Prosím o radu. Mám dvoch synov, 30 ročných. Nechce sa im pracovať, na domácnosť neprispievajú. Neviem ako ich dostať z domu, čo urobiť aby sa im chcelo do práce a žiť si svoj život.
Ďakujem za rady.
Nevarit, neprat, nenakupovat, zmenit heslo na wifi. A pokecat si o ich predstave buduceho zivota mimo domu
@volterra je to pravda, normalne mi to zdviha tlak😃 milion tem je tu od zien, ktore su nespokojne so svojimi muzmi, a ja sa pytam, kto v nasich tradicnych rodinach tych muzov vychovava?
Autorka, realne je tvojou najlepsou moznostou nejaka nevesta, rovnako vychvana v tradicnej rodine=vie, ze o svojho muza sa treba starar, hyckat ho a obskakovat. A po novom casto na neho zarabat. K takej pojdu rady, lwbo je tam oproti domovu bonusom aj koitus
A maju frajerky? Porozpravaj sa aj s nimi.
Ak nemaju, tak priamo chod na vec
No, hlavne zrusit full servis. Donesies peniaze na domacnost, dostanes aj najest, aj ti operiem.
Alebo na tvrdo, pobalit, vylozit kufre na chodbu a Chod si kde chces a staraj sa. Ale to si mala spravit uz po pol roku povalacstva a vyzierania.
@adeladulova Nemajú. Nikdy ani nemali.
Len jedna vec. Furt vidím len 2 extrémy, že buď mamahotel s tým že nepracujú, neprispievajú, alebo že sa osamostatnia. Ale kde je ten zlatý stred? Že bývanie s rodičmi ale zároveň pracujú aj spolupracujú atď. Aj pre rodičov je dobré ak je mladý človek po ruke.
Po pravde, na takych povalacov sa zlakomi len uplne zufala zena, ani necudo, ze nkdy frajerky nemali. A za druhe, ziadna zena si nezasluzi zavesit si na krk taketo pripady. Takze nevesty nehladaj, tie dievcata nikomu neublizili tak netreba ich trestat.
Ale neda mi napisat, co si vychovala to mas.
@viestta Nehľadám im nevesty. Chcela by som poradiť ako zmeniť to čo som pokazila.
akoze od skoly nikde nepracovali?!! to su 30rocne dvojcata??
to je aj vizitka rodicov, toto vychovat a strpiet.
a aj si sa ich niekedy v zivote pytala ako si predstavuju svoje buduce fungovanie? ci im absolutne nevadi, ze oni su stale mamickini maznacikovia? nemaju kamaratov aby videli ako ziju ludia v ich veku?
@torrente byvanie s rodicmi, ak sa podielaju na chode domacnosti financne aj fyzicky je v poradku, kym su bez partnerky. Nastahovat partnerku do rodicovskej domacnosti nie je prave najlepsie riesenie. A viem o com pisem, som vo svokrinej domacnosti, pretoze je to nevyhnutne vzhladom na nu, ale keby som mohla, budem radsej sama vo svojej domacnosti.
@negymama Jeden zo synov pracoval tri roky u môjho brata. Brat ho tam trpel a keď bol covid a mali menej zákaziek, dal mu výpoveď.
🙂 asi im je doma pridobre. Asi by som sa rozhodovala podla toho, ci ich chces dostat realne z domu, aby uz s tebou nebyvali, alebo ci chces skor to, aby zacali pracovat a prispievat na domacnost, hoci by aj ostali byvat u teba.
Tak potom bez nadsazky- dom je tvoj, stanov si pravidla, kolko chces aby prispievali, a akymi pracami sa podielali na spolocnom chode domacnosti, v pripade nedodrzania budes nutena ich vystahovat na ulicu. Zakonne su dospeli, ak su v plnom zdravi, maju sa starat o seba sami
Takto vyzerá opičia láska v praxi ... nuž čo teraz ... dať mesiac na to, aby si našli robotu, hoc aj brigádu a prispievali na chod domácnosti, nevariť, neprať, len chlieb s maslom celý mesiac ... ak sa nič nezmení, jednoducho vyhodiť, už sú dávno dospelí.
@lukina20 Sú samotári. Nemajú kamarátov, chodia sa spolu občas prejsť, ale inak nič, ani žiadne aktivity.
Na zaciatok - Sadnut si s nimi, oznamit ze od xx datumu sa podielaju na domacnosti 1/3 financne a tu je zoznam domacich prac, nech si vyberu kazdy 1/3. Nechapem, ze si ich nezapajala od detstva.
@maxalla Hlavne nech so sebou niečo robia. Nech si nájdu prácu a prispievajú. Takto hnijú zaživa.
@simsalabim To oni poupratujú aj uvaria niečo nenáročné.
@beata_k ti návod dala. Zavolaj rodinnú radu, povedz sumu akou budú prispievať na náklady a jedlo, a oboznámia s ich povinnosťami doma, daj 24 hodín na klimatizáciu = prídu ti peniaze na účet alebo do ruky alebo poslat preč. Moja kolegyna tiež takto mala troch synov, ale našťastie po jej mame mali domček, tak prepísala energie na nich a zbalila kufre. A ešte im povedala, že raz do mesiaca môžu prísť na nedeľný obed, ale musia sa najneskôr vo štvrtok ohlásiť. 😀
rozprávala si sa s nimi ? povedala si im to, čo píšeš sem ?
Tak ked sa podielaju, tak uz len oznamit, kolko sa budu podielat financne a datum, kedy cakas, ze sa osamostatnia.
Skús sa s nimi vážne porozprávať, že už to takto ďalej nemôže byť a dať im čas 3 mesiace aby si našli roboty. Keď si do júla nenájdu prácu a nezačnú prispievať, pobaliť kufre a vyložiť pred dvere, zámky vymeniť.
prečo takíto mladí muži nemajú frajerky....a kamarátov .... troška divné a podozrivé.
a čo na to ich ocinko?
@deti95060810 Oni sú tak trochu iní.
To, ako budu svoj zivot zit (alebo hnit) rozhoduju sami, s tym nic neurobis, su to ich rozhodnutia a sami s nimi musia zit. Mozes ale dosiahnut, aby boli nuteni prispievat ti na domacnost. Stanovila by som im najomne a vysku, ktorou sa budu podielat na spolocnom chode domacnosti. A nepolavila. Ziadne kupovanie potravin, oblecenia, davanie penazi. Nech si to pekne odpracuju, naucia sa zarabat si na svoje potreby. Predtym by som im ale dopredu oznamila, co hodlas urobit, aby mali cas sa rozhybat, najst si pracu. S tym, ze ak do nejakej doby nebudu mat pracu najdenu, ze pojdu bez pardonu z domu (a dodrzala to).
A kto im hradi vydavky ? Z coho ziju ?
A co takto oslovit realitku nech niekoho k vam poslu porozpravat sa o predaji domu kupe nejakeho super bytu pre teba plus cash do tvojej kapsy? Aj ked to nakoniec neurobis, signal milostpanom posles
Teraz pýtaš rady? Doteraz si čo robila? Lebo toto je len výsledok tvojej výchovy. Sorry za úprimnosť.