Ako ísť na očkovanie, aby o tom rodičia nevedeli?

9. jan 2022

Chcem sa dat zaockovat proti covid, ale moji rodicia su silni antivaxeri, cele dni mi s tymi ich recami pilia usi, niekedy uz naozaj nevladzem a neviem, napadaju mi tie najhorsie myslienky. Ide ale o to, ze u rodicov byvam s 1-rocnym synom, muza nemam. A dieta nemam dat komu strazit, ked chcem ist na ockovanie. Auto nemam, do autobusu ma s malym nasi nepustia. Brat byva od nas 200km. Ako to vyriesit? Velka vdaka.

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
cyberk
9. jan 2022

toto je nejaky vtip? ...

janai1
9. jan 2022

no ak nebývaš v Afganistane tak ťa pustia do autobusu 😉

cukroska
9. jan 2022

Podľa popisu mi to príde ako buď neplnoletá či ne svojrázna...

evaachesa
9. jan 2022

Zavolaj svojmu všeobecnému lekárovi či očkuje a či môžeš prísť aj s dieťaťom..

mijunik
9. jan 2022

Ak si svojprávna, rodičia Ti nesmú zakázať očkovanie. A ani cestovanie s drobcom. Viem, že sa mi to ľahko povie, ale jednoducho im oznám, že sa ideš dať zaočkovať a spýtaj sa, či Ti malého postrážia. Ak sa budú krútiť, povedz, že ok, berieš ho so sebou. Nemáš niekoho známeho, kto by Ťa zobral autom aj s drobcom? Držím Ti palce, nech sa môžeš bez problémov slobodne rozhodovať. 🙂🍀

autor
9. jan 2022

380@x som ich ziadala, ci mi ho postrazia. Opytali sa, ci som vazne tak hlupa, ze to necham do seba pchata aaj do syna, kedze ho este dojcim. Proste za ten rok, odkedy sa ockuje, este k tomu nedoslo, aby mi ho chceli strazit. Bud aj slubia, ze ok, tak chod, ale k tomu dostanem antivax polievku a nakoniec maju vyhovorky, ze dnes strazit nemozu a tak dalej.

somtunovaa
9. jan 2022

Ja inak nie som úplne za očkovanie, aj keď ani za antivaxera sa nepovažujem, no keď sa chceš zaočkovať hľadaj cestu ako sa na očko dostať, do autobusu ta akože kto nepustí?
A ak už sa nemáš ako dostať na miesto očkovania, často počujem, citam že mesto/obec ponuka očkovanie bez objednania v mieste bydliska… niekde na námestí postavia stánok a očkujú každého kto príde… U vás take niečo nebolo? Alebo neplánuje sa?

autor
9. jan 2022

S malym som este nikde nebola autobusom, ked som s nim chcela ist na vylet alebo tak, ze vrajnato je este maly a nic by nevnimal. Do obchodu chodia iba oni, ja sa mam vraj chranit a byt doma, ale ockovat sa nemozem dat. Nechapem ich logiku, ale chcem byt uz slobodna. Aspon v tom ockovani.
U nas v obci sa neockuje. Neviem ako to chodi v tych centrach, je to ok tam ist aj s babom, priamo dnu, kedze ho nemam kam dat?

emalka
9. jan 2022

Vezmi maleho so sebou. Pri kazdej davke som v ockovacom centre videla kopec zien s detmi rozneho veku a bolo to uplne v pohode. Niektore dokonca kojili v cakarmi 🤷‍♀️ Rodicom povedz ze sa idete prejst alebo co a chodte.
Alebo za opytaj/popros svoju obvodnu lekarku ci by ta nepichla, aj to sa zvykne robievat, mala by ta pochopit a podporit.

nikpa
9. jan 2022

Povedz im že ideš k zubárovi, tam si dieťa zobrať nemôžeš.

