Chcem sa opýtať žien, ktoré boli psychicky týrané a ODIŠLI od partnera. Ako dlho sa cítili veľmi zle ? Ako dlho im trvalo, kým sa odpútali od partnera ?
Odišla som 31.08.2014 a cítim sa stále veľmi zle - lomcujú mnou pocity veľké strachu, úzkosti, spím len 4 hodiny, ľútosti a hnevu (nado mnou a aj nad ex), veľa plačem.
Kedy prosím Vás ten stav skončí ? viem, že to je u každej individuálne, ale aspoň približne, lebo nevládzem.
skús si v lekárni kúpiť niečo na ukľudnenie. Dobrý je Persen. Kúp si aj Magné B6. Užívaj to. Bude to už len lepšie a lepšie. Uvidíš. Každý týždeň si povedz, že tento to bude lepší ako ten minulý a ten budúci bude ešte lepší. Časom to prejde. To najhoršie máš pomaly za sebou. Raz som čítala v ženskom časopise, že pozbierať sa po rozchode s partnerom trvá 6 mesiacov. prvé tri sú zlé, potom už len lepšie a lepšie. Držím palce.
mas typicky priznak depresie..treba ist psychiatrovi a nechat si naordinovat lieky na depresiu..lieky upravuju zmyslanie a nastavia ti mysel casom do pozitivneho zmyslania a ukludnia ta..plac casom uplne pominie..Ja som bola tvrdym odporcom takychto liekov...ale jedno obdobie som si uz nevedela dat so sebou rady,tak som zariskovala ..uzivala som ich na predpis skoro rok a uz 5 rok sa citim super..lieky mi pomohli a aj napriek tomu ze dany problem stale pretrvava,dokazali moju mysel nastavit pozitivne..a lepsie fungujem..Kazdopadne ak nevies co dalej,vyskusala by som aj tuto variantu..mne osobne velmi pomohla..drzim palce 🙂
dievčatá načo hneď lieky? Je normálne že človek po odlúčení a zmenení celého dosavadného života plače a cíti sa sám. Salonka je to čerstvé, preto to bolí. Ale to prejde. skús si napísať na papier čo by si chcela dosiahnuť čo si nemohla. keď si mala partnera v čom ťa obmedzoval.... ( šport, kreslenie, kaderníčka, tanec, písanie, čítanie kníh) a potom si začni pomaly začať plniť ciele pomaličky postupne.... skončí to vtedy keď sa začneš mať rada a svoju mysel sústrediš na budúcnosť..... držím ti palčeky. a ak nemôžeš spať neber lieky nie si žiadny chorý človek, je to len stav po rozchode. radšej si sprav čaj ľubovník bodkovaný (predávajú ho v lekárni, alebo materína dúška)
@joudo citaj, prosim ta, poriadne. ona je sice po rozchode, ale s clovekom, ktory ju tyral psychicky. takze jej uzkosti, hnev, strach idu popri tom vsetkom a ano, v takejto situacii je lepsie vyhladat odbornika. nemusi jej hned dat antidepresiva, moze jej predpisat nieco na spanie. dnes su uz lieky na spanie na takej urovni, ze sa vyspis kvalitne, ale nie si cely den ako omacka. mamina proste potrebuje aj spat. tolko ma trapenia a nemoze sa vycerpavat len 4 hodinovym spankom.
@salonka9 chod normalne k lekarovi, povedz o co ide. nehanbi sa, neboj sa ho - lekara. byvas pomerne blizko mna, sice som este dva tyzdne prec, ale keby si potrebovala povzbudit realne alebo len tak si pokecat, napis mi IP, dobehla by som 🙂 teraz potrebujes nebyt sama. drzim palce!
Mozno by ti pomohlo len keby si sa mala komu vyrozprávat zo svojich pocitov, nejakú kamarátku alebo kamarátky a občas niekam vypadnút, mozno by ti pomohli aj prechádzky pred spaním, začat športovat, kde by sisi vyčistila hlavu, nejaký koníček. Tiez by som odporučila najskôr niečo prírodné nejaké bylinky alebo homeopatika, ktoré sú dostupné v lekárni a nie sú moc drahé. Keby to trvalo dlhšiu dobu a zhoršovalo by sa to tak az potom by som navštívila odbornú pomoc. A hlavne musíš si hovorit ze ti začína nový lepší zivot, proste pozitívne mysliet.
@salonka9 To ty si od neho odisla.namiesto toho aby si bola hrda na seba ze si to dokazala tak vyplakavas? Ty si musis zacat verit sama sebe, stale si hovorit ze si si len pomohla a nie vyplakavat.ty neplaces za tym clovekom.ty places lebo nie si vo vztahu a citis sa osamela.musis sa nejako zamestnat kym ten pocit sam neprejde a nie sediet doma, citit sa osamela a vyplakavat nad prazdnym pocitom.zacni navstevovat svoje kamosky po praci a by ti to vyplnilo vecer a potom ked prides unavena domov tak budes rada ze si mozes lahnut a vyspat sa. Zapis sa na salsu alebo zumbu...vytiahni kamosky do restiky alebo len tak na drink, chod do kina...zapis sa do fitneska.najdes sama seba a spoznas novych ludi. Prestan sama seba lutovat a zacni zit svoj zivot tak ako si ho predstavujes.vyplakavanim medzi styrmi stenami nedosiahnes nic len este vacsiu depresiu.
