. Choď a skúšaj
Inak to,že chlap zarobí v zahraničí,neznamená,že majú dostatok na sedenie doma aj druhého partnera. Aj ten muž môže byť vyčerpaný napríklad.

janinah
26. sep 2023

Navrhni mu.ze ideš s deťmi do zahraničia za ním.lebo takto rodina nevyzerá...a počkaj si na jeho reakciu.A budeš v obraze a možno sa ti otvoria oči...

romi0310
26. sep 2023

@janinah ty vies ako funguje praca v zahranici? Ty si myslis, ze kazdy chlap, co tam zije, tak tam ma vlastne byvanie?:D vacsina sa tam tlaci na ubytovni s dalsimi chlapmi a padaju unavou do postele a su radi, ze sa maju aspon kde osprchovat. Tieto reci, ked počujem, ideme byvat s tebou :D z mojho okolia, co ziju ludia v zahranici, tak malokto tam ma nejake nezdielane byvanie a ak ma, tak je tam dlhe roky a rozhodol sa tam byvat uz nastalo. Muzi, co tam chodia na fušky, tak ti tam isto nejake zazemie nemaju. Niektoré si to predstavujete ako hurvinek valku :D ja som tiez bola roky tak, ze manzel chodil domov ako cigan do roboty. Bohuzial, museli sme to obdobie vydrzat a nie, nemohla som tam ist byvat s nim. A ako vyzera spravna rodina? Lebo niekto, co funguje na dialku, ma ovela viac od muza, ako tie, co maju doma muza za zadkom nonstop:D a stara sa tak, ze si tuka do mobilu alebo miesto casu s rodinou, ide radsej na vikend s kamaratmi na hory. Lebo kazda rodina, co zije v jednej domacnosti, je stastna a zas naopak :D

luccija
26. sep 2023

@romi0310 veď môžu prenajať svoj dom a tam si prenajať byt.Inak by býval, ak by tam mal ženu a deti, takto mu stačí nejaka ubytovňa, zdieľané bývanie.Deti sa naučia jazyk a niekam sa posunu.Autorka sama píše, že kde býva nie je veľa práce a, ak na smeny, takže perspektíva do budúcnosti nič moc.To sú všetko naše dohady možno majú vysoku hypo a náklady na život a chlap chce este potiahnuť a aj, keby tu pracovala ona rovnaký štandard nedosiahnu.
To si musí autorka dať pre a proti ešte lepší prípad, že ju do tej práce nezenie len takto môžu ubehnúť roky bez posunu.Ona by si mala uvedomiť co chce...on dáva peniaze a nič viac asi?nemusí, ona sa stará o deti, dom len či ju to ešte napĺňa a dokedy bude?Veď nie je povinnosť chodiť do práce, ale je fajn mať pocit fin.nezavislosti nech trebárs pečie torty, šije, opravuje oblečenie, upratuje v okoli penzióny, keď jej nevyhovuje ponuka práce v okoli a pri deťoch by som na smeny nešla musí rozmyslat čo iné.

vroni
26. sep 2023

@babulkomale, možno preto, ze nie každá žena slintá nad kariérou pilotky vysávača a domácej sluzky a nema v hlave len piliny, aby ju napĺňalo nekonečné kavickovanie, nakupovanie handier a fitko.

babulkomale
26. sep 2023

@vroni zas ty s tou pilotkou? Uz su samopilotovacie vysavace 😃

vroni
26. sep 2023