pralinka25
9. jan 2022

ja si myslim ze im v podstate vobec o ockovani nemusis nic hovorit. nevidim na to dovod. pokial si plnoleta nepotrebujes ich suhlas. a ked ides na gyndu alebo zubarovi ani tak nepostrazia? nemas nejaku kamosku co by povarovala? akoze v najhorsom si myslim ze to zvladnes aj s nim. tak ked nie bus tak taxik. fakt nemas ziadnu kamaratku? oni nechodia do prace?

autor
9. jan 2022

ja nemozem ist s rocnym dietatom taxikom… a kamosky nemam. este teoreticky by som mohla zavolat obvodnemu, ci ma zaockuje. len to by som musela zobrat syna so sebou. otec je doma na dochodku, mama chodi do prace, ale teraz je v podstate vacsinou na HO. u zubara som bola pred mesiacom, toim bude podozrive, ze idem zas.

janinah
9. jan 2022

Celá akcia môže trvať Max 2 hodiny.to ozaj nemáš nikoho iného má stráženie? Kde má dieťa krstnu mamu napr?

autor
9. jan 2022

@janinah krstnu mamu? brat byva 200km od nas, je dost vytazeny a ani neviem, ci je momentalne na SK. Ano, ja viem, ze to vychadza na tie 2hodky cca, ale ako to vymysliet?

ewelinka21
10. jan 2022

Autorka kolko mas rokov?
Chapem, ze ako matka na MD nemas moc peniazkov, ale pokial ta rodicia takymto sposobom obmedzuju okrem tzv “ockovacej” moznosti, by som hladala aj moznost ako odtial vypadnut…
Dieta kludne mozes zobrat so sebou a povedz, ze ides napr. Na gyn., lebo si akutne dostala zapal moc. Ciest a je ti zle, mas bolesti a pod… v tom ti urcite branit nebudu, nahodoubak budes mat neziaduce ucinky a budes davat do seba paralen a bude ti zle tak im to ani divne nebude lebo vsak si “chora”… a za tych par dni sa das dokopy…
A hadam nepojdu s tebou ku gyn…

qetka
10. jan 2022

a kde prosim ta byvas? ja ti dieta postrazim ak blizko BA

luccy89
10. jan 2022

No bud si vymysli tu gyn ako pisala vyssie alebo normalne chod s malym. Mne pri oboch davkach maly sedel na kolenach. Nechapem, preco by si s rocnym dietatom nemohla taxikom, busom?! Mozes co len chces a kolko dovolis rodicom ti rozkazovat, tolko budu!

simca06022011
10. jan 2022

Ale výhovorky, somarinky, nehnevaj sa: Prečo nemôžeš ist s rocnym dieťaťom taxikom? Preco nemôžeš zdvihnut seba, kocik a dieťa a ist von a proste nebudes im vesat na nos ze ides na bus a das sa očkovať? Svojpravna si? Druha vec, na co sa chceš očkovať ked sedis doma a ani do obchodu nechodis? ☺️ Len tak aby si bola v niecom slobodná, kedze v nicom inom nie si?
Prezradim ti tajomstvo, mam 11r dceru, od jej narodenia zdravotné problémy, nesoferujem a NIKDY mi ju nik nestrazil. Proste som ju vzala a isla. Ďalšia vec vec, ak ti po očkovaní nebude dobre, aj tak to pred rodicmi neutajis.

lenuska9999
10. jan 2022

Neviem načo tu vlastne píšeš, lebo ak ti niekto ponúkne riešenie, tak sú tu z tvojej strany len samé výhovorky. S dieťaťom môžeš ísť kľudne autobusom, vlakom, taxíkom, čímkoľvek. Rodičom to povedať nemusíš. Neviem prečo by si nemohla ísť s ročným dieťaťom taxíkom. Môj syn mal rok a šli sme autom do nemecka 12 hodín cesty, tak ty hádam pár minút taxíkom zvládneš. Okrem toho v com je to iné keby ta viezol niekto z rodiny autom ?? Tak isto môžeš vziať dieťa so sebou na to očkovanie. Koľkým matkám nemá deti kto postrazit a musia ich so sebou brat na úrady, k lekarom kade tade. Neviem co čakáš, že ti tu niekto ponúkne odvoz a stráženie? Netreba hľadať výhovorky, ale keď ti tak záleží na tom očkovaní, tak tam proste choď a nekomplikuj to

autor
10. jan 2022

taxik nema autosedacku.

