Ako docieliť, aby sa manžel priznal?

20. júl 2023

Ahojte, prosim vás, idem po radu. Než som začala chodiť s manželom tak bol fajčiar. Fajčil krabičku denne. Keď sme sa začali spoznávať tak fajčiť prestal nakoľko som mu povedala ze mi to dosť vadí a nemám to rada. On nemal žiadny problém, prestal zo dňa na deň. No po 7 rokoch z neho opat cítim cigarety, denne. Hocikedy sa ho na to opýtam tak strašne prestarsne zatajuje ze on nefajčíl. Ale nie som sprostá a viem ako smrdí človek ktorý fajčí. Po dlhšom čase mi povie, ze ved vtedy som si dal jednu ale to len raz za mesiac. To by bolo ešte celkom ôk, no teraz je to denne. Denne fajčí a ja ho začínam nenávidieť za to ze to stále zapiera a klame. Neviem si pomôcť ale s fajčiarom neznesiem byť. Aj som mu to povedala no on stále tají ze akože to kolegovia okolo neho v práci. Co mam robiť. Nepíšte mi tu že nie som jeho matka a ze je svojpravny. Keď si ma bral tak to vedel. Ja tiež nerobím to co sa jemu nepáči a rešpektujem ho. On mňa rešpektovať prestal.

tamitamitami
20. júl 2023

https://www.gigalekaren.sk/produkt/test-na-niko... nech sa páči daj mu to olízať a budeš vedieť 😂.
Ale teda aby si si kvôli tomu zbytočne nepokazila vzťah, lebo teda môže sa aj uraziť že ho chceš takto kontrolovať ....ale áno aj ja by som sa hnevala keby mi partner klame.

autor
20. júl 2023

A ešte každé ráno nám ide kúpiť čerstvé rožky a chlieb, dnes som chcela ísť ja a on hneď že nieeeee. Hneď mi to prišlo ze predavačka je zvyknutá na to ze si kupuje cigarety a pýtala by sa ma ci ich nejdem kúpiť..

banderaska29
20. júl 2023

áno, nie si jeho matka a áno, je svojprávny. že sa Ti bojí niečo povedať? mala by som výkričník v hlave, že sa mi vlastný manžel nevie zdôveriť. vždy ked si začínaš vztah s niekym, kto na niečom bol závislý, mala by si mať určité percento predpokladu, že sa k tomu vráti. neviem, aky je manžel v inych oblastiach, či si rozumiete, ako vám to klape, ale toto by u mna nebol dôvod na rozchod, skor by som sa s ním porozprávala a dala mu pocit, že sa mi môže zdoverit a nasla nejaky kompromis.

aby si to pochopila, ja neobhajujem fajčenie, chápem ta, ale strachom a zákazmi nič nevyriešiš, to sa v manželstve naozaj nemá diat, vlastne v žiadnom partnerskom zväzku.

anita6666
20. júl 2023

Keď si vedela,že ti fajčenie vadí,tak si sa mala držať svojich nastavených hraníc pri výbere partnera. Je to tvoja chyba,že si podliezla latku,nie jeho.

autor
20. júl 2023

@banderaska29 vieš, je iné keby mi povedal, áno sem tam si zapálim jednu len tak z chute. A iné keď krvopotne ma ide presviedčať ze on nefajčí, ze určite určite nie.

autor
20. júl 2023

@anita6666 prestal fajčiť hneď na začiatku keď sme to ešte za vzťah nepovažovali 🙂

selest
20. júl 2023

Asi sa boji tvojej reakcie...

autor
20. júl 2023

@selest ja som mu to už povedala, ak sa nevie ovládať tak s nim nechcem byť. Ja mam tiež svoju minulosť a neviem ci by bol 2x nadšený keby som sa k nej vrátila 🙂

banderaska29
20. júl 2023

toto je detinské strašne, ani neviem či smiech predbieha plač alebo naopak. boji sa ti to povedat, lebo asi vie, žeby ta strati. tak ked vieš, že ti to vadí a vieš, že určite fajcí tak prosím Ťa od neho odíd, on bude mat šancu žit s niekym, kto ho bude akceptovat takeho aky je a nie sa k nemu chovat ako k synovi.

