Ako im pomôcť?

28. máj 2022

ahojte kocky mam brata dost pije ma 30 rokov pred cca 2 rokmi sa s nim rozviedla zena s ktorou boli spolu od 14 mali jednu dceru. Uz vtedy ju velmi zanedbavali v 7 rokoch este riadne nevedela rozpravat bola zavisla na tablete mobile bola agresivna a tak. Po ich rozvode sa dievcatko uplne zmenilo pravedpoodbne to jej mama dala, dokopy. On vsetko prepijal s nim nemali co jest neplatil ucty ona sa to dozvedela az ked ich vypli elektrarne a chclei ich vyhodit z bytu. Trz jeho ex ma ineho ona pracuje a za to som stastna ze konecne sa maju aj s malou dobre brat na nu neplati. A to co ma sere najviac je ze brat znicil zivot dalsiemu. cloveku okopo seba. Zacal si s najlepsou kamaratkou jeho ex ktora mala v tom case asi o mesiac 18 (ja som mala 20 ked sa dali dokopy) ona nema dokoncenu ani zakladnu skolu a nikdy ani nepracovala nikdy a nikde. Bavila soms a s obidvomi ako jej pomozem (bolo leto) ze pojdeme na konci do skoly sa popytat ako to mozme riesit. Kym skoncilo leto ostala tehotna..... moj chrapunsky brat urobil zas to iste a samozrejme ze sa rozhodli si ho nechat. Bola to citliva tema ale apelovala som na nu aby si to fakt. premyslela ja ho poznam dlhe roky ona len mesiac. ved uz teraz je mu jedno co je s jeho dcerou s prveho vztahu. Tato jeho terajsia zije u chorych rodicov v malom byte, nikdy nepracovala on vzdy bude prepijat ich peniaze proste a ona sa ma pytala myslis ze ma opusti tak jej vravim ze to si nemyslim on je taky prizivnik ale ty budes nutena ho opustit. Dieta sa narodilo a uz prisli vyvolavacky ze nemaju co jest a tak.... on neni schopny zaobstarat vlastne byvanie a ziju vsetci traja u tych rodicov co ich zivia aj ked on pracuje setko prepije. Je bolestive kukat sa na to dieta ked mu v 9 mesiacoch davala piť vacsinu casu to sladke mlieko BREJKY......a co sa nestalo teraz?? zas je tehotna a idu si to nechat nikam sa nepohli su u jej rodicov v detskej izbe kde zije aj jej starsia sestra oni tam maju drbnutu len detsku positelku a je mi z toho zle. Ako im pomoct byt zodpovednejsi ked vlastne deti ich nedonutia nedokazem nechat trpiet tie deti teraz sa tam narodi druhe a kde bude spat??? kde bude spat to. prve?? sak tam neni miesto ani pre nich dvoch a urcitw. sa neodstahuju. na to nemaju a nemali ani bez deti...... prepacte za to ako pisem mam rozbity mobil

jahodka8
28. máj 2022

Iba oznámenie na sociálku a oni musia s nimi niečo urobiť ak ty nemôžeš.

jaskolka
28. máj 2022

Zodpovedných ich "neurobíš", on je zrejmé nanič,a lahtikar, a ona hlúpa ako traky, keď s ním sa dala dokopy Maximálne ako píše vyššie, socialka.
Co iné?

mikadooo
28. máj 2022

A si si istá, že tvoju pomoc tí dvaja chcú? Lebo mne to tak nepríde... Sladké mlieko brejky nie je najlacnejšie, ja mám pocit, že im na tom proste nezáleží. Tak buď rieš sociálku (ak chceš pomôcť deťom), alebo ich nechaj tak.