simca06022011
10. jan 2022

Nikdy som v taxiku nemala autosedacku. Ked som išla dalej, jedinykrat, spýtala som sa na dispecingu a poslali taxik aj so sedackou, myslim ze niektorý mal svoju v kufri 😂 inak sme sadli do zadu bez sedacky a isli. Dcéru som mala v jasliach 25km od domu, čiže nie eaz som to riešila ako domov z tade. Ale tak je to na tebe, zariad sa. Dospelá si ☺️

livka_
10. jan 2022

Ja by som sa rada porozpravala s tvojimi rodicmi o tvojom dusevnom zdravi, mozno by sme sa dozvedeli nieco dolezite preco rozhoduju za teba ze "nemas slobodu" ako pises. Tvoje zmyslanie v tych vetach co si tu skomponovala je vytrasene a labilne. To tehotenstvo tiez asi nebolo planovane, ze? Kedze na kazdy tvoj volny cas striehnu, zrejme vedia preco ti nedoveruju. Zena a matka rocneho dietata uz by mala viest svoj zivot rozhodne a zodpovedne. Nepouziva vyrazy " to im bude podozrive", "tak co mam vymyslieť"?, "s malym ma nepustia".. atd. Nakydala si tu na nich ale problem bude nieco ine ako ockovanie.. A mozno je toto trolling -snad by to bol lepsi pripad. Dievca nestastne, dozri. Dobrych a zlatych rad si tu dostala uz v kazdom jednom komentari.

ljzozv
10. jan 2022

Síce nemám rada nátlak. Ale nehnevaj sa, ty máš koľko rokov?
Lebo tu je nepustenie na očkovanie asi najmenší problém.
Ak sa ti nepáči, že ti rodicia niečo zakazujú, tak šup šup zdvihnúť sa a odísť od nich . Zvládla by si to sama?
Po osemnástich som už bola svojprávna a hľadala som cesty ako veci uskutočniť, nie dôvody prečo to nejde.
Debata na rozprúdenie vášní. Baby ti tu napísali možnosti a ku všetkému si napísala, že to nejde..tak sed doma a suchaj nohami, keď nič nejde. 🙄

desore
10. jan 2022

Mozem sa opytat, ako si pri tej vsetkej kontrole prisla k dietatu?
To si naozaj neopustila miesto bydliska za cely rok? Tonaozaj nemas ani jednu kamaratku? Otec dietata si vobec niekedy berie dieta? On nemoze postrazit?

patus_2
10. jan 2022

Veď povedz, že ides k zubárovi, alebo ku gynekológovia, nech ti dieťa postrážia. A začni žiť, aspoň do tých potravín na nákup chod aj ty...

marianarem
10. jan 2022

Su aj taxiky so sedackami, sama som raz takym isla. Treba sa spytat na dispecingu.

iwesska
10. jan 2022

Tiez nechapem,naco im vesias na nos,kam ides. Vymysli si ineho lekara a chod. Ked nepostrazia,vezmi ho so sebou a hotovo. Hadam nemas 16r.,ze za teba rozhoduju oni.

vanda83
10. jan 2022

Bola som na očkovaní s dvoma deťmi, jedno za ruku a druhé v kočári. A bez problémov 🙂

lucka114
10. jan 2022

Zober dieťa, choďte akože na prechádzku a daj sa zaočkovať. Vôbec žiadny problém nevidím.. nerozumiem, prečo si pýtaš povolenie od rodičov a prečo im vesias na nos čo robíš.

tomikejt
10. jan 2022

Rodičia ta nepustia s tvojim dieťaťom do autobusu? To nemyslíš vážne.