Ako ho vyprovokovať ku konverzácii ohľadom budúcnosti?

28. apr 2022

Mam partnera 12r. Prešli sme si všeličim ale vždi sa to utriaslo. Nastal zlom pri jednej našej známej nakoľko sa nám votrela do života a písala mu neustále. Rozčuľovala sa keď mi to povedal a tak to bolo už potajme. Dopadlo to ze odišiel od nás bez vysvetlenia a po čase sa vrátil. Je to 5m a ja mam chrobáka pretože vysvetlenie nemám. Vraj nič zlé neurobil a nepotrebuje mi vysvetľovať. Áno poviete si Tapa utekaj. Ale mame rodinu zázemie. Cítim ze takto ďalej ti nepôjde. Chcem jednať na rovinu. A teraz otázka znie. Ako ho vyprovokovať ku konverzácii co ďalej.

janickacrazy
28. apr 2022

No ty v pravom rade si rozmysli, čo vlastne chces. Chces s ním zostať aj napriek tomu, že ťa opustil a podviedol? Ak áno, tak ozaj nepotrebuješ vedieť ďalšie detaily. Zbytočne by ťa to len viac trápilo. Ak chces vzťah ukončiť, tak podaj návrh na rozvod a preber s ním, ako si to ďalej predstavuješ, čo sa týka detí a majetku. Myslím, že sa rýchlo zobudí, ak mu hodis na stôl rozvodové papiere. Ale podľa toho, čo si napísala, tipujem, že skôr to neurobíš.

kvetinka75
28. apr 2022

ako vyprovokovať? PRečo vyprovokovať? Normálne si sadneš a povieš mu že sa chceš rozprávať. Ak odmietne, zvážila by som , či s ním zostať. A akú rodinu máte a aké zázemie? To som nepochopila. Lebo jemu by som neverila už nič. A kde bol celý ten čas? On nemal ani trochu úcty voči tebe aby ti to vyjasnil? Ja by som ho ani späť nezobrala

kvetinka75
28. apr 2022

@janickacrazy píše že je to partner, tak zobratí asi nebudú

melanta
28. apr 2022

Aké zázemie máš? Keď tvoj partner od teba a dieťaťa odíde za inou a keď sa vráti, tak je názoru, že nepotrebuje ti nič vysvetľovať, tak to nemáte žiadne zázemie. Ak chceš žiť s chlapom, ktorý od vás odišiel, pichal niekde inde a teraz sa vrátil s tým, že ti nemá čo vysvetľovať, tak žiadna rada ti dobrá nebude, ak si myslíš, že máte zázemie.

janickacrazy
28. apr 2022

@kvetinka75 aha, to som dajak prehliadla, ale tým jednoduchšie, len autorka musí sa rozhodnúť, čo vlastne chce

jolikaa
28. apr 2022

Ako prepac, to akoze ty si urobila nieco zle,ked ho chces prinutit ku konverzacii? Po niecom takom ako si opisala, by za mnou musel chodit po kolenach kazdy den,aby som sa ja s nim vobec bavila. Mate to doma trosku zle nastavene a jasne ti dal najavo co si o tebe/vasom vztahu mysli on...a s takymto prustupom si to dovoli aj v buducnosti, lebo zjavne sa snazit nemusi

sissy27
28. apr 2022

ako vyprovokovať? normálne sa s ním bav, ak odmieta riešiť otázky o vašej spoločnej budúcnosti po 12r vzťahu, asi nejakom dieťati, nevere - tak nie je o čom, ste na konci cesty a už je len na tebe, či sa odhodláš k tomu kroku ty, alebo budeš šúchať nohami a žiť vedľa niekoho a starať sa o jeho potreby.

maribell
28. apr 2022

On od vás odišiel. Na ako dlho? Potom sa len tak vrátil bez slova? A ty tiež v pohode si ho privítala ako keby sa len vrátil z nákupu? A teraz po 5 mesiacoch to chceš začať riešiť? Veľmi zvláštne 🤷

janinah
28. apr 2022

Odbehol si k inej,niečo mu tam nevyšlo,tak sa vrátil zas k tebe akoby sa nechumelilo? Ani ospravedlnenie,vysvetlenie,nič? A ty sa tiež tváriš akoby všetko toto bolo normálne? Aj spolu spíte,žijete v jednej domácnosti? Toto by som ja nedala....
Ty teraz len čakaj,kedy mu zas sadne mucha na nos a odbehne si inam a potom sa vráti ako hrdina roka....lebo raz si ho už naspäť prijala,ani si nič neriešila,nedala mu najavo ako ťa zradil a zranil.Čím skôr mu povedz o svojich pocitoch,nech sa rozhodne či chce žiť tak ako treba alebo si balí svojich pár sliviek a ide kadeľahšie.A pridávam sa k názoru predo mnou....nijaké zázemie nemáš.

barborachors
28. apr 2022

Odbehol od vas ako pes bez vysvetlenia a ty este nieco riešis? A potrebujes ho k životu? Odbehol raz, odbehne zas. Ak chceš vysvetlenie od chlapa, vymen zamku na byte a uvidis. Ale ze ta to drží.... Načo ti je taký?

kitycat
28. apr 2022

Tak takto to vyzera, ked zena nema hrdost.

petricka22
28. apr 2022

Ved by som mu ani cez prah nedovolila prejst, keby mi nevysvetlil, co sa stalo. Ako si mumohla len tak dovolit vratit sa k vam a tvarit sa, ze sa nic nestalo? Toto nie je v poriadku, ziadny clovek sa nemoze zduchnut na 5 mesiacov a potom prist. Ty mas aku istotu, ze sa to nebude opakovat?
Ja nerada niekoho sprdnem, pretoze viem, ze zeny, ktore sem pisu, potrebuju podporit a povzbudit, ale tebe naozaj chyba hrdost zena! Ako si ta moze tento muz vobec vazit, ked ti toto urobil… a preslo mu to raz, prejde znova…
A ja nie som z tych, ktore su v kazfom pripade za rozchod, skor naopak si myslim, ze ludia by mali urobit vsetko pre zachranu vztahu, hlavne, ak maju deti. Ale v tom pripade sa mal doplazit na kolenach s kyticou, co sa do dveri nezmesti a odprosit ta. Niektore veci sa odpustit daju, ale to musis najprv vediet, co mas odpustit!
Prosim ta, naber silu a narob s nim poriadky, alebo ho kopni do zadku tak, ze vyleti cez vrete dvere.