annamalaga
28. máj 2022

A jej rodičia toto dovolia?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. máj 2022

jej rodicia ich nedokazu vyhodit oni by to nespravili suto az moc dobri ludia ked poculi ze idu mat druhe skoro infarktovali socialku neviem zavolat aby im zobrali to. male to by som nevedela urobit aj ked mi je toho ditata luto ale ich nezaujima ze chcem aby boli lepsi ludia a ja neviem na to prestat myslet

anjelicek26
28. máj 2022

Mozes navrhnut vziat to dieta k sebe.. Ale to asi nedovolia,kedze rodicak je s najvacsou pravdepodobnostou jediny zdroj prijmu....ludi nezmenis, bohuzial,pokial nebudu chciet oni Sami nijakovsky.

januska12323
28. máj 2022

Tvoja ľútosť tie deti nenakŕmi, neodeje ani im nekúpi posteľ, buď im reálne pomôž, zavolaj socialku alebo sa na nich vykašli a prijmi to ako fakt.

pribinak
28. máj 2022

Zlatko, aký išiel takú našiel. Jediná pomoc je, že ich ohlásis na socialku.

Ak tá to veľmi ťaží, tak kúp plienky, mlieko, krém na zadok, novú fľašku, detsky čaj, nejaké výživy a daj jej to nech má pre dieťa

Ale socialku a čím skôr

jaja20
28. máj 2022

Nechcem nikoho uraziť,ale pripadá mi to,ako keby tá dievčina bola z veľmi jednoduchých ( možno by sa skôr hodilo použiť výraz primitívnych ) pomerov,ale aspoň ZŠ by každopádne mala mať ukončenú zo zákona a prácu napr. upratovačky by zvládla aj bez vzdelania. Keď nepomohli ani tvoje upozornenia ohľadom jeho predchádzajúceho vzťahu,a napriek tomu si s ním urobila ešte aj druhé dieťa,myslím,že tým dala jasne najavo,že tento štýl života jej vyhovuje. Takíto ľudia väčšinou vôbec nestoja o rady alebo klasickú pomoc,len budú vždy natrčať ruku,že chcú peniaze... ľutujem tie deti... Môžeš to ohlásiť na sociálke a oni prídu skontrolovať,v akých podmienkach žijú a či deťom poskytujú adekvátnu starostlivosť.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
28. máj 2022

nezmeníš ich, brat-nebrat, ale je to nezodpovedný hajzel a dievča má zjavne IQ vo výške izbovej teploty. Keď im začneš dodávať detské veci a nebodaj peniaze, budú chcieť len stále viac. V takýchto prípadoch je najlepšie uplatniť pud sebazáchovy a odstrihnúť sa od nich. Inak sa budeš stále trápiť a oni budú stále žiť svojím idiotským životom, tak nech nevysávajú energiu aspoň tebe. Viem, že to nie je ľahké, ale je to jediná možnosť

ibajaanikiny
28. máj 2022

Dievca zlate,chapem ta,ale tu je ozaj mozna iba ta socialka. Oni inu pomoc nechcu,keby ju chceli,tak by uz o to ziadali (nemyslim peniaze),ale on musi chciet prestat slopat a mlada “jednoducha” dievcina by musela dostat rozum…aka je pravdepodobnost,ze sa naplnia tieto oba fakty?asi 0.00000…ziju ako ziju,ak sa on uz raz nepoucil a ona nedala na tvoje slova,hold,nedopadnu dobre. Ale kvoli detom by som asi riesila socialku…

dagmarovita
28. máj 2022

Socialka im deti nezoberie, to by museli vsetky deti z osád zobrat a co vyberaju smetiaky ,u nas velmi vela deti hladaju jedlo v smetiakoch a ziadnu socialku to nezaujima a vidia to aj policajti.

roja01
28. máj 2022

Ja by som bratovi navrhla ze mu dam peniaze plus zaplatim jeho sterilizaciu, ak by sa kvoli peniazom na to dal. Ked nie, platila by som dievcine antikoncepciu. Nie som si ista, ci to nie je az velmi necitlive, ale lepsiu pomoc nevidim.