Ako dostať človeka na psychiatriu?

ucholacik
26. aug 2017

Ahojte baby chcem sa opytat ako dostat cloveka na psychiatriu.Mozem mu zavolat zachranku a oni ho odvezu na psychiatriu ak ma paranoje alebo musi suhlasit s hospitalizaciou?

jankaga
26. aug 2017

Keď je agresívny napr, robí 'bordel' môžeš zavolať záchranku. Inak musí súhlasiť s hospitalizaciou

ucholacik
autor
26. aug 2017

Tak,ze aj ked je nebezpecny pre okolie a zavolam zachranku tak ho nehospitalizuju bez jeho suhlasu?Tak ako ho mam dostat na psychiatriu ked sam nechce ist a tyra celu rodinu.Uz sme vsetci zufaly.

3009
26. aug 2017

@ucholacik využi situáciu keď bude mať nejaký záchvat zúrivosti - alebo ťa bude nejako ohrozovať alebo seba ohrozovať, tak kľudne zavolaj záchranku. Oni ho odvezú do nemocnice na centr. príjem a tam rozhodnú, či ho hospitalizujú, ale obyčajne ich hospitalizujú. A lieči sa u psychiatričky? Lebo aj to zaváži.

yennn
26. aug 2017

Mozno by si sa mohla poradit u nejakeho odbornika, alebo na nejake linke dovery...

ucholacik
autor
26. aug 2017

Nie este sa nelieci lebo ho tam nevieme dostat a ako jedine riesenie ho tam dostat je zavolat zachranku.Len on musi tam ostat lebo mava dost casto zachvaty zurivosti,stale ho niekto nahana,robia mu zle vsetci ho riesia nikde ma nepusta samu no proste milion veci preto potrebujem odbornika aby mu pomohol.Lebo on tvrdi ,ze jemu nic nie je a nam vsetkym okolo neho sibe.

loginexistuje
26. aug 2017

@ucholacik zajdi psychoatrovi ty porad sa s nim a nim bude o tim u neho zaznam a potom jedine sanitka ale nie vzdy ich hospitalizuju

ucholacik
autor
26. aug 2017

No on ma nikde nepusta samu preto to chcem skorej riesit tak ,ze ho odvezie sanitka a daju ho do poriadku.Polocajti mi nepomohli a takyto clovek nemoze behat po svete.

loginexistuje
26. aug 2017

@ucholacik no to si predstavujes jednoducho psychiatricke sa da aj zavolat a ak obmedzuje tvoju osobnu slobodu tak skus zavolat na linku pre tyrane zeny rozhodne to nefunguje tak ze zavolas sanitku a beru ho len tak a aj v nemocnici vie podpisat reverz a najma ak nema ani diagnozu atd

salomke
26. aug 2017

áno v prípade keby bol agresívny sa dá zavolať sanitka a zoberú ho, ale može sa aj veľmi rýchlo vrátiť spať..ale aspon by mi dali lieky, ale aj tie môže odmietať užívať..

misaelka
26. aug 2017

@salomke za ten cas sa da vymenit zamok...a navrat domov podmienit liecbou.

vulka
26. aug 2017

Ak ťa naoadne, tak volaj okamžite policajtov a nie záchranku. Ako Ti pomôže záchranka? Da mu niečo na upokojenie nechá ho doma.

jankaga
26. aug 2017

@ucholacik on to bude tvrdiť stále, ze mu nič nieje. S tým nič neurobis. Neodporuje mu hlavne. Je zo zbytočne. Porozprávaj sa s ním. Keď bude mať bludy volaj záchranku hneď, odvezu ho, len tak ho nepustia z psychiatrie.

jankaga
26. aug 2017

@vulka policajtov vola záchranka hneď keď vedia, že je agresívny. Tí nič neurobia.

ucholacik
autor
26. aug 2017

Tak co mam s nim robit?

jankaga
26. aug 2017

@ucholacik keď ma očividne bludy volaj záchranku. Nikdy sa nelieči hej?

ucholacik
autor
26. aug 2017

Nie nikdy sa neliecil ale toto je uz neunosne .Stale mi nadava .

catherinah
26. aug 2017

@ucholacik je to Tvoj manzel?

jankaga
26. aug 2017

@ucholacik no keď sa nebude dat inak, odíde od neho, príp. rozvod

pribinak
26. aug 2017

Baby ti dobre radia, chod sa ty poradiť s psychiatrom. On ti aj poradi ako to riesit, ked ta napadne

jankaga
26. aug 2017

@ucholacik vieš. On si to musí v prvom rade uvedomiť, že nie je OK. Inak s tým nič neurobis. Keď nechce pomoc, nepomôžes mu

mimi1237
26. aug 2017

Podla mna ak chces tak kludne volaj zachranku z tym ze povies ze osoba je agresivna plus tie bludy ,vezmu ho na psychiatriu ,poznam taky pripad kedy to zafungovalo...

pehavcek
26. aug 2017

Jasne, ked ma zachvat tak volaj zachranku. Ak nesuhlasi s liecbou tak to psychiatria riesi cez sud. Taketo pripady mavaju bezne.

zuzka38
26. aug 2017

@ucholacik v akom ste pribuzenskom vzathu?

monikapaal
26. aug 2017

@ucholacik zavolaj na linku pomocí oni ti poradia ako ďalej http://psychiatria.wgz.cz/rubriky/sektor-pre-ty...
A o koho sa jedna ak sa smiem spýtať ?

katkalubkova
26. aug 2017

a ked je agresivny, nemozu ho policajti v sluzbe zobrat na psych. pohotovost, alebo ku policajtom zavolat aj zachranku?

lusiena
26. aug 2017

Na psychiatriu ho vezmú aj bez jeho súhlasu len v prípade, ak trpí bludmi...

adka.baby
26. aug 2017

Zavolaj zachranku a zaroven policiu a stale musis tvrdit ze ohrozuje teba aj seba na zivote vtedy ho musoa vziat aj proti jeho vôli a nemocnica to hlasi sudu ako nedobrovolny vstup a vtedy hospitalizaciu podpisat nemusi.Tam by ho mali dat aspon ako tak dokopy napichat popripade nastavit na liecbu a potom ked bude pristupny k ambulantnemu psychiatrovi.Zalezi od toho ako ho uzavru.Neviem v akom ste pribuzenskom vztahu a v com spociva jeho problem ale postup je taky ako som napisala.

6699333
26. aug 2017

@ucholacik má schyzofreniu ?

morningcoffee1
26. aug 2017

Tazko takto radit. On predtym taky nebol? A ak nie, tak kedy to potom asi zacalo? Ked on nebude suhlasit s liecbou, tak ty vela toho nezmozes. Ked ho aj hospitalizuju, otazka je dokedy to bude.

ucholacik
autor
26. aug 2017

No je len otec mojho dieta takze asi skusim tu zachranku nech ho daju dokopy lebo takymto stylom tak skoncim skorej ako on.