Ahoj, jsem čerstvě po rozchodu s otcem malé. Považovala jsem ho za dospělého člověka s morálními hodnotami, optimistického, úžasného. Svůj příběh jsem tu psala dokonce do několika diskuzí, protože tam toho bylo tak moc. Neměli jsme příliš standardní start, ale nic co by se nedalo s trochou snahy ustát. Vždyť dnes jsou ty vztahové propletence takové bizarní, že těžko najít člověka bez nějaké chyby v minulosti. Když si člověk nerozumí s manželem po 8 letech vztahu, je hned dě*vka, ale svobodná holka, co spala s celou vesnicí, je něco jiného.... Tušila jsem, že to nebude jednoduché, on si ale žádné obavy nepřipouštěl. To, co se stalo ve společné domácnosti s ním a jeho rodinou, neskutečná smršť, kterou se snažím retrospektivně pochopit. Ono hledat jednoho viníka nemá cenu, nikdy za to nemůže jen jeden. Ale snažím se pochopit svoje chování, jednání, svoje možnosti a jestli bych se rozhodla jinak. Jeho nemá cenu řešit, je to jeho boj.
Ano, budila sjem se v noci, nemohl a spát, přála mu nějaký trest...hledala spravedlnost. proč se tak zachoval, proč to, proč ono, proč nekomunikoval, proč mě nechal a sám urážel. Proč mi lidi říkali, že taková chytrá, pěkná a hodná...a že on je tak trochu primitiv....Na lidi sjem nikdy nedala.cAle ta tady spravedlnost neexistuje. On je naoko spojokjoení, plní si své sny, ze mě udělal největší intrikářku pod sluncem,....Ale každý nakonec dostane...
Ta myšlenky mě osvobodila, že on bude celý život třeba zahořklý, nechápe, že tak dokonalého a krásného jsme opustila...a nejenom já, ale všechny předtím! U jenom to mě mělo varovat.
Snažím se přijít na to, proč jsem si zvolila právě jeho, typ muže jako je on, mamánka, sobce, workoholika, sexistu,...ano ze začátku se tak neprojevoval, byl pozorný, falešně skromný, falešně nesebevědomý...pak zase mistr světa...Ale kdybych se na to dívala nezaujatě jako dnes, musela bych určité signály odhalit.
Určitě nehledej psychiatra, smutek po rozchodu hněv...to jsou normální reakce. Vyhledej psychologa, mluv, nelituj se, neobviňuj, nehněvej se, nenáviď...jen ti to ubližuje. Oni muži a ženy vidí věci vždy jinak, ale od toho je komunikace, aby si to osvětlili...
Hned všechno řešit léky je pitomost, ale když mi bylo opravdu zle...a jelikož mám zdravotnické vzdělání, využila sjem bylinky nebo bylinkové preparáty. Guajacuran, Novo passit, čajíky, na spaní Dormian rapid.
Pro informaci přidávám model vyrovnávání se ze ztrátou. Jsou to fáze, je to proces...a u každého je to individuální, jak dlouho to bude trvat: Popírání, hněv/agrese, smlouvání, deprese, smíření.
Určitě člověku pomůžou nějaké základy psychohygieny, pravidelný režim, zkusit jíst, spát, odpoutat se od myšlenek, hledat malé radosti, sport na čerstvém vzduchu, vypovídat se. Je to ale náš boj, žádný člověk nám s tím úplně nepomůže, samy to musíme prožít a něco si z toho vzít.
přeji hodně sil!!!
Ad psychiater! A budes ok
musela som si vytvoriť nový nick aby som mohla prispieť, keďže som položila otázku a diskusiu mi zamkli - som to ja salonka9.
posunula som sa v tom, že uvedomila som si, že sa on nikdy nezmení, a ešte že svojím správaním som mu to uľahčovala.
a momentálne musím popracovať na sebaláske a odpustení sebe aj jemu.
a začala som čítať dve knižky Miluj svoj život a Nenechte sebou manipulovat.. Tiež si ešte chcem znovu prečítať 4 dohody
jedna kapitola môjho života sa uzavrela. Je mi ľúto, že som sa rozhýbala, tak neskoro, ale utešujem sa, že lepšie neskoro ako nikdy.
prosím tě a nechceš vyhledat odbornou pomoc? (psychiatra)? Dá ti nějaké léky, ty je budeš čas brát a pak se srovnáš a bude všechno dobré....víš co, na všechno hold někdy člověk nestačí sám ☹ (vlastní zkušenost)..potřebuješ se dát psychicky do pořádku a začít zase normálně žít.