kluska
20. júl 2023

tak v prvom rade je obdivuhodne, ze hned prestal fajcit kvoli tebe, vies ze je len mizive percento takychto chlapov co by to takto hned ukoncili kvoli zene? v druhom rade - ano zacal fajcit znova, treba zistit pricinu preco? lebo byvaly fajciar jak zacne znovu fajcit, musi tam byt nejaka pricina. Skor zacni touto cestou, ci ej vsetko ok? ci enma problemy? a podobne

autor
20. júl 2023

@banderaska29 keby sa bal ze ma stratí tak to nerobí, preboha ved to nieje niečo čo sa nedá ovládať.

lucka_ke
20. júl 2023

otázka je prečo fajčí, čo sa zmenilo, nemá ťažké obdobie? toto by ste si mali prediskutovať a možno si to vysvetlíte vzájomne

kluska
20. júl 2023

@banderaska29 sorry, ale to nie je o charaktere, ide tu len o navyk na drogu

autor
20. júl 2023

@kluska skúšala som sa ho to všelijako pýtať. No on mi nepovie nič, jeho odpovede su: nič, nie, naozaj.

chanel5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
20. júl 2023

niečo sa muselo zmeniť, sama cítiš, že ťa prestal rešpektovať, čiže nejaká kríza vo vzťahu je... ja by som zisťovala u známych, v práci ak poznáš jeho kolegov čo sa zmenilo

autor
20. júl 2023

@chanel5 tak chudák tvoj manžel.

autor
20. júl 2023

@lucka_ke on sa nezdoveri nikdy nikomu s ničím. Poznám ho a aj jeho kamarátov, kolegov... Jediný ku komu bol vždy otvorená som bola iba ja. No už to tak zrejme nieje

chanel5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fiafia
20. júl 2023

Toto vyznelo dosť blbo 😄

chanel5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majulino
20. júl 2023

Nie, chudák tvoj manžel. Spravas sa otrasné, ako matka pubertiaka. Predpokladám, že je dospelý, svojpravny a že si aj zarobí. Mala by ťa hanba fackovať za tvoje chovanie.
Uvedom si ako sa musíš správať a čo vyvadzas, keď musí klamať

fiafia
20. júl 2023

@fiafia nestihla som dopísať. Nechce ta stratiť tak radšej zatlka

autor
20. júl 2023

@chanel5 tak ja sa môžem ísť kur*it lebo vtedy som sama sebou napr. A on to bude rešpektovať. Bolo by to ok??

banderaska29
20. júl 2023

@kluska
o akom charaktere hovoríš ? ja nič take nespominam 😀

chanel5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
20. júl 2023

autorka pozri, najlepšie urobíš, ked mu vyložis karty na stol. povedz mu narovinu aby ta dalej neklamal. my ti v tom nepomozeme, ty vies najlepšie ako si nastavená. nikdy nič zakazmi nevyriešiš a rozhodne nie voči dospelemu mužovi.

docieliš to tak, že mu povieš, že ti moze povedat pravdu ze to budes akceptovat a ak ti povie ze ano, fajči, tak si s tou informaciou naloz tak, ako ty uznas za vhodne.

lucka_ke
20. júl 2023

možno ho už nebaví byť komandovaný, ak si ty ten rázny typ, čo o všetkom rozhoduje a on sa podriaďoval možno dospel od bodu, kedy to už nechce tolerovať, ťažko hodnotiť keď nepoznáme čo je za tým naozaj

katkati
20. júl 2023

Boji sa ťa. Odbúrava tým stres.

autor
20. júl 2023

@chanel5 žiadne hrušky a